Så här bildar du en llc i georgien

Ett aktiebolag (LLC) är en affärsstruktur som kan ägas antingen av en enskild eller en grupp av individer som delar begränsat ansvar i bolaget. Det vill säga de individernas personliga tillgångar är skyddade om LLC ska misslyckas. Att bilda en LLC i Georgien, medan enkel och prisvärd, också med några unika arkiveringskrav. Läs vidare för att ta reda på vad du behöver göra för varje krav.

Steg

Metod 1 av 2:
Registrera din LLC
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn Steg 6
1. Välj ett namn för din LLC. Vad du väljer att namnge ditt nya företag är upp till dig, så länge det är unikt och innehåller någon form av förkortning av orden "Begränsat ansvarsföretag." Namnet måste också vara färre än 80 tecken, inklusive mellanslag en skiljetecken. Var noga med att kontrollera dessa saker innan du reserverar ett LLC-namn, eftersom ditt namn kan avvisas om det inte uppfyller kriterierna.
  • Sök i databasen på https: // EcoRp.sos.geta.gov / För att se om ditt valda namn redan är taget av en annan LLC. Du kan också boka ditt namn på den här webbplatsen.
  • För att boka ditt LLC-namn, antingen Mail i ett namnbokningsförfrågningsformulär eller fyll i onlineformuläret på webbplatsen ovan. Bokningen kostar $ 25 och varar 30 dagar.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 4
    2. Förbereda och fila artiklar av organisation. Dessa former kommer officiellt att skapa din LLC. Du kan fylla i artiklarna av organisationen online på https: // EcoRp.sos.geta.gov /. Du måste också skicka in transmittala former på http: // sos.geta.GOV / CGI-BIN / CORPFORM.asp. Om du vill kan du också skriva egna artiklar av organisation enligt guiden som hittats här och maila dem in. Den totala kombinerade avgiften för dessa arkiveringar kommer att vara $ 100.
  • Ett certifikat för organisation kommer vanligtvis att slutföras och skickas till sökanden inom fem till sju arbetsdagar. Förseningar kan dock driva den här tiden upp till tolv dagar.
  • Bild med titeln starta ett brev steg 1
    3. Utse en registrerad agent. En registrerad agent accepterar juridiska papper för LLC i händelse av att de är stämda. Denna agent kan vara en individ eller en affärsenhet, men måste ha en fysisk närvaro i staten Georgia (en Georgia Street-adress).
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 3
    4. Skapa ett operativt avtal (valfritt). Ett operativt avtal fastställer förvaltningsstrukturen och ersättning för din LLC, bland andra bestämmelser. LLCs i Georgien är inte lagligt skyldiga att ha ett operativt avtal, men det rekommenderas starkt att de gör det, särskilt om det finns mer än en ägare. Georgiens domstolar kommer att erkänna driftsavtalet som ett styrande dokument.
  • För mer information om att skriva ett operativavtal se Hur man skriver ett operativavtal.
  • Metod 2 av 2:
    Uppfyller ytterligare krav
    1. Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 19
    1. Betala årlig registreringsavgift. När din LLC skapas måste du lämna in en registrering varje år och betala en avgift på $ 50. Den första beror mellan 1 januari och 1 april på året efter skapandet av LLC. Följande registreringar beror samtidigt i efterföljande år. Du kan betala dessa avgifter och registrera dig online på https: // EcoRp.sos.geta.gov /.
  • Bild med titeln Hitta ett federalt skatte-ID-nummer Steg 5
    2. Ansök om ett EIN. Nästa steg i processen är att ansöka om ett arbetsgivaridentifikationsnummer (EIN) från den interna intäktstjänsten. Detta krävs om din LLC har mer än en medlem eller om du planerar att anställa anställda. Om du är ensam ägare till din LLC, kanske du också vill få ett EIN så att du kan beskattas som ett företag, snarare än som en enda innehavare. EINS kan erhållas gratis genom att kontakta IRS via telefon eller genom att besöka deras hemsida här.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    3. Registrera med avdelningen för intäkter. Eftersom Georgia LLCs är skyldiga att lämna in inkomstskatt, måste de registrera sig med Georgia Department of Revenue. För att registrera måste du slutföra ansökningsformuläret CRF-002. Du behöver följande information för att göra det:
  • Ditt personnummer eller din LLC är ein
  • Din LLCs adress
  • Inledningsdatum för konton
  • Kontaktinformation för chefer i din LLC
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Hawaii Steg 12
    4. Få affärslicenser och tillstånd. Beroende på platsen för din LLC och din typ av verksamhet kan du behöva lämna in ytterligare tillstånd och licenser från staten och de lokala myndigheterna. Till exempel skulle en restaurang behöva hälso- och säkerhetstillstånd. Avgifter kommer också att variera beroende på vilken typ av tillstånd och licenser du behöver.
  • För att ta reda på vilka licenser och tillåter du behöver, kolla in Small Business Administration`s Guide här.
  • Du kan också kontakta din lokala handelskammare för att ta reda på dessa krav.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 6
    5. Få rätt försäkring. Du kan också vara skyldig att ha arbetstagarnas ersättningsförsäkring och allmän ansvarsförsäkring, beroende på din typ av verksamhet. Kontakta din lokala handelskammare eller den lilla företagsekonomi för att lära dig vilka typer av försäkring du måste ha. Du kan också samråda med en advokat i ditt område.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du måste vara minst 18 år gammal för att bilda en LLC.
  • LLCs som bildas utanför Georgien måste lämna in en ansökan här Att göra affärer i staten. De måste också utse en registrerad agent för service av processen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande