Hur man blir en polyglot

Att vara en polyglot innebär att lära sig minst 4 språk och kunna använda dem i konversation. Det enklaste sättet att hämta flera språk är att behärska liknande språk 1 i taget. Öva ofta för att förbättra dina färdigheter och prata med andra människor som känner till språket. Att nå polyglotstatus kan verka mycket svårt, men när du behärskar ditt första nya språk, blir det mycket lättare att lära sig underföljande språk.

Steg

Del 1 av 4:
Bli flytande på ett språk
  1. Bildtiteln blir ett polyglotsteg 1
1. Läs språkets regler om grammatik. Många gånger meningsstrukturen är den mest förvirrande delen av att lära sig ett språk. Varje språk har sina egna regler och förstår dessa regler är en viktig del av att bilda meningar. Läs en massa meningar och översättningar, försöker bestämma hur ämnen, handlingar och beskrivande ord kombineras.
  • Du kan hitta information om meningsstruktur genom att läsa studieböcker eller genom att söka efter gratis språk lektioner online.
  • Till exempel följer engelska ett ämnesordsmönster, som i "Han sprang till affären."Japanska använder ett ämnesobjekt-verbmönster, så" sprang "skulle dyka upp i slutet av en mening.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 2
    2. Master grundläggande fraser som är användbara i vardagen. Kom upp med en lista med de viktigaste orden du behöver veta. Det finns ingen användning att lära sig ordet för "Aardvark" i Swahili om du aldrig kommer att använda den. Tänk på ord du använder hela tiden och bli bekant med dem först.
  • Till exempel, om du är en utbytesstudent i Ryssland, kan du behöva presentera dig själv, be om vägbeskrivning och beställa mat.
  • Medan du kanske behöver veta Swahili-ordet för "Aardvark" en dag kan du lära dig det vid ett senare tillfälle när tiden kommer.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 3
    3. Översätt ord i huvudet. Det största steget du kan ta för att mastera ett nytt språk är att lära sig att tänka på det. Du behöver inte börja med flytande konversation. Som du är ute och om, gör en punkt att översätta vad du ser på det språk du vill lära dig. Du kan snart ta reda på att dina språkkunskaper har förbättrats utan att shuffling genom flashcards i timmar i taget.
  • Talar orden högt kan hjälpa till att stärka dem i ditt minne. Så småningom kommer du att kunna översätta orden automatiskt utan att säga dem.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 4
    4. Använd ditt ordförråd för att skriva på ditt nya språk. Skrivning innebär mer än att lägga ord på flashcards. Försök att generera några beskrivande stycken eller meningar som du vet. Skrivning hjälper dig att sätta ord i aktion, räkna ut hur de används i konversation. När du lär dig nya ord och fraser kan du kombinera dem på nya sätt att förbättra dina färdigheter.
  • Börja med små. När du börjar, kan du hålla dig till enkla beskrivningar som "Hej, jag heter John Doe. jag är 18. Jag är från Amerika."
  • Skrivning innebär flytande att du inte kan komma från att recitera flashcards, så använd det som ett tillfälle att expandera ditt ordförråd och göra dina språkkunskaper mer dynamiska.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 5
    5. Tala så mycket på ditt nya språk som möjligt. Försök bara prata på ditt nya språk när du kan. Tänk på vad du vill säga, översätt det, säg det högt. Att göra detta hjälper dig att memorera språket och bli mer flytande i det. Om du inte kan tänka på ett sätt att säga vad du vill, använd det som ett tillfälle att leta upp nya ord.
  • Kom ihåg att det är ett polyglot betyder att använda språk i konversation. Om du bara memorerar listor med ord, kan du hitta dig själv som inte kan forma meningar i en konversation.
  • Del 2 av 4:
    Välja en inlärningsstil
    1. Bildbetatled blir ett polyglotsteg 6
    1. Få Phrasebooks att börja studera grundläggande terminologi. Phrasebooks är listor över uttryck som görs för resenärer till utländska länder. Dessa listor ger dig ett exempel på meningenstrukturen ett språkanvändning och vilka ord som är användbara. Hitta en frasbok på det språk du vill lära dig och behandla det som en grund som du kan bygga på när du lär dig mer.
    • Titta online för phrasebooks eller listor över fraser. Kontrollera även på bokhandlar eller ditt lokala bibliotek.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 7
    2. Göra flashcards med bilder på dem. Flashcards är de mest grundläggande av studiematerial och de flesta gör dem så. För mer effektiva flashcards, designa dem för att vara minnesvärda. Bra flashcards provocerar dina sinnen. Ett bra sätt att göra detta är att hitta en minnesvärd bild relaterad till det ord du vill memorera, klistra in det på baksidan av flashcard.
  • Till exempel, om du vill lära dig att säga "katt" på ryska, lägg en bild av din katt eller hitta en rolig kattbilden online för att sätta på baksidan av kortet. Detta gör ordet mycket lättare att återkalla än när du skriver "katt" på baksidan.
  • Bildbetatled blir ett polyglotsteg 8
    3. Ladda ner språk talande appar för att hjälpa dig att träna. Telefonprogram ger dig chans att passa i en snabb studieperiod när du är på språng. De liknar Flashcards, är tillgängliga för många olika språk, och är ofta fria att använda. Många av dem har bilder och ljud som hjälper dig att lära dig.
  • Till exempel, prova Duolingo eller Anki. Båda är tillgängliga för Apple och Android-enheter.
  • Bildtiteln blir ett polyglotsteg 9
    4. Ta klasser för att hjälpa dig att lära dig personligen. Om du föredrar att engagera dig med en professionell kan en klass komma igång. Du behöver hålla dig till kursplanen, men det kan vara rätt för dig om du kämpar för att schemalägga tid att studera på egen hand. Leta efter klasser på Community Colleges i ditt område eller söka privata handledare.
  • Fråga läraren några frågor du har, inklusive om hur du förbättrar dina studie sessioner. Endast engagera sig med andra studenter så att du kan lära dig snabbare.
  • Du kan också hitta klasser online. Läs om hur klassen fungerar, kostnaden, och hur andra studenter betygsatte klassen.
  • Bildtiteln blir ett polyglotsteg 10
    5. Läs böcker på flera språk för att förbättra din flyktighet. Det bästa sättet att bli mer flytande är att se hur ord och meningar kombinerar. Få en professionell översättning av en bok du vet väl, använd den för att behärska nya ord och meningsstruktur. Börja med böcker skrivna i det första språket du planerar att lära dig. Senare kan du även försöka översätta dessa böcker till olika språk du vill lära dig.
  • Välj böcker som är relativt enkla och okomplicerade. Till exempel, böcker som Harry Potter eller Hungerspelen är utformade för att inkludera yngre publik, så de är mycket lättare att översätta än en filosofisk avhandling.
  • Du kanske kan köpa böcker som innehåller en inbyggd översättning till ditt modersmål. Om det inte är ett alternativ, behåll en kopia av boken i ditt modersmål i närheten och använd det för referens.
  • Bildbetatled blir ett polyglotsteg 11
    6. Lyssna på inspelad dialog för att lära sig genom ljud. Du kanske har hört historier om människor som hämtar ett språk från att titta på teckningar eller andra program. TV-program, spel och låtar är några resurser som kan hjälpa dig att lära dig. När du lyssnar på ljudet, använd ord och deras sammanhang för att räkna ut deras mening. Titta upp några ord du inte vet.
  • TV är ett bra ställe att hitta dialog. Till exempel, titta på amerikanska showen för att lära sig engelska eller spanska tvåloperor för att lära sig spanska.
  • Du kanske kan hitta podcaster som innehåller talad dialog på det språk du vill lära dig. Se även online för YouTube-videor eller andra medier.
  • Del 3 av 4:
    Öva dina färdigheter med andra
    1. Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 12
    1. Delta i möten där folk talar på det språk du vill lära dig. Ta någon chans att du får prata med andra personer som känner till det språk du vill lära dig. Leta efter språkgrupper i ditt område eller besöka företag där högtalare samlas. Lyssna på dem och prata med dem för att förbättra dina färdigheter.
    • Esperanto-högtalare, till exempel värdsamlingar över hela världen. Dessa möten är den perfekta platsen att lära och öva ditt språk.
    • Leta även efter webbsidor eller appar som Hellotalk som låter dig ansluta till andra från fjärran.
  • Bildbetatled blir ett polyglotsteg 13
    2. Host Språkhögtalare Om du har plats i ditt hem. Om du inte hittar personer som talar det språk du vill träna, ta dem till dig. Du kan bjuda in människor att besöka dig från var som helst i världen. Genom att ge dem en plats att bo får du massor av möjligheter att ha konversationer på det språk du vill lära dig.
  • Registrera dig på en webbplats som Couchsurfing, registrera sedan som värd. Du kan bjuda in personer du är intresserad av att möta eller delta i samhällsevenemang i ditt område.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 14
    3. Resa till ett främmande land för att lära sig sitt språk. Det finns inget bättre sätt att lära sig ett språk än att fördjupa dig i det. Om du kan ta en resa. Överväga att bo med en värd eller vandrarhem. Ta dig tid att prata med landets invånare och lära dig mer om språket.
  • Du kan ladda ner översättningsprogram, till exempel Google Translate, på din telefon, men försök att inte bero på det. Gör det till ditt mål att lära dig hur man talar flytande på egen hand.
  • Del 4 av 4:
    Mastering av flera språk
    1. Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 15
    1. Välj ett enkelt första språk att lära. De enklaste språken att lära sig är de som inte har mycket tuffa, okända regler. Om det nya språket är väldigt annorlunda än vad du vet, kommer det att bli extremt svårt att lära sig. Om du har en stark önskan att lära dig ett specifikt språk, bör du börja där, men leta efter enklare alternativ om du inte är passionerad om något språk i synnerhet.
    • När du väljer ett språk, leta efter den grammatiska strukturen i en mening, vilken typ av alfabet som språk använder och andra särdrag som kan utmana en ny elev.
    • Till exempel, många engelsk Högtalare börjar med västeuropeiska romans språk som Spanska, Franska, och Italiensk Eftersom de är alla mycket lika.
    • Närhet är ett lämpligt sätt att välja ett språk. Många människor i Kina, till exempel, lär sig båda Mandarin och Kantonesiska.
    • För ett enkelt val, försök esperanto. Även om det är ett uppfunt språk används det överallt och har inte komplicerade grammatik eller ordförrådsregler.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 16
    2. Plocka upp ett nytt språk eftersom du har en önskan att lära dig det. Att bli en polyglot handlar inte om att se cool ut. Många kan försöka lära sig några ordförrådsord i en massa olika språk. Eftersom de inte känner till språket och inte kan hålla en konversation i det, är de inte riktigt polyglots. Att ha en önskan att behärska ett språk gör inlärningsprocessen mycket lättare.
  • Om du inte har en önskan att lära dig ett komplext språk som japanska, till exempel, kanske du inte studerar ofta eller kommer ihåg ord. Att vara passionerad skjuter dig för att lära dig.
  • Till exempel kan någon i Belgien lära sig franska, tysk, Holländska, och engelska eftersom det hjälper dem att kommunicera med folket runt dem.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 17
    3. Studera 1 språk i taget. Du kan känna dig frestad att dyka in i flera språk, men du är bättre att fokusera på 1 tills du har ett fast grepp om det. Flera språk betyder flera fokuser, så du kommer inte att ägna tillräckligt med tid till någon 1 av dem. Dessutom kommer du sannolikt att sluta förvirra ord och grammatikregler mellan dem.
  • Ge dig själv gott om tid för att få en bra förståelse för hur du pratar ditt första språk. Undvik rusning genom det. Du kommer att lära dig mer på lång sikt om du tar din tid.
  • Bildbetatled blir ett polyglotsteg 18
    4. Öva att studera språk så ofta som möjligt. Hitta studiekniker som fungerar för dig och håller fast vid dem. Flashcards är en bra utgångspunkt, men tänk på att du sätter dina språkkunskaper att använda. Talar språket högt, lyssnar på andra människor och skriver översättningar är några sätt att hjälpa till att stärka dina färdigheter.
  • Syfte att studera ditt valda språk cirka 15 minuter om dagen, om möjligt. Om du kan studera minst några gånger i veckan, borde du ha en mycket lättare tid att komma ihåg och använda det du lär dig.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 19
    5. Flytta till ett annat språk när du når en mellanliggande nivå. Du behöver inte vara lika bra som människor som växte upp talade på språket, men kunna få en konversation på ditt första språk. När du hämtar ett andra nytt språk, bör du känna till första språks regler och ett urval av användbara vokabulärord. På det här sättet glömmer du inte vad du lärde dig medan du studerar det nya språket.
  • Till exempel, om du kan få en avslappnad konversation på franska, är chansen att det inte kommer att störa dina engelska studier. Du vet franskt tillräckligt bra för att inte förvirra det med engelska.
  • Tänk på att vara på en mellanliggande nivå som på en konversationsnivå. Du kanske inte är en professionell översättare, men du vet hur du använder verbformer och konversationsfraser.
  • Bildbetatled blir ett polyglotsteg 20
    6. Fokusera på språk från samma familj för enklare tid lärande. Att välja ett språk som är nära relaterat till det första språket du lärde dig ger dig en fördel. Du börjar när du lär dig det nya språket, men relaterade språk är mycket lika. De har ofta liknande meningsstruktur och även använda några av samma ord. Det här är inte det enda sättet att välja nya språk, men det är det snabbaste sättet att bli en polyglot.
  • Till exempel, norra europeiska språk som svenska, Danska, och norska är liknande. När du väl lär dig 1 av dem blir resten lättare att hämta.
  • Om du är passionerad om ett visst språk, bör du studera det även om det inte är som det första språket du lärde dig. Lärande det kommer sannolikt att bli lättare eftersom du har träna mastering av främmande språk nu.
  • Bildbetatled blir ett polyglotsteg 21
    7. Översätt Ord från ditt första språk till ditt nya språk. Föreställ dig en stege med spår. Ordet från ditt hemspråk är längst ner, medan motsvarande ord från ditt andra språk är på nästa gång. Varje gång du lär dig ett nytt språk, översätt ordet från den högsta ringen och placera det på en ny ring.
  • Om du översätter allt från det språk du bäst vet, kan du snabbt bli förvirrad. Visualisera en stege kan hjälpa dig att hålla ord separat så att du inte blandar upp språk när du försöker prata.
  • Till exempel, om du talar engelska, föreställ dig ordet "hund."Placera den spanska översättningen" Perro "ovanför den. Gör detsamma för alla andra språk du lär dig.
  • Bild med titeln Bli ett polyglotsteg 22
    8. Studera tills du är flytande på flera språk. Antalet språk du behöver veta för att vara en polyglot skiljer sig beroende på vem du pratar med. Syfte att behärska runt 4 av dem, nå en konversationsnivå i varje. Flytande innebär att du förstår språket och kan prata det.
  • En viktig del av att vara en polyglot kan använda språken. Memorera några ordförrådsord är inte tillräckligt.
  • Om du är ambitiös kan du ställa in dina sevärdheter på att bli en hyperglot. Hyperglots är flytande i 10 eller fler språk.
  • Tips

    Misstag händer. När du lär dig ett språk kan du säga fel sak. De flesta människor kommer inte att fel dig för detta, så använd dina misstag som lärande möjligheter.
  • Öva så mycket du kan. Att bli en polyglot är väldigt svårt om du inte tar tid att studera.
  • Samtal är en viktig del av lärande språk. Lyckligtvis kan du använda online webbplatser och chattprogram för att ansluta till andra högtalare.
  • Att lära sig ett språk tar tid, kanske till och med år. Undvik rusning. Istället, fokusera på att mastera varje språk innan du går vidare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande