Hur man filmer en film

Att göra din egen film är en otrolig, men svår, åtagande. Filmer är en av de mest samarbetande konstformerna i världen, vilket kräver många olika färdigheter och talanger. Det sagt, filming en film är mycket genomförbar om du tar dig tid att förbereda, hitta några dedikerade händer och lär dig att rulla med stansarna.

Denna artikel förutsätter att filmen redan har skrivits och behöver nu filma. Om du vill En mer allmän översikt från början till slut, klicka här.

Steg

Metod 1 av 3:
Planering framåt (pre-produktion)
  1. Bild med titeln Bli en skådespelare Steg 1
1. Läs skriptet 4-5 gånger och bestäm tonen och stämningen i din film. Vad är den allmänna "känna" av skriptet? Mörk och Moody? Komisk och optimistisk? Är det gritty och realistiskt, eller mer lekfullt och fantasifullt? Kanske faller det i det döda centrumet. Många skript kan närmar sig ett antal sätt, men du behöver veta skriptet inifrån och ut innan du fortsätter.
  • När du läser skriptet, tänk på "film" som spelar i ditt huvud. Vad ser det ut som? Vilka typer av färger och bilder som du ser
  • Ta anteckningar när du läser skriptet - det här hjälper dig att kommunicera din vision till besättningen.
  • Har du sett andra filmer med liknande idéer eller stilar som din? Martin Scorsese sitter berömda sina skådespelare ner för att titta på massor av gamla filmer innan du skjuter som inspiration.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 7
    2
    Göra en storyboard, eller visuell uppdelning, varje scen. En storyboard är helt enkelt en tecknad bok (av sorter) för din film. Medan många nybörjare hoppar över storyboardfasen, tänker de att arbeta ut det på uppsättningen, det här är det mest surefire sättet att göra enkla scener till 2-dagars skott. En storyboard utarbetar grunderna i scenen, men viktigast av allt står för alla nödvändiga skott innan du ens kommer fram. Du kan hitta gratis storyboardmallar och programvara online.
  • På varje dag med fotografering, skriv ut de relevanta storyboardsna och använd dem för att kontrollera varje nödvändigt skott.
  • Använd dessa storyboards för att prioritera skjutscheman. Om det finns en komplex men viktig scen, överväga att skjuta det först för att du ska få det bara hur du vill.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 9
    3
    Gå plats scouting för varje scen. Separat från skriptet, skriv ner varje unik plats i filmen, vilket skapar en masterlista över platser. Bredvid varje plats, notera den grova tiden på dagen i scenen, om uppsättningen behöver byta från scen till scen, och eventuella väsentliga överväganden eller element. Slå sedan vägen och börja scouting, korsning av scener som du hittar platser för dem eller bygga en uppsättning.
  • Kolla med vänner och familj om att använda hus, varv och företag. Kom ihåg att du kan omforma en uppsättning, eller bara skjuta ett litet område av ett hus, och ingen kommer att vara ingen-klokare att du är på din mormors hus.
  • Offentliga platser kräver ofta tillstånd, och kan vara svåra att arbeta utan distraheringar eller intrång.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 5
    4. Skapa en "inköpslista" av väsentliga rekvisita, uppdelade av de du gör och de du köper. Det kommer att bli några rekvisita - falska knivar, kostymer, etc. -- som du kan köpa. Andra, som specialeffekter eller karaktärsspecifika rekvisita (som portföljen i Massafiktion), du måste bli kreativ med. Kolla in DIY filmwebbplatser som NoFilmsChool eller Indewire för hjälphanteringseffekter och hitta bra erbjudanden.
  • Att göra egna effekter och rekvisita är nästan alltid billigare, och YouTube är fylld med tusentals handledning för nästan vilken design som helst.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 8
    5. Ta reda på din nuvarande utrustning, som syftar till 2-3 kameror och minst 1 bra mikrofon. Utrustningskostnader är en av de största utgifterna du kommer att stöta på när du skjuter, eftersom du behöver mycket redskap för att göra filmmagiken att hända:
  • Kameror: Du behöver minst 2, men 3 är mycket mer standard, eftersom det låter dig få två personer som pratar såväl som ett masterskott (som täcker hela scenen). Dina kameror måste kunna skjuta i samma format (1080p, 4k, etc.), annars kan de inte redigeras smidigt. På en budget? Kolla in den sundance-screened Mandarin, som sköts helt på iPhone 6s.
  • Skjut inte ner än 1080p HD. Ju högre upplösningen desto bättre är din bildkvalitet. Du kan välja upplösningen från enhetens kamerainställningar. Nyare iPhones kan skjuta vid 4K resolutioner.
  • Mikrofoner: Audiens märker dåligt ljud innan de märker dålig bild. I en nypa bör dina pengar spenderas på en bra mikrofon, även om det bara är en hagelgevärmik som fäster på kameran.
  • Belysning: Allt du behöver är 5-10 klämljus och några olika glödlampor (volfram, frostat, LED, etc.) för att passa vilken plats du har. Det sagt, en professionell 3 eller 5-bitars ljuskit kommer att göra ditt liv enklare och mycket roligare.
  • Andra väsentligheter: Oavsett vad du skjuter, behöver du några minneskort och extra batterier, en backup hårddisk och bärbar dator för att granska och spara bilder när kort fyller upp, stativ, förlängningssladdar och kraftremsor och några rullar av starkt svart tejp.
  • Bild med titeln Rekrytera lärare Steg 5
    6. Rekrytera ett besättning för att köra kameror, ljus, specialeffekter och något annat jobb du behöver. Om du har lite pengar, gå till Craigslist eller Mandy.com och lägga ut annonser för att rekrytera ett begåvat besättning. Om inte, slå din vänlista, erbjuda dem en gratis lunch och en kredit för att hjälpa. När det är möjligt, leta efter vänner med foto eller filmupplevelse, och människor du kan bekvämt beställa utan att skada känslor. Du kommer att behöva:
  • Direktör för fotografi (DP): Detta är din cinematograf, ansvarig för det övergripande utseendet på varje skott. De tar punkt inställning av lampor och kameror och arbetar med dig för att få din ton och humör över visuellt. Det är väldigt svårt att vara en DP och en regissör, ​​och det här jobbet är kanske det mest viktigt att fylla med en erfaren hand.
  • Kamera och mikrofonoperatörer: En person per kamera och vanligtvis en person för hela ljudet. Om du använder en boompol, se till att du har en boomoperatör som är stark och har inget emot att stå hela dagen.
  • Kontinuitet / Ange design / smink: Sätt någon som ansvarar för att se till att alla kostymer, rekvisita och smink är konsekventa under skytte.
  • Ljudingenjör: Lyssna på allt ljud som det spelas in, så att det är rätt. De placerar också mikrofonerna för att hämta dialogrutan när lamporna har ställts in.
  • Produktionsassistent: Om du kan, försök alltid ha en "fri" person som flyter runt, kan göra vad som helst som behöver göra vid droppe av en hatt. Med så många rörliga delar i en film kommer de att användas.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 3
    7. Kasta dina aktörer från Internet, lokala konsthögskolor och betalda inlägg. Varje roll är annorlunda, liksom varje regissör, ​​så vad du letar efter i en skådespelare är upp till dig. Det finns dock bra sätt att audition människor se till att du får det bästa utseendet på någon under en kort tidsperiod. Det är alltid en bra idé att filma en audition så att du kan få ett andra utseende när du jämför aktörer. Några möjliga auditionsstrategier inkluderar:
  • Memorerade monologer där skådespelaren kommer in och utför talet efter eget val.
  • Linje läser är när du skickar ut 2-3 sidor av skript, som de utför med dig eller en annan skådespelare i rummet.
  • Kallt läser är när du handlar en skådespelare en sida i skriptet när de går in. De kan läsa det en gång, då måste de dyka in. Bra om du vill ha medlemmar.
  • Metod 2 av 3:
    Arbetar effektivt på uppsättning
    1. Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 4
    1. Börja varje dag med en översikt över skotten och scenerna som behöver fångas. Kör detta med hela besättningen och kasta på morgonen, lägga ner exakt vilka sidor du kommer att skjuta. Detta bör också vara känt i förväg, men det är ett bra sätt att få alla på samma sida. Om det här är den första dagen av skytte, granska roller och ansvarsområden med varje besättningsmedlem. En kommunikativ besättning är en effektiv, så ställ ett bra exempel första.
    • Du bör bara förvänta dig att skjuta, högst 5-6 sidor om dagen i en fullständig produktion.
    • Vissa möten är mer avgörande än andra - du kommer sannolikt att du vill prata med din fotograferingsregissör varje morgon om humör, belysning och skott, liksom att prata med de viktigaste aktörerna om sina linjer.
    • Ha en backup-plan - om ett skott går för länge, vilka andra skott skärs du från dagens schema? Om du har extra tid, vilka scener kan du skjuta ut till att schemat?
  • Bilden med titeln Gör en oberoende filmsteg 13
    2. Arbeta med aktörerna för att etablera blockering först. Blockering är där skådespelarna går, hur de rör sig, och när de gör det. Medan du borde vara uppmärksam på ljus, kameror och ljud, kan dessa justeras för att passa scenen när du vet var skådespelarna kommer att vara och var de levererar sina linjer. Håll fortfarande blockeringen så enkelt som möjligt. Kameror fångar bara en liten sliving av den uppsättning, och konvoluted koreografi gör alla andras jobb mycket, mycket svårare.
  • Om det hjälper, använd tejp för att markera där aktörerna behöver hamna efter varje scen.
  • Du behöver inte huvudaktörerna för all blockeringsförberedelse. Om du kan använda besättningsmedlemmar för att experimentera med blockering i förväg kan du helt enkelt rikta aktörerna till sina fläckar när de anländer på uppsättning.
  • Bild med titeln Animate Steg 25
    3. Arbeta med din regissör för fotografering för att ställa in kamerans vinklar. Om du gör din egen filmografi är det bästa rådet att överväga varje skott som ett rörligt fotografi. Om du lägger upp det som en övertygande stillbild, kommer du att ha ett övertygande slutgiltigt skott. Försök inte flytta skott utan utrustning som steady-cams och en dolly om du inte vill ha ett avsiktligt skakigt skott (a la Blair Witch Project). För nybörjare finns det bara tre skott du behöver behärska, och de kommer att arbeta för nästan varje scen:
  • Bemästra: Detta är ett stort, vidvinkelskott som fångar allt, eller nästan alla, av åtgärden i scenen utan att behöva flytta.
  • Två-shot: En kamera går över varje skådespelare i en konversation, så att du kan hoppa från ett perspektiv till den andra. Om det finns 3 eller fler personer i scenen, försök att passa minst två personer i varje skott. Dessa två kameror bör täcka hela dialogen.
  • Etablering av skott: Dessa är vanligtvis de första skotten i scenen, som används för att placera publiken i scenen (som att följa ett tecken genom dörren till en tavern). I vissa fall kan din mästare dubbla som ett etablerat skott.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 11
    4. Ljusa skottet när kamerorna och aktörerna är inställda. Medan det finns några människor som gillar att ställa upp båda kamerorna och lyser samtidigt, måste du vanligtvis justera lamporna när du känner till dina definitiva kameravinklar. Belysning En filmuppsättning är en konstform i sig, en som tar år att behärska, men början eller oberoende filmskapare kan i allmänhet spela med två stilar av belysning:
  • Realistiskt: Du vill ha många diffusorer, studsar av väggar och taket. Du siktar efter att ens belysning över scenen. Ett bra sätt att kontrollera detta är att sätta skottet tillfälligt i svart och vitt. Du borde ha trevliga, djupa svarta och ett brett utbud av grå, med bara lite ljus vit för kontrast. Försök använda "praktik" -- som är in-set lampor som lampor eller takfläktar, för att hjälpa till.
  • Konstnärlig eller dramatisk: Använd stora ljus, färgade lampor och skarpa kontraster för att göra slående, nästan orealistiska kompositioner, som de i Sin City, eller ens "Henne." Medan dramatisk belysning alltid är kul att leka med, se till att det är ett syfte för det om du är avstängd från realism.
  • Bild med titeln Gör en oberoende filmsteg 12
    5. Placera dina mikrofoner senast, titta på några oavsiktliga skuggor eller exponerade mics. Även om gott ljud är förmodligen viktigare än bra video för en professionell skott, behöver det fortfarande gå sist så det är inte intrång på uppsättningen. Liksom alla jobb på set är filmljudet ett svårt och nyanserat jobb, men det betyder inte att nybörjare inte kan göra ett bra jobb. Beroende på din utrustning har du olika jobb:
  • BOOM POLE: Detta är en kraftfull mikrofon på en lång metallpol. Vanligtvis hålls den ovanför kamerans linje med mikrofonen som pekar på skådespelarens ansikten. Det plockar upp otroligt ljud, men det måste flyttas till vinkel på vilken skådespelare som helst.
  • Lavaliere Mics: Dessa fastnar på skådespelaren diskret, som de små mics som ses i dokumentärer. Det finns många som kan tapas till en skådespelare, under skjortan, liksom.
  • Shotgun Mics: De billigaste och enklaste mikrofonen som ska användas, är de helt enkelt placerade på kameran medan du fotograferar. De är nästan alltid bättre än kamerans bifogade mikrofon.
  • Bild med titeln vara en bra skådespelare Steg 2
    6. Börja varje skott med en professionell checklista för att förbereda besättningen. Följande dialog används, i någon form, på nästan alla filmuppsättningar. Du kan anpassa den för att passa dina egna behov och skjuta, men du bör alltid springa igenom dessa kontroller, oavsett hur du säger det.
  • "Det här är bild, tyst på uppsättning!"
  • "Rulle ljud!" Detta är cue till Starta mikrofoner. Ljudpersonen skriker, "rullande!" när redo.
  • "Rulla bild!" Detta är cue till Starta kameror. När varje kameraperson (eller DP) är klar, skriker de "Hastighet!"
  • "Detta är Awesome Wiki Movie, Scene 1, ta 2." Slap clapboard eller bara klappa när det är klart.
  • Ge 3-5 sekunder av tystnad, vilket gör att filmen redigerar mycket, mycket enklare.
  • "HANDLING!"
  • Bild med titeln Animate Steg 8
    7. När du har alla linjer och väsentlig åtgärd, hämta din "rapportering." Det här är de små bilderna som är lätta att glömma men gör mycket mer av filmer än du kanske tror. Till exempel, när en karaktär kontrollerar sin klocka, kan du skära till en närbild av sin handled som visar tiden. Du kan också prova några extrema eller roliga kameravinklar för specifika linjer eller stunder, eller ställa upp några konstnärliga skott för intros och outros av scener.
  • Tänk på vilka skott som är nödvändiga för att berätta för din historia - till exempel ett skott av ett test som din huvudperson bara sa att de misslyckades, en tickande klocka, etc.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 6
    8. Granska ditt footage i slutet av varje dag, notera några reshoots. I en perfekt värld behöver du inte reshoot någonting och i slutet av dagen får du användbar, perfekt footage för varje scen. Men i den galna världen av filmskapning är dagen sällan så enkel. Huruvida ombyte är ofta ett domsamtal beroende på din tid, budget och aktörer. Du måste väga hur mycket du behöver skottet mot vad det kostar att skjuta det igen.
  • Ju tidigare du tittar på dagens footage, desto snabbare kan du korrigera misstag om du behöver det.
  • Metod 3 av 3:
    Filmera längre filmer
    1. Bild med titeln Gör en kanalband Prom Dress Steg 30
    1. Undvik användning av patenterade logotyper, varumärken och upphovsrätt som möjligt. Om du har en Pepsi-logotyp i mitten av dina scener, kommer du faktiskt att skada dina chanser att komma in i filmfestivaler. Varför? Eftersom du skulle vara skyldig pepsi pengar om filmen köptes, eftersom de har varumärket. Detta inkluderar också musik, vilket betyder att du inte kan använda din favorit röda heta chili peppers sång om du inte kan betala för det.
    • I en nypa, tejp och permanenta markörer är ett bra sätt att täcka upp logotyper på objekt som du inte kan flytta, som en ugn eller kylskåp.
  • Bildtiteln blir en skådespelare Steg 18
    2. Skriv kontrakt, även om du bara spelar med vänner. På en lång film kan du förlora veckors arbete om en väsentlig gjutna medlemmar upp och lämnar halvvägs. Kontrakt kan känna sig opersonlig, men de är ganska uppenbara - ett kontrakt tillåter dig att vara vänner genom att alltid veta var varandra står. Det är för mycket att göra på en filmuppsättning som det är - Lägg inte till Bickering eller oroa dig för betalning och scheman också.
  • Bild med titeln Gör en oberoende film Steg 2
    3. Lägg åt tid för att plocka upp B-Roll, bindningsfotograferingen som fyller mellan scener. B-ROLL anses allmänt som några skott som inte har några talade linjer och icke-väsentliga skott som hjälper övergången genom scener. Titta på några filmer och märker de lilla, 1-2 klipp, vanligtvis mellan scener och notera hur de visuellt flyttar historien tillsammans. Tänk på det som skott utanför bilen i en vägresa film, de snygga skotten i James Bonds nya bil, och någon annan rent visuell utsmyckning eller scen.
  • Var kreativ med B-Roll, det här är du och DPs chans att vara artful med mycket mindre stress.
  • Se till att din B-Roll passar tonen eller tenoren i filmen. Punch Drunk Love Använder ljusa, abstrakta färger för att indikera humörsvängningar. Skräckfilmer använder långsamma, mörka skott. Åtgärdsfilmer använder Stark, Extreme och Dramatic Landscapes, etc.
  • Bild med titeln Beräkna baseballkrig Steg 4
    4. Göra och hålla reda på en budget. Filmer blir dyra, snabbt, men det värsta som kan hända är att sluta med väsentliga medel med endast 10 sidor kvar för att skjuta. Du måste budgetera allt som du är avsevärt när du har slutat förproduktionen, inklusive:
  • Gjutna och besättningslöner och mat
  • Rättigheter till musik våra ljud
  • Transport
  • Rekvisita och kostymer
  • Filmutrustning
  • Bild med titeln Gör en oberoende filmsteg 16
    5. Säkra en redaktör för din film. Det finns många människor som inte tror på en regissör bör redigera sitt eget arbete. Varför? Eftersom redigering handlar om att ruttfritt skära filmen ner till bara de allra bästa delarna, och de flesta styrelseledamöter är för fastsatta på materialet för att minska det objektivt. Du kommer naturligtvis att ge vägledning och titta på grova nedskärningar och ge anteckningar, men du bör se online för en annan redaktör för att hjälpa Wade genom 100-talet av fotografier du har.
  • Var redo att titta på filmen hundratals gånger. Det kan hjälpa till att ta med en pålitlig vän eller två också för att märka saker du och din redaktör kan sakna.
  • Beroende på din redaktörs skicklighet, kan du behöva en ljuddesigner också för att skapa ljudeffekter och hitta och placera musik.
  • Bild med titeln Bli en hip hop musikproducent Steg 13
    6. Ha filmen professionellt behärskar och färg graderad. Detta kostar vanligtvis runt en $ 1000- $ 5000 för en full längd film. Mastering kommer att ta ljudvolymerna och balansera dem till ett sammanhängande spår, se till att allt är lätt att höra och det finns inga krogövergångar. Färgkorrigering säkerställer helt enkelt att varje skott ser ut detsamma, fixar små problem och skapar en ögonpoppande slutlig bild.
  • Färgkyrning kan användas för att skapa hela visuella humör och motiv av scenen genom att göra det ljusare eller mörkare, mer levande eller mer dyster.
  • Bild med titeln vara en Jedi steg 14
    7. Behandla ditt besättning, de otaliga soldaterna av filmen, med kärlek och respekt. Kasta dem en wrap party. Köp dem kaffe och munkar då och då. Många av dessa människor kommer aldrig att bli välkända, och de kommer att sätta in lika många backbreaking och tröttsamma timmar som du är. Det är lätt att komma ihåg att skämma bort dina aktörer, men besättningen är lika viktigt och lika värt din uppmärksamhet.
  • Alltid vara en av de första personerna på uppsättning. Det kommer alltid att finnas något för dig att göra, och det sätter ett bra exempel.
  • Tips

    Börja små - skjuta en kort, musikvideo eller en annan liten film - innan du går och bröt på en funktion. Även en 15-minuters film kommer att ta månader för att dra av professionellt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande