Hur man bygger en räcke

Trappor är centerpieces i hemmet, ofta praktiskt och dekorativt. Att bygga en räcke själv är ett billigt sätt att lägga till ett nytt utseende och känna sig till trappan i ditt hem, vare sig inomhus eller utomhus. En stark och attraktiv handräcke kan ha ett estetiskt värde samt se till att trappan är säker att använda.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör sig redo att bygga
  1. Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 1
1. Kontakta din lokala byggmyndighet för att lära dig om byggkoder. Lär dig om du behöver ett tillstånd för handräcke konstruktion och om det finns standardspecifikationer för räcken i ditt område. Det är viktigt att se till att dina hemförbättringsprojekt överensstämmer med koder som fastställts för bostadshus.
  • Om ditt arbete kräver ett tillstånd, se till att du får en innan du lägger till ditt hem på något sätt. Detta förhindrar några problem som kan komma med inspektioner, potentiella påföljder eller överträdelser, och problem som kan komma om om du någonsin försökt att sälja ditt hem i framtiden.
  • Om du inte är skyldig att få ett tillstånd, gå vidare med ditt byggprojekt.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 2
    2. Mäta uppgången och körningen av dina trappor. Körningen av räcken ska mätas från toppsteget till trappens botten steg, längs dess diagonala. För en väggmonterad installation, lägg till ytterligare 2 till 4 tum till varje ände som återvänder (även kallad ändarna) för människor att ta tag i under användningen av räcken..
  • Uppkomsten av räcken bör mätas enligt lokala byggmyndighetskoder - det är vanligtvis mellan 30-36 tum, eller växelvis vid 36 tum, till den genomsnittliga höjden på människor.
  • Mäta uppgången vid 36 tum från samma plats vid varje steg och markera sin position med en penna eller krita.
  • Använd ett måttband för att rita en rak linje på väggen, som ansluter de 36-tums markerna som du placerat längst upp i trappan i fallande ordning till det mycket nedre steget.
  • Mäta var du tänker placera parentes som senare kommer att skruvas in i väggen. Markera konsolplatserna med en nivå för att se till att parenteserna är plumb.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 3
    3. Välj en räcke stil. Om du installerar en inomhus räcke, kommer den att monteras på väggen ovanför trappan.
  • Trä är det vanligaste materialet för inomhus handräcken. Det är mycket starkt och är attraktivt, särskilt ekhallar. Trä är också ett alternativ för en utomhus räcke, men är benägen att ruttna i alla men mycket torra klimat.
  • Obehandlat trä som används inuti huset måste målas, eller behandlas med olja, eller färgas och täckas med polyuretan. Om du behandlar den med olja, använd tunga olja, linolja eller en produkt baserad i en av dessa oljor. Undvik vattenbaserade produkter, eftersom de gör trävatten och fuktbeständigt, med tiden de skalar och försämras.
  • Metallrullar som används inuti huset är snygga och starka..
  • Syntetiska räcken kan formas och gjutas till dina stilbehov och kan till och med göras för att se ut som trä. Det här alternativet är dyrt jämfört med andra handräckealternativ, men också mer hållbara.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 4
    4. Handla för en räcke på en byggare Supply Store, Home Center eller Hardware Store. Det finns normalt bara två stilar av trä som är tillgängliga för montering på en invändig vägg, bred, oavslutad ek, en primerad tall. Eken bör färgas. Det tunnare tallskenmaterialet används normalt för källare trappor. Båda typerna säljs normalt endast i längder på 6 ft., 8 ft., 10 ft., etc.(eller längder på 2m, 2.5m, 3m, etc). .
  • Om du installerar en träkretsning kan du ta med hemträprover från din lokala hårdvaruaffär för att matcha dem till träarmaturerna i ditt hem.
  • Metod 2 av 3:
    Montering av en räcke på en vägg inuti huset
    1. Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 5
    1. Samla dina varor. Förutom räcken behöver du en konsol att montera vid varje väggstud, såvida inte räcken kommer att monteras på en tegelvägg (mycket gamla hem kan ha fasta tegel ytterväggar). Om det är en mycket lång räcke kan du begränsa den till 4 parentes. Skruvarna ska komma förpackade med parenteserna. Du behöver en borr för att göra pilothål för skruvarna. Om du äger en miter såg, använd detta för att göra snygga nedskärningar. Om inte använda en handsåg eller en cirkelsåg. .
    • För en väggmonterad installation ska räcken vara 8 i. (20 cm) längre än dina mätningar om du kommer att montera tillbaka eftersom du kommer att skära av 4 tum (10 cm) i båda ändar.
    • Köpa fästen om de inte var förpackade med räcken. De säljs normalt i endast två storlekar, stora och små. Varje storlek har flera färger att välja mellan, e.g., Svart, guld och vit.
  • Bild med titeln Bygg en räcke Steg 6
    2. Klippa ändarna av din räcke. Om du inte kommer att använda avkastningen klippa räcken en vinkel, för att göra de sneda ytorna vertikala. Detta kan vara för hårt om du använder en handsåg. Den exakta längden beror på var fästena är belägna, räcken bör sträcka sig minst 4" (10 cm) från en konsol men inte mer än ca 10" (25 cm)..När du har installerat räcken kan avkastningen fästas i båda ändarna för att fungera som handgrepp.
  • Omvänd placering av skärningarna så att bitarna kommer att kunna möta väggen på toppen och botten av skenan.
  • Bild med titeln Bygg ett handräcke steg 7
    3. Montera parenteserna. Använd en studfinder för att hitta de exakta kanterna på väggknapparna som du kommer att montera till. Första borrhål för skruvarna. Montera alla tre skruvarna i väggstuden, man måste skruvas in i en liten vinkel. Montera fästen längst upp och ner och sätt skenan på dem för att markera de exakta platserna för de återstående parenteserna. Upprepa tills alla fästen är ordentligt installerade. Var noga med att fästena är vertikalt plumb innan de borrar dem på plats.
  • Det är viktigt att se till att parenteserna är installerade säkert. Om de verkar lös i väggen, kan inte räcken vara robust nog för att stödja människors vikt när de använder den.
  • Du kanske vill köpa extra parentes för att säkerställa att räcken hålls ordentligt på plats.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 8
    4. Placera räcken ovanpå parenteserna. Håll räcken i läge mot väggen längs längden på kritlinjen. Säkra räcken i sin position på parenteserna genom att placera skruvar i hålen borras på räcken undersidan.
  • Losslöst säkrade räcken är ett allvarligt farligt problem, så var noga med att skenan kan bära den vikt som kommer att åläggas det dagligen.
  • Om räcken är lös, förstärka räcken underifrån genom att applicera en metallhörnshållare där.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 9
    5. Installera avkastningen. Placera den vinklade kanten av avkastningen mot slutet av skenan. Den platta änden av avkastningen ska vila mot väggen, som bildar ett handgrepp. Använd trälim och applicera det på skärkanterna innan du säkrar återgången till skenan. Håll det på plats i några minuter för att säkerställa att den är ordentligt fastsatt. Upprepa med den andra avkastningen på den andra änden av skenan.
  • För extra verkställighet, hammare i 2-3 naglar för att ansluta avkastningen till skenorna.
  • Du kan behöva förkorta avkastningen med en tum eller två för att säkerställa att de passar säkert mot väggen.
  • Metod 3 av 3:
    Installera en utomhushandräcke med balustrar
    1. Bild med titeln Bygg ett räcke steg 10
    1. Förbered ditt däck eller veranda för att bygga. Kontrollera villkoret för din grund. Om reparationer måste göras till golvbrädor, gör det nu. Det mindre arbete som gjorts efter järnvägsinstallationen, desto bättre för att säkerställa att räcken är intakt så länge som möjligt.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke Steg 11
    2. Köp dina material. För att installera en räcke med hjälp av balustrar, istället för att installera en på en vägg, behöver du några få material utöver den räcke du har valt. Om du installerar dubbla räcken, en på vardera sidan av din uppsättning trappor, dubbelt mängden leveranser du köper.
  • Räcken ska vara en 2"x4" (5 cm x 10 cm) bräda av cederträ eller tryckbehandlad tall. Båda dessa är rotbeständiga. Cedar kan målas med vilken typ av färg som helst. Tryckbehandlad tall kan bara målas med fast fläck, men behöver inte målas.
  • Köpa handriktig brädor som är splinterfria och mycket raka.
  • Köp två 4"x4" (10 cm x 10 cm) Nyelposter (inlägg). De säljs normalt i 8 ft. längder (2.5 m) och längre, och måste skäras.
  • Köp en baluster för varje trappa steg. Balusters är spindlarna som ansluter skenan till varje steg. Balusternas höjd ska vara mellan 30 och 36 tum, beroende på hur hög du vill att räcken är.
  • För säker installation av newelposter behöver du en efterhålsgrävare och betongblandning för att hälla i hålen.
  • Köp sura-tite-fästelement för att säkra balustrarna till stegen.
  • Beroende på vilken typ av räcke du installerar kan du behöva ytterligare förstärkningstillbehör, till exempel en finfärgspistol och en skruvdigger.
  • Bild med titeln Bygg ett handräcke steg 12
    3. Installera Newel Inlägg. Om du byter ut en gammal räcke kan din uppsättning trappor redan ha newelpostar längst upp och ner som du kan använda för att stödja din nya räcke. Om inte, måste du installera inlägg innan du kan installera din järnväg.
  • För att installera ett inlägg i marken, gräva ett hål 18" djupt och ca 9" bred. Du behöver en efterhålgrävare, och om det finns stenar kan du behöva en rockbar. Stå inlägget i hålet och fyll i hålet nästan till toppen med betong. För att hålla posten vertikal medan betongen torkar, spika en 1" x 2" remsa från sin topp till trappan, och en annan i rätt vinkel, spikas till ett litet tältpost du hammar i marken. Använd en stor nivå för att göra posten perfekt vertikal. Tillåt 3 dagar för betongen att ställa in innan du installerar räcken.
  • För att montera ett inlägg till ett trädäck, montera posten till Stringer. Använd fyra timmerlåsskruvar eller två 3/8" Galvanizedlag bultar med låsbrickor. Använd konstruktion lim för extra styrka.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke steg 13
    4. Installera balustrarna vid lämplig punkt på varje trappa. Se till att balustrarna är uppbyggda med Newel-inlägget i vardera änden av trappan.
  • Borra hål i varje steg, sedan duta hålen med säkra fästelement.
  • Om dina balustrar inte redan har hål, måste du borra dem. Borra ett standardstorleksåtkomsthål i botten av balustrarna. In i sidan av varje baluster, borra ett annat åtkomsthål horisontellt för att korsa det första hålet.
  • Ställ in varje baluster eller spindel på de säkra fästena på varje steg. Dra åt dem med en skiftnyckel.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke steg 14
    5. Fäst räcken till Newel Inlägg och Balusters. Applicera trälim eller epoxi lim till toppen av stolparna.Passa räcken på plats. Vänta 24 timmar för att limet ska torka innan du använder räcken, så säkra räcken och balustrarna tillsammans en i taget med en finfärgspistol.
  • Montera änden av räcken till stolparna med tre 3" eller 3 1/2" däckskruvar. Skruva in 2 skruvar från toppen och en från sidan. Första borrpilothål genom räcken för att förhindra att den spricker. Täcka över skruvarna med yttre caulk.
  • Caulk luckorna mellan handskenorna och stolparna.
  • Bild med titeln Bygg ett räcke steg 15
    6. Om tryckbehandlad tall inte användes, applicera yttre primer till din färdiga räcke. Efter att primeren torkar, applicera en andra kappa.
  • Om du målar räcken och räcken, använd en oljebaserad färg eftersom den bättre motstår smuts och hårda väder.
  • För att fläcka träet, välj en träfläck som innehåller en däckförseglare för att bevara utseendet och känslan av träet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förmäta Baluster-linjerna, markera där nylarna kommer att placeras och bestämma höjden på räcken.
  • Kom ihåg att mäta två gånger och skära en gång.
  • Skär inte någon av dina bitar tills du har lagt det ut för att se hur det passar.
  • Finishes är endast nödvändiga om träet du köpte var oavslutat. Var noga med att belägga den med fläcka och polyuretan förinstallation för att säkerställa en enkel och enkel applikation.
  • Radera de penna som du använde som referenser från väggen och räcken. Olja räcken igen med oljan av ditt val.
  • Saker du behöver

    • Måttband
    • Penna
    • Krita
    • Largelevel
    • Hammare
    • Posthålkräver
    • En 60 lb. Väska med betong för varje inlägg.
    • Sand
    • Spikpistol
    • Naglar
    • Trälim
    • Epoxi lim
    • 3" eller 3 1/2" däckskruvar
    • Rail Bolt Kit, inklusive en mutter och bricka för varje skena
    • Sure-Tite Fastener Kit
    • Parentes
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande