Hur man kanpar ditt rum

Katter gör definitivt underbara husdjur, men det kan vara svårt att räkna ut exakt hur man gör dem lyckliga. Om du vill se till att din katt är lika glad och bekväm eftersom det kan vara, kan du behöva omorganisera rummet som de kallar hem. Börja med att observera var din katt är mest självsäker och skapa ett säkert utrymme där. Du kommer också vilja ge massor av vertikala utrymmen för din katt att utforska och ge en lämplig repor så att din favoritkattlinje inte klibbar upp dina möbler.

Steg

Del 1 av 3:
Gör din katt bekväm
  1. Bildbetat klara ditt rum Steg 1
1. Observera din katt för att se vilka fläckar de gillar bäst. När du försöker göra ett rum mer bekvämt för en katt är det viktigt att ta ledtrådar från ditt husdjur. Titta på din katt när de går om dagen och notera de fläckar där de verkar känna sig mest avslappnade och självsäkra. Du kan sedan arbeta för att göra dessa områden ännu bekvämare.
  • Om det finns områden i rummet där din katt verkar vara obekväma och oroliga, kanske du vill blockera dessa områden för att styra ditt husdjur till fläckarna där de känner sig lugna.
  • Bildbetat klara ditt rum Steg 2
    2. Skapa ett säkert utrymme för katten i rummet. När du har identifierat var din katt är mest lugn i rummet, gör det så säkert. Du kan placera sängen, leksaker och andra föremål som får dem att känna sig säkrare i området så det känns som hemma.
  • Om din katt lider av separationsangst, lägg till ett objekt som har din doft, till exempel en gammal tröja eller filt, till området. Detta kan trösta katten när du är ute av rummet.
  • Bildtiteln Berify ditt rum Steg 3
    3. Placera kullboxen på en lågtrafikplats. Om du har ett problem med din katt som går på toaletten på oönskade platser är det viktigt att se till att deras kullbox är på en bekväm plats som de kan komma åt snabbt och enkelt. Ett lugnt hörn av rummet är ett bra val.
  • I ett rum behöver du bara en enda kullkorg för att göra katten bekväm.
  • Bildbetatled Catify ditt rum Steg 4
    4. Ha en vattenrätt till hands. Det är bra om du bara vill mata din katt i köket, men du bör ge färskt, rent vatten till ditt husdjur i ett rum som de spenderar mycket tid i. Ställ in en vattenskål i ett hörn av rummet där det inte kommer att vara i fara för att spilla men katten har fortfarande lätt tillgång till det.
  • Välj en grundvattenfat. Katter har känsliga whiskers, så de kan sluta dricka om deras whiskers borsta mot sidorna av en djup skål när det är mer än hälften tomt.
  • Placera vattenrätten i ett annat område än kullboxen. Som kommer att förhindra kontaminering.
  • Bild med titeln Berify ditt rum Steg 5
    5. Ge åtkomst till en fönstervy. De flesta katter njuter av att titta ut genom fönstret, så du borde göra det så enkelt som möjligt för ditt husdjur att nå fönstret. Avlägsna från fönsterbrädan och lägg en stol eller annan bit stabila möbler framför den så att din katt lätt kan hoppa upp för att se ut.
  • Om fönstret i ditt rum inte har en tillräckligt bred sida för att katten ska sitta eller lägga på, kanske du vill investera i en kattrabba eller fönsterplats som krokar på väggen eller fönstret för att ge ett utrymme för katten att se ut. Du kan köpa en i de flesta husdjursaffärer.
  • Del 2 av 3:
    Tillhandahålla vertikalt utrymme
    1. Bildtiteln Berify ditt rum Steg 6
    1. Positionsmöbler vid omkretsen av rummet. För att ge din katt en väg runt rummet, det hjälper till att placera stora möbler mot väggarna. På det sättet kan de hoppa från ett objekt till ett annat och enkelt ta sig runt i rummet. Till exempel kan du placera ditt skrivbord bredvid en lång bokhylla, så din katt kan hoppa från skrivbordet till bokhyllan.
    • Det är viktigt att se till att möblerna du placerar runt rummet är robust så det är inte i fara för att tippa över när katten hoppar på den.
  • Bildbetat klara ditt rum Steg 7
    2. Ta bort Knicknacks som kan störa kattens rörelse. Eftersom din katt sannolikt kommer att hoppa på möblerna i rummet för att utforska vertikalt utrymme, är det viktigt att ta bort eventuella hinder som kan komma i vägen. Lämna lite ledigt utrymme på toppen av möbler och på hyllor för att skapa en väg för din katt.
  • Du behöver inte ta bort alla de dekorativa objekten i ditt rum. Se bara till att det finns lite ledigt utrymme för din katt att flytta runt.
  • Bildbetat klara ditt rum Steg 8
    3. Lägg till gummi-backade sisalmattor till förhöjda platser. Din katt kan bli skadad om möblerna, hyllor eller fönsterbrädor är hala. Att placera en sisalmatta i dessa fläckar ger dragkraft så att din katt kan röra sig tryggt och enkelt.
  • Bildbetat klara ditt rum Steg 9
    4. Lägg till hyllor på väggen för klättring. Om det finns en vägg i ditt rum som inte har möbler för din katt att klättra, överväga placera några hyllor på den för att tjäna som vilande fläckar eller hoppar av poäng. Stagger hyllorna i olika höjder så din katt har en väg runt rummet.
  • Du kan para hyllor med möbler i rummet, så din katt har enkel tillgång till toppen av en bokhylla eller ett annat objekt i rummet.
  • Bildbetat klara ditt rum Steg 10
    5. Placera en kattklättringsstruktur i rummet. Om du inte vill lägga till hyllor i ditt rum är ett kattgymnastik eller ett träd ett idealiskt alternativ. De brukar ha perches på olika nivåer så att din katt kan hoppa från en nivå till nästa, och kan också ha hängande leksaker, repor och slutna områden för lounging.
  • Del 3 av 3:
    Hantera skrapa
    1. Bildtiteln Berify ditt rum Steg 11
    1. Täck värdefulla ytor med dubbelsidig tejp. Om din katt är repande möbler eller hyllor i rummet, kan du avskräcka dem genom att placera dubbelsidigt tejp på de områden där de gillar att skrapa. De kommer inte att gilla känslan av bandet klibbighet så att de blir mindre benägna att skrapa objektet.
    • Om du inte gillar återstoden som dubbelsidigt tejp lämnar, kan du också hitta ett vattenlösligt lim på husdjursbutiker som är lättare att tvätta.
  • Bildbeteckningen Catify ditt rum Steg 12
    2. Bestämma vilka material och riktning din katt gillar att skrapa. För att hålla katten från att skrapa möbler och andra föremål måste du ge alternativ. Var uppmärksam på det material som din katt gynnar för att skrapa. Till exempel, notera om de ständigt repor eller mattor i rummet.
  • Du bör också vara uppmärksam på vilken position som din katt föredrar att skrapa. De kan till exempel föredra att skrapa på framsidan av ett skåp så att de gillar att repor vertikalt snarare än horisontellt.
  • Bild med titeln Berify ditt rum Steg 13
    3. Ge en repor eller post som passar deras intressen. När du väl vet vilken typ av material och position som din katt föredrar, köper en repor eller post som passar deras behov. Du kanske vill lägga till flera repor, så katten har alternativ.
  • Bildbetat klara ditt rum Steg 14
    4. Rikta katten borta från möbler och mot den repor. Placera den bredvid objektet (er) som du vill att din katt ska kunna sluta skrapa. När katten repor theitem, uppmuntra dem att flytta till skrapposten istället. Flytta inlägget bort från det andra objektet lite med lite tills katten lämnar det ensam och skrapar inlägget på plats.
  • Tips

    Om du upptäcker att din katt gillar att sova ovanpå möbler eller andra höga platser, kanske du vill lägga en sällskapsdjur där uppe för att göra dem bekvämare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande