Hur man upptäcker kameror i en spegel

Om du är säkerhetsinriktad, kontrollerar du förmodligen ditt hotell eller Airbnb innan du blir bekväm. En del av detta kan innebära att du kontrollerar spegeln för dolda kameror. Du kanske kan upptäcka dem bara genom att söka runt ramen, eller du kan använda verktyg som upptäcker ljus och radiofrekvens. För att hjälpa, svarar vi på några av dina största frågor om att hitta dessa knepiga kameror.

Steg

Fråga 1 av 7:
När ska jag leta efter en dold kamera?
  1. Bild med titeln Detektera kameror i en spegel Steg 1
1. När som helst du är i en offentlig hyra eller hotellrum. Tyvärr har det varit en ökning av dolda kameror placerade i hyresfastigheter de senaste åren. Ge dig själv och om du bor på en ny plats. Titta runt och kolla på något som ser ut eller känns av. Ta sedan några minuter för att verkligen söka efter dolda kameror innan du blir bekväm.
  • Du kan också kolla speglar i omklädningsrum. Beroende på vilket tillstånd du är i, får vissa butiker sätta i övervakningskameror.
Fråga 2 av 7:
Kan jag hitta en kamera bara genom att titta på spegeln?
  1. Bild med titeln Detektera kameror i en spegel Steg 1
1. Ja, du kan hitta en kamera med en fysisk inspektion. Att upptäcka en dold kamera, spendera några minuter med små hål i väggen eller slumpmässiga ledningar som inte ser ut som de hör hemma. Var uppmärksam på att blinka eller blinka ljus, också. Du kan leta efter ledningar eller ett litet blinkande ljus nära spegelsramen, till exempel.
  • Spionkameror blir mindre och mindre, så blir det väldigt nära att leta efter kameralinsen.
  • 2. Du kan hitta en kamera genom att bestämma om spegeln är tvåvägs. Du har nog hört det gamla tricket om att röra spegeln. Tryck bara på spegeln med fingertoppen - om det inte finns ett gap mellan fingertoppen och reflektionen är det förmodligen en tvåvägsspegel. Vid denna tidpunkt kan du försöka ta spegeln av väggen eller fortsätta att söka efter en dold kamera.
  • Ser du ett litet gap mellan din fingertopp och reflektion? Bra! Det betyder att det är en standardspegel och det finns inget att oroa sig för.
  • Fråga 3 av 7:
    Kan jag använda en ficklampa för att upptäcka en kamera?
    1. Bild med titeln Detektera kameror i en spegel Steg 3
    1. Du kan prova det, men du kanske har svårt att bestämma en kamerans reflektion. Vissa människor hävdar att en ficklampa, även en på din telefon, arbetar för att återspegla en dold kamera lins medan andra säger att det är för knepigt att upptäcka en kamerareflektion i spegelns reflektion. Det är definitivt värt ett försök, men!
    • Om du vill prova ficklampan, stå väldigt nära spegeln och skina långsamt ljuset över hela ytan, ändra vinkeln när du går. Leta efter en mycket liten reflektion av ljus som inte kommer från din ficklampa.
    Fråga 4 av 7:
    Behöver du dolda kameror wifi?
    1. Bild med titeln Detektera kameror i en spegel Steg 4
    1. Eventuellt-kameror måste antingen anslutas eller anslutas till WiFi. Känns inte som fysiskt söka efter en kamera? Kontrollera WiFi-nätverket för att se om en dold kamera är ansluten. Kör en skanner som Fing eller WifeN, som drar upp alla anslutna enheter. Det kommer också att visa dig namn, hårdvara och IP-adress för varje ansluten enhet. Skannern kan avslöja att det finns en kamera som är ansluten till nätverket.
    • Detta tips fungerar bäst för mindre WiFi-nätverk eftersom stora nätverk visar många anslutna enheter.
    • Inte säker på om en listad enhet är en kamera? Ibland kan det vara knepigt att berätta vad en okänd enhet är. Skriv ner IP-adressen och kör den via en portskanningsapp, som kan ge dig några användbara ledtrådar.
    Fråga 5 av 7:
    Finns det appar för att upptäcka kameror i speglar?
    1. Bild med titeln Detektera kameror i en spegel Steg 5
    1. Kamera som upptäcker appar är tillgängliga, men de har blandade recensioner. Du kan ladda ner en app som glintfinder eller dold kameradetektering som avger rött ljus. Detta kan reflektera av en dold kameraobjektiv bakom spegeln. Anmälare Observera att dessa fungerar bäst när du är inom 3 eller 4 fot (0.91 eller 1.22 m) av kameran, så det kan fungera bra om du skannar en spegel.
    • För att använda appen, öppna den på din enhet så att telefonen avger rött ljus. Om du kan, stäng av lamporna i ditt rum och långsamt sopa det röda ljuset över spegeln. Leta efter den lilla vita reflektionen av en kameralins.
    Fråga 6 av 7:
    Finns det utrustning som kan hitta en kamera?
    1. Bild med titeln Detektera kameror i en spegel Steg 6
    1. Ja-Köp en radiofrekvens (RF) Finder och håll den upp till spegeln. RF-sökaren handlar om storleken på en mobiltelefon eller Walkie Talkie och det avger ett rött ljus. Om du kan, stäng av lamporna i rummet och hålla RF-sökaren så att det röda ljuset lyser på spegeln. Titta igenom det cirkulära hålet i verktyget och försök att upptäcka ett litet vitt ljus. Detta indikerar en kameralins.
    • Gå långsamt när du tittar på spegeln eftersom kamerans reflektion bara kommer att vara en liten punkt av ljus.
    Fråga 7 av 7:
    Vad ska jag göra om jag hittar en kamera?
    1. Bild med titeln Detektera kameror i en spegel Steg 7
    1. Ta med det till någons uppmärksamhet direkt. Om du bor på en semesteruthyrning, kontakta uthyrningsföretaget omedelbart, eller prata med chefen om du bor på ett hotell. Om du misstänker att någon bröt lagen om att dölja kameran, ring polisen och filera en rapport. De kommer att gå igenom vad som är och är inte tillåtet under övervakningslagar i ditt tillstånd.
    • Om du känner att din integritet bryts, är det helt okej att kontakta din advokat också.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande