Hur man ritar ritningar för ett hus

Om du inte vill betala för Blueprint-programvara, och sedan dra dem för hand är vägen att gå! Det är lätt att rita ritningar med några specialmaterial, och handritning ger dig friheten att skapa ditt hus på något sätt du vill att det ska vara. Det finns emellertid också några datorrutor som finns tillgängliga. Välj ett program som är lätt att använda och det kommer att köras på din enhet. Sedan börjar du skapa dina drömmars hem.

Steg

Del 1 av 5:
Planerar ditt hus Blueprints
  1. Bild med titeln starta ett nytt liv utan pengar steg 1
1. Forskning Reglerna i staden där du kommer att bygga ditt hus. Du måste göra mycket forskning innan du börjar se till att du gör saker enligt dina locales regler. Många regioner har speciella regler och regler om vilken typ av hus du kan bygga. Du kan behöva bygga ett hus som uppfyller standarder för kvadratmeter eller det är tillgängligt på väg. Kontrollera din lokala myndighets hemsida eller ringa på det ansvariga för utfärdande av byggnadstillstånd för att ta reda på vad du behöver inkludera i din design.
  • Om reglerna är komplexa kanske du vill anställa en arkitekt för att hjälpa dig att designa ditt hem. De kommer att vara medvetna om alla regler och vet hur man utformar ett hus som kommer att vara upp till dessa standarder.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 2
    2. Skapa en grov skiss av ditt hus innan du drar ritningar. En grov skiss hjälper dig att ta reda på vilken typ av hus du vill designa. Innan du skapar en exakt skalad bild av det hem du vill bygga, gör en grov skiss. Inkludera de grundläggande funktionerna som du vill ha, men oroa dig inte för att rita dessa funktioner att skala.
  • Till exempel, om du vill skapa ett 2 våningar med 4 sovrum, skulle du behöva skapa 2 separata golvplaner och märka varje rum.
  • Du kan också inkludera specialfunktioner som du vill ha, till exempel inbyggda skåp och lätta armaturer. Kontakta bilder av hus och rum som du gillar som din inspiration.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 3
    3. Planera att skala din husdesign med 0.25 i (0.64 cm) per 1 ft (0.30 m). Att få skalaen av ditt hus exakt är mycket viktigt! Innan du drar dina ritningar, bestämma vilka dimensioner du vill ha huset att ha. Konvertera sedan dessa dimensioner med hjälp av en arkitektskala. 1 ft (0.30 m) kommer att representeras av 0.25 i (0.64 cm) på din blueprint.
  • Till exempel, om du vill att vardagsrummet är en 12 med 12 ft (3.7 med 3.7 m) utrymme, då skulle du representera detta med en 3 av 3 i (7.6 med 7.6 cm) Rum på ritningen.
  • Se till att du ofta kontakta din skala och fortsätt att kontrollera skalan i hela designprocessen.
  • Del 2 av 5:
    Ritning av väggarna och rummen
    1. Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 4
    1. Placera 24 med 36 tum (61 med 91 cm) spårpapper över affischkortet. Du behöver 1 ark för varje våning i huset. Placera affischbrädet på en platt arbetsyta, t.ex. ett skrivbord eller ett bord och placera sedan spårpapperet över affischkortet. Se till att du har gott om utrymme att arbeta och att ytan är platt och robust.
    • Affischkortet är viktigt eftersom spårpapper är transparent.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 5
    2. Rita utsidan av utsidan av huset. Identifiera var du vill att husets gränser ska vara och sedan dra dem att skala. Men se till att du överväger rummen och funktioner som du vill att huset ska ha som du ritar de yttre väggarna.
  • Till exempel kan du göra de yttre väggarna i ditt hus 30 med 50 meter (9.1 med 15.2 m) Om du vill ha ett extra stort vardagsrum.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 6
    3. Lägg till en andra rad för att ange bredden på husets väggar. Den andra raden du ritar kommer att vara parallell med den första raden hela vägen. Denna andra linje indikerar tjockleken på dina väggar. Husets ytterväggar bör vara minst 5.5 tum (14 cm) tjock, men de kan vara tjockare beroende på dina design- och isoleringsplaner för huset.
  • Till exempel, om du kommer att isolera väggarna med höbalar, måste väggarna vara tjocka nog för att rymma höbalarna.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 7
    4. Skapa inredningsväggar för separata rum och hallar. När du har identifierat husets inre och yttre gränser, lägg till linjer inuti de inre väggarna för att ange var rum och korridorer kommer att vara. Använd 2 parallella linjer för var och en av väggarna och gör de inre väggarna minst 3.5 tum (8.9 cm) tjock.
  • Du kan till exempel skapa väggar för att ange gränserna i sovrummen, badrum, hallar, kök, garderober, vardagsrum och matplats.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 8
    5. Rita några trappor på första våningen och märka dem med "upp."Om det kommer att bli en trapphus som går från första våningen till andra våningen, rita trappor och linjer för att indikera väggarna bredvid trapphuset. Skriv sedan ordet "upp" vid basen av trapphuset med en pil som pekar i den riktning som folk kommer att gå uppför trappan.
  • Om din trappa inte kommer att ha väggar på 1 eller båda sidor, använd en streckad linje för att representera gränsen för trapphuset.
  • Gör samma sak för trapphus på andra våningen i huset, förutom att skriva "ner" och rita en pil för att ange var människor kommer att gå nerför trappan.
  • Del 3 av 5:
    Lägger till detaljer om rummen
    1. Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 9
    1. Etikettrum, garderober och öppna utrymmen med en filtpenn. När du har alla dina utrymmen dras till önskade dimensioner, skriv på ritningarna för att märka dessa områden. Skriv ut namnet på området i mitten av varje rum.
    • Skriv till exempel "sovrum" i mitten av varje sovrum, skriv "vardagsrum" i mitten av vardagsrummet och skriv "garderob" i mitten av varje garderob.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 10
    2. Rita symboler för dörröppningar och fönster. Använd blueprint-symbolmallen för att rita fönster och dörröppningar. Du kan köpa en speciell linjal med stenciler för dessa symboler, eller du kan titta på dem online. Inkludera Windows där du vill att de ska vara i vart och ett av rummen. Placera dörröppningar där människor kommer att komma in och lämna var och en av rummen och huset.
  • Se till att du anger vilken riktning dörren ska svänga ut när du skapar dörrsymbolerna.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 11
    3. Använd symboler för att representera apparater och armaturer. Även om apparaterna och armaturerna kommer att läggas senare, måste du fortfarande se till att det kommer att finnas tillräckligt med utrymme för dem. Använd en stencil som innehåller dessa symboler eller leta upp symbolerna online. Placera motsvarande symboler för att ange var du vill ha dessa föremål. Du kan använda en symbolmall eller slå upp symbolen och dra den frihand.
  • Till exempel kan du inkludera symboler för inbyggda skåp i köket, en tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan, eller en toalett och handfat i badrummet.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 12
    4. Lägg till symboler för elektriska element som utlopp och växlar. Ange på blueprint där du vill installera de elektriska elementen med motsvarande symboler. Du kan hitta symbolerna genom att söka online eller genom att använda en speciell arkitektens stencil. Alla pluggar, omkopplare, armaturer eller andra elektriska element ska anges på detta sätt.
  • Du kan till exempel innehålla symboler för ljusbrytare och eluttag i var och en av rummen, väggkonces eller andra inbyggda belysningsarmaturer i rummen och symboler för en dörrklocka vid den främre ingången.
  • Se till att du konsulterar ett elektriskt symbolschema. Det finns speciella symboler för olika typer av eluttag, växlar och andra element.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 13
    5. Ange typ och tjocklek på golvet för varje rum.En av de sista sakerna du kommer att göra är att lägga till golvet, men det är viktigt att ange vilken typ av golv som kommer att vara i varje rum och hur tjock golvet och eventuellt undergolv måste vara.
  • Till exempel kan golvet i ditt vardagsrum helt enkelt vara 0.75 i (1.9 cm) Tjockt lager av lövträ, medan golvet i sovrummen kan vara ett lager av mattan över en 0.75 i (1.9 cm) tjockt skikt av undergolv.
  • Del 4 av 5:
    Inklusive detaljer för skalan
    1. Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 14
    1. Rita dimensionslinjer för var och en av rummen och ytterväggarna. Lägg till linjer om 0.5 i (1.3 cm) från kanterna på rummen för att ange längden på sidorna. Skapa sedan en annan rad ca 1 tum (2.5 cm) från husets yttervägg för att indikera den totala längden på var och en av de yttre väggarna.
    • Till exempel, om du har 12 meter (3.7 m) Långt vardagsrum bredvid 10 meter (3.0 m) Sovrum, etikettera dessa, och inkludera sedan en annan linje med de totala dimensionerna på husets yttervägg.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 15
    2. Inkludera skalade möbler för att hjälpa dig att visualisera utrymmet. Att lägga till möbler hjälper dig att få en uppfattning om hur bra allt kommer att passa in i det utrymme du har skapat. Använd symboler för möblerna som ingår med en arkitektens stencil, eller hitta dem online och dra dem frihand. Om ett rum verkar som om det kommer att trångt, kan du expandera det.
  • Till exempel, om dina sovrumsmöbler inte passar bekvämt i sovrummet du har utarbetat, så kan du lägga till 3 till 5 meter (0.91 till 1.52 m) till rummet.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 16
    3. Lägg till ett fönster och dörrschema till höger om planlösningen. Du måste köpa fönster och dörrar för att passa i huset som du bygger på det. Se till att du vet vilka dimensioner som dessa måste vara och ange på de ritningar där varje fönster och dörr kommer att använda bokstäver.
  • Till exempel kan du ringa framdörren "dörr A" och placera en "A" vid ytterdörrsymbolen.
  • För Windows eller dörrar som kommer att vara lika stora, kan du använda samma brev för varje. Till exempel, för alla fönster som kommer att vara 26 med 36 tum (66 med 91 cm), kan du använda bokstaven "C."
  • Del 5 av 5:
    Använda ett datorprogram
    1. Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 17
    1. Välj ett program som passar dina designbehov. Det finns många olika typer av blueprint-program tillgängliga. Du kan hitta program som är avsedda för professionella arkitekter, som CAD Pro eller använda ett program som är tillgängligt för alla, till exempel Smart Draw. Ladda ner programmet på din enhet för att komma igång.
    • Tänk på att vissa program kan vara ganska dyra, medan andra är billiga eller gratis.
    • Se till att du kan köra programmet på din enhet genom att kontrollera programvaruspecifikationerna innan du börjar.
    • Om du inte kan köra ett program på din dator, prova det som du kan använda i din webbläsare, till exempel smart drag.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 18
    2. Skapa huset och rummen i önskade storlekar. Programmet ska låta dig öppna en tom sida eller börja med en mall. Fyll på sidan eller mallen med de rum du vill ha ditt hus att ha. Du kan välja förutbestämda rum från verktygsfältet, eller rita rummen med programmets verktyg.
  • Se till att du överväger den totala storleken på huset när du skapar ditt hus. Till exempel, om det totala längden på ditt hus blir 30 ft (9.1 m), då borde du ha gott om plats för 3 10 i (25 cm) sovrum på 1 sida av huset.
  • Du kan också använda ett verktyg i programmet för att märka var och en av rummen om så önskas.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 19
    3. Välj fönstren och dörrarna. Programmet ska ha ett verktyg eller mallar för att skapa Windows. Du kan dra och släppa dem på de fläckar där du vill att de ska gå. Sedan ändra storleken på dörrarna och fönstren efter behov.
  • Se till att dimensionerna på dörrarna och fönstren är lämpliga för storleken på rummen. Till exempel kanske du vill skapa ett litet fönster för ett litet rum och ett stort fönster eller ett par medelstora fönster för ett stort rum.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 20
    4. Placera symboler för apparater och eluttag. Programmet ska innehålla ett verktyg eller en meny med symboler för apparater och eluttag. Du kan välja, dra och släpp symbolerna på platsen i den ritning där du vill att de ska gå.
  • Även om apparater inte är en del av huset, lägger du symboler där de kommer att gå i huset, hjälper dig att se till att utrymmena kommer att vara tillräckligt stora för dem och att de elektriska utloppen i dessa utrymmen kommer att vara tillräckliga för varje apparat.
  • Bild med titeln Rita ritningar för ett hus Steg 21
    5. Skriv ut och spara dina ritningar. När du är färdig med att göra blueprints och du är nöjd med designen, skriv ut och spara dem. På så sätt kan du komma åt en fysisk och digital kopia av dem när du behöver dem.
  • Tänk på att vissa gratisprogram inte tillåter dig att ladda ner och / eller skriva ut blueprints om du inte betalar för fullständig åtkomst till programmet.
  • Tips

    Saker du behöver

    • En arkitektens skala
    • T-kvadratisk (för att dra rät vinkel på hörnen av väggar)
    • Justerbar triangel
    • Penna
    • Suddgummi
    • Felt-tippad penna
    • Kompass (för att skapa cirkulära former och kurvor)
    • Symbolmall för apparater, armaturer och möbler (tillval)
    • Lång metall linjal
    • Kalkerpapper
    • Platt arbetsyta, som ett stort bord eller skrivbord
    • Vit affischbräda
    • Datorprogram (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande