17 Snygga och avkopplande idéer för att dekorera ett litet sovrum

Ett litet sovrum kan presentera några utmaningar när det gäller att dekorera och skapa en unik och avkopplande estetik. Men bara för att du har ett litet sovrum betyder inte att du måste offra på stil! Det finns gott om sätt att zhuzh upp ditt rum samtidigt som du garanterar att du använder det lediga utrymmet till det bästa av dess förmåga. Du kan behöva bli kreativ och tänka utanför lådan, men några mindre (eller stora) tweaks kommer att göra en stor skillnad.

Steg

Metod 1 av 3:
Arrangera möblerna
  1. Bild med titeln dekorera ett litet sovrum steg 1
1. Gör din säng fokalpunkten i rummet. Var exakt du lägger din säng beror på ditt rums form och placeringen av fönster och dörrar. Center huvudet på sängen mot en vägg, så när du går in i rummet är det det första du ser - eller vinklar det från ett hörn. Om möjligt, placera sängen så att du kan gå på båda sidor av det.
  • Överväg att få en färgstark eller dekorativ huvudgavel för att lägga till mer stil på ditt rum.
  • Om du inte använder en huvudgavel, tänk på att göra muren där din säng sitter i en accentvägg. Du kan måla den en annan färg än resten av ditt rum, använd flyttbar tapeter för att lägga till en design, eller hänga en stor filt bakom den för lite texturell stil.
  • Du kan också hoppa över huvudet och lägga din säng mot ett fönster.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 2
    2. Vänd din säng till en dagbädd Om du arbetar med minimalt utrymme. Om ditt rum bara kan rymma en säng som är tryckt upp mot väggen, byt upp saker och gör det till en dagbädd för att omedelbart återuppliva utrymmet. Få en längre huvudgavel som spänner över sängens längd och placera överdimensionerade kuddar mot väggen.
  • Hoppa över det traditionella huvudet och fotbräda om du går den här vägen.
  • Om du kan, köp eller använd en överdimensionerad filt som täcker varje sida av sängen och döljer madrassen helt från vyn. Detta kommer att skapa ett mer sammanhängande utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 3
    3. Placera en vanlig storlek nattduksbord bredvid din säng. Detta är funktionellt, och det gör också ditt rum mer rymligt. Om du använder en miniatyr eller krympt nattduksbord, kommer ditt rum att se mindre ut. Det verkar kontraintuitivt, men större bitar i ett mindre rum kan hålla det från att känna sig trånga.
  • Om du köper nya möbler, leta efter ett sidobord med lådor för extra lagring.
  • Om du inte har utrymme någon annanstans för en byrå, kan du till och med använda en mer betydande byrå som ditt sängbord. Se bara till att det är tillräckligt lågt att det är lätt att komma åt toppen av det från din säng.
  • Om du inte har plats eller föredrar ett minimalistiskt utseende, överväga att installera en flytande hylla och avstå från bordet helt och hållet.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 4
    4. Lägg till en stol till ett hörn av rummet för att lägga till stil och innehålla rodnad. Även i ett litet rum kan en stol göra en stor skillnad i hur utrymme känns. Det ger dig en plats att drapa en jacka eller sätta ner en väska, och det kan göra rummet att känna sig rozier och bodde i.
  • Även en liten matsalstol ger panache till ett litet utrymme.
  • Om du inte har en stol, överväga att använda en fotpall eller liten bänk för en liknande effekt.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum steg 5
    5. Få ljus och lampor från marken för att frigöra golvutrymme. Bordslampor, blinkande ljus och väggkonces är bra alternativa belysningsalternativ som inte kommer att använda värdefullt detaljhandel på golvet. Du kan till och med hänga ett ljus från en krok i taket för att lysa ett mörkt hörn eller lägg till ljus över en lässtol.
  • Att få nya belysningsarmaturer behöver inte vara super dyra - Besök sparsamhetsbutiker och lager för att leta efter erbjudanden på begagnade och nya belysningsalternativ.
  • Metod 2 av 3:
    Använda tillbehör och belysning
    1. Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 6
    1. Välj några unika konstverk att hänga upp för att undvika överbefolkning. Med ett litet utrymme kan bara en eller två stora bitar lägga mycket stil till ditt rum utan att göra området ser visuellt rörigt. Om du har en tom vägg, överväga att centrera en stor konst som du älskar. Eller du kan skapa ett litet arrangemang med två eller tre olika storlekar.
    • Undvik att hänga upp för många saker på väggarna eller lägga ut många dekorationer och baubles. För mycket visuell rodnad kommer att få ditt rum att känna sig mindre och se oskuldas ut.
    • Lämna några områden tomma för att skapa ett mer visuellt öppet utrymme.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 7
    2. Använd en matta för att lägga till färg, konsistens och personlighet till ditt rum. Även om ditt rum är mattor, kan du fortfarande lägga ner en matta för att få utrymmet att känna sig mer sammanhängande och mysigt. Plus, en matta kommer att göra ditt rum look och känner sig varmare.
  • Om resten av ditt rum är mer neutralt färgat, få en matta med lite färg eller ett djärvt mönster för att lägga till lite visuell variation.
  • Om resten av ditt rum är mycket färgat och mönstrat, tänk på att du får en matta som spelar av dessa färger och teman. Till exempel skulle ett gult rum se bra ut med en mörkgrå matta eller till och med en beige matta med ett geometriskt mönster.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 8
    3. Skapa ett mysigt och lugnt sovrum med kuddar och filtar. Ditt sovrum borde vara en tröstande plats, någonstans kan du vila och koppla av. Lägg till några dekorativa kuddar i din säng och drapa en mjuk filt över slutet av din säng eller en stol. Prova att välja objekt som har ljusa färger eller mönster för att lägga till personlighet till ditt utrymme.
  • Glöm inte din faktiska sängkläder också! Försök att göra din säng varje morgon så att ditt rum ser snyggt och välkomnat när du återvänder till det på natten.
  • Expertips
    Taya Wright, Napo, Resa

    Taya Wright, Napo, Resa

    Professionell Home Stager & Airmanertaya Wright är en professionell hemstad och arrangör och grundare av bara organiserad av Taya, ett BBB-ackrediterat hem styling företag baserat i Houston, Texas. Taya har över åtta år av bostads- och dekorationsupplevelse. Hon är medlem i National Association of Professional Arrangörer (Napo) och en medlem av Real Estate Staging Association (Resa). Inom Resa är hon den nuvarande Resa Houston kapitel ordförande. Hon är en examen från Home Staging Diva® Business Program.
    Taya Wright, Napo, Resa
    Taya Wright, Napo, Resa
    Professionell Home Stager & Organizer

    Expertrick: När som helst du redecorating ditt rum är det en bra idé att köpa nya sängkläder. Det kommer att ge ditt rum mer av en lyxig känsla än om ditt sängkläder är gammalt och slitna ut.

  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 9
    4. Experimentera med att lägga till olika mönster och texturer till ditt utrymme. Nyckeln är att leta efter unika föremål som kommer att lägga till tecken och dimension till ditt rum. Dessutom är det ett bra sätt att uttrycka din personlighet! Försök att lägga till en ruffled sängspräck, texturerad kasta kuddar, en vävt korg, en stor klocka eller ett område matta.
  • Tänk på sätt att anpassa objekt i ditt rum som också är funktionella - det borde hjälpa till att förhindra visuell rodnad. Till exempel kommer en matta att hålla fötterna från att bli kalla i vintern plus, det lägger till ett bra optiskt element i utrymmet.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum steg 10
    5. Häng en stor spegel för att reflektera ljus och få ditt rum att visas större. En spegel kan vara både funktionell och estetisk. Använd det för att bli redo på morgonen och njut av hur det studsar bakljuset och skapar dimension i ditt rum.
  • Om du kan hitta en, leta efter en spegel med en fin ram, eller ta den inramad. Detta kommer att se ut som en artig dekoration.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 11
    6. Använd rena gardiner för att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt. Hoppa över de tunga, tjocka nyanserna och använd istället gardiner som är lätta och ljusa. Om du vill ha blackout nyanser för natt, laga dem framför rena gardiner med hjälp av dubbelgardinstänger. På det sättet kan du dra tillbaka blackout gardinerna under dagen för att släppa in mer ljus.
  • Om du har persienner, dra upp dem under dagen. Du kommer att bli förvånad över vad en skillnad som låter i naturligt ljus kan göra i ditt sovrum.
  • Naturligt ljus gör ditt rum känns ljusare, renare och mer välkomnande.
  • Om du vill göra ditt rum visas mer rymligt, överväga att hänga gardinerna nära taket och låta dem falla till marken. Detta skapar illusionen av rymden.
  • Metod 3 av 3:
    Maximera lagring
    1. Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum steg 12
    1. Höj din säng för att använda utrymmet under för förvaring. Om du inte gillar utseendet på röran under din säng, använd en sängkjol eller dammsugning för att dölja utrymmet. Detta är ett bra sätt att få saker ur vägen så ditt rum ser lugnt och kuraterat.
    • Om du vill göra en investering, överväga att köpa en sängram med inbyggd lagring. Massor av möbler företag gör ramar som har inbyggda lådor på varje sida.
    • Om du arbetar med ett litet sovrum, tänk på att installera en murphy säng. När du inte sover kan du lägga upp sängen och ha extra utrymme för vad du behöver.
  • Bild med titeln dekorera ett litet sovrum steg 13
    2. Köp en förvaring osmanska som fördubblas som sittplats. Detta är ett bra sätt att skapa lite extra lagringsutrymme samtidigt som det ger en annan plats att sitta. Placera ottomanen mot en vägg, vid foten av din säng, eller använd den som en stol vid ett skrivbord.
  • Detta är en annan plats du kan lägga till lite färg till din inredning. Få en ljus lagring ottoman i en rolig accentfärg!
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum steg 14
    3. Installera ett golv-till-tak bokhylla för maximal lagringsutrymme. Använd dessa hyllor för böcker, dekorationer, tillbehör och mer. Du kan även investera i några attraktiva totes eller korgar och använda dem för att lagra kläder på hyllorna. Plus, med en lång bokhylla gör ditt rum att se större ut än det är.
  • Du kan hitta dessa typer av hyllor online eller på många möbelaffärer. Du kan till och med Gör lite dig själv Om du vet hur du är runt verktyg.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum steg 15
    4. Använd dekorativa krokar för att visa ofta använda kläder och tillbehör. Istället för att kasta föremål på golvet eller över en stol, häng dem på krokar. Du kan till och med använda dekorativa dörrknoppar eller lådor drar för att få den här skärmen att se mer artig eller antik.
  • Använd krokar för att hänga plånböcker, väskor, bälten, hattar, jackor och allt annat du ofta griper från den dagliga.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum steg 16
    5. Häng flytande hyllor nära taket för att ge dig mer lagringsutrymme. Placera hyllorna 12 till 14 tum (30 till 36 cm) från taket, eller sätt dem upp med överkanten av ett fönster eller dörrram. Använd dem för att lagra böcker, minnessaker och tillbehör. De tar inte upp golvyta eller komma i vägen, och de skapar en snygg visuell.
  • Du kan installera flytande hyllor runt hela omkretsen av ditt rum eller sätta dem på bara en vägg.
  • Bild med titeln Dekorera ett litet sovrum Steg 17
    6. Använd en sängstativ med lådor för att minimera röran. Det lilla utrymmet bredvid din säng slutar oundvikligen samla en myriad av saker, från laddningsledningar till böcker till glasögon. Investera i ett stativ med förvaringsutrymme för att hålla sängkläder dold från syn.
  • Detta frigör det ytutrymmet för en attraktiv lampa och en snygg kurserad scen. Överväg att lägga till en vas med färska blommor, ett inramat tryck eller en stapel färgkoordinerade böcker.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Liten sovrum börjar se rörigt mycket snabbare än större, så se till att hålla ditt utrymme snyggt och plocka upp efter dig själv.
  • Försök lägga till en krukväxt för att lysa och förnya utrymme direkt. Plus, riktiga växter kan förbättra luftkvaliteten!
  • Om du har en TV, montera den på väggen för att frigöra byrånsutrymme och få ditt rum att se mer polerat.
  • Uppdatera ditt rum med a lager av färg Om du får göra sådana typer av förändringar i ditt utrymme.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande