Hur man rengjorda trädgårdsstenar (från smutsiga landskapsstor till ljusa vita trädgårdsstenor)

Om din trädgårdsstenar inte ser så bra ut efter att ha varit ute i några månader, kan vi hjälpa dig att få dem att rengöra igen! Vi har undersökt de bästa lösningarna där ute så vi kunde svara på dina mest pressande frågor om att rengöra dina trädgårdsstenor.

Steg

Fråga 1 av 7:
Hur rengör jag stora landskapsarkitekturer?
  1. Bild med titeln Clean Garden Stones Steg 1
1. Borsta dem med en kvast och slangar dem för att bli av med smuts. Använd en tjockbrickad kvast för att borsta bort lös smuts och skräp. Sedan spruta sedan ner klipporna med en högtrycksslangslang eller ett tryckbricka för att avlägsna eventuell smuts som klamrar sig på klippans yta.
Fråga 2 av 7:
Hur får jag alger av stora landskapsarkitekturer?
  1. Bild med titeln Clean Garden Stones Steg 2
1. Blötlägga mögel eller alger fläckar med ättika. Häll ättika rakt på de drabbade områdena, var försiktig så att du inte får ospädd ättika på dina trädgårdsplanter eller gräs eftersom det kommer att döda dem. Ge ättika ca 5 minuter eller så att tränga in på klipporna.
  • 2. Skrubba algplatsen med en skrubbborste och tvålvatten. Blanda lite diskmedel med vatten och använd städaren för att skrubba algerna med en borste. Skölj sedan av klipporna med en trädgårdsslang.
  • Fråga 3 av 7:
    Hur kan jag få Stora Träd Rocks White igen?
    1. Bild med titeln Clean Garden Stones Steg 5
    1. Blanda blekmedel och vatten tillsammans och mättar fläckar med städaren. Om du har en trubblig mos eller andra hårda fläckar, häll bara 3/4 kopp (180 ml) blekmedel i en plasthink och tillsätt 1 gallon (4 liter). Sedan mättar de färgade ytorna med blekblandningen. Du kan hälla, spraya eller svamp på blandningen-gör vad som helst som fungerar bäst för dig.
  • 2. Vänta 10 minuter innan du skrubbar och sköljer av klipporna. Ge blekblandningen lite tid att arbeta sin magi, ta sedan en styv trådborste eller regelbunden skrubbborste och skrubba de drabbade områdena för att ta bort fläckarna. Skölj sedan av klipporna med en högtrycksslangslang eller tryckbricka.
  • Fråga 4 av 7:
    Hur får jag skräp ut ur trädgårdsstenar och grus?
    1. Bild med titeln Clean Garden Stones Steg 6
    1. Köp Wire Mesh-hårdvarukduk och skär en 2-3 ft (0.61-0.91 m) stycke. Du kan köpa en rulle av /2 i 1.3 cm) Wire Mesh Hardware Cloth på någon hårdvaruaffär. Skär den stycke du behöver av rullen och curl desto längre slutar under en eller två gånger för att skapa 2 handtag.
    • Handtagen gör siktning lättare och skyddar dina händer från nedskärningar.
  • 2. Använd mesh sikt för att separera skräp från klipporna. Lägg ner en tarp och placera trådnätet på toppen. Skovla några av berget på trådnätet. Därefter, ta bort provisorisk handtag, lyft upp sikten och skaka försiktigt det fram och tillbaka så smuts och skräp faller genom nätet på tjärpen.
  • Om du inte har en tarp, håll sikten över en skottkärra.
  • 3. Sätt tillbaka klipporna på plats och dra skräpet till din komposthög. Om det inte är ett alternativ, sprida skräpet på din gräsmatta och klippa över den med en mulching gräsklippare. Du kan också påse det och lämna den på din kant för din stads samlingstjänst.
  • Fråga 5 av 7:
    Hur rengör jag smuts och lera av små trädgårdsstenar?
    1. Bild med titeln Clean Garden Stones Steg 9
    1. Kör en stor tryckkrok över ytan när du slår ner dem. Om du har en hjälpare, har en person spray klipporna med din trädgårdsslang medan den andra personen passerar försiktigt en stor trycka kvast över dem. Om det inte är ett alternativ, använd en slang på en låg inställning för att skölja av klipporna.
    • Regnet kommer så småningom att skölja bort lera, men det är förståeligt om du inte vill vänta!
    Fråga 6 av 7:
    Hur får jag små trädgårdar vita igen?
    1. Bild med titeln Clean Garden Stones Steg 10
    1. Sifta loss smuts och skräp ut ur klipporna med trådmaskduk. Klipp av en 2-3 ft (0.61-0.91 m) Piece of /2 i 1.3 cm) Wire mesh hårdvarukluk för att göra en hemlagad sikt. Sätt nätet över en tarp eller skottkärra och skovla en sats av stenar ovanpå sikten. Lyft och skaka mesh för att bli av med lös smuts och skräp.
    • Du kan dra skräpet till din komposthög, sprida den på din gräsmatta och mulch det, eller påse det för din stads gräsmatta.
  • 2. Blanda blekmedel och vatten i en hink för att göra en rengöringslösning. Häll ¼ kopp (60 ml) klorblekmedel i en stor plasthink eller skottkärra. Lägg till 5 liter (19 liter) vatten till blekmedel för att göra en stark renare för vitare stenar.
  • 3. Blötlägg de färgade vita klipporna i bleklösningen i 1-2 dagar. Dumpa de smutsiga klipporna i hinken med rengöringslösning och lämna dem för ett par dagar tills de är snygga och vita igen. Dra sedan av rengöringslösningen till en annan hink och lägg på klipporna på plats i din trädgård. Kassera blekmedelvattnet genom att hälla det ner i avloppet.
  • Var försiktig så att du inte får blekmedlet på din gräsmatta eller växter eftersom det kommer att döda dem. Blekvatten kan också döda fisk, så använd det inte runt dammar.
  • Fråga 7 av 7:
    Hur rengör jag löv av trädgårdsgrus?
    1. Bild med titeln Clean Garden Stones Steg 13
    1. Plocka upp dem dagligen om du har ett litet grusområde. Löv kan missfärga ditt grus om du lämnar dem för att sönderdela, så det är bäst att bli av med dem omedelbart. Bara göra en snabb passera över området varje dag, hämta några löv du ser, och kassera dem.
  • 2. Passera en bladblåsare över större grusområden. Vänta på en dag när bladen och gruset är helt torra. Börjar i ett hörn och arbetar dig över, passera bladblåsaren över grusytan för att blåsa bort löv och skräp.
  • Använd den lägsta inställningen så att du inte sparka upp en massa grus när du jobbar. Det är en bra idé att ha ett par skyddsglasögon, bara i fallet!
  • Du kan köpa en blåsare på någon hemförbättringsbutik eller online.
  • 3. Blåsa bladen i ett skogsområde i närheten om det är ett alternativ. Om inte, blåsa bladen på din gräsmatta och klippa över dem med en mulching gräsklippare, rake dem upp och kompostera dem eller slå dem upp för din City`s Curbside Leaf Collection Service.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande