Hur man är en bosatt assistent (ra)

En bosatt assistent ansvarar för övervakning och stöd till grundutbildningar i högskolans bostäder på campus. Som bosatt assistent, eller RA, förväntas du också vara en förebild för dina kamrater och inkommande studenter. Bland fördelarna med att bli en RA har rabatterat rum och styrelse vid universitetet och erfarenhet som en mentor i högre utbildning. Men vägen till att bli en RA kräver att den nödvändiga erfarenheten och kompetensen samt lämnar in en stark tillämpning för positionen. Du bör då sträva efter att göra det bra i positionen när du blir en Ra.

Steg

Del 1 av 3:
Få den nödvändiga upplevelsen och färdigheterna
  1. Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 4
1. Tjäna minst 40 grundnummer. För att bli en RA måste du först tjäna minst 40 grundnummer på ditt valda universitet eller högskola. Många Ras startar som första års studenter och ansöka sedan om positionen för det andra året i deras examen. Att göra ett år med heltidsklasser tillåter dig att tjäna de nödvändiga krediterna för positionen.
  • Vissa institutioner kan kräva mindre grundnummer för att ansöka om positionen. Kontrollera de listade kraven för positionen för att bestämma antalet krediter som du måste ansöka.
  • De flesta institutioner kommer att kräva att du har en kumulativ G.F.A. av 2.75 vid tidpunkten för din ansökan. G.F.A. Krav kan variera beroende på din institutionens krav för RAS, så var noga med att kontrollera deras specifika riktlinjer.
  • Du kan också vara skyldig att bo i studenthus i minst ett år för att ansöka om att vara en RA. Detta kan vara en sovsal eller annan studentboende på campus. Att leva i ett år i studentboende gör att du kan få en bra känsla av studerandens atmosfär och göra anslutningar med dina kamrater.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 1Bullet1
    2. Lära sig de viktigaste uppgifterna och förväntningarna på positionen. Som en RA kommer du att förväntas utveckla samhällsanda i bostadshallen genom att skapa eller lägga till sociala program och evenemang för studenter. Du måste också vara villig att fastställa lagen vid behov och rapportera eventuella incidenter eller problem bland invånarna. I din roll kommer du att fungera som en källa till information för studenter och utföra administrativa uppgifter.
  • Som en RA måste du delta i veckoarbetsmöten och hålla regelbundna golvmöten med de boende. Du måste också skicka information om bostadshuset på bulletinbrädor eller onlineforum.
  • Du måste också vara kunnig om institutionens politik och förfaranden samt campusresurser.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 7
    3. Notera de interpersonella aspekterna av positionen. Ras förväntas också vara ledare eller förebilder i bostadshallen. Du måste vara bekväm med att vara en förebild och verkställer reglerna för bostadshuset. Positionen är mycket interpersonell, eftersom du måste vara villig att svara på studentfrågor och konflikter på ett professionellt, bra sätt.
  • En annan viktig aspekt av positionen är att utveckla samhället i bostadshuset. Det innebär att du måste göra ett försök att ansluta till de boende och få eleverna som är involverade i sociala evenemang i bostadshuset. Du kommer att fungera som ledare för att bygga gemenskapsanda och skapa kopplingar mellan boende i hallen.
  • Du borde också ha bra lyssnande och kommunikationsförmåga, eftersom du måste ta dig tid att prata och lyssna på invånarna. Du kommer att förväntas lära känna invånarna och skapa sociala program eller händelser för dem.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 9
    4. Förstå positionens "on-duty" uppgifter. Som en RA kommer du att förväntas utföra flera "on-duty" -uppgifter. Du kan vara skyldig att vara skyldig som anställd för ett antal dagar i terminen, beroende på dina institutionens krav. När du är skyldig, måste du vara på campus eller nära campus så att du kan vara lätt att hitta i händelse av ett problem.
  • När du är skyldig, måste du vara beredd att svara på eventuella nödsituationer eller incidenter i bostadshusen och kunna förmedla och lösa några konflikter bland de boende. Till exempel kan du behöva svara på studenter som är överdrivna. Du kan också behöva mediera fysiska eller verbala förändringar mellan invånarna.
  • Du måste också skriva upp och skicka in händelserapporter för eventuella problem som du adresserat som en RA när den är skyldig.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 9
    5. Var beredd att förmedla några problem eller konflikter. Som en RA måste du också vara beredd att förmedla några konflikter eller problem i bostadshuset. Du måste fungera som problemlösare, lyssnaren och medlare för studenter. När en bosatt har en tvist med en annan bosatt eller ett problem med bostadshuset, kommer de sannolikt att komma till dig. Det är ditt jobb att vara en bra lyssnare och arbeta med dem för att komma med en bra lösning.
  • Du kan också sluta hantera mentala kriser, till exempel invånare som kämpar med depression, narkotikamissbruk, ätstörningar eller alkoholförgiftning. Du kan behöva kontakta din handledare eller prata med en rådgivare för att få råd om hur man hanterar dessa mentala problem med studenterna.
  • Tänk på att du kan sluta vara den dåliga killen i vissa situationer, speciellt när du måste lägga ner lagen och hantera en bosattens dåliga beteende. Detta kan förväntas och anses vara en del av ditt jobb. Du är inte där för att döma någon, bara för att genomdriva reglerna för bostadshuset och leva i sovsalet roligt för alla.
  • Bild med titeln Uppförande Seminarier Steg 2
    6. Tänk på att förmånerna är en Ra. Att vara ett RA är ett jobb, och som alla jobb måste du ägna tid och hårt arbete med positionen. Men det finns flera förmåner att vara en Ra och de kan göra den position som är värd att driva. Du bör väga perks av positionen mot förväntningarna på positionen för att säkerställa att den är rätt passform för dig.
  • Som en RA kommer du att ha ditt eget privata rum, betalas i sin helhet eller delvis av institutionen under din anställningstid. Beroende på institutionen kan du också få en månatlig stipendium.
  • Du får också erfarenhet som mentor i högre utbildning och lär dig hur man ska vara en bra förebild till studenter. Dessa förmåner kan vara idealiska om du planerar att driva en karriär inom högre utbildning och / eller arbeta med ungdomar. Att ha RA-upplevelse på ditt CV kan se bra ut till potentiella arbetsgivare.
  • Del 2 av 3:
    Ansökan om positionen
    1. Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 13
    1. Fyll i ansökan. Beroende på din institution kan du ansöka om positionen via en onlineapplikation eller genom att släppa ut en ansökan personligen. Du bör kontrollera tidsfristen för ansökan, vilket kan variera från november till januari, beroende på din institution.
    • Du måste skicka in ett brev och ett CV som en del av din ansökan. Se till att du betonar några ledarroller eller mentoreringsroller du har hållit tidigare, genom en arbetsgivare eller i en volontärposition. Du bör också inkludera några positioner eller roller som visar dina organisatoriska färdigheter och dina kommunikationsförmåga.
    • Du kan behöva två professionella referenser som en del av din ansökan. Försök att välja referenser som kan garantera dina ledarskaps färdigheter och din förmåga att vara ansvarig och ansvarig.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 12
    2
    Förbered dig för intervjun. När din ansökan är bearbetad kan du bli inrymd för en intervju för positionen. Du borde vara väl förberedd för intervjun så det går bra och du kan lägga ditt bästa själv. Se till att du förstår förväntningarna på positionen och känna dig säker på att du kan uppfylla många, om inte alla, av dem.
  • Du bör också klä sig på lämpligt sätt, vilket verkar väl preparat och sätts ihop. Ditt övergripande utseende ska vara snyggt och rent. Du bör ta med en extra kopia av ditt CV och omslagsbrev samt en kopia av dina referenser.
  • Du bör vara beredd att fältfrågor om dina ledarskaps färdigheter och dina människors färdigheter. Du kan behöva svara på frågor om hur du skulle hantera en konflikt mellan boende och hur du skulle få invånare engagerade i samhällsevenemang eller program.
  • Försök att projicera öppet kroppsspråk, där du behåller ögonkontakt med intervjuaren och placerar din kropp mot dem. Du borde nöja och le för att visa dem du lyssnar och försöker svara på några av sina frågor. Se till att du frågar några uppföljningsfrågor som du kanske måste visa att du är engagerad och intresserad.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 13
    3. Få träningsplanen. Om din intervju går bra kan du bli inbjuden att göra träning för RA-positionen. Utbildning för positionen kommer sannolikt att vara obligatorisk och kan vara planerad under sommaren, så var beredd att offra din sommartid för att bli redo för positionen.
  • Utbildningen för RAS är ofta omfattande och detaljerad. Detta kommer att se till att du är väl förberedd för rollen och inte känner sig överväldigad eller stressad i din nya position.
  • Del 3 av 3:
    Gör det bra i positionen
    1. Bild med titeln vara en smart student Steg 3
    1. Gör dig tillgänglig för studenter. Som en RA kommer du att förväntas vara tillgänglig för studenter som bor i bostaden så mycket som möjligt. Frågor, konflikter och incidenter kan uppstå när som helst, och det är ditt jobb att ta itu med dem. Du kan sluta spendera mycket tid i ditt sovsal eller i bostaden, när du inte är i klassen, så du kan vara tillgänglig för boende. Du bör vara beredd att göra dig tillgänglig för studenter och vara villig att engagera sig med studenterna regelbundet.
    • Du kan sluta skapa en "var är jag?"Styrelse på din dörr så att eleverna vet var du är och hur de kan nå dig. Detta gör att du kan låta eleverna veta om du är "tillgänglig", "i klassen", "vid ett möte", "somna" eller "ut ur rummet."
  • Bild med titeln Få ett fullt stipendium Steg 9
    2. Försök att vara en bra förebild. Du kommer att förväntas följa bostadshusets regler och sätta ett bra exempel för de boende. Du bör agera som en ledare och en bra förebild genom att alltid följa reglerna i sovsal och följande protokoll. Detta är ett viktigt krav på positionen och du bör försöka agera som en bra förebild när det är möjligt.
  • Tänk på att även om du förväntas bli en bra förebild, är du också mänsklig. Även om du kanske försöker alltid ställa ett bra exempel, kan du göra misstag. Du kan glömma ett möte med en bosatt eller av misstag skruva upp lite pappersarbete. Om det händer, ber om ursäkt, gör förändringar och gå vidare. Försök att inte lägga för mycket tryck på dig själv för att alltid vara perfekt, för du kommer sannolikt inte att vara och det är okej.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 20
    3. Planera engagemang och program. Du kommer också att ansvara för att planera sociala evenemang och program i bostadshuset för att skapa en känsla av gemenskap och anslutning. Det här kan vara roligt, lära känna dig händelser som en "Mocktails timme" -händelse eller en glass social i bostadshuset. Du kan också planera händelser som relaterar till institutionen direkt, till exempel ett homekommande fotbollspelsfest eller en första vecka av klassen hänger ut. Du kommer att vara ansvarig för att göra händelserna roliga och engagera sig till studenter.
  • Tänk på att det kan vara utmanande att få eleverna att delta i evenemang och programmering, särskilt om de är överväldigade med skolan och andra åtaganden. Du kan behöva vara lite av en cheerleader och rallystudenter att delta i händelser du planerar.
  • Du bör också fråga dina invånare vad de skulle vilja som en händelse eller ett program. Att göra händelser som passar deras behov och önskemål kan ge upp nivån närvaro och hur mycket roligt de har.
  • Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 11
    4. Undvik att spela favoriter. Du kan sluta göra vänner med invånare, speciellt om du är i samma åldersintervall och spendera så mycket tid som bor tillsammans. Det är naturligt att du kan göra vänner och ha nära relationer med invånare är en bra sak. Men du bör vara försiktig med att spela favoriter och visa preferens för en viss bosatt eftersom du är vänner. Försök att vara opartisk och rättvis som en ra.
  • Kom ihåg att om din vänskap med en bosatt är verkligen meningsfull och verklig, kommer de att respektera din position som RA. Du borde vara vänlig och öppen för alla boende i sovsal, men du bör också försöka behålla en viss gräns så att du inte slutar visa preferens till vissa invånare.
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 7
    5. Öva självomsorg och få support från din personal. Att vara en RA kan vara stressig, speciellt om du också försöker balansera en fullständig kursbelastning och andra åtaganden. Du bör se till att du övar självvård som en Ra och försök att ägna lite tid åt dig själv. Detta kan vara en snabb tupplur mellan klasser och på tjänst som en RA. Eller du kan försöka läsa ensam i ditt rum med dörren stängd i 10-15 minuter före sängen för att få några "du" tid. Montering av självomsorg i ditt schema kommer att vara en viktig del av att hålla sig lugn och balanserad som en Ra.
  • Du bör också få stöd från den andra personalen i bostadshuset. Detta kan vara andra ras på ditt golv eller din handledare. Nå ut till dem om du behöver hjälp med en bosatt fråga eller om du bara vill förstäda och blåsa av ånga efter en lång dag.
  • Du borde luta dig på de resurser som erbjuds på universitetet. Kom i kontakt med bostad Dean Om du har en bosatt fråga kan du inte hantera på egen hand eller om du känner att du behöver lite vägledning som en ra.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande