Hur detekterar du dolda kameror och mikrofoner

Mikrofoner och kameror kan döljas i alla slags platser att spionera på intet ont anande människor. Det är olagligt på de flesta ställen för någon att spela in dig utan korrekt meddelande, men det betyder inte alltid att du inte spelas in. Om du känner att du spelar in, utför en grundlig fysisk sökning och använder den teknik som är tillgänglig för att upptäcka dolda kameror och mikrofoner.

Steg

Metod 1 av 2:
Genomföra en fysisk sökning
  1. Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 1
1. Lyssna på ett lugnt surrande eller klickande ljud för att upptäcka en inspelningsenhet. Dolda kameror är utformade för att vara så diskreta som möjligt, men många kommer fortfarande att avge ett litet ljud när de arbetar. När området för misstänkt övervakning är så tyst som möjligt, gå runt långsamt för att lyssna på eventuella surrande eller små klickljud som kan komma från en dold kamera.
  • Försök att söka i rummet sent på kvällen för att minska det omgivande ljudet i rummet. Detta kommer att göra isolering och lokalisera eventuella ljud mycket enklare.
  • Det finns gott om olika mekaniska och elektriska enheter som kan göra tyst surrande och klicka på ljud. Kombinera den här metoden med andra sätt att identifiera dolda kameror och mikrofoner för att skilja mellan skadliga och vanliga föremål.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 2
    2. Undersök dina rökdetektorer och annan elektronik. Övervakningsenheter kan döljas inuti andra enheter som kräver el, såsom rökdetektorer. Ta din rökdetektor ner från taket och leta efter en mikrofon eller kamera inuti. Kontrollera dina högtalare, lampor och annan elektronik för tecken på manipulering som kan indikera att någon tillförde en mikrofon.
  • Rökdetektorer är en perfekt plats för mikrofoner som är dolda eftersom de har inbyggd makt och är normalt centraliserade i ett rum.
  • Mikrofoner eller kameror dolda inuti rökdetektorer eller annan elektronik kommer vanligtvis lätt att synas. Leta efter allt som inte verkar vara fäst vid resten av enheten, eller något som ser ut som en mikrofon eller kamera.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 3
    3. Leta efter dekorationer som verkar konstiga eller ur sin plats. Ett av de vanligaste sätten att dölja en mikrofon eller kamera i ett rum är att gömma det i något inkonsekvent, som en nallebjörn eller en vas av blommor. Titta runt i rummet för några dekorationer som verkar som om de inte passar med resten av utrymmet, eller som är vinklade på speciella sätt.
  • Medan det mesta av en kamera kan döljas inuti något annat, kommer linsen nästan alltid att vara helt synlig för kameran att arbeta. Kontrollera dina misstänkta dekorationer för glasiga ytor eller synliga linser som kan indikera en dold kamera.
  • De mest effektiva kamerorna kommer att placeras så att de kan se så mycket av rummet som möjligt. Leta efter dekorationer på kanterna på rummet som är vinklade obehagligt att möta i rummet.
  • Dolda mikrofoner kommer att fungera bäst när de är i mitten av ett rum, så de kan höra allt lika. Leta efter dekorationer placerade på ett bord mitt i ditt rum för att hitta dolda mikrofoner.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 4
    4. Kontrollera efter speciella ledningar eller ledningar som inte leder någonstans. Medan vissa kortsiktiga övervakningsenheter kan vara batteridrivna, behöver de flesta dolda kameror och mikrofoner någon form av strömförsörjning. Titta runt dina elektronik och strömuttag för ledningar som leder till allt som inte behöver ström, eller ledningar som du inte känner igen.
  • Om du hittar en obekant tråd och inte kan utarbeta vad det driver, bör du koppla ur det omedelbart.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 5
    5. Bygga en dold kamera detektor Att hitta väl dolda enheter.En dold kamera detektor gör det lättare att upptäcka pinhole kameror dolda i väggar eller föremål. Placera ett tomt toalettpapper över ett öga och håll en ficklampa framför den andra. Stäng av lamporna, sätt på ficklampan och titta runt rummet långsamt för små glimmer av ljus.
  • Ljuset kommer att reflektera av den laddningskopplade enheten eller linsen på kameran, vilket gör det lättare att märka.
  • När du identifierar en glimt, ta en närmare titt på objektet för att se om det kan vara en kamera. Vissa reflekterande föremål kommer att släppa en glimt utan att det betyder att de gömmer sig en kamera.
  • Vissa kameror kan också ha små LED-lampor som aktiveras i mörkret. Dessa bör också vara lätt att synas genom en dold kameradetektor.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 6
    6. Titta runt ljusarmaturer och batteriet i ditt fordon. Kameror och mikrofoner kan döljas i din bil för att spela in eller spåra dig. Kontrollera inuti lätta armaturer eller runt fordonets batteri för eventuella obekanta ledningar eller enheter. Använd en ficklampa för att se under din bil, kontrollera efter allt som verkar fastna på fordonet istället för en del av det.
  • Det är sällsynt att det finns ledningar som kommer från kontaktpunkterna på batteriet. Undersök noga några konstiga ledningar, vilket undviker att komma i kontakt med batteriet där du kan.
  • Den enda enheten inuti din lätta fixtur ska vara ljusbulten själv. Det kan också hjälpa till att ta en titt inuti och runt lampan för att se om lampan själv är bugged.
  • Alla metoder som används för att upptäcka dolda kameror och mikrofoner i ditt hem kommer också att fungera när de letar efter dem i din bil.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 7
    7. Använd en ficklampa till Kontrollera efter tvåvägsspeglar. Tvåvägsspeglar ser ut som en spegel på ena sidan och ett fönster från det andra, vilket gör dem perfekta för att dölja kameror. Om du misstänker en spegel är tvåvägs, stäng av lamporna i rummet och tryck på en ficklampa mot glaset. Om det är en tvåvägsspegel, kan du se rummet på andra sidan.
  • Försök lyfta spegeln av väggen. Tvåvägsspeglar måste installeras i väggen eller bultad till den, där vanliga speglar kan bara hängas på en krok.
  • Ett annat sätt att upptäcka en tvåvägsspegel är genom att knacka på den. En vanlig spegel kommer att producera ett tråkigt, platt ljud, medan en tvåvägsspegel kommer att låta skarpare, öppna eller ihåliga på grund av rummet bakom det.
  • Om du misstänker att du har en tvåvägsspegel, är det enklaste sättet att hantera det att täcka det med ett ark, lite papper eller ens genom att hänga en annan spegel över den.
  • Metod 2 av 2:
    Söker efter elektriska signaler
    1. Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 8
    1. Sopa området med en RF-detektor. RF-detektorer tillåter dig att skanna efter radiofrekvenser som används för att sända från dolda kameror och mikrofoner. Köp en RF-detektor online eller från din lokala elektronikbutik och vinka den runt det område du tycker är bugged. Detektorn kommer att ge ett litet pip eller knäckt ljud när det pekas på ett objekt som ger av radiofrekvenser.
    • Du måste stänga av andra enheter som sänder radiosignaler för att RF-detektorn ska fungera.
    • Kontrollera tillverkarens riktlinjer för mer information om hur du använder din RF-detektor.
    • När RF-detektorn piper eller knäcker, kolla runt området för att hitta den dolda övervakningsenheten.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 9
    2. Lyssna på störningar när du ringer. Många dolda kameror och mikrofoner kommer att göra ett litet elektromagnetiskt fält när de sänder data. Ringa på din mobiltelefon och gå runt i rummet medan du pratar. Om du hör någon sprickbildning, klickning eller surrande på telefonen, kan det vara ett tecken på att du anger fältet för en övervakningsenhet.
  • Flytta din telefon runt området där du tror att den dolda kameran eller mikrofonen är att få en bättre känsla av sin exakta plats. Den surrande, klickning och knäckning ska bli högre på telefonen när du kommer närmare enheten.
  • Det finns många andra enheter, till exempel högtalare, tv-apparater och radioer som kan skapa små elektromagnetiska fält också. Stäng av dessa när du söker efter dolda enheter.
  • Du kan utföra en liknande check med en AM / FM-radio. Placera radion nära den plats där mikrofonen är dold och vrid ratten, lyssnar på någon konstig störning eller statisk.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 10
    3. Använd en digital eller smartphone-kamera för att leta efter infraröda lampor. De flesta smartphone och digitalkameror kan se infrarött ljus som inte är synligt för det mänskliga ögat, och som kan användas av dolda kameror. Skanna din kamera runt rummet och titta igenom displayen för eventuella oväntade ljuskällor eller blinkar, vilket kan peka på en dold kamera.
  • 4. Använd en strobe app på en smartphone för att upptäcka dolda kameror. Ladda ner en gratis Strobe-app till din telefon och öppna sedan appen och vrid den till en rödfärgad strobe. Därefter låna en väns telefon och slå på kameran. Vänd den strobing-telefonen så det är vänd bort från dig och skanna långsamt upp och ner på väggen medan du tittar på kameran på den andra telefonen. Om det finns en dold kamera i väggen, kommer den röda strobenen att reflektera av linsen, och du kommer att se den reflektionen tillbaka i kameran.
  • Bild med titeln Upptäck dolda kameror och mikrofoner Steg 11
    5. Leta efter konstiga Wi-Fi-signaler på din telefon eller dator. Vissa moderna kameror och mikrofoner kommer att överföra data över internet, vilket innebär att de kan nås från nästan var som helst. Men de kommer också också att ha Wi-Fi-signaler. Sök efter tillgängliga Wi-Fi-signaler på din telefon eller laptop och leta efter något som verkar oväntat eller misstänkt.
  • Standard Wi-Fi-namnet för många dolda kameror är produktkoden för enheten. Sök efter okända Wi-Fi-namn online för att se vilken typ av enhet de tillhör.
  • Förutom speciella Wi-Fi-namn kan du leta efter Wi-Fi-signaler som är starkare än du förväntade dig. En stark signal indikerar normalt att enheten är i närheten.
  • Om du har tillgång till den trådlösa routern kan du kanske logga in och se vilka enheter som är anslutna till ditt nätverk. Ta bort åtkomst till alla enheter som du inte satt upp för att hålla ditt nätverk säkert.
  • Tips

    Om du hittar några dolda övervakningsenheter som tittar och / eller lyssnar på dig utan ditt samtycke, ring myndigheterna omedelbart.
  • Undvik att röra eller störa några dolda enheter som du hittar tills du pratar med myndigheterna.
  • Det finns några appar som syftar till att de kan upptäcka dolda kameror och mikrofoner. Men de flesta av dessa måste köpas och ha mycket låga recensioner, vilket tyder på att de inte fungerar särskilt bra.
  • En dold kamera kommer vanligtvis att vara mörk i färg för att hjälpa den att blanda sig i sin omgivning. Det kan ha ett ljus på framsidan eller sidan för att indikera att det fungerar, men det kommer alltid att ha ett exponerat glas eller plastkamera lins någonstans på framsidan.
  • En dold mikrofon kommer vanligtvis att vara en liten, svart form som kan täppas till små områden. Leta efter en tråd som kommer av det, vilket leder till något annat eller arbetar som antenn. Det kan finnas ett litet hål i mitten av huset för att låta mikrofonen enkelt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande