Hur man rengör galvaniserat stål

Galvaniserat stål är stål som har en tätt bunden zinkbeläggning som förhindrar korrosion och ökar stålets livslängd och hållbarhet. Galvaniserat stål kan ofta hittas i plåt, takrännor och bildörrar och kåpor. Medan galvaniserat stål är resistent mot rost, kan det fortfarande bli smutsigt och bör hanteras med omsorg. Om du tar hand om ditt galvaniserade stål och rengör det regelbundet, kan du öka sin livslängd och behålla sitt utseende under lång tid.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av smuts och lera
  1. Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 1
1. Torka ner ditt galvaniserade stål med en fuktig trasa. En initial rengöring med en trasa doppad i färskvatten kommer att avlägsna smuts eller streck på ditt galvaniserade stål. Regelbundet underhåll kommer att minska mängden smuts och kemisk uppbyggnad som bildas på ditt stål över tiden och kommer att göra rengöring enklare i framtiden.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 2
    2. Skruva ditt stål med en borste och en tvättmedelslösning. Använd en matsked (14.79 milliliter) tvättmedel och blanda det i en hink med vatten. Var noga med att göra en grundlig skrubbning över ytan av ditt stål och ägna särskild uppmärksamhet åt problemområden där smuts eller lera har byggt upp. Använd en nylon eller plastborste, eftersom andra borstar kan interagera med stålet och ändra sin färg.
  • Använd inte hårda städare. En renare med ett pH på mer än 12 till 13 kan börja lösa zinken i ditt galvaniserade stål.
  • Tvättstål på detta sätt kan göra områden som du rengör ser ojämnt jämfört med de områden som du inte gör.
  • Abrasiv övervattning av ditt galvaniserade stål kommer att minska stålets livscykel och slita ut zinkbeläggningen. Skrubba ditt galvaniserade stål sparsamt.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 3
    3. Använd en biltvätt eller truckvätt för att rengöra ditt stål. Lastbil och bilvaskar är gjorda för att minska potentialen för korrosion, och kommer vanligtvis också att vara väl lämpade för att rengöra ditt galvaniserade stål.Kom ihåg att skölja ditt stål noggrant med kallt vatten efter att ha använt städaren.
  • Se till att du läser baksidan av biltvätten för anvisningar och varningar.
  • Du kan hämta biltvätt i en bilbutik, varuhus eller online.
  • De flesta moderna bilar använder galvaniserat stål för att förhindra rostning.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 4
    4. Spruta ditt stål med lågtrycksbricka för större områden. Om du har ett stort område av galvaniserat stål för att rengöra, som ett tak eller sidospår på en byggnad, kommer du att använda en tryckvätska, spara dig tid och ansträngning. Detta är också ett sätt att snabbt skölja bort kemikalier eller rengöringsmedel som du kanske har använt för att rengöra ditt stål.
  • Se till att din tryckbricka är lägre än 1450 psi, eller det kan ta bort beläggningen på ditt stål.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort våtlagringsfläckar
    1. Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 5
    1. Blanda en del ammoniak till tio delar färskvatten i en hink. Du kan köpa ammoniakrengöringsprodukter på de flesta större varuhus. Blanda ammoniakrenaren och vattnet i en hink och använd lösningen för att rengöra ditt galvaniserade stål.
    • Använd handskar eller ammoniak kan orsaka irritation och kemiska brännskador på exponerad hud.
    • Du kan också använda CLR, limejuice, rostlösare, 10g eller vit vinäger som ett alternativ till ammoniak för att avlägsna våtlagringsfläckar från ditt galvaniserade stål.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 6
    2. Doppa en hållbar nylonborste i lösningen och torka ner ditt stål. Doppa en nylonborste i lösningen och skrubba ner ditt stål med en cirkulär rörelse. Var noga med att uppmärksamma problemområden. Den vita substansen ska börja komma av när du är ren.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 7
    3. Begär användningen av kemiska passiverande behandlingar. Ståltillverkaren kan kunna tillhandahålla dessa behandlingar till dig till en kostnad. Kemisk passivering minskar sannolikheten för våtlagringsfläckar eller "vit rost" från att visas på ditt stål. Processen täcker stålet med ett tunt lager av vattenbaserad kromatbeläggning, vilket ytterligare kan skydda det från att påverkas av miljön.
  • Spendera extra pengar som passiverar ditt stål kan spara pengar på lång sikt eftersom du inte behöver betala för ersättningsstål.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 8
    4. Skölj ditt stål med vatten och låt det torka noggrant. Använd färskvatten när du sköljer ditt galvaniserade stål. Alla kemikalier som förblir på sin yta kan korrodera eller förstöra stålets beläggning över tiden.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 9
    5. Undvik att lagra ditt stål i fuktiga eller dåligt ventilerade områden. Felaktigt lagring av ditt stål kan skapa våtlagringsfläckar på dem. I stället för att stapla ditt stål, se till att du lägger den i en vinkel så att den kan tömma om den blir våt. Ackumulering av vatten över tiden kan skapa zinkavlagringar som bildas på toppen av ditt stål.
  • Metod 3 av 3:
    Städning av färg
    1. Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 10
    1. Skrapa den ursprungliga färgen av med en trä- eller plastskrapa. Använd inte en metallskrapningsanordning för att få färg av galvaniserat stål eftersom det lätt kan skrapa det och förstöra dess yta. Arbeta dig och ta bort färgen i stora bitar, koncentrera sedan på de mindre bitarna nästa. Oroa dig inte för att få allt, för att du kommer att använda en kemisk process för att eliminera resten av färgen.
    • Om färgen är frisk och våt, hoppa över det här steget och gå till steg två i den här metoden.
    • Du kan också använda sandpapper eller en trådborste för att avlägsna fast på färg eller rost från ditt galvaniserade stål. Varnas att detta kan orsaka missfärgning, så om du behöver behålla ditt stål estetiskt, skulle det inte vara bra verktyg att använda.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 11
    2. Skrubba ny färg med en standardfärg tunnare. Om färgen är fräsch kan du använda en nylonborste och färg tunnare för att ta bort den från ditt galvaniserade stål. Lägg till färg tunnare till din galvaniserade metall med en trasa och fortsätt att arbeta med din nylonborste.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 12
    3. Torka av ditt stål med en icke-alkalisk stripper för hård färg. Färg som har torkat och har blivit svår är svårare att ta bort. Lyckligtvis reagerar många färger dåligt med zinken i galvaniserat stål och kommer att skala och chip en gång torr, vilket gör det lättare för dig att rengöra.
  • Applicera din strippare med en trasa och skrubba den med en nylon eller plastborste.
  • Bild med titeln Clean Galvanized Steel Steg 13
    4. Skölj din färgborttagning noggrant efter tvätt. Eventuella kemikalier som lämnas över kan ändra färg av ditt stål i framtiden. Var noga med att tvätta bort eventuell återstående rester genom att köra ditt stål under färskt vatten.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande