Hur man designar ett rum

Att utforma ett rum kan vara en rolig och kreativ process, men det kan också vara tidskrävande. För personer som inte har någon tidigare erfarenhet av design eller som saknar ett kreativt öga, kan det vara rättvist skrämmande. För att göra processen enklare, börja med att räkna ut din personliga stil och vilken typ av atmosfär du vill ha rummet att förmedla.Hitta sedan idéer för det speciella utrymmet du vill designa och skapa en ritning av vad du vill att den slutliga produkten ska vara. Slutligen, gör dina inköp och utformar ditt utrymme, och vet att det är allt ditt från början till slut!

Steg

Del 1 av 3:
Figurera din stil
  1. Bild med titeln Design Ett rum Steg 1
1. Tänk på din designpersonal. Alla är annorlunda när det gäller den typ av rum som de gillar bäst, så prioritera fokusering på rummet (er) du önskar. Vissa rum är gles inredda med moderna möbler och Stark White Walls-andra är rikt dekorerade med plyschmöbler, tunga tyger och mörka färger. Nyckeln är att hitta det du älskar bäst och vill leva i, hitta sätt att ta det till livet i det speciella utrymmet du utformar. Det finns många online frågesporter du kan ta för att bestämma din design estetiska - för att börja, tänka på vilken av dessa bäst beskriver din personlighet:
  • Mysig och rustik: Du kan ha en rustik design personlighet om du älskar landsbygden och dras till naturliga ytor som varmt trä, rik läder och sten.
  • Modernt och urban: Du kan ha en modern estetik om du älskar den stora staden, reser och dras till djärva, skarpa linjer, geometriska former och ytor som krom och glas.
  • Casual: Du kan njuta av en ledig design tillvägagångssätt om du gillar moderna färger och texturer, men med rena linjer och glesa inredning. Casual Designs har naturliga ytor, snygga färger och komfort.
  • Bild med titeln design ett rum Steg 2
    2. Skapa en idéstyrelse. Om du inte är säker på vad din heminredningsstil är eller hur du börjar med rumsdesign måste du börja med att observera de typer av saker du dras till. Du kan använda en stor korkbräda, en affischbräda eller en virtuell styrelse (t.ex. på Pinterest) som en plats att organisera din inspiration och ta reda på vad som förenar de olika sakerna du gillar.Det är bäst om du tillfälligt stiftar objekten på styrelsen (snarare än att fästa med lim) så att du kan ta bort saker som du vill.
  • Leta efter saker som tyger, mönster, färgfärger, bilder av rum, "humör" bilder av saker som inspirerar dig (som naturfoton, husdjur, stadsbilder, barn, etc) och bilder av möbler, apparater eller armaturer som du älskar.
  • När du börjar samla idéer, oroa dig inte för prispoäng - du kan vanligtvis hitta något i samma stil eller färg på olika prispunkter från lyx att fynda.
  • Bild med titeln Design Ett rum Steg 3
    3. Dra nytta av exempel. Det finns många ställen du kan leta efter professionellt utformade och gör-det-själv-idéer för vilket utrymme du utformar. Klipp ut, skriv ut eller ta bilder av de idéer du upptäcker att du dras till, och stift dem på din idéstyrelse. Tänk på att titta på följande platser:
  • Uppkopplad. Du kan kolla professionell designers webbplatser, gör-det-själv-hemförbättringsbloggar, eller webbplatser i samband med tv-program (som HGTVs hemsida).Du kan också sortera fotodelning webbplatser som Pinterest eller använd nyckelord som "vardagsrum modernt" eller "Vardagsrum södra."
  • Tidskrifter och böcker. Besök din lokala bokhandel eller bibliotek för att kolla tidningar och böcker dedikerade till att designa, dekorera eller till och med mer allmänna livsstilskategorier. Till exempel, om du utformar ett kök, kan en matlagningsmagasin ha bra bilder av faktiska kök, köksredskap och apparater. Om du utformar ett bostadsutrymme, kan livsstilstidningar (som kvinnors tidningar, jaktmagasiner eller föräldraskaps) ha foton som inspirerar ditt utrymme också.
  • Showrooms och butiker. Söker en snabb Internet för att hitta möbelaffärer, designstudior och hembutiker i din stad. Ta sedan en resa med din kamera på klara och få bilder av mock up-utrymmen eller speciella saker som du älskar. Du kan också besöka stora lådbutiker för idéer, speciellt för speciella färger och stilar för färg, golv, armaturer och apparater.
  • Bild med titeln Design Ett rum Steg 4
    4. Tänk på vänner hem som inspirerar dig. När du besöker dina vänner och familj, hur känner du dig i sina hem? Finns det hem som verkar rubbade med inredningen, över toppen eller för djärv för din stil?Är det hem som verkar för gles eller minimal för din smak? Att räkna ut hur du känner i faktiska vardagsrum kan hjälpa dig att räkna ut vilken stil du vill ta med i ditt eget hem.
  • Finns det ett hem i synnerhet där du känner dig bekväm, avslappnad och vilad? Vilka delar av de levande utrymmena gillar du bäst, och som tycker du är mindre idealisk?
  • Om du har en vän som har en stil som din egen, fråga honom eller henne för att hjälpa dig när du arbetar på din egen rumsdesign. Även om all din vän kan berätta är där han eller hon köpte möblerna och inredningen i rummet, kommer du att ha en fördel när du arbetar på ditt rum.
  • Bild med titeln design ett rum steg 5
    5. Tänk på färgens psykologi. När du planerar ditt utrymme, kom ihåg att olika färger, texturer och layouter kan påverka hur människor känner sig i ditt rum. Färg i synnerhet har starka psykologiska effekter på humör. Till exempel,
  • Röd är förknippad med passion, ilska och värme. Det kan också vara överväldigande och orsaka huvudvärk. Det är en stor accentfärg för en vägg, eller för en soffa eller annat möbel, men vissa experter föreslår att du inte ska måla ett helt rum rött. Mer signifikant har studier visat att rött kan försämra prestanda på kognitiva uppgifter, så det används försiktigt i rum som ett kontor eller studie.
  • Grön är förknippad med lugn, vila och balans, och är en utmärkt färg för vardagsrum och sovrum. Men för mycket grön kan ta energi ut ur ett rum, så kombinera det med lite rött eller orange för att motverka sina lugnande effekter.
  • Blå är känd som en lugnande och intellektuell färg, men det kan också vara kallt och uninviting om du inte väljer en blå med en varm bas istället för en cool bas (till exempel teal eller aquamarin istället för äkta blå).
  • Gul och gulgrön anses vara minst trevlig, men gröngul (det vill säga mer grönt än gul) anses vara en väckande dominerande färg.
  • Del 2 av 3:
    Planerar ditt utrymme
    1. Bild med titeln design ett rum Steg 6
    1. Välj det rum du vill designa. Oavsett om det är ett sovrum, badrum, Kök, eller vardagsrum, varje rum har en funktion och en "målgrupp," de människor som tenderar att använda rummet mest.Dina designval måste återspegla målgruppen så mycket som möjligt för att rummet ska kunna förbli funktionell.
    • Rummen i ditt hus borde komplettera personligheten hos den person eller personer som använder dem mest. Till exempel, om ditt utrymme kommer att användas för att vara värd för middagsgäster eller kunder, vill du ta ett annat tillvägagångssätt än om det används som barnkammare eller lekrum. På samma sätt, om du är den enda som kommer att använda rummet, kan du känna dig mer fri att designa den till dina egna standarder och inte oroa dig för hur andra kommer att se det.
  • Bild med titeln design ett rum Steg 7
    2. Ta mätningar av utrymmet. Fråga någon om hjälp för att se till att dina mätningar är korrekta och skriv ner dem när du går. Mät varje väggs längd och höjd, liksom eventuella permanenta armaturer till rummet (som inbyggda skåp, öppen spis, badkar, etc.).
  • Glöm inte att mäta fönster och dörröppningar, inklusive bredd och höjd.
  • Bild med titeln design ett rum Steg 8
    3. Ange en budget. Innan du kan planera din design, behöver du veta vad du måste jobba med. Om du har obegränsad budget, kan du hoppa över det här steget! Annars, tänk på varje del av rummets design, som du är intresserad av att byta, och hur mycket du har råd att spendera. Detta hjälper dig att fokusera din design på de element som du har råd att uppdatera. Till exempel kanske du inte kan lägga in en ny matta, men du kanske kan köpa ett kasta matta för att täcka upp mattan och uppdatera utseendet.
  • Din budget ska vara en lista som innehåller allmänna kategorier och en specifik fördelning av hur pengarna kommer att spenderas i varje kategori. Det kommer att vara unikt för det rum du designar, så det kommer att skilja sig beroende på om det är ett kök, vardagsrum, badrum, sovrum, etc. Vissa aspekter som ska inkluderas i din budget kan innehålla:
  • Väggar: Behöver du måla? Vad sägs om reparera, byta ut eller lägga till funktioner som träkrill, kronformar eller paneler? Vad sägs om tapeter?
  • Windows: Behöver du nya fönster helt och hållet, eller kan du hålla de du har? Gamla fönster kan vara draftiga och daterade, och svårt att rengöra. Men de kan förkläddas med bra fönsterbehandlingar. Behöver du nya persienner? Vad sägs om draperier, gardiner, valen eller andra fönsterbehandlingar?
  • Golv: Behöver du ersätta mattor? Vill du lägga ner trägolv eller kakel? Kan du bara få med ånga rengöring av befintliga golv och kanske lägga till en accept matta eller område matta för att uppdatera utrymmet?
  • Fixtures: Har området lätta armaturer eller ljuskronor som behöver bytas ut eller uppdateras? Vad med utlopp och ljusbrytare täcker? Har den en handfat, kran eller badkar som behöver uppdateras? Vad sägs om bänkskivor, skåp eller apparater?
  • Möbler (soffa, stol, bord, bokhylla, säng, etc).
  • Décor: Detta inkluderar allt från bilderna på väggen till kasta filten på soffan. I många fall kan du renovera utseendet på ett rum genom att bara ändra decor-objekten. Vill du lägga till foton eller kanvaser mot väggen eller till hyllor? Vad sägs om figurer, vägghängen eller mjuka linjer som kasta kuddar eller filtar?
  • Bild med titeln design ett rum Steg 9
    4. Tänk på vilka möbler du vill ha i rummet.Tänk praktiskt: Vilka möbler behöver du för att kunna använda utrymmet? Objekt som en säng, byrå eller soffa kan passa den här beskrivningen. Tänk sedan på vilka möbelposter som skulle göra utrymmet mer användarvänligt eller roligt, som ett soffbord, böna väska, eller accentbord.
  • När du skriver ner möblerna, notera vad du för närvarande har och vad du kanske behöver köpa.
  • Bild med titeln design ett rum steg 10
    5. Forskning online webbverktyg för inspiration för möbelarrangemang och färgidéer. Att använda teman och designer tips från professionella dekoratörer hjälper till att få de kreativa idéerna att gå.
  • Experiment med olika möbelarrangemangsalternativ med gratis rumsplanering webbplatser. Sök online för "interaktiv rumsdesign" för att starta.
  • Du kan också använda dessa webbplatser design ett virtuellt rum från golv och färgfärger till skåp och bänkskivor.
  • Bild med titeln Design Ett rum Steg 11
    6. Har leveranser och verktyg redo. Vet vilka rengöringsmedel, målningstillbehör och alla verktyg eller utrustning är nödvändiga. Har någon redo att hjälpa dig att flytta några tunga eller bräckliga möbler.
  • Del 3 av 3:
    Ta med dina designidéer till livet
    1. Bild med titeln design ett rum steg 12
    1. Börja med en ren skiffer. Rumsdesign är annorlunda än att dekorera eftersom det har att göra med hela utrymmet, inklusive de delar av det som är permanenta som väggarna, fönstren och golv. När du börjar ditt projekt måste du få allt annat ur vägen så att du kan se de nakna benen i vad du måste jobba med.
    • Börja med att flytta möbler och varje objekt av inredning (inklusive bilder på väggarna) ut ur rummet. Håll det i ett annat rum om du kan, för att ge dig tid att avsluta ditt projekt innan du bestämmer vad du ska ge bort eller sälja.
    • Ge utrymme en djup rengöring. Rengör väggarna, fönstren och golv och eventuella permanenta armaturer som lampor, ljusbrytare, skåp eller baseboards.
  • Bild med titeln design ett rum steg 13
    2. Börja med väggarna. För att förhindra att man får färg eller lim på de nya våningarna, avsluta väggarna innan du gör något arbete för att ersätta golv.
  • Du kan behöva ta bort gammalt väggpapper eller gammal trä innan du börjar.
  • Prime väggarna och måla väggarna och trimma.
  • Bild med titeln design ett rum steg 14
    3. Ta hand om golvet. Om du planerar att ersätta mattor, vinyl, kakel eller trägolv, bör du göra det nu, men ta hand om dina nya golv när du flyttar i nya möbler.
  • Se till att all färg är torr innan du börjar med golvet, vilket kan producera mycket damm som kommer att hålla fast vid klibbig färg.
  • När du har avslutat golvet, var noga med att vakuum eller moppa golven innan du fortsätter med nästa steg.
  • Bild med titeln design ett rum steg 15
    4. Ordna möbler. Börja med fokalpunkten för rummet eller de största möblerna. Flytta vidare till de mindre bitarna och accenterna.
  • Var inte rädd för att omordna. Storlekar och placeringar kan inte helt matcha vad du var för att förra första gången.
  • Se till att sittplatser ger möjlighet till konversation och / eller obegränsad syn på TV: n, om tillämpligt.
  • Håll gångvägarna klart för ett naturligt flöde av rummet.
  • Bestäm om mattor eller slutbord och positionering av säten behövs för avsnitt av områden i rummet.
  • Bild med titeln design ett rum steg 16
    5. Skapa belysningsalternativ. I nästan alla rum behövs olika ljusnivåer för att skapa olika stämningar eller att bara tända en viss del av rummet.
  • Använd dimmare på huvudlampan och placera lamporna strategiskt.
  • Välj gardiner, nyanser eller persienner för att styra naturligt solljus.
  • Bild med titeln design ett rum Steg 17
    6. Sätt din efterbehandling på rummet. Även om det kan tyckas som en eftertanke, är små saker av inredning och memorabilia ofta det som ger ett rum sin karaktär och livlighet. Planera dessa med försiktighet att matcha temat och humör i ditt rum och göra det roligt för dig och dina gäster.
  • Häng bilder och konstverk på väggarna för att komplettera möbelplaceringen.
  • Placera bilder, minnessaker och andra dekorationer på hyllor och bordsskivor.
  • Använd Hideaway-lagring för filtar, underlägg och andra föremål som kan behöva användas men behövs inte hela tiden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att du är bekväm i ditt nyutvecklade rum. Om det inte känns rätt, ändra det.
  • Håll säsongsdelar och färgade dekorationer till hands för enkla uppdateringar under hela året.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande