Hur man gör det bra på läsförståelset av gre

Få en Bra poäng på GRE kan hjälpa dig att komma in i forskarskolan, affärsskolan eller lagskolan i dina drömmar. Avsnittet läsförståelse är en av flera tuffa delar av GRE General-testet, men tar den tid att förbereda och träna gör det mycket mer hanterbart. Öva i flera månader med hjälp av ett utbud av GRE Prep Materials, bekanta dig med de mönster och ledtrådar som ofta finns i läspassagerna och frågor och utveckla en testupptagande strategi som maximerar din punktpotential. Sedan, ge det gre ditt bästa skott!

Steg

Metod 1 av 3:
Besvara övningsfrågor
  1. Bilden med titeln gör det bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 1
1. Förbered dig för alla 3 typer av frågor som följer med passagerna. De flesta GRE-läsförståelserna börjar med en avhandling, erbjuda bevis, nuvarande alternativ eller motverkande bevis och avsluta med en analys av konsekvenserna. Varje passage följs av (i genomsnitt) 2-3 frågor, och det finns 3 olika möjliga frågetyper:
  • "Välj ett" flera val. Endast ett svar från de fem givna är korrekta.
  • "Välj ett eller flera" multipelval. Minst ett svar från de tre givna är korrekta, men två eller alla tre kan vara korrekta. Du måste välja alla (och bara) rätt svar (er) för att få full kredit.
  • "Select-in-Passage" frågor. Du måste välja meningen i den passage som bäst matchar beskrivningen i frågan.
  • Bild med titeln gör det bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 2
    2. Använd endast bevis som anges i passagen för att svara på frågorna. Även om läspassagen är på ett mycket välbekant ämne - till exempel, din undergrad av tidig amerikansk historia-låtsas du vet ingenting om ämnet bortom vad som presenteras i passagen. Frågorna är speciellt utformade för att endast täcka vad som presenteras i passagen. Att föra in utanför kunskapen om ämnet är onödigt och kan faktiskt göra din uppgift svårare.
  • Till exempel, även om du inte håller starkt med passageförfattarens tolkning av Liten by, Använd deras tolkning - inte din egen-för att styra hur du svarar på frågorna.
  • De medföljande frågorna är tänkt att vara utmanande, men inte knepigt. Allt du behöver veta för att svara på varje fråga är i läspassagen.
  • Bilden med titeln gör det bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 3
    3. Rank "villkorligt" flera val svarar över "absolut". Precis som läspassagerna är de korrekta svaren inte utformade för att vara kontroversiella eller allt eller ingenting. Det är vanligtvis säkert att anta att ett svar som innehåller ord som "aldrig", "alltid" eller andra absolutter är inte ett korrekt val. Istället leta efter svar som använder villkorliga ord som "maj", "i allmänhet" och "ibland."
  • Till exempel kan "vild lax inte kunna anpassa sig till klimatförändringen" är mer sannolikt att vara ett korrekt svar än "vild lax har ingen chans att överleva klimatförändringen och kommer säkert att bli utrotad."
  • Bilden med titeln gör det bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 4
    4. Tänk på varje svaralternativ separat för "en eller flera" frågor. Dessa är alltid trickigare än de enskilda svaren, eftersom du inte kan vara säker på hur många av svaren är korrekta. Många testtagare finner att den bästa strategin är att utvärdera varje alternativ individuellt som antingen korrekt eller felaktigt.
  • Kom ihåg att det måste finnas minst ett korrekt svar. Det är vanligt att det finns en eller två korrekta svar, men antar inte att det är omöjligt för alla tre alternativen att vara korrekta.
  • Överväga motsägelsefulla svaralternativ i tandem, förstås. Till exempel, om "astronauten överlevde kraschen" och "astronauten dödades i kraschen" är båda alternativen, uppenbarligen bara en är korrekt.
  • Bildbetaget gör det bra på avsnittet om läsförståelse av GRE steg 5
    5. Leta efter sammanhangskluar i frasen av "Select-in-Passage" -frågorna. Läs beskrivningen som erbjuds i frågan försiktigt och håll ett öga för synonymer eller liknande frasering mellan beskrivningen och rätt mening i läspassagen. Om du hittar flera meningar som verkar passa beskrivningen, välj den mening som bäst passar.
  • Detta är en ovanlig frågestyp och kräver en bra bit av övning att behärska. Sälj inte dig själv under din prep-tid!
  • Bildbetaget gör det bra på avsnittet om läsförståelse av GRE steg 6
    6. Försök att svara på övningsfrågor utan att läsa passagen. Så ofta under dina träningssessioner, se hur bra du kan svara på frågorna när du inte läser motsvarande passage alls. Medan ditt övningspoäng kommer att lida, blir du mer skicklig att läsa frågorna noggrant och identifiera de svar som är mer troliga och mindre benägna att vara korrekta.
  • Med bara frågorna att vägleda dig blir du bättre att plocka upp på små tips, tips och "röda flaggor" som är närvarande inom strukturen eller frasen av båda frågorna och svaralternativen.
  • Använd inte denna praxis taktik mer än hälften av tiden, även efter att du har prepping i månader. Det är fortfarande värdefullt att få massor av övning som faktiskt läser de typer av passager du hittar på tentamen.
  • Metod 2 av 3:
    Välja prep-material
    1. Bilden med titeln gör det bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 7
    1. Använd officiella GRE Prep Materials för den mest autentiska testupplevelsen. Det finns många GRE-testprep-alternativ där ute, men endast officiella material, som är auktoriserade av pedagogiska testtjänsten (ETS), använder läsning av passager och frågor som faktiskt har dykt upp på GRE-tentor. Inofficiella GRE prep-material kan bara använda passager och frågor som är liknande i stil med "real affären."
    • Gå till ETS-webbplatsen (https: // ets.org /) för att kolla in de officiella prep-alternativen för avsnittet läsförståelse av GRE. Du hittar allt från pappersarbetsböcker till smartphone apps.
  • Bild med titeln Går bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 8
    2. Arbeta med inofficiella gre prep material för att spara lite pengar. Nackdelen med officiella GRE prep-material är deras kostnad - de är ofta väsentligt dyrare än inofficiella (icke-ETS-sanktionerade) prep material. Och även om inofficiella prep-material inte kan använda faktiska GRE-passager och frågor finns det gott om högkvalitativa alternativ som är tillgängliga som också är budgetvänliga.
  • Inofficiella prep material sträcker sig från arbetsböcker till webbplatser till handledning sessioner. De är lätta att hitta online, men du kanske vill fråga vänner som nyligen har tagit GRE för råd om de bästa prep-materialet.
  • Din bästa satsning är förmodligen att använda en blandning av både officiella och inofficiella prep-material. På det sättet kan du spara lite pengar utan också få erfarenhet av autentiska GRE-passager och frågor.
  • Börja använda prep material-officiella, inofficiella, eller både minst 3 månader, och bättre än 6 månader, innan du tänker gör provet.
  • Bild med titeln gör det bra på avsnittet läsförståelse av GRE steg 9
    3. Komplettera din läsning COMP Prep med ordförrådsbyggande prep. Medan GRE: s läsförståelse inte specifikt testar dina ordförrådsförmåga, använder passagerna och frågorna ofta utmanande vokabulär. För att hjälpa till att böja upp dina Vocab-färdigheter, spendera en del av din prep-tid som spelar ordförrådsspel online och arbetar med andra vokab-byggmaterial.
  • Avsnittet läsförståelse är en av 3 delar av GRE: s verbala resonemangstest. Den andra 2 deltextens slutförande och meningsekvivalens-är mycket fokuserade på vokabulär. Så det betalar definitivt att arbeta med dina vocab-färdigheter!
  • Bildbetaget gör det bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 10
    4. Läs prosa på hög kvalitet under din prep-tid, som akademiska tidskrifter. Under månaderna som ledde till att ta GRE, hitta möjligheter att "träna din hjärna" för att läsa prosa som är liknande i stil och struktur till läsförståelsingerna på tentamen. Ett bra alternativ är att läsa akademiska tidskriftsartiklar på ett brett utbud av ämnen, så se vad som är tillgängligt på ditt universitetsbibliotek.
  • Läs fullständiga artiklar om du vill, eller åtminstone de första 2-3 sidorna av artiklar. Recap vad du har läst efter att du har slutat, med fokus på saker som artikelns avhandling, huvudbevis och konsekvenser.
  • Även om de täcker ett extremt brett spektrum av ämnen, delar GRE-läsförståelse passager vanligtvis viktiga egenskaper. Du är osannolikt att kalla dem "roliga", "underhållande" eller "kontroversiella", till exempel. I stället adresserar de sitt ämne direkt med teknisk eller akademisk ton och struktur.
  • Metod 3 av 3:
    Strategering under testet
    1. Bildbetaget gör det bra på avsnittet om läsförståelse i GRE-steget 11
    1. Spara de mest utmanande läspassagerna för sist. Ta en snabb skanning med de första meningarna i varje läspassage och använd ditt första intryck som din guide. Arbeta på de passager som verkar lättare att förstå först och rädda de som verkar svårare för senare. Du borde ha tillräckligt med tid för att avsluta allt, men det är vettigt att lämna de svåraste delarna för sist.
    • Den datorbaserade tentamen tillåter dig att hoppa framåt och tillbaka i den aktuella sektionen och svara på frågorna i den ordning du väljer.
    • Det finns cirka 10 läsningspassager på tentamen - Totalt kan variera något baserat på passagerarnas längder. Du har 30 minuter att svara på 20 totala frågor.
  • Bild med titeln Går bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 12
    2. Använda sig av aktiv läsning tekniker som notering med varje läspassage. Slösa inte tid på att ta detaljerade anteckningar, men gör en handfull nyckel saker medan du läser varje passage. I synnerhet notera observationer som följande: författarens huvudpunkt, argument eller avhandling - författarens anledning (er) för att skriva passagen - författarens perspektiv eller inställning till ämnet - författarens skrivstil.
  • Du kan ta anteckningar medan du tar den datorbaserade GRE-examen, men du måste bara använda de anteckningsavtagande leveranserna som görs tillgängliga för dig och returnera dem när testet är klart.
  • Kom ihåg att tiden är kärnan, dock. Ta inte rikliga anteckningar om passagerna och misslyckas med att ge dig tillräckligt med tid att noggrant läsa och svara på frågorna.
  • Bildbetaget gör det bra på avsnittet om läsförståelse i GRE steg 13
    3. Läs varje fråga noggrant innan du svarar, tillåts tid. Även om det är viktigt att läsa passagerna noggrant, är det absolut nödvändigt att läsa frågorna noggrant. Du kan enkelt missförstå en fråga om du skummar över det, och frågorna (och deras svaralternativ) ger ofta sammanhangsledningar som kan hjälpa dig att härleda rätt svar (er).
  • GRE använder inte "trick frågor", men vissa frågor kan formuleras på sätt som gör dem lätta att misstänka om du snabbt skumma över dem.
  • Bild med titeln gör det bra på avsnittet läsförståelse i GRE steg 14
    4. Läs endast de första och sista styckena om du trycker på för tid. Om du håller dig till en rimlig takt, borde du ha tillräckligt med tid för att läsa varje passage snabbt men helt. Men om du är crunched för tiden, fokusera på att skumma början och slutet av varje återstående passage. Du kommer inte få den fullständiga bilden, men du kommer att få en uppfattning om varje passageens främsta dragkraft.
  • Använd dina snabba skumma och frågorna själva för att göra utbildade gissningar. Det här är en anledning till att det är en bra idé att träna svara på frågorna utan att läsa passagerna.
  • Bilden med titeln gör det bra på avsnittet Läseförståelse av GRE steg 15
    5. Gissa på några frågor som fortfarande är tomma om tiden löper ut. GRE Scoring lägger till poäng för korrekta svar snarare än avdrag för felaktiga svar. Det betyder att felaktiga svar och tomma svar behandlas exakt samma, och innebär också att du också kan ta en chans och gissa istället för att lämna några frågor tomma.
  • Det datoriserade testet låter dig alltid veta hur mycket tid du har lämnat för den aktuella sektionen. Om du är nere till 1 minut eller mindre, börja bara gissa!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande