Hur man demonterar ett piano

Om du planerar att bli av med ett upprätt piano, transporterar det intakt mycket svårt. Det är mycket lättare att demontera hela piano och flytta den i bitar. Demontering av ett piano kräver patientarbete och du kommer inte att kunna använda pianot igen för att du förmodligen skadar bitar medan du tar det ifrån varandra. Om det här är okej med dig, börja sedan med att skruva av alla ytterstyckena för att avslöja pianos inre verkningar. Ta sedan bort tangentbordet och åtgärdsbeslagen. Slutligen, ta ifrån varandra resten av pianostrukturen för att få den redo för bortskaffande.

Steg

Del 1 av 3:
Skruva av de yttre bitarna
  1. Bild med titeln Demontera ett piano Steg 1
1. Öppna nyckelhöljet och piano locket. Nyckelbeläggningen är placerad på tangentbordet över tangenterna, och locket är på den övre delen av piano. Båda dessa bitar bör öppnas enkelt. Skjut nyckellocket tillbaka genom att lyfta något och tryck den bakåt tills den stannar. Locket ovanpå piano är på gångjärn och öppnar från framsidan.
  • Ibland skruvas pianoslocket eller säkras på något sätt. Om locket inte kommer att lyfta av, söka efter skruvar som håller ner det. Ta bort dem för att lyfta locket.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 2
    2. Unringe piano-skrivbordet för att avslöja harp. Skrivbordet är den del av piano framför dig där stockmusiken sitter. Med locket öppet kan du se och nå bakom skrivbordet. Det finns ett gångjärn på varje sida av skrivbordet som säkrar det till pianokroppen. Ångra de gångjärnen genom att skjuta krokarna ur varje uttag för att frigöra skrivbordet. Lyft sedan skrivbordet från piano.
  • Du kan behöva hjälp för detta steg. Piano-skrivbord kan vara tunga, och en andra person kommer att göra lyftningen mycket lättare.
  • Vissa pianobyggare säkrar skrivbordet med skruvar. Om du hittar skruvar som håller skrivbordet till kroppen, ta bort dem för att lyfta skrivbordet.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 3
    3. Skruva av piano-tangenten. Nyckelbeläggningen är vanligtvis fäst med skruvar. När du har tagit bort piano-skrivbordet, kolla bakom locket och hitta skruvarna. Ta bort dem och lyft av nyckelskyddet.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 4
    4. Dra ut den nedre brädet för att exponera den inre mekanismen. Den nedre brädet är den platta, vertikala sektionen under det piano där fotpedalerna kommer ut från. Det rymmer några av pianos inre mekanism. Vanligtvis är det endast säkrat med en stift och vår. Titta under tangentbordet för en metallstift. Tryck upp det här för att släppa brädet. Sedan styra styrelsen ur positionen.
  • Håll handen på brädet när du trycker på stiftet. Det kan lossna plötsligt och falla på dig.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 5
    5. Skruva av locket. Det sista ytterstycket är det övre locket, som du lyfte upp i början. Det är säkrat med gångjärn. Skruva av gångjärnen från pianokroppen för att frigöra locket. Lyft locket av locket.
  • Sätt alla dessa trästycken du tar bort på ett säkert ställe. Om du lämnar dem och nära arbetsområdet, kan du resa på dem medan du arbetar.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort nycklarna och åtgärden
    1. Bild med titeln Demontera ett piano Steg 6
    1. Ta bort ljuddämparen kände från åtgärden. Ljuddämparen kände sig ner på pianos strängar för att dämpa ljudet. Det går över pianosträngarna om ögonnivå när du sitter. Vanligtvis hålls ljuddämparen ner med en vingnut på ena sidan. Skruva av den vingnet och lyfta ljuddämparen när den blir lös.
    • Ibland har ljuddämparen inte en vinge. I det här fallet, tryck på fjädern på dämparens sida för att koppla ur sin mekanism. Lyft sedan ut ur piano.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 7
    2. Skruva loss bultarna från åtgärdsfästena. Pianohandlingen rymmer hammarna som slår strängarna. Det ligger strax ovanför tangentbordet. Åtgärden hålls ner med 4 metallfästen anslutna till piano med 4 knoppskruvar. Vänd alla knoppar moturs för att ta bort dem. När alla 4 tas bort är åtgärden inte längre säkrad.
  • Vanligtvis kan du vända dessa knoppar med hand utan en skruvmejsel. Om det finns slitsar för en skruvmejsel i knopparna, använd sedan en skruvmejsel.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 8
    3. Dra åtgärdsmekanismen framåt och lyft sedan av den. Med knopparna skruvas skruvas, är åtgärden fri att röra sig. Ta tag i fästena från toppen och dra åtgärden framåt tills den når en 45 graders vinkel. Lyft sedan rakt upp för att ta bort den.
  • Om du vill hålla åtgärden i gott skick, bara lyfta från parenteserna, för att du berör den interna mekanismen kan orsaka skador. Om du planerar att skrota pianobitarna, oroa dig inte där du tar tag i att lyfta åtgärden ut.
  • Att ha en annan person att hjälpa till att lyfta åtgärden är en bra idé eftersom åtgärden kan vara oväntat tung.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 9
    4. Lyft varje knapp från tangentbordet. Nycklarna vilar bara på pinnar utan att vara säkrade ner, så de lyfter bara av. Dra varje tangent rakt upp för att ta bort tangentbordet.
  • Sätt nycklarna åt sidan i en hink eller låda. Musikbutiker eller professionella instrumenttekniker kanske vill köpa nycklarna för att återställa andra pianon. Försök att skicka dina nycklar online eller fråga lokala musikbutiker om de är intresserade av att köpa reservdelar.
  • Del 3 av 3:
    Demontera pianostrukturen
    1. Bild med titeln Demontera ett piano Steg 10
    1. Lossa spänningen i varje sträng på harpan för säkerhet. Med tangentbordet och åtgärden borttagen kan du enkelt komma åt piano harpa. Detta är en stor metallram som är fastsatt på baksidan av det piano där strängarna är fästa. Gör inte något annat tills du lossnar strängarna. Harpan har dussintals metallsträngar under hög spänning, och om en snaps kan det skära dig. Hitta tuningpinnarna på toppen av harpan. Vrid sedan var och en moturs tills strängen saknar.
    • För ett snabbare alternativ kan du köpa en strängartner. Detta fungerar som en borr som omsluter runt tuning gaffeln och lossnar eller stramar strängarna snabbt.
    • Om du vill rädda eller sälja strängarna, ta bort dem helt genom att klippa dem med trådskärare precis under tuning PEG när du lossnar dem.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 11
    2. Skruva av nyckelbädden från pianokroppen. Nyckeln, där nycklarna satt på innan du tog bort dem, är fäst vid piano med en serie skruvar. Skruvlokalerna beror på tillverkaren. Titta upp bakbenen på nyckelbädden för några skruvar som håller den till kroppen. Se sedan längs botten av nyckelbädden. Ta bort eventuella skruvar som du stöter på och dra av nyckelbädden.
  • Om du kastar det här pianoten ändå, måste du inte vara så försiktig. Använd en mallet eller slädehammer för att bryta nyckelbedden bort från pianokroppen och göra jobbet mycket snabbare.
  • Med nyckelbeden borta, kan resten av piano vara av balans. Var försiktig med att stå bakom den och hålla barn borta från pianot tills du är klar.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 12
    3. Lägg piano på ryggen. Med nyckelbeden borta, kan pianot tipsa över, så det är säkrare att avsluta arbetet med piano på ryggen. Stå bakom piano och gå långsamt ner den till golvet.
  • Denna bit är tung, och så har någon annan att hjälpa till.
  • Var försiktig med att undvika att fällar fingrarna på golvet när du styr piano.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 13
    4. Ta bort pianosidan. De sista yttre delarna av piano är de två plankorna på varje sida. På de flesta upprätt pianon är det här hjulen är. Titta inuti pianotramen för skruvar som håller dessa plankor ner. Ta bort dem alla och dra av sidan plankorna.
  • Dessa plankor kommer också att komma undan med några träffar från en hammare. Om du inte försöker hålla träet i gott skick, ta en mallet och punda plankorna från insidan ut. Några rena träffar bör lossa dem.
  • Bild med titeln Demontera ett piano Steg 14
    5. Dra av pianotjänsten för att slutföra jobbet. Den sista delen att ta bort är pianotjänsten. Den är fäst vid pianokroppen med bultar och skruvar. Arbeta dig runt hela harpan och ta bort alla skruvar som du ser. Lyft sedan harpan av för att slutföra piano demontering.
  • På några upprätt pianon är harpan limmade ner till träet. I det här fallet, även om du tar bort alla skruvar, kommer du inte att kunna få harpa ut.
  • Kom ihåg att strängarna ska vara lös innan du tar bort harpan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    De flesta av trä, hårdvara, nycklar och metall i piano kan återvinnas eller säljas. Hantverkare skulle vara särskilt intresserade av träet, speciellt om det här är ett gammalt piano. Försök sälja de lösa bitarna innan du kastar piano bort.

    Varningar

    Demontera inte ett piano om du fortfarande planerar att använda den. Du behöver en professionell för att bygga upp det från början.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande