Hur stänger du av en spiraltrappa

Spiraltrappor är super attraktiva och tar upp mindre utrymme än en traditionell trappa, men de är lite knepigare att navigera på grund av sin form. Om du har husdjur eller små barn, kan du vara orolig för att de blir skadade går upp och nerför trappan och undrar om det finns ett sätt att göra saker lite säkrare för dem. Oavsett om du letar efter information om hur du blockerar öppningar längs trappan eller hur du får dem säkrare att slitna, har vi täckt!

Steg

Metod 1 av 2:
Sätt att blockera öppna utrymmen
  1. Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 1
1. Sätta en grind På toppen och botten av trappan. Välj en maskinvaru-monterad port i stället för en tryckaktiverad, så att porten inte kan öppnas av misstag av någon som lutar mot den. Ena sidan av porten fäster vid mittkolonnen, medan den andra sidan fäster till banister. Om du inte vill eller inte kan borra direkt i kolumnen eller Banister för att montera porten, använd speciell baby gate monteringshårdvara, som du kanske måste köpa separat.
  • Om du har barn eller husdjur som aldrig lämnas ensamma på övervåningen, behöver du inte en port på toppen av spiraltrappen.
  • Se till att porten öppnas bort från trappan. Annars kan du inte få den öppen.
  • Om du inte kan passa porten eller bifoga den i kolumnen eller banister, titta på att få en extra lång baby grind och säkra den på väggarna nära trappan för att blockera ingången helt.
  • Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 2
    2. Välj en tygstabel för att blockera trappan för en mjukare estetisk. Detta är också ett fantastiskt alternativ om din spiraltrappa har en onormalt storlek eller vinklad öppning. Porten drar tillbaka på sig när du öppnar den, så det är ingen oro för att trippla över tyget. Använd monterbar maskinvara för att fästa porten till mittkolonnen och banister.
  • Dessa typer av grindar är vanligtvis lite dyrare än en traditionell babyport.
  • Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 3
    3. Installera plexiglas längs räcken så finns det inga öppna utrymmen. Köp och klippa plexiglass som passar i utrymmet mellan räcken och stegen. Borra hål nära toppen och botten av plexiglasset var 6 till 12 tum (15 till 30 cm) och använd zip-slipsar eller något liknande för att säkra plexiglas till banister.
  • Om du inte har erfarenhet av att arbeta med och klippa plexiglas, överväga att anställa någon att göra det här för dig. Det är en intensiv process, men det är också ett bra sätt att se till att din spiraltrappa är säker.
  • Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 4
    4. Använd ett nät säkerhetsnät längs räcken för ett mer flexibelt alternativ. Denna produkt kommer med krokar och en lång bit av mesh tyg. Montera krokarna på baksidan och botten av banisterna (de har limbackar). Sträcka nätets nät över trappans höjd och koppla looparna eller klippa på de krokar du installerade.
  • Dessa marknadsförs också ibland som banistervakter.
  • Denna metod är vanligtvis lite billigare än plexiglas, och det är lättare att sätta upp och ta ner på egen hand. Köp den här produkten online-bara se till att du får tillräckligt med längd för att täcka hela trappan från topp till botten.
  • Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 5
    5. Stäng av ryggen av flytande trappor för att hålla barn eller husdjur säkra. Mäta varje stigares höjd och bredd eftersom bredden kan vara annorlunda på platser eftersom det är en spiraltrappa. Skär bitar av plywood eller spånskiva för att passa det öppna utrymmet mellan varje steg. Applicera trälim längs toppen av varje bräda för att ansluta den till ovanstående steg och använd en borr för att gå med i brädet till baksidan av steget nedan. Efter att kortet är anslutet kan du också borra ner genom näsan i steget i brädet för extra säkerhet.
  • Det öppna utrymmet mellan varje flytande trappa kallas "Riser", och medan stilen ser bra ut, kan den utgöra en viss risk för barn och små husdjur.
  • Använd detta som ett tillfälle att lägga till lite mer stil på din heminredning! Använd färg, tapeter eller kontaktpapper för att täcka baksidan för varje steg. Detta gör din spiraltrappa till ännu mer av en kontaktpunkt.
  • Metod 2 av 2:
    Trappa Säkerhetstips
    1. Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 6
    1. Installera glidande mattor på lövträ steg för att göra foten säkrare. Välj ett mönster eller färg du gillar. Ta bort skyddsplattan från limet tillbaka och placera sedan mattan i mitten av varje steg. Tryck fast på varje matta för att se till att den är ordentligt på plats. Hela processen ska inte ta mer än 10 minuter att göra!
    • Om trappan är mattor, se till att mattan är ordentligt fastsatt på stegen och inte lossa i alla områden.
  • Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 7
    2. Markera kanten av varje steg för att göra dem enklare att se. Placera batteridriven lampor under näsan i varje steg om du vill ha en typ av försänkt belysning. Eller skära ett stycke färgstarkt lim och hålla det till näsan i varje steg så det fångar ögat lättare.
  • Kanten på varje horisontellt steg kallas också "näsan."
  • Risken att ta ett misstag är ännu högre på en spiraltrappa, och belyser var och en gör dina resor upp och ner lite säkrare.
  • Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 8
    3. Kontrollera att alla spindlar skruvas på plats. Spindlarna är de vertikala polerna som förbinder räcken till trappan. Lösa spindlar kan komma ut ur sina socklar och skapa ett farligt öppet utrymme längs räcken. Vänd var och en för hand för att se till att de är tätt på plats. Om spindeln fortfarande är lite lös, applicera trälim på basen eller toppen där den går in i räcken för att hjälpa det att hålla sig bättre.
  • Ta några minuter och kolla varje spindel genom att försöka vända den. Om det vänder eller wiggles är det lös.
  • Bild med titeln Stäng av en spiraltrappa Steg 9
    4. Håll trappan klar av röran för att ta bort eventuella trippriska faror. Se till att rensa bort alla leksaker, böcker, kläder eller andra föremål från trappan, särskilt innan du går och lägger dig. Det sista du vill ha är att resa över ett glömt objekt nästa morgon på väg nerför trappan!
  • Om du ofta befinner dig på de trappor som behöver gå upp, investera i en liten korg för att sätta saker i. På det sättet måste du bara bära korgen och det håller dina steg borta från röran.
  • Tips

    Om du behöver hjälp med att göra betydande ändringar av din trappa, kontakta en entreprenör. De kan berätta vad som behöver göras och uppskatta prissättning för arbete och material.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande