Hur man bygger spiraltrappor

En spiraltrappa kan göra ett iögonfallande tillägg till alla multi-level-hem eller struktur. Att bygga en spiraltrappa är lite mer komplicerad än att bygga en vanlig trappa, men med rätt verktyg och noggrann planering är det fortfarande inom den genomsnittliga husägarens budget och skicklighet. Innan du börjar, är det viktigt att utforma en detaljerad byggnadsplan som exakt lägger ut trappens dimensioner, liksom storleken, formen och positionen för varje steg. När du har gjort det kan du börja samla och montera dina önskade material enligt din plan för att säkerställa att din färdiga trappa är attraktiv, funktionell och strukturellt stabil.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar utformningen av din trappa
  1. Bild med titeln Bygg spiral trappor Steg 1
1. Ange ett oanvändt hörn eller öppet, centralt område för din trappa. Välj en plats mellan två våningar i ditt hem eller byggnad som du tror skulle göra ett bra läge för en spiraltrappa. Spiraltrappor tenderar att fungera bäst i snäva utrymmen och delar av rummet som inte får tung fottrafik, som hörn. Utöver det, där du lägger din trappa är helt upp till dig.
  • Du kan placera din spiraltrappa i ditt hems foajé, eller i ett nere vardagsrum, öppen hall, multi-level garage eller ett annat lämpligt område.
  • Innan du börjar på ditt projekt, kontakta dina lokala byggkoder och se vilka kriterier de innehåller om spiraltrappor. I vissa fall kan byggkoder diktera att trappor uppfyller specifika rumsliga dimensioner, inklusive bredd.
  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 2
    2. Mäta från golv till golv för att hitta höjden på din trappa. Förlänga ett mätband från marknivå på nedre våningen till marknivå på övervåningen (eller vice versa). Skriv ner mätningen du kommer till närmaste /8 i (0.32 cm). Detta nummer kommer att berätta exakt hur hög din trappa behöver vara.
  • Om en eller båda våningarna är mattor, var noga med att starta mätningen från det underliggande fasta golvet snarare än toppen av mattan, eftersom det här är den yta som du kommer att bygga på.
  • Bild med titeln Bygg spiral trappor Steg 3
    3. Ge din trappa en minsta diameter på 26 tum (66 cm). Generellt sett är den bredare din trappa desto bättre kommer det att se och säkrare det kommer att bli. Den totala diametern på din spiraltrappa kan dock begränsas av den mängd utrymme du har tillgång till. Helst vill du ha dina slitbanor, eller steg, att vara minst 26 tum (66 cm) över för att ge så mycket säkerhet och enkel navigering som möjligt.
  • Planera att lägga till minst 2 tum (5.1 cm) till den valda diametern för din trappa för att säkerställa ett adekvat fingeravstånd längs den yttre räcken.
  • Din spiraltrappa kan behöva vara en viss minsta bredd om den ska fungera som huvudtrappa för ditt hem. För mer information om trappdiametrar eller andra säkerhetshänsyn, kontakta din lokala bygginspektör eller prata med en kvalificerad entreprenör.
  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 4
    4. Se till att dina slitbanor är minst 7.5 tum (19 cm) djupt på centrum. Enligt nationella byggkoder i U.S., Minsta slitbanans djup för en spiraltrappa är 7.5 tum (19 cm) vid en punkt 12 tum (30 cm) från varje slitbanans smala ände. Det betyder att om du vill att dina slitbanor ska vara 36 tum (91 cm) breda, måste de vara minst 7.5 tum (19 cm) djupt på insidan av mitten avsnittet. Notera detta när du beskriver din trappaens individuella dimensioner.
  • Kom ihåg att byggnadskoder (och därmed minsta obligatoriska slitskärmsdjup) kan skilja sig från plats till plats. För att undvika kostsamma fel är det alltid en bra idé att kontrollera innan du bygger.
  • Till skillnad från vanliga trappsteg, slitbanorna på en spiraltrappa på den inre kanten där de bifogar den centrala supportkolonnen.
  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 5
    5. Beräkna det exakta antalet och avståndet mellan dina steg. Dela upp höjden på din trappa (i tum) med 7, vilket är den perfekta uppkomsten eller mängden vertikalt avstånd mellan varje steg, för de flesta trappor. Runda det numret till närmaste helsteg, dela sedan höjden återigen med ditt totala antal steg för att räkna ut hur mycket avstånd du behöver lämna mellan varje steg.
  • För en planerad trappa som kommer att vara 96 ​​tum (240 cm), skulle du dela 96 av 7 för att få 13.71, eller 14 steg. Du skulle då dela 96 med 14 för att dra slutsatsen att varje steg ska placeras 6.85 tum (17.4 cm) från varandra.
  • Varje steg i din trappa behöver också erbjuda minst 6 ft (1.8 m), 6 i (15 cm) av huvudrummet för att uppfylla nationella byggkoder.
  • Dricks: Du kan behöva lägga till eller subtrahera ett steg från dina planer om dina lokala byggkoder föreskriver en viss minsta eller maximal steghöjd.

  • Bild med titeln Bygg spiral trappor Steg 6
    6. Utkast till en detaljerad byggnadsplan för din spiraltrappa. Nu när du har utarbetat de nödvändiga dimensionerna för din trappa, skissera dem ut på en bit papper. Detta ger dig ett praktiskt visuellt hjälpmedel som du kan hänvisa till under byggprocessen. Var noga med att märka dina planer med alla viktiga mätningar, inklusive trappans höjd och diameter, det exakta antalet steg och det optimala djupet och avståndet mellan varje slitbanor.
  • Dubbelkontrollera dina planer på att bekräfta att de är så kompletta och exakta som möjligt. Att göra ett misstag i planeringsfasen kan sluta kosta dig tid och pengar när du faktiskt börjar bygga.
  • Bild med titeln Bygg spiral trappor Steg 7
    7. Överväg att köpa ett modulärt spiraltrappa för enkel montering. De flesta spiraltrappor är inte byggda från grunden. Istället är de monterade från modulära kit, som kommer i olika dimensioner, material och stilar. Om du bara vill lägga till en attraktiv spiraltrappa till ditt bostadsyta utan det noggranna arbetet med mätning, skärning och konfigurering av varje komponent, är ett modulärt kit sättet att gå.
  • Modulära kit är komplett med allt som du behöver för att sätta din trappa tillsammans, tillsammans med fullständiga, detaljerade instruktioner för att styra dig genom monteringsprocessen från början till slut.
  • Modulära spiraltrappa kit kan sträcka sig i pris från så lågt som $ 1000 till $ 100.000 eller mer.
  • Dricks: Jämför olika alternativ online på webbplatser för stora hemförbättringscentraler, eller sök efter företag i ditt område som specialiserar sig på tillverkning av modulära trappa kit.

    Del 2 av 3:
    Installera mittkolonnen
    1. Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 8
    1. Markera platsen för din Center-kolumn med en plumb Bob. En plumb Bob är en typ av verktyg som används för att kontrollera vertikala bygglinjer. Suspendera plumb Bob för hand från en punkt direkt ovanför där du vill att mittkolonnen ska gå. Verktygets viktade ände kommer att orsaka den bifogade sladden för att bilda en rak linje från topp till botten. När Bob slutar sväva, markera den angivna platsen på golvet på den lägre nivån med en penna.
    • Om du installerar din trappa i ett område med matta, hårt träslag, bricka, eller laminatgolv, du måste ta bort golvmaterialen för att exponera och markera undergolvet under. Förankring av mittkolonnen i din trappa direkt till undergolvet hjälper till att säkerställa maximal stabilitet.
  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 9
    2. Klipp en sektion av stålröret för att fungera som din mittkolumn. Schema 40 rör med en 3-3.5 i (7.6-8.9 cm) Diameter fungerar bra för de flesta projekt. Markera den avsedda höjden på din trappa på kanten av röret, då Använd en cirkelsåg utrustad med ett kolstålsågblad eller ett roterande verktyg med en slipskiva för att skära den i storlek.
  • Alla trä trappor kan byggas runt en träpost i stället för ett metallrör.
  • Om du valde ett modulärt spiraltrappa kit, kommer det att innehålla en centerkolumn som har varit prefabricerad till en längd som matchar specifikationerna för ditt hem.
  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 10
    3. Förankra mittkolonnen till undergolvet med en trä- eller stålplåt. För att göra din egen basplatta, klippa A /2 i 1.3 cm) Blad av trä i en 12 tum (30 cm) x 12 i (30 cm), borra sedan A /16 i 1.1 cm) hål i varje hörn för att göra plats för /8 i (0.95 cm) träskruvar eller betongförankringsbultar. Kör en skruv eller bult genom varje hål och in i undergolvet för att fästa basplattan och håll mitt kolumnen på plats.
  • Om du inte redan har det, dra upp golvmaterialet i ditt arbetsområde för att få tillgång till undergolvet.
  • Alternativt kan du köpa en premade stålbasplatta som passar din Center-kolumn. Dessa har vanligtvis slitsar för skruvar eller bultar gjutna direkt i dem.
  • För att garantera att kolumnen i mitten kommer att stödja både den färdiga trappan och dess framtida passagerare är det viktigt att du säkrar det direkt till en golvbjälk eller oskadad del av betongunderramning.
  • Del 3 av 3:
    Montering av stegen och andra komponenter
    1. Bild med titeln Build Spiral Trairs Steg 11
    1. Trimma en serie trappa slitbanor till de nödvändiga dimensionerna. Gå ner till ditt lokala hemförbättringscenter och köpa en uppsättning trappa slitbanor i ditt föredragna material och finish. Se till att du har tillräckligt med råmaterial för att mode antalet steg du beräknat när du planerar din layout. Klipp dina slitbanor med hjälp av en bandsåg, kom ihåg att de måste vara minst 7.5 tum (19 cm) djupt 12 tum (30 cm) inåt från den smala änden.
    • Det är en bra idé att plocka upp 2-3 extra ämnen om du gör ett misstag när du skär ditt första par slitbanor.
    • Om du planerar att bygga en all-trästrappa, kommer du också att vara ansvarig för att skära din egen strängare, balustrad, räcke, och valfritt riser, Alla kommer att kräva omfattande träbearbetningskompetens.

    Dricks: Att skapa en återanvändbar pappersmall kan göra mätning och skärning av identiska trappsteg mycket enklare.

  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 12
    2. Använd Premade Metal Treads för att förenkla placering och installation. Premade slitbanor mäts och formas i enlighet med nationella byggkoder, vilket innebär att de kan spara dig betydande tid och arbete. Du kan installera dem som-är, eller toppa dem med träöverdrag i samma form och storlek för ett mer naturligt utseende.
  • Det finns många företag som tillverkar premade slitbanor som är utformade speciellt för spiraltrappor.
  • Om du arbetar med ett modulärt trappa kit, bör det komma med premade slitbanor, slitbeklädnader och distansorgan.
  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 13
    3. Ordna dina slitbanor runt mittkolonnen i ett överlappande mönster. Se till att framkanten av varje nästa slitbanor hänger över bakkanten av den tidigare slitbanan med ca 1 tum (2.5 cm). Detta kommer att ge en bekväm mängd fotrummet samtidigt som trappan är säkra att gå på. Placera och säkra var och en av dina slitbanor en åt gången för att slutföra spiralformationen på landningens övre nivå.
  • Fäst träbanor genom att skära en hals i den smala änden och skruva eller bultar dem till mittkolonnen. Beroende på stilen kan du förankra de bredare ändarna till den yttre trappan, också.
  • De flesta premade metalltrör är utformade för att glida över mittkolonnen och spännas ner. Vissa kit inkluderar växlande distansorgan för att eliminera gissningen som är inblandat i att få varje steg exakt samma avstånd från varandra.
  • Bild med titeln Build Spiral Trappor Steg 14
    4. Bifogade en räcke för att erbjuda extra stabilitet till din trappa. Ditt modulära kit ska komma med antingen en förkvrig räcke eller en rak längd av material med riktningar för skärning och formning. Att skapa en spiralformad räcke från början är svårare. Det snabbaste sättet att göra är att forma en längd av stål eller en annan flexibel metall manuellt genom att mata den genom en rulle.
  • Om du inte har skicklig i metallbearbetning och har tillgång till specialmaskiner, kommer du förmodligen att hitta det enklast att bara köpa en räcke eller ha en till dina exakta specifikationer.
  • Ett annat vanligt alternativ för tillverkning av trähandräcken är att skära korta krökta sektioner från flera bitar av trä.
  • Bild med titeln Bygg spiral trappor Steg 15
    5. Installera Balustrers mellan slitbanorna och räcken med jämna mellanrum. Om du utformar dina egna trappkomponenter kan du borra hål varje 4-6 tum (10-15 cm) i de yttre kanterna på slitbanorna eller intilliggande strängar som passar dina valfrihet. Med ett modulärt kit är allt du behöver göra skruva de stavliknande bitarna i sina angivna slitsar i enheten. När det är klart kommer din spiraltrappa att vara klar!
  • Kontrollera att alla dina balustrar är säkra. En lös baluster är en olycka som väntar på att hända!
  • Balusters är en funktionell touch samt en dekorativ en-de omsluter sidorna av trappan, vilket bidrar till att förhindra fall och andra olyckor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En entreprenör eller konsult kan också erbjuda värdefulla råd om viktiga överväganden som var de ska sätta din trappa, hur stor det borde vara, och vilka stilar och material som bäst kan komplettera ditt hem.
  • Att bygga en spiraltrappa från grunden är helt genomförbar för husägare med byggnadsupplevelse, men det är långt ifrån ett helgprojekt. Om du inte är säker på din förmåga att göra jobbet på egen hand, överväga att anställa en kvalificerad entreprenör.
  • Den genomsnittliga minimikostnaden för en prefabricerad metalltrappa är cirka 3 000 dollar. Det kan kosta mer eller mindre att bygga en trappa själv, beroende på din valda stil och storlek och de specifika material som används.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande