Hur man rengör korroderad aluminium

Aluminium oxiderar snabbt, bildar en tråkig, grå film som förstör sin attraktiva finish. Vanligtvis är aluminiumoxid lätt att kämpa med naturliga lösningar, inklusive citron och ättika. Var försiktig med att använda slipande skrubbningstekniker, eftersom de kan klia upp aluminiumet. Ett allvarligare tillstånd, som kallas Poultice Corrosion kan visas på målade aluminium, särskilt på båtar.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av aluminiumoxid från köksredskap
  1. Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 1
1. Rengör av damm och smuts med en mjuk borstborste. Innan du tar bort korrosion måste du rengöra något damm eller smuts ovanpå den. Använd en nonabrasive cleaner, som vanlig diskmedel.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 2
    2. Koka av kakad på mat. För att komma ut bränd mat på botten av dina krukor utan att skada dem, fyll potten med ett par inches vatten. Sätt det på värme och låt det nå koka och lämna det där i ca 10 minuter. Därefter, ta bort det från värmen och använd en träspatel för att dra upp maten, som borde ha blivit lossna. Upprepa detta tills potten är ren.
  • Avstå från att använda stålull eller Brillo-kuddar för att plocka upp kakad på mat, eftersom de kan klia upp på potten och göra det svårare att rengöra i framtiden.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 3
    3. Koka ättika eller citronsaft i potten. För att avlägsna oxidation, blanda vatten och antingen ättika eller citronsaft i en kruka. Slå på värmen och låt blandningen laga mat i femton minuter efter det att den träffar en hårdkoka. Kasta små aluminiumkokare i potten så att de också kan behandlas. Upprepa efter behov.
  • Blandningen bör vara ungefär två matskedar vatten eller ättika för varje kvart vatten.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 4
    4. Skölj och torka potten väl. Kör varmt vatten över köksartiklar för att försiktigt ta bort eventuella rester av citronsaften eller ättika. Torka sedan ner med en trasa för att torka av det.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av aluminiumoxid från större ytor
    1. Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 5
    1. Rengör ytan med en mjuk borstborste. Rengör smuts med en mjuk borstborste. Försök att ta bort allt damm och stora partiklar med borsten.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 6
    2. Torka ner det med diskmedel och en svamp. Applicera vatten och diskmedel för en svamp. Använd måttligt tryck när du torkar ner ytan. Ibland kommer detta att vara tillräckligt för att avlägsna oxidation.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 7
    3. Skrubba med en citron. Om detergent inte tog bort oxidationen, prova en citron. Skär citronen i hälften och placera salt på insidan. Gnugga sedan ytan med insidan av citronen, så att citronens salt och syra kan ta bort aluminiumoxid. Gnid försiktigt eftersom saltet är slipande.
  • Alternativt kan du tillämpa citronsaft och salt till en trasa och använd raget för att försiktigt gnugga aluminiumet.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 8
    4. Använd aluminium etsning renare för svårt att avlägsna oxidation. För svårt att ta bort oxidation, applicera aluminium etsning renare till rostfritt stål ull, betyg 0000 till 000. Sätt på handskar och gnugga problem fläckar med städaren. Gnugga så försiktigt som möjligt för att avlägsna korrosion.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 9
    5. Skölj aluminiumet med en ren svamp. Låt inte tvättmedel, citron eller andra rengöringsmedel torka på ytan. Använd en annan våt svamp, utan tvättmedel, för att torka ner det, ta bort tvålen.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra korrosion av poulltice
    1. Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 10
    1. Titta på sprickor i färgen. Färgen förhindrar bildandet av aluminiumoxid, vilket kan vara oattraktivt, men förhindrar poultice korrosion. När färgen börjar spricka på aluminiumytor som ofta utsätts för vatten, bildar poultice korrosionsformer, äter bort vid aluminium.
    • Poultice Corrosion kommer att visas som antingen ett vitt pulver eller en vit goo.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 11
    2. Ta bort färgchips. Där färgen har börjat spricka, skrapa av färg från det området. Du kan använda en kittkniv för att komma under färgen och lyfta upp den.
  • För större områden, använd 220-grit sandpapper för att sanda av färgen. Skapa en gradvis övergång längs kanterna mellan det målade området och den nakna metallen.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 12
    3. Använd den allmänna ändamålet limborttagare för att de-vaxa ytan. Applicera limborttagaren för en trasa. Använd trasan för att torka ner det område där du har skrapat av färgen.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 13
    4. Applicera en epoxilfärg. Hitta en epoxifärg som noggrant matchar färgen på det omgivande området. Använd en borste för att applicera ett par färger av färg, så att det finns ett tjockt lager. Det finns inget behov av att applicera primer till en liten plats innan du målar den.
  • Bild med titeln Clean Corrodered Aluminium Steg 14
    5. Applicera tätningsmedel runt hårdvara. Rörlig hårdvara som fästelement och spridare rippar ofta kring omgivande färg när de rör sig. Således kommer nya färgjobb runt området vanligtvis inte att vara länge. Applicera istället en polyuretan med låg vidhäftning eller polysulfid tätningsmedel runt hårdvarubasen. Försegla hela omkretsen av hårdvarubasen, så att ingen färg kan sippra ner till aluminiumet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande