Hur man får pengar tillbaka från ett kreditkort

Kreditkortsutgivare är ivriga att få ditt företag. En av de strategier de använder för att uppnå detta är att erbjuda kreditkort som gör att du kan ackumulera kontantrabatter. Dessa kort fungerar på samma sätt som kort som uppkommer rabatt / belöningar / miles / etc. Kreditkortsföretag tar ut handlarna en avgift för att bearbeta sina kort. I Förenta staterna och Förenade kungariket erbjuder många av företagen nu en del av kommissionens avgift tillbaka till konsumenten i form av kontantbacksbelöningar. Du bör hålla flera överväganden i åtanke när du bestämmer vilken typ av kort som är mest mening för dig och hur man använder det effektivt.

Steg

Del 1 av 2:
Välja rätt kort
  1. Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 1
1. Förstå hur pengar tillbaka belöningar arbete. Kassa tillbaka på kort som erbjuder denna fördel brukar komma i form av kredit som läggs tillbaka till kontot. Beroende på kortet kommer du att tjäna olika kassaflöden i form av procentsatser. Kungliga Banken i Kanada (RBC) erbjuder till exempel ett kort som betalar 2% för inköp i livsmedelsbutiker och 1% på alla andra inköp och automatiska betalningar.
  • Olika emittenter kommer att ge olika alternativ när det gäller att tillämpa de förvärvade kontantförmånerna. Det ovan nämnda RBC-kortet, till exempel, tillåter dig att ta emot betalningarna varje gång balansen når 25 dollar eller en gång per år, får dig en större summa på en gång.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 2
    2. Jämför kontantbackförmåner. Du kan använda webbplatser som nerdwallet eller den enkla dollarn (bland många andra) för att jämföra de relativa fördelarna med olika kort, till exempel där de tjänar den högsta andelen av pengar och hur du får tillämpa fonderna.
  • Mest erbjudande mellan .05% och 2% i genomsnitt, även om vissa har höjt det så högt som 5%. Andra kort erbjuder högre priser för de första flera månaderna du har kortet men inte permanent. Läs det fina utskriften på varje kort för att bestämma vilket som är mest sannolikt att gynna dig.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 3
    3. Begränsa ditt val baserat på andra kreditkortskriterier. Kontantkortskort är fortfarande föremål för årsavgifter och årliga procentsatser (APR) precis som vanliga kreditkort. Se till att du tar hänsyn till dessa faktorer såväl som du forskar och väljer ett lämpligt kort för dig.
  • Eftersom APR är knutet till faktorer som kreditpoäng, hjälper det till att få din nuvarande poäng till hands. Många av de webbplatser du kan använda för att jämföra kort gör att du kan smala utifrån din kreditpoäng som ett av kriterierna.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 4
    4. Ansök om det kort du väljer. Applikationsprocessen för dessa kort är densamma som något annat kreditkort. Det kommer att innehålla din personliga information, till exempel Adress och Social Security Number, liksom sysselsättningsinformation. Du måste också bemyndiga företaget att titta på din kredithistoria. Försök att inte ansöka om ett kort som du tror att du kanske inte kvalificerar. Antalet gånger du ansöker och avvisas för ett kreditkort utgör en del av ditt kreditpoäng.
  • De flesta företag gör det möjligt för dig att ansöka online, eller du kan skriva ut ett program för att skicka in.
  • När du har fått kortet, ringer du ett gratis telefonnummer för att aktivera kortet.
  • Skriv in kortets baksida i signaturlådan eller skriv "Begär ID" Om du inte vill ha din signatur på den. Du kommer då att behöva visa identifiering varje gång du använder kortet.
  • Del 2 av 2:
    Maximera dina pengar tillbaka belöningar
    1. Bilden med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 5
    1. Använd kortet istället för kontanter. Ju mer du använder kortet, desto mer belöningar kommer du att få. I stället för att ta ut pengar från banken, använd ditt Cash Back Rewards-kort för alla dina standardköp, särskilt de på platser som tjänar dina högre belöningar.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 6
    2. Betala av kortet varje månad. Eftersom kortet är föremål för räntor, bör du betala av det varje månad för att undvika upplupna räntekostnader. Detta är viktigt för att uppnå en nettovinst från att använda kortet. Om du faller bakom betalningar och slutar betala mer i finansavgifter eller sena betalningar än du tjänar i kontant tillbaka, så är du bättre med hjälp av pengar.
  • De flesta kort tillåter dig att ställa in automatiska betalningar från ett checkkonto. Detta kommer direkt att debitera ditt checkkonto för att betala av kortet varje månad. Om du sparar dig från att komma ihåg datum varje månad, men du måste fortfarande se till att du behåller tillräckligt med ditt konto för att täcka kreditkortsavgifterna.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 7
    3. Betala ned skulder innan du spenderar mer. Om du råkar falla bakom på kontantkortet eller ett annat kreditkort, sluta använda dem tills du betalar ned skulderna. Alla extra ränta och finansavgifter kommer att outsätta eventuella belöningar du tjänar.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 8
    4. Använd inte kortet för att ta ut kontantförskott. Kontantförskott Tjäna inte pengar tillbaka belöningar på de flesta kort. Du brukar betala ränta på ett kontantförskott från den dag du tar ut det i motsats till när den månatliga betalningen beror också. Det betyder att du använder kortet för kontantförskott, torka ut fördelarna med eventuella pengar, du tjänar mycket snabbt.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 9
    5. Bo inom din kreditgräns. Kreditkort är föremål för överskridande avgifter om du spenderar mer med kortet, tillåter kreditlinjen. Även en av dessa avgifter kan leda till att du betalar mer än du tjänar i kontanter tillbaka belöningar i flera månader.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort steg 10
    6. Optimera dina utgifter med kortet. Om du kommer nära din kreditgräns eller vet att du bara har råd att spendera så mycket på kortet och fortfarande betala av det varje månad, använd sedan kortet så effektivt som möjligt. Om du bara kan spendera $ 50, till exempel, och du vet att gasköp får dig 2% kontant tillbaka medan allt annat får dig 1%, använd bara kortet för att köpa gas. Denna strategi kommer att tjäna dig mest i kontanter tillbaka belöningar.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 11
    7. Överväg att utnyttja alternativen för balansöverföringsalternativ. Många kort erbjuder balansöverföringsalternativ som gör att du kan överföra saldot från andra kreditkort till det nya kortet. Beräkna de potentiella fördelarna med en balansöverföring innan det gör det. I vissa fall kan du dra nytta av att överföra balansen för att tjäna pengar tillbaka på de kreditskulder du skulle behöva återbetala oavsett.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 12
    8. Dra nytta av accelererade bonusar. Den inledande eller kampanjperioden för många kontantkort innehåller var som helst från en till tre månader där kortet tjänar "accelererade" belöningar. Eftersom dessa är begränsade tidserbjudanden bör du använda kortet så mycket som möjligt för inköp som du skulle göra oavsett under denna accelererade period.
  • Bild med titeln Få pengar tillbaka från ett kreditkort Steg 13
    9. Använd kortet på kreativa sätt. Ju mer pengar du spenderar på kortet, desto mer kommer du tillbaka i belöningar. Utmana dig själv för att hitta kreativa sätt att använda kortet som inte överskrider din budget. Till exempel:
  • Om alla dina andra vänner betalar pengar på middag, erbjuda att hämta fliken på kortet medan du samlar in pengar. Det är lättare för servern än att dela upp kontrollen, och du får omedelbart återbetalas för de delar av räkningen som inte var din.
  • Använd kortet för arbetskostnader. Många jobb kräver externa kostnader för affärsluncher, resor, etc. Om du inte har ett företagskort, använd ditt Cash-back-kort. Ditt företag kommer att ersätta dig när du skickar en kostnadsrapport, och du kommer i huvudsak att tjäna gratis cash-back belöningar.
  • Tips

    Granska och jämför ditt nuvarande program minst en gång om året till nya erbjudanden, eftersom dessa någonsin förändras. Om du hittar ett erbjudande du vill, ring ditt nuvarande kreditkortsföretag och försök att förhandla. Det är lättare att stanna hos samma företag än att ändra om de är villiga att uppfylla dina villkor.
  • Kontrollera om kortet är 0% ränta och nollavgift för det första året bara eller även för efterföljande förnyelser. De kommer ofta att lura dig här i det fina trycket.
  • Tänk på kort där du tjänar miles eller poäng också. Kort där du tjänar belöningar med specifika företag som flygbolag eller företag ofta uppstår belöningar till en högre takt än kontantbackelement. Även om dessa belöningar är mindre inlösbara, kan de fortfarande bli mer fördelaktiga för dig om du vanligtvis gör stora inköp med den specifika köpmannen.
  • Använd kortet för dagliga inköp för att optimera din kontantbacke.
  • Varningar

    Håll inte en löpande balans på kort som erbjuder pengar tillbaka belöningar. Typiskt har dessa kort högre APRS (årlig procentsats) än andra. I stället för att ta emot extra pengar, betalar du extra intresse på den balansen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande