Hur man demonterar en playstation 2

Demontera din gamla stil "fett" PlayStation 2 kan vara användbar för reparationer, rengöring, felsökning och modifiering. Processen är relativt enkel, och kan uppnås med lite mer än två skruvmejslar. Förfarande betyder att garantin är på din PS2.

Dessa instruktioner gäller inte de smala versionerna av PS2.

Steg

  1. Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 1
1. Var säker på att PS2 är urkopplad innan du börjar. Ta bort eventuella kringutrustning (minneskort, nätverksadaptrar, etc.)
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 2
    2. Vrid PS2 på toppen och ta bort skruvöverdraget. Detta ger dig tillgång till gummifötterna på botten av enheten, liksom det lilla plastskruvhålet täcker i hörnen. Din enhet kommer att ha antingen 8 eller 10 skruvar beroende på versionen. Du kan behöva använda spetsen på en liten flathead skruvmejsel för att ta bort plastkåpan.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 3
    3. Använd skruvmejseln # 2 för att ta bort skruvarna som säkrar bottenplattan. Håll reda på vilka typer av skruvar som kommer från vilka hål - det finns åtminstone två olika längder av skruv.
  • Bild med titeln Demontera en Playstation 2 Steg 4
    4. Vänd hela enheten över och gör garantinklistermärken på baksidan av enheten. Detta kommer givetvis att upphäva din garanti, om den fortfarande är giltig. Använd din miniatyrbild, eller om du föredrar, en liten skruvmejsel.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 5
    5. Lyft försiktigt på toppen av enheten. Börja på baksidan och sväng runt DVD-facket. Vid ca 45 grader ska toppen vara fri från fasaden. Det kommer fortfarande att finnas en bräcklig kabel som förbinder utmatningsknappen till moderkortet. Vänd toppen till sidan och placera den upp och ner så att sladden inte äventyras. Du kan koppla ur utmatningsknappenheten från moderkortet genom att helt enkelt dra på den blå plast som är fäst vid slutet av ledningen.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 6
    6. Om du helt enkelt vill komma åt DVD-enheten-internalerna för att rengöra eller fokusera lasern (eller för att kringgå behovet av en flip-top), ta bort de fyra små skruvarna som säkrar enhetens övre del. Det kommer att finnas något litet motstånd vid avlägsnande från den magnetiserade skivhållaren. Du kan sluta i det här steget, eller fortsätt för att komma åt resten av komponenterna. Om du inte har tillgång till DVD-internalerna, lämna locket på plats för att förhindra skador på lasern när du manövrerar konsolen.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 7
    7. Ta bort skruvarna som säkrar eluttaget, styrenheten och DVD-enhetenheterna. Var försiktig, eftersom styrenheterna och DVD-enheten hålls på med små, plana och mycket korta kablar.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 8
    8. Vrid försiktigt hela enheten igen. Det kommer att finnas många lösa komponenter, inklusive DVD-enheten och de andra delar du bara skruvas av. Du kan nu ta bort den nedre delen av PlayStation 2.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 9
    9. Ta bort de fyra skruvarna som säkrar strömförsörjningsenheten. PSU är också ansluten till moderkortet med en lång 4-stiftsplugg, så en liten mängd kraft krävs för att ta bort brädet. Du kan också ta bort 2-stifts strömkontakten som omsluter runt sidan av brädet och fäster vid fläktaggregatet. Ställ in PSU på ett rent pappersark så att det inte kommer att få någon ledande rester på den. Det är också möjligt att ta bort metallhårddiskburet. Om så önskas kan du ta bort styrenhetsporten från sin ZIF (nollinsättningskraft). Vänd försiktigt på det långa bruna locket på brädans sidouttag med ett litet plattverktyg och lyft sedan ut tråden.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 10
    10. Ta försiktigt bort skruvarna som håller fast metallskölden till moderkortet. Ställ den åt sidan så det kommer inte att bli böjd eller misshapen.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 11
    11. Ta bort de små trådarna som ansluter DVD-enheten och utmatningsknappen till sidorna på moderkortet. Etikett som pluggen går till vilket uttag. Beroende på din version kan ledningarna antingen vara plug-in, ZIF eller en blandning av båda typerna. Om det finns blå bitar av transparent plast som är fäst vid ledningarna, kan dina ledningar enkelt dras ut.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 12
    12. Din PS2 ska nu vara helt tillgänglig, men var försiktig när du växlar komponenter, eftersom varje modell av PS2 är annorlunda, och det kan finnas ytterligare ledningar eller skruvar som fäster andra komponenter.
  • Bild med titeln Demontera en PlayStation 2 Steg 13
    13. Färdiga.
  • Tips

    Montering är omvänd av dis-montering. Var noga med att alla ZIF-kablar är noggrant inriktade innan du säkrar. Pincett är användbara för att återinföra de andra plana ledningarna. Var försiktig så att du inte klämmer eller böjer några ledningar när du lägger in komponenter.
  • Arbeta alltid i ett rent, väl upplyst område. Det är väldigt frustrerande att förlora en liten skruv på en matta eller i ett rörigt område.
  • Håll försiktigt reda på vad som går där. Har några skålar eller brickor tillgängliga för att hålla och sortera de olika skruvarna.
  • Varningar

    Slå inte på din PS2 medan den är demonterad.
  • Det finns mer än 14 olika versioner av PS2, var och en med en något annorlunda konfiguration. Även om den här guiden är avsedd att genereras, kan det finnas variationer i din modell som inte är täckta här.
  • Var noga med att din PS2 är urkopplad och avstängd Innan du börjar arbeta. Kondensatorer på PSU kan hålla en laddning i några minuter, se till att det röda standby-ljuset är ute innan du fortsätter.
  • Din garanti kommer att annulleras när du tar bort locket. Du kanske inte kan RMA, återvända, eller till och med sälja din PlayStation 2 efter att ha öppnat den. Fortsätt till egen risk.
  • Saker du behöver

    • Philips # 2 skruvmejsel
    • Philips # 00 skruvmejsel
    • Flathead # 0 skruvmejsel eller annat litet platt objekt (valfritt, men ändå oumbärligt)
    • Pincett (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande