Hur man blir vänsterhänt när du har rätt hand

Utbildning för att bli vänsterhänt När du är naturligt högerhänt är svårt, men det är en rolig och intressant utmaning. Om du lyckas uppnå det blir du ambidextrous (en person som kan använda båda händerna med lika anläggning), precis som många stora historiska figurer som Einstein, Michelangelo, Harry Kahne, Tesla, Da Vinci, Fleming och Benjamin Franklin. Vissa människor är helt enkelt födda ambidextrous, så det finns absolut ingen träning. Naturligtvis måste ingen absolut utbildas för att vara ambidextrous. Det finns fortfarande fördelar med att vara ambidextrous. Till exempel har ambidexterity en fördel i Snooker eftersom vissa skott är inställda för att gynna den högra handen och andra är enklare med vänster- och ambidextrous hjälper till i tennis som du kan nå fler bollar om du kan slå förhand från båda sidor. Att lära sig att använda din vänstra hand tar tid och tålamod, men det är uppnåelig med ansträngning och ett öppet sinne!

Vänsterhandlare kan också bli högerhänt genom att reversera stegen i den här artikeln. För vissa vänsterhäntade personer, som kan använda den högra handen med anläggningen har den extra fördelen att övervinna besväret att vara vänsterhänt i en värld som är utformad för högerhandare.

Steg

Del 1 av 2:
Skriva praxis
  1. Bild med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 1
1. Öva med din vänstra hand dagligen. Att bli skicklig med din vänstra hand kommer inte att hända över natten - det är en process som kan ta månader eller till och med år att slutföra. Så om du vill lära dig hur du använder din vänstra hand, måste du begå att öva dagligen.
  • Ställ lite tid åt sidan varje dag för att träna din vänstra handstil. Det behöver inte vara mycket - även 15 minuter om dagen hjälper dig att förbättra i en tillfredsställande takt.
  • Faktum är att det är bättre att inte begå dig att öva under långa perioder, eftersom du förmodligen blir frustrerad och vara benägen att ge upp.
  • Att öva lite varje dag är det bästa sättet framåt.
  • Öva ritningsbrev i luften. Börja med att göra den här övningen med höger hand och överför sedan den till vänster hand genom att kopiera. Överför skickligheten till papper senare-hållbar praxis krävs för att ordentligt förbereda dina muskler.
  • Bildtiteln blir vänsterhänt när du är högerhänt Steg 2
    2. Placera din hand korrekt. När du tränar dig själv för att skriva med din vänstra hand är det viktigt att du håller penna eller penna bekvämt.
  • Många är benägna att gripa pennan för hårt, bollar sin hand upp i en klo runt den. Men det här skapar spänning i handen, vilket gör att det är lätt att krama upp och bli trött. När det händer kommer du inte att kunna skriva bra.
  • Håll handen lös och avslappnad istället, vilket speglar hur du håller pennan med din högra hand. Gör ett medvetet försök att slappna av handen några minuter medan du skriver.
  • Materialen du skriver med kan också göra en betydande skillnad på hur bekväm du hittar skriva med din vänstra hand. Använd fin kvalitet, fodrad skrivpapper och en bra penna med fritt flytande bläck.
  • Luta också pappers- eller skrivplattan du arbetar med 30 till 45 grader till höger. Att skriva i denna vinkel bör känna sig mer naturlig.
  • Bild med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 3
    3. Öva din ABC: s. Börja med att skriva ut din ABC med din vänstra hand, både i huvudstad och små bokstäver. Gå långsamt och försiktigt, koncentrera sig på att göra varje brev så välformat som möjligt. Noggrannhet är viktigare än hastighet för nu.
  • Som en jämförelsepunkt bör du också skriva ut din ABC med din högra hand. Från och med, kan du fokusera på att få de bokstäver du skriver med din vänstra hand så perfekt som de du skriver med dig.
  • Håll på dina övningssidor genom att hålla dem i en mapp någonstans. Då när du når en punkt där du känner dig frustrerad och frestad att ge upp din strävan att bli vänsterhänt, kan du se tillbaka på dessa lakan och se hur långt du redan har utvecklat. Detta borde ge dig förnyad motivation att fortsätta.
  • Bildtiteln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 4
    4. Öva skrivande meningar. När du blir trött med ABC: s, kan du utvecklas på skrivande meningar.
  • Börja med något enkelt som "Jag skriver den här meningen med min vänstra hand." Kom ihåg att gå långsamt och fokusera på snygghet snarare än effektivitet.
  • Försök sedan skriva "Den snabba bruna räven hoppar över den lata hunden" om och om igen. Eftersom denna mening innehåller varje bokstav i alfabetet är det en bra att träna med.
  • Andra meningar som innehåller alla 26 bokstäver är: "De fem boxningsguiden hoppade snabbt" och "Packa min låda med fem dussin spritburkar".
  • Bildtiteln blir vänsterhänt när du har rätt hand Steg 5
    5. Använd skriva arbetsböcker. När barn lär sig skriva för första gången använder de skriva arbetsböcker där de kan spåra över bokstäver gjorda av prickade linjer. Detta hjälper dem att styra sin handrörelse och få noggrannhet.
  • När du lär dig att skriva med din vänstra hand, undervisar du i huvudsak både din hand och din hjärna hur man skriver om igen, så att använda dessa arbetsböcker är inte en dålig idé.
  • Du kan också använda kopior med extra rader på papperet för att säkerställa att dina bokstäver är i rätt proportioner.
  • Bilden med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 6
    6. Försök skriva bakåt. På engelska, tillsammans med många andra språk över hela världen, skriver människor från vänster till höger eller från "tumme till pinky".
  • Det känns naturligt för högerhäntade människor. Det bidrar också till att förhindra att bläcket blir smutsigt när handen rör sig över sidan.
  • För vänsterhäntade människor känns dock denna rörelse ofta onaturlig och kan göra en röra när handen rör sig över det färska bläcket. Av dessa skäl känner sig vänsterhänt folk ofta bekvämare att skriva bakåt.
  • Faktum är att den berömda konstnären Leonardo da Vinci var vänsterhänt och skrev ofta anteckningar och brev bakåt. De kunde bara dechiffrera genom att hålla papperet upp till en spegel och läsning från reflektionen.
  • Öva din egen bakåtskrivning med din vänstra hand - du kan bli förvånad över hur lätt du hittar den. Kom ihåg att skriva från höger till vänster, "tumme till pinky" på din vänstra hand. Du måste också skriva bokstäverna bakåt för sant bakåtskrivning!
  • Bildtiteln blir vänsterhänt när du har rätt hand Steg 7
    7. Gör lite ritning. Även om målet är att lära sig att skriva med din vänstra hand, kan du också dra nytta av ritning med din vänstra hand. Detta ger dig värdefull praxis för att styra din vänstra hand, samtidigt som man bygger styrka.
  • Börja med något enkelt, som att dra grundläggande former som cirklar, kvadrater och trianglar. Sedan fortskrida sig på skissartiklar som du ser omkring dig, som träd, lampor och stolar, då om du känner dig särskilt självsäker, människor och djur.
  • Ritning upp och ner (känd som inverterad ritning) med din vänstra hand är en annan bra övning du kan försöka. Detta kommer inte bara att förbättra dina skrivförmåga, men det är också en bra hjärnträning som öppnar dig för mer kreativt tänkande!
  • Många bra artister som Michelangelo, da Vinci och Sir Edwin Henry Landseer var ambidextrous. Detta gjorde det möjligt för dem att byta från en hand till den andra medan de ritade eller målar om deras händer blev trött eller de behövde arbeta i en viss vinkel. Landseer var också känd för att vara att dra med båda händerna samtidigt.
  • Bildtiteln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 8
    8. Ha tålamod. Som nämnts ovan är du att skriva med din vänstra hand en process som tar tid och engagemang. Du måste vara tålmodig med dig själv och förhindra att du ger upp för lätt.
  • Kom ihåg att det tog dig år att behärska skriva med din högra hand som ett barn och trots att det inte skulle ta dig så länge att skriva med vänster (som vissa färdigheter kan överföras) kommer inlärningsprocessen att ta tid.
  • Oroa dig inte om hastighet inledningsvis - bara fortsätt med så mycket kontroll och noggrannhet som möjligt, och du kommer att bli snabbare och mer självsäker med tiden.
  • Fortsätt påminna dig om vilken imponerande och användbar skicklighet det blir när du kan skriva med din vänstra hand. Att vara motiverad är den största utmaningen du kommer att möta när du arbetar för att bli vänsterhänt.
  • Del 2 av 2:
    Styrketräning
    1. Bildtiteln blir vänsterhänt när du är högerhänt Steg 9
    1. Gör allt med din vänstra hand. Skicklighet överförs automatiskt från din högra hand till vänster hand något i alla tidigare år av ditt liv, så det blir inte extremt svårt att börja göra saker med din vänstra hand först. Eftersom färdighet automatiskt överför från en uppgift till en annan uppgift något, kommer du att få skickligheten snabbare för att göra en specifik uppgift med din vänstra hand om du gör alla uppgifter med din vänstra hand än om du bara gör den uppgiften med din vänstra hand. Ha tålamod. Vissa människor säger äldre du är desto svårare är det att byta till vänsterhänthet men det är vilseledande. Illusionen att förändrad handedness är lättare vid en yngre ålder kommer från det faktum att ju högre skicklighet du har med din högra hand, desto lägre är tålamod du har för en viss mängd skicklighet i din vänstra hand. Faktum är att ju äldre du är desto kortare tar det för din vänstra hand att få en given absolut skicklighet. Det enklaste, men viktigaste du kan göra för att stärka din vänstra hand är att använda den för att slutföra alla de åtgärder och aktiviteter du normalt skulle göra med din högra hand.
    • Gör ett försök att borsta tänderna som håller tandborsten i vänster hand. Du kan också kamma ditt hår, plocka upp din kaffekopp, smör ditt bröd och öppna dörrar med din vänstra hand, bland många andra dagliga aktiviteter.
    • Försök också kasta dart (i en säker miljö), spela pool eller kasta och fånga en softball med din vänstra hand
    • Om du hittar det svårt att komma ihåg, och fortsätt använda din högra hand oavsiktligt, försök att bandera fingrarna på din högra hand tillsammans. Detta förhindrar att du kan använda den och tvinga dig att använda din vänstra hand istället.
  • Bild med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 10
    2. Lyfta vikter med din vänstra hand. Ett av de bästa sätten att stärka din vänstra arm och hand, och korrigera eventuella styrkor som är obalanser mellan dina dominerande och icke-dominerande sidor, är att lyfta vikter.
  • Håll en hantel i vänster hand och gör övningar som bicep curls, kickbacks, hammar curls och Dumbbell pressar.
  • Börja med en låg vikt och flytta sedan upp till tyngre vikter när din styrka förbättras.
  • Bild med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 11
    3. Lär dig hur man jonglera. Inlärning Hur man jonglera Använda tre och sedan är fyra bollar ett bra sätt att stärka din vänstra hand och arm, samtidigt som du ger dig ett imponerande festtrick!
  • Bild med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 12
    4. Öva studsande bollar. En bra övning för att förbättra ambidexterity och stärka din icke-dominerande hand är att ta två bordtennisracketar och två bollar och att studsa dem samtidigt med båda händerna.
  • När du befinner dig, kan du utvecklas till att använda mindre racketar, eller till och med breda hammare.
  • Förutom att förbättra din vänstra användning är detta en fantastisk hel hjärnövning!
  • Bild med titeln blir vänsterhänt när du har rätt hand Steg 13
    5. Hämta ett musikinstrument. Många som spelar musikinstrument (som kräver användningen av båda händerna) är redan något ambidextrous.
  • Som ett resultat, hämtar du ett musikinstrument - som piano eller flöjt - och övar varje dag hjälper dig att stärka din vänstra hand.
  • Bildtiteln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 14
    6. Gå och simma. Simning är en annan ambidextrousaktivitet som har visat sig hjälpa till med att balansera hjärnans hemisfärer, så att du kan använda dig icke-dominerande hand mer fluidly.
  • Slå poolen och göra några längder för att stärka den vänstra sidan av din kropp och få en bra kardio träning på samma gång!
  • Bild med titeln blir vänsterhänt när du har rätt handen steg 15
    7. Tvätta disk med din vänstra hand. Tvätträtter regelbundet med din vänstra hand är en säker och enkel metod för att förbättra din icke-dominerande hands fingerfärdighet. Detta kan vara både roligt och användbart på lång sikt, förutom att rengöra disken.
  • Bilden med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 16
    8. Börja med att göra finare motordokument som spegelskrivning, lekpool, skärning av sladdar ur räkor och kasta dart med din icke dominerande hand nu när du utövar det med enkla uppgifter. Att göra det kommer också att utöva den allmänna färdigheten att automatiskt överföra skicklighet från en åtgärd till sin spegelbild så att nästa uppgift du börjar göra med din vänstra hand som du brukade göra med din högra hand, kommer du att vara en liten bit mer skicklig på att göra det med din vänstra hand när du börjar än du skulle ha varit om du aldrig hade gjort det med endera handen innan. Det kan ta många år för din vänstra hand att komma ikapp till din högra hand, men förmodligen mindre än 2 månader för din vänstra hand att bli mycket så skicklig som den högra handen. När din vänstra hand blir skicklig att göra jobbet enkelt, är det inte nödvändigt att vara otålig om din vänstra hand blir mer skicklig bara för att din högra hand är ännu mer skicklig. Du kan hoppa över stegen 2-7 om du vill skynda dig och bli ambidextrous och kan hantera tristesset att göra dem långsamt först.
  • Bild med titeln blir vänsterhänt när du är högerhänt steg 17
    9. Kom ihåg att använda din vänstra hand hela tiden. Att använda din dominerande högra hand har blivit så inblandad i din hjärna som du kommer att använda den automatiskt, utan att tänka. Detta kan vara ett problem när du försöker bli vänsterhänt. För att övervinna detta problem, försök att komma med ett system för att påminna dig om att använda din vänstra hand när du gör något.
  • Skriv till exempel ordet "vänster" på baksidan av vänster hand och ordet "rätt" På baksidan av din högra hand. Detta kommer att fungera som en visuell påminnelse varje gång du går för att hämta en penna eller slutföra någon annan aktivitet.
  • Du kan också försöka ha på dig klockan på höger handled istället för vänster. Detta hjälper verkligen ditt undermedvetna att registrera att du försöker byta sida.
  • En annan sak du kan göra är att placera klibbiga anteckningar om saker som telefonen, kylskåpet och dörrhandtagen. Dessa kommer att påminna dig om att använda din vänstra hand när du når ut för att röra dem.
  • Tips

    Öva bara din vänstra handskrift hemma. När du är i skolan eller jobbet, skriv med din dominerande eller höger hand, åtminstone tills du kan skriva snyggt och snabbt med din vänstra hand. Detta kommer att spara dig tid och förhindra att ditt arbete ser för rörigt.
  • Medan du lär dig att skriva, justera din hållning för att passa din nya vänstra handel.
  • När du börjar använda din vänstra hand mer, avstå så mycket som möjligt från att använda din högra hand eller arm.
  • Använd din vänstra hand i vardagliga saker, till exempel servering av en volleyboll, äta frukost, etc.
  • Fortsätt skriva "Snabbbrun räv hoppar över den lata hunden," Eftersom det använder varje bokstav i alfabetet.
  • Använd ditt högra öga medan du använder din vänstra hand för att skriva.
  • Börja ändra din handedness i en äldre ålder som 20. Om du faktiskt vill ändra till att använda din vänstra hand hela tiden än hälften av tiden för komplexa uppgifter, kommer din högra hand redan haft mer skicklighet tidigare vilket gör dig bara svagt vänsterhänt istället för starkt vänsterhänt.
  • Använd din telefon med din vänstra hand.
  • Varningar

    Förstå att det här målet tar ett tag att uppnå, så du måste vara tålamod.
  • Hammar inte naglar med din vänstra hand innan du blir ambidextrous.
  • Försök inte skära gurka i tunna skivor med din vänstra hand med dina knogar för att styra kniven, speciellt inte börja träna för att göra det snabbt tills du blir helt ambidextrous eftersom det är knivet kan ibland oavsiktligt gå för hög knöl.
  • Ändra vilken hand du använder kan desoriera dig, så ta det långsamt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande