Hur blir det svetsare

Svetsare hjälper till att bygga världen. På fält från konstruktion till bilkapplöpning till tillverkning använder svetsare sina färdigheter för att säkra metall till rätt specifikationer och styrka. Om du är intresserad av att lära dig att bli svetsare, finns det flera sätt att bygga de färdigheter du behöver på arbetsplatsen.

Steg

Del 1 av 3:
Att lära sig att svetsa
  1. Bildtiteln blir ett svetsarteg 1
1. Förstå arbetets krav. Kommersiella svetsare måste vara fysiskt och mentalt passa, med utmärkt handkoordinering, och förmågan att hålla sig fokuserad på en repetitiv uppgift under långa perioder. Klumpiga och slarviga behöver inte gälla. Svetsare tar allvarliga stolthet i sitt arbete och i de färdigheter som krävs för att slutföra ett jobb korrekt.
  • En bra svetsare måste också vara självmotiverad och en självstartare, eftersom en del av jobbet kan involvera freelancing, hitta dina egna projekt och jobb. Svetsare kan vara i hög efterfrågan, men det kommer att vara upp till dig att söka efterfrågan och hitta de jobb som kräver en bra och kunnig svetsare.
  • Som svetsare kommer du att vara runt varm metall, ljusa ljus och skadliga rök varje dag. I många svetsjobb kommer du att arbeta runt tung utrustning som kan orsaka allvarlig skada. Det är absolut nödvändigt att få en viss förståelse för alla potentiella faror som är möjliga innan man påbörjar en strävan efter svetscertifiering och sysselsättning.
  • Bild med titeln Bli ett svetsarteg
    2. Forskningssvetsningsträningsprogram nära dig. Om du inte har någon erfarenhet av att svetsa på jobbet, är det det bästa sättet att hitta ett träningsprogram. Många gemenskapskollegier har svetsprogram, liksom vuxna yrkesprogram och handelsskolor. Det här är det mest tillförlitliga sättet att komma in i branschen, och ett bra program kommer att innehålla jobbplaceringshjälp för att hjälpa dig att få en fot i dörren. Det amerikanska svetssamhället (AWS) ger en sökbar databas med svetskolor som hittats här.
  • I Förenta staterna är de tre mest prestigefyllda svetsskolorna Tulsa Svetsskolan, Hobart Institute of Welding Technology, och Lincoln Welding School.
  • Stipendier är tillgängliga på AWS-stipendieringen på deras hemsida. Många företag och fackföreningar kommer också att ge stipendier, eftersom många regioner har brist på svetsare och båda typerna av organisationer har ett intresse för utbildning mer.
  • Bildtiteln blir ett svetsarteg 3
    3
    Få några grundläggande upplevelse svetsning. Du kan inte lära dig svetsning från en bok. Svetsning är en hands-on-handel som du bara kan lära dig genom att ta en introduktionsklass, anmäla sig till ett lärlingsprogram som ger dig på jobbet, eller inskrivning i en svetsskola och bygga de färdigheter som krävs för att svetsa metall.
  • Om du inte har någon att uppleva svetsning, eller ha någon informell utbildning från att tinkera hemma och du vill lära dig mer, börja med att ta en introduktionssvetsning på en community college eller teknisk skola i ditt område för att lära dig om de säkerhetsförmåga som krävs och arbetsmekanikerna, träna sedan så mycket som möjligt.
  • Lär dig att slå en båge, tack och kontrollera dina pölar. Du måste börja någonstans, och de första väsentliga färdigheterna i svetsning är att göra små svetsar, kallad tackor, för att få metallen att hålla ihop utan klämmor för att hålla den och sedan noggrant styra din båge och tråd eller stångmatning som du Anslut bitarna. Det tar lite övning och vägledning, så söker ut erfarna svetsare för att visa dig repen när du först kommer igång.
  • Många industriella svetsjobb är dessa dagar gjorda med Flux Core-svetsmaskiner, som automatiskt unspool-ledning, vilket gör jobb mycket enklare och effektivare. Om du vill få erfarenhet av att svetsa och få betalt för det, träna den här typen av svetsning, vilket kommer att bli en av de vanligaste typen av arbete du kommer att stöta på.
  • Bild med titeln Bli ett svetsarteg
    4. Lär dig vilka typer av svetsning du behöver för specifika jobb. Svetsare behövs för många olika uppgifter, och vissa branscher eller typer av jobb använder vissa typer av svetsning mer än andra. Lär dig de grundläggande typerna, och om du sikter på en viss industri, lära dig rätt typ:
  • MIG Svetsning, eller metallinert gassvetsning, används vanligen för att tillverka stål, rostfritt stål och aluminium. Bilindustrin, varv och många andra branscher använder MIG-svetsning, alltmer flödeskärnad sortiment.
  • Sticksvetsning, även kallad skärmad metallbågsvetsning, är en enkel och populär typ av svetsning på grund av sin låga kostnad och användarvänlighet. Det används ofta i byggnadsjobb och i hemprojekt.
  • Tigsvetsning, eller volfram inert gassvetsning, är en långsam process som kräver ren metall. Det kan dock göra en högkvalitativ svets för nästan vilken metall som helst. Arkitektoniska tillverkningsbutiker använder ofta TIG för svetsning av rostfritt stål. TIG-svetsning anses vara högkvalificering, så om du tränar i TIG och hitta en plats som använder det, kommer du att öka chansen till ett jobb.
  • Det finns många fler sorter av svetsning som tenderar att vara mindre vanliga än de tre ovanstående. Några av dessa, såsom gas volframbågsvetsning, är högspecialiserade och används endast inom några fält, såsom cykel och flygplanstillverkning.
  • Bild med titeln Bli ett svetsarteg 5
    5. Delta i ett lärlingsprogram. Många företag erbjuder utbildning på jobbet genom lärlingsprogram, där du kommer att göra entréns svetsarbete men förhoppningsvis har chansen att lära sig mer. När du fyller i mer timmar i lärlingsprogram, kommer din ackrediteringsnivå att stiga.
  • Vanligtvis fullbordar du din lärling och stiger till "gesäll" rang tar omkring tre år. Detta varierar dock i stor utsträckning av region, även inom samma land när det gäller USA och Kanada.
  • Vissa områden i världen får alls inte ha ett formellt lärlingsprogram, men på arbetsutbildningsprogrammen hjälper dig fortfarande att landa ett jobb när du inte är en erfaren svetsare och få de färdigheter du behöver för att kvalificera dig för mer avancerade jobb.
  • Hitta program med hjälp av jobbplacering. Ett bra svetsprogram bör hjälpa sina elever att hitta ett jobb när programmet är klart. Företrädesvis bör ditt program innehålla möjligheter att möta potentiella arbetsgivare.
  • Del 2 av 3:
    Få rätt certifieringar
    1. Bild med titeln Bli ett svetsarteg
    1. Lär dig om de olika typerna av anställning som är tillgängliga för svetsare. Liksom alla jobb är det viktigt att förstå skillnaden mellan vad som kommer att förväntas av dig som en spetsare på entrén och vad som förväntas av dig i andra svetsöppningar för jobb som du kan hitta annonserade för svetsare. Den typ av erfarenhet och certifiering du behöver varierar, beroende på vilken typ av position du vill driva.
    • Svetsare gör en sak-svetsmetall. Bra svetsare kan konsekvent hitta arbete i alla typer av tillverkning, utföra sin handelsförmåga i bilar, fartyg, tunga maskiner och andra väsentliga föremål. Om två bitar av metall måste smälta ihop är svetsaren personen för jobbet. Svetsaren monterar vanligtvis inte metallen som svetsas, driver någon annan typ av maskiner, eller gör allt annat än svets. Montörer, erektorer, operatörer och andra affärer är ofta involverade i processer som kräver svetsning.
    • Svetsingenjörer har mer ansvar, inklusive projektledning och planering, metallurgi och övervakning av svetsarna. Svetsning ingenjörer behöver vanligtvis erfarenhet av CAD, och är vanligtvis skyldiga att ha en fyraårig examen i materialteknik eller svetsningsteknik, och ofta en avancerad examen.
    • Svetsinstruktörer Måste ha godkänt den certifierade svetsinstruktörscertifieringsundersökningen från AWS, som certifieras för att instruera andra i de färdigheter som krävs för att svetsa. Om du har ambitioner att undervisa, är många jobb tillgängliga för kvalificerade instruktörer. Du behöver flera års erfarenhet av olika stilar av svetsning för att kvalificera sig för denna certifiering.
    • Svetsinspektörer är certifierade att utvärdera och slutföra kvalitetsstandarder som står i proportion till de AWS-standarder. Upplev upplevelse och arbete tillsammans med en ledande svetsinspektör krävs innan certifieringen avslutas.
  • Bildtiteln blir ett svetsarteg
    2. Få den lämpliga AWS-certifieringen. Typiskt innebär AWS-certifiering ett svetstest och en skriftlig tentamen som du tar var sjätte månad till ett år, beroende på regionala krav, för att hålla din certifiering uppdaterad. Du måste få den certifiering som är nödvändig för den eftersträvade svetsdisciplinen.
  • I kommersiell svetsning måste svetsare ofta slutföra AWS GMAW eller MIG 3G-certifieringen, vilket är ett grundläggande kompetensprov i en mängd olika fysiska positioner. Ytterligare certifieringar kan vara nödvändiga, beroende på de färdigheter som krävs för ett visst jobb. Denna certifiering tillåter en svetsare att ta titeln "Certifierad svetsare," öppnar en mängd olika jobbmöjligheter.
  • Svetsingenjörer måste slutföra sin svetsingenjör AWS-certifiering, som täcker en mängd praktiska ämnen, grundläggande tekniker och viss geometri. Med slutförandet av detta test blir svetsingenjören en certifierad svetsingenjör (CWE).
  • I vissa områden, inklusive vissa U.S. Stater, du kan börja arbeta som svetsare utan certifiering, men om du inte har utmärkt jobbupplevelse, har du svårt att konkurrera med människor med träningscertifiering. Catch-22 är att det kan vara svårt att kvalificera sig för tentamen utan erfarenhet, men du kan kompensera för det genom att delta i skolan eller ett lärlingsprogram.
  • Bild med titeln Bli ett svetsarteg
    3. Driva andra färdigheter som kompletterar din svetsning. Om du strävar efter att vara en ingenjör, lära dig att läsa Blueprints, övervaka projekt och hantera personal att göra dig den rundaste, mest omsättbara kandidaten för nya jobb. Om du aldrig deltog i ett svetsprogram, eller programmet inte lärde dig vissa färdigheter, försök att studera dem på egen hand, eller fråga vänliga medarbetare för grundläggande träning.
  • Även om jobbet du arbetar för närvarande kräver att du inte lär dig TIG-svetsning, eller någon annan skicklighet du ännu inte har förvärvat, överväga att lära dig mer längs vägen för att göra dig tillgänglig för fler jobb. Ju fler stilar av svetsning du vet, desto mer mängd jobb kan du utföra.
  • Del 3 av 3:
    Hitta svetsjobb
    1. Bild med titeln Bli ett svetsarteg
    1. Ansök på en mängd olika platser. Många olika branscher kommer att hyra svetsare, och de jobb du är tillämplig för kommer att variera beroende på din erfarenhet och din certifieringsnivå.
    • För de flesta jobb måste du tillhandahålla ett CV, bevis på din certifiering och skicka en drogskärm innan du anställs.
  • Bildtiteln blir ett svetsarteg 10
    2. Håll din certifiering uppdaterad. Håll dig ovanpå din AWS-certifierings utgångsdatum och slutföra återkommande förfaranden så snart som möjligt. Detta kan få effekt på din lön, i vissa jobb.
  • Om du har turen att bli anställd på någonstans heltid, måste du förmodligen gå igenom regelbundna återbevis och nya utbildningsprogram på jobbet. Lyckligtvis kommer det förmodligen att komma med en höjning i din löneklass och nya färdigheter.
  • För att göra dig själv den mest omsättbara kandidaten för varje jobb är det viktigt att vara certifierad och aktivt söka nya certifieringar för att upp din löneklass och din marknadsförbarhet för nya projekt och ansvarsområden.
  • Bildtiteln blir ett svetsarteg 11
    3. Forskning mer specialiserade svetsjobb och kraven i specifika jobb. Om du vet att du är intresserad av en viss typ av svetsning, eller en bransch som kräver en viss typ av svetsning, kan du behöva mer utbildning för att uppnå de färdigheter som krävs för att göra ett mer varierat utbud av jobb.
  • Vanliga svetsjobb äger rum i varv, fabriker, byggarbetsplatser och längs rörledningar, även om det finns många fler specialiserade alternativ också. Om du är intresserad av en viss bransch men inte är säker på kraven, titta bara på jobbpost online eller prata med någon som är anställd i det fältet.
  • Bildtiteln blir ett svetsarteg 12
    4. Arbeta en mängd jobb om möjligt. När du är en erfaren svetsare med 10-20 år på fältet, har du förmodligen inga problem att hitta stadigt, välbetalande anställning. Ju mer arbete du gör förrän den punkten, i så breda en mängd olika svetsjobb som du kan, desto snabbare lär du dig de olika teknikerna och typerna av svetsning i en praktisk miljö.
  • Överväga att ansöka om jobb som kräver resor. Om du inte hittar en stadig anställning i närheten, leta efter jobb längre bort. Många svetsare reser mellan jobb, som de största jobb som kräver de flesta svetsare tenderar att bara vara några månader. Vissa människor arbetar för ett företag som ger dem flera månader på vägen följt av flera månader.
  • Tips

    Sök efter träningsprogram, som inkluderar sponsrad utbildning som betalas av arbetsgivare som ett sätt att kontrollera kostnaderna.
  • Delta i många träningsprogram för att lära sig flera metoder och se till att kompetensen kan överföras och mest omsättbara inom olika branscher.
  • Var inte rädd för att göra och erkänna att misstag. Kom ihåg att du inte kan lära dig om du inte får fel!
  • Varningar

    Svetsning innebär att man arbetar med komplexa maskiner och verktyg som tillämpar extrem värme, avger glande ljus och producerar potentiellt skadliga rök. Beroende på industrin, disciplin och svetsmetod, kan de verktyg som används för att slutföra jobbet vara farligt om det inte hanteras korrekt med hjälp av lämpligt skyddsutrustning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande