Hur man ramar en vägg

Inramning En vägg är att bygga en träram för att fungera som "skelett" av en ny vägg. Det är ett viktigt steg för att säkerställa en väggens styrka och stabilitet. Oavsett om du bygger ett rum från början eller lägger till en vägg till ett befintligt utrymme, läs stegen nedan för att lära dig hur man ordentligt ramar en vägg.

Steg

Metod 1 av 3:
Layout och Foundation
  1. Bild med titeln ram ett väggsteg 1
1. Planera layouten. Använda en kritlinje (ett billigt verktyg för markering av långa, raka linjer) och vinkelmätverktyg, märke där väggen kommer att vara på golvet. Var noga med att notera några dörrar du tänker sätta i väggen.
  • Var noga med att muren uppfyller andra väggar med 90 graders vinkel på alla fyra hörnen. En liten avvikelse kommer nu att leda till en mindre säker vägg senare.
  • Observera om bjälkarna (golv- eller takgirders) högst upp i rummet kör vinkelrätt eller parallellt med din nya vägg.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 2
    2. Klippa plattorna. Välj ett starkt, tryckbehandlat trä och klipp 2 "med 4" brädor till två gånger längden på din vägg och dela sedan dem i grupper av lika längd. Dessa är plattorna, eller basstyckena, som kommer att köras strax ovan och under väggen för att förankra ramen. Se till att alltid ha två tallrikar på toppen.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 3
    3. Markera plattorna för dubbar. Lägg toppen och bottenplattorna ner bredvid varandra. Mätning varje 16 "från ena änden, markera försiktigt horisontellt över båda plattorna tills du når slutet. Eftersom mätningarna är 16" På mitten måste du redogöra för halva tjockleken och markera en "X" på höger sida. Dessa riktlinjer hjälper dig att veta var du ska installera studs.
  • Metod 2 av 3:
    Inramning av en källarvägg
    1. Bild med titeln ram ett väggsteg 4
    1. Säkra bottenplattan. Nu när du har markerat och mätt dina tallrikar, lägg bottenplattan ut längs kritlinjen som markerar där väggen kommer att vara. För att göra en stabil vägg måste du fästa den här plattan till betonggolvet.
    • Använd ett kraftaktiverat verktyg, även känt som en Hilti eller Ramset-pistol, för att gå med i träet och betongen. Ladda verktyget med en liten kula och spik och slå sedan slutet så att den går i källan och skjuter spiken genom träet i betongen.
    • När de två yttre naglarna har tagits in följer du dina riktlinjer och lägger en spik i varje 16 "längs plattan, nära centrum av styrelsen.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 5
    2. Fäst den övre plattan. Om takbjälkarna löper vinkelrätt mot bottenplattan är det här en ganska enkel uppgift - om de kör parallellt, måste du göra lite mer arbete först.
  • För parallella balkar, fäst korta längder av 2 "med 4" blockeringskort vinkelrätt mellan de två närmaste balkarna var 16: a och fäst den övre plattan till dessa.
  • För vinkelräta balkar, fäst den övre plattan till taket med hjälp av balkarna. Använd en plumb Bob (en noggrant balanserad vikt som hänger från en linje) för att justera plattorna och dubbelkontrollen med mätning för att säkerställa att den övre plattan är direkt ovanför bottenplattan. Spik sedan den övre plattan till bjälkarna eller blockeringsbrädorna vid varje intervall.
  • Som ett alternativt alternativ kan du bygga väggen först och sedan stå upp. Detta kan vara ett lättare alternativ, särskilt för amatörer.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 6
    3. Montera dubbarna. Studs är helt enkelt extra plankor av 2 "med 4" trä, eller ibland 2 "med 6" för ytterväggar, som ger stöd och definition för gips och andra ytor.
  • Mäta och skära. Varje stavskiva ska skäras så att den passar snyggt mellan de övre och nedre plattorna utan att luta.
  • Sätt in studen. Skjut det slut på de två plattorna, höger över en av naglarna i bottenplattan. Använd en plumb Bob och ett hörn för att se till att brädet är rak och helt placerat.
  • Anbringa och upprepa. Använd en spikpistol för att infoga 3 "naglar på båda sidor av båda ändarna ordentligt i 45 graders vinkel genom tappen och in i topp- och bottenplattorna. Upprepa den här processen tills du har installerat dubbar hela vägen ner i ramen.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 7
    4. Installera blockeringsbrädor. Blockeringsbrädor lägger till lite extra struktur, och tjänar även som områden där skåp, handduksstänger eller greppbarer hänger. De kan också fungera som brandbrott i händelse av ett husbrand. De är gjorda av samma 2 "med 4" brädor du har använt för allt annat hittills.
  • Klipp dina blockeringsbrädor så att de passar snyggt mellan varje stud, placera dem ca 4 meter (1.2 m) upp, slutar mellan varje stud. Fäst blockeringsbrädorna i båda ändarna med 3 "naglar på båda sidor, hammad i en vinkel på 60 grader. Du kan variera höjden något från block för att blockera för att göra tryckning och naglar i den färdiga väggen lite enklare, om du vill.
  • Metod 3 av 3:
    Inramning av en husvägg
    1. Bild med titeln ram ett väggsteg 8
    1. Ta mätningar i det utrymme där väggen kommer att gå. Du måste mäta den totala höjden på väggen och bredden på väggen som ska inramas med hjälp av en måttband. Bredden kommer att användas för att mäta topp- och bottenramarna och höjden kommer att användas för att mäta de enskilda studsarna.
    • I allmänhet, när du bygger en vägg för ett icke-källare, kommer du att bygga hela ramen på golvet först och lyft sedan och flytta den på plats innan du lägger den till bjälkar och balkar i enlighet därmed. För att göra detta ordentligt måste du veta exakt hur länge varje stud måste vara att göra väggen rätt höjd.
    • Köp nog 2 x 4 för att fylla utrymmet. Du behöver en stift på väggens höjd varje 16 i. längs varje ram, som kommer att vara bredden på väggen. Du kan dela bredden med 16 för att snabbt bestämma hur många studs du behöver, och hur mycket att köpa.
  • Bild med titeln ram ett vägg Steg 9
    2. Klippa dubbar och tallrikar till lämpliga längder, med tanke på dina mätningar. Använda en cirkelsåg, klippa dina tallrikar och dubbar för att matcha de mätningar du tog i föregående steg. Börja med att klippa botten och toppplattor som motsvarar de breddmätningar du tog för att väggen skulle monteras. Håll dem mot varandra, för att se till att varje styrelse är spola och rengör dem på ändarna om det behövs. Skär sedan tapparna i lämplig höjd.
  • Varje stud måste ha bredden på botten och toppplatta som subtraheras från den totala höjden på mätningen du tog, för att redogöra för det extra utrymmet.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 10
    3. Markera där tapparna kommer att gå på toppen och bottenplattan. Använd din måttband och markera längs de övre och nedre ramarna med en pennalinje där studarna kommer att gå. Varje stift får tre märken på bottenplattan och tre märken på topplattan, markerar mittpunkten och de två ändarna av varje stud där den möter plattorna. För bärande säkerhet måste en stud placeras vardera 16 tum (40.6 cm), som måste mätas mycket exakt.
  • Mät ditt första märke genom att dra en "x" 16 tum (40.6 cm) från slutet av ramen, sedan subtrahera 3 3/4" från det varumärket och rita en linje (vid 15 1/4 i.). Använd den kortare änden av ramt kvadraten - den exakta bredden av 2 x 4-för att mäta från din linje till var den andra kanten på studsen kommer att falla. Med andra ord, "x" du drog vid 16 i. kommer att markera centrumpunkten för studen, och de två linjerna kommer att markera sidorna av studen. Detta är nödvändigt för att redogöra för änden av ändknapparna, och att mitten av varje stift kommer att vara lika långt från nästa.
  • För att göra ditt nästa märke, mäta 16 i. från den första "x" och gör en annan "x" För att markera var mitten av nästa stift kommer att, subtrahera och använda torget för att markera slutpunkterna upprepa denna process på både botten och toppplattor, vilket gör de märken där varje stud kommer att installeras.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 11
    4. Montera ramen. Använd dina dubbar för att lägga ut ramen för rätt storlek och form, lägg på brädorna på marken för att montera dem.
  • Börja med en slutstudi. Lägg den på änden mot den övre läppen på bottenplattan och spiket från under bottenplattan i änden, med 3 "naglar, kvadrat genom bottenplattan. Var mycket säker på att brädorna är fodrade ihop.
  • Fortsätt att fästa alla dubbar till bottenplattan, centrera dem med hjälp av linjerna. Använda dina markeringar, fäst varje stift 16 "från varandra hela vägen till slutet med 3" naglar.
  • Fäst den övre plattan. Nu när alla studs har fästs på bottenplattan, lägg toppplattan längs de fria ändarna av tapparna och spik genom den övre plattan för att fästa varje tapp med 3 "naglar.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 12
    5. Fyll i blockeringsbrädor. Blockeringsbrädor är 2 "med 4" brädesegment som passar vinkelrätt mellan tapparna, ca 4 meter (1.2 m) upp från botten av väggen. Mät gapet mellan tapparna, klippa extra styrelse i enlighet med detta och installera dem genom att hammera 3 "naglar genom dem i tapparna i en 60 graders vinkel i båda ändarna, säkra dem ordentligt i tapparna.
  • Stagger höjden på varje blockeringskort så naglarna kan användas för att säkra brädorna snyggt. Line upp den övre läppen av den andra blockeringsbordet med den första läppen av den första, gör sedan motsatsen med nästa, upprepa mönstret. Detta bör tillåta gott om utrymme att spika dem till varje stud.
  • Bild med titeln ram ett vägg steg 13
    6. Höja väggen. Med en vän som hjälper dig, lyft ramen upp från den övre plattan så att bottenplattan förblir på marken. Skjut försiktigt rammen, dubbelkontrollera alla vinklar och var noga med att allt är ordentligt placerat.
  • Bild med titeln ram ett väggsteg 14
    7. Shim varje sektion och kontrollera efter plumb. Nu när du har fått din vägg, kolla för att det är rakt och säkert, spola mot balkarna på undergolvet. Shimming är konsten att använda slanka bitar av trä för att fylla i eventuella luckor mellan taket och toppen av ramen, kontot för små mänskliga mätfel. Du kan köpa dessa på de flesta hemreparationsbutiker, knackar på dem från den sida där det finns lite utrymme.
  • För att kontrollera efter plumb, kontrollera att den aktuella delen av väggen är helt vertikal. Använd en nivå för att hjälpa dig att göra detta. Använd din hammare för att göra små justeringar, slå väggen framåt eller tillbaka, om du behöver.
  • Bild med titeln ram ett vägg steg 15
    8. Säkra väggen till balkarna eller balkarna i enlighet därmed. Börja med att fästa den övre plattan. Använd 3 1/2 "Ljuskonstruktionspikar och spik rakt upp genom inramningen i nära, vanliga intervaller som du plumb och nivå.
  • Fäst bottenplattan. Använd igen 3 1/2 "naglar, kör dem genom plattan i golvet.
  • Fäst slutpinnarna. Hammer 3 1/2 "naglar längs båda ändarna för att fästa dem på inramningen i sidorna av huset.
  • Dubbelkontroll att tapparna har fästs och är jämn.
  • Varningar

    Gör inte det här själv. Arbeta med en vän för säkerhet, och för att minska din arbetsbelastning.
  • Använd alltid ögonskydd och hörselskydd när du arbetar med elverktyg.
  • Titta på kablar som löper genom golvet. Knippa inte dem under plattor.
  • Saker du behöver

    • Massor av 2 "med 4" brädor
    • Motorsåg
    • Hammare eller nagelpistol
    • Nails (3 "och 3 1/2")
    • Plumb bob
    • Nivå
    • Kritstreck
    • Måttband
    • Hammarborr
    • Slagdrivrutin
    • Penna
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande