Hur man bygger en hemrockklättringsvägg

Att bygga en bergsklättringsmur kan vara ett bra sätt att få ett träningspass och förbereda dig för att klättra utan att behöva komma ut ur huset. Många klättrare använder sin hemrockklättringsvägg för att bygga styrka och träna. Hemväggar är så bra för att du inte behöver ha ett klättringsgymnastik i närheten av att klättra och träna.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg en hemrockklättringsvägg Steg 1
1. Bestäm exakt vad du vill ut ur din bergsklättringsvägg.
  • Vill du ha väggen inuti eller ute?
  • Vilka former, funktioner och storlek vill du att din vägg ska vara?
  • Du kommer också att börja skriva ut den typ av vägg du vill ha.
  • Bild med titeln Bygg en Home Rock Climbing Wall Steg 2
    2. Planera på den konstruktionsmetod du kommer att använda för din vägg. Du måste använda en strukturell metod för att bygga din vägg för att stödja vikten av en klättrare, och om den är utomhus, mot att motstå vindbelastningar i svårt väder.
  • Post och strålkonstruktion.Detta är den mest strukturellt sunda byggmetoden.Set 8 tum (20.3 cm) Diameter behandlade poler i marken ca 48 tum (121.9 cm) djupt.Fyll hålen med färdigblandad betong eller påsar med förblandad betong blandad i en skottkärra.Bolt 4x6 tums balkar horisontellt över stolparna med /8 till /4 tum (1.6 till 1.9 cm) Galvaniserade bultar.Nagel eller skruv /4 tum (1.9 cm) plywood mantel över balkarna och avsluta med färg eller texturerad färg.
  • Träramad, trä täckt.Detta består av Lumber-inramningsmedlemmar, bifogade en "lera sill" eller inramad från en betongbas.2x6 tum (nominellt) timmer på 16 tum (40.6 cm) Centers föreslås, med A /4 tum (1.9 cm) Exteriör plywood-mantel fäst med 2 tum (5.1 cm) nummer 8 träskruvar 8 tum (20.3 cm) på mitten.Du måste fästa diagonal bracing solidt förankrad på baksidan av väggen och jorden bakom strukturen för att hålla den upprätt.
  • Träramad, stuckatur.Ramma väggen densamma som ovanstående, bifogar sedan trådgips lath med 1/4 tum (3.2 cm) Takspikar, 8 tum (20.3 cm) på mitten.Sängen lath med 1/2 tum (5.1 cm) Masonry Cement Gips, Scoring This "täcka" (skraplocket), så att finishrocket kommer att binda.Applicera en murverkscement eller syntetisk gipslinje när skrapsbackatet har torkat noggrant.
  • Betongblock (CMU).Placera en betongfot, minst 8 tum (20.3 cm) tjock, 24 tum (61.0 cm) bred, med förstärkande stavar, 2 eller 3 fot (0.6 eller 0.9 m) under betyg (marknivå).Stick nummer 5 rebar dowels 16 inches (40.6 cm) på mitten i betongen, med 48 tum (121.9 cm) som projicerar uppåt för blockcellförstärkning.Lägg upp ditt block (8x8x16 tum, typiskt), fyllning varje cell som har en förstärkningsstång med mortel när du går.Lägg till rebar med 32 tum (81.3 cm) varv så att rebaren är kontinuerlig till toppen av väggen.Fyll i den nedre delen av väggen, till normal marknivå och kompakt.Denna jordfyllning vid basen hjälper till att stödja din vägg från höga vindar och tippa över.
  • Bild med titeln Build a Home Rock Climbing Wall Steg 3
    3. Beräkna exakt hur mycket väggen kostar, exakt vilka leveranser du behöver och alla tekniska egenskaper. Börja med att hitta dina specifika snittvinklar, din ram, leder och andra viktiga egenskaper i din vägg.Bestäm vilken typ av effekter elementen kommer att ha på väggen om det är utanför. Kommer din vägg att lida av att bli regnig eller snöig på? Ett sätt att upprätthålla livets liv är att använda marinbräda. Detta är dyrare, men om du bor i ett regnigt område, hittar du styrelsen att vara väl värt det.
  • Bild med titeln Build a Home Rock Climbing Wall Steg 4
    4. Bygg din vägg. Om du gillar att bygga, blir det den bästa delen. Viktens verklighet kommer långsamt att komma till liv genom denna process.
  • Bild med titeln Build a Home Rock Climbing Wall Steg 5
    5. Avsluta väggytan, färg och applicera textur.
  • Bild med titeln Build a Home Rock Climbing Wall Steg 6
    6. Tänk på vad din fallzon kommer att bli. Ska du ha padding som madrasser eller gymdynor?
  • Bild med titeln Bygg ett hem bergsklättring vägg Steg 7
    7. Veva din håller på och bygga dina rutter. Om väggen är ute, var beredd på dina bultar att rost över. Om du inte planerar att omarrangera hålls mycket ofta, kommer du vanligtvis inte att ha mycket att oroa sig för. Om du vill flytta runt, kan det vara svårt att skruva av dem när de har blivit rostiga. Du kan också hitta Håller ganska billigt om du träffar dina lokala klättringsgymnare. Många gånger ersätter de sina gamla håll och kommer att ge dig eller sälja dig sina gamla gärningar till ett ganska lågt pris. Du kan också hitta Håller från tillverkare som rensar ut gamla stilar. När du väl har fått din vägg, kommer du att vara upphetsad och kan klättra när du vill. Det kommer att komma en tid när du blir van vid väggen och det är inte så spännande som det var en gång tidigare. Håll dig motiverad genom att lägga till muren och utveckla nya rutter. Ju fler utmaningar du kan ge dig själv, desto mer är du att fortsätta träna på din vägg.
  • Tips

    Det skulle hjälpa till ett ton om du kunde få en vän som är en snickare som hjälper dig.
  • Ett bra sätt att hjälpa till att förhindra att rostning av bultar är att måla på något flytande tejp. Då kan det bara kasta bort när du vill ta bort det.
  • Beskrivningarna ovan om att bygga väggen är bara förslag till tekniker som kan tillämpas på detta projekt, inte detaljerade instruktioner om genomförandet av dem.
  • Varningar

    Klättring är farligt, och var mycket försiktig med att bygga din vägg.Det är ditt ansvar att se till att det är byggt för att motstå kraften den kommer att ta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande