Hur får man hydrangeas att blomstra

Hydrangea Blossoms är vackra - när de bestämmer sig för att samarbeta och faktiskt dyka upp. Vissa arter behöver årligen vård för att förhindra att de håller ett våld mot dig och vägrar att blomma. Inte alla blommande problem kan lösas under samma växtsäsong, men att sätta i arbetet kan nu ge dig härlig blomsterdisplay i många år framöver.

Steg

Metod 1 av 10:
Prune vid rätt tid på året.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 1
1. Dubbelkontroll att du inte prune bort blomknopparna. Många hortensior knoppar från gammalt trä, så att få blommor du måste hålla stammarna intakta över vintern. Dessa arter är Hortensia makrofylla (bigleaf, mofead, lacecap, eller fjäll, med 4in / 10cm + löv)- H. quercifolia (Eklöv, med ekliknande löv) - och H. Anomala (Petiolaris) (de klättrande hortensea vinstockar).
  • Du kan säkert beskära dessa på sensommaren, strax efter blommorna blekna och starka skottform. Ta bort inte mer än toppen ⅓. Klättring hortensior blommar mestadels från toppen, så beskära försiktigt.
  • Annan hortensior blomma på ny tillväxt: Känn dig fri att beskära H. aborescens (slät eller vild hortensia) eller H. panikulata (grandiflora) på sen vinter eller tidig vår.
Metod 2 av 10:
Ge hydrangeas tillräckligt med sol.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 2
1. Transplantation till ett område med tillräckligt med sol kan hjälpa till med blommande. Detta är särskilt sant för BigLeaf-hortensior, men även lättareblommande arter behöver sol. Transplantation görs bäst när växten är vilande på hösten eller våren eller vintern i regioner utan frusen mark. Olika solnivåer är anpassade till olika arter:
  • Full sol till partiell nyans: H. quercifolia, H. panikulata
  • Delvis nyans: H. makrofylla, H. aborescens. Ett område med morgonsol och eftermiddagsskugga är idealisk. Om full sol är oundviklig, håll jorden konsekvent fuktig.
  • Delvis nyans till full nyans: H. anomala
Metod 3 av 10:
Förlänga blommor med solskydd senare i säsongen.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 3
1. Delvis nyans efter blommor verkar skydda blommorna. Vissa hortensia sorter har mycket längre varaktiga blommor i partiell nyans, bleknar långsamt till lila eller grön istället för en snabb brun bleknad i full sol. Så även om solen behövs för att få dina växter att blomma, sätta upp ett uteplats paraply eller solskugga på eftermiddagen när blommorna verkar vara ett värdefullt experiment.
Metod 4 av 10:
Skydda hortensior över vintern.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 4
1. Skydda gamla trähydrangeas över vintern för att spara blomknoppar. Bigleaf och Oakleaf-hortensior (H. makrofylla och quercifolia) kan förlora sina knoppar till vinterskador. För att skydda mot hårda vintrar, Bygg en kycklingtrådskåp runt hortensiaanläggningen. Fyll det löst med strimlade löv till ett djup av 10-12" (25-30cm).
  • De flesta knoppar dör under -10ºF (-23ºC) utan skydd.H. makrofylla är temperament och kan också förlora blommor till plötsliga temperaturförändringar.
  • Andra arter är antingen vinterhårdiga eller har inte vinterkoppar.
Metod 5 av 10:
Skydda mot våren frost.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 5
1. Kasta på ett isolerande lock för sena frost. Efter att ha skyddat din hortensia hela vintern skulle det vara synd för den sista frosten att förstöra dina drömmar om blommor. Om temperaturen sjunker efter att du har tagit av vinterburet, täck växten med tyg, burlap eller tungt papper. Undvik plast, som kan skada växten.
  • Som med vinterskador gäller det bara för H. makrofylla och H. quercifolia. Andra arter kan överleva och blomma trots allt utom de mest extrema vinterförhållandena.
Metod 6 av 10:
Undvik överbefruktning.
  1. Bilden med titeln Få hydrangeas att blomma steg 6
1. Minska gödselmedel om blomningar är fattiga. Om du får en underbar grön explosion med knappast några blommor, kan du ha lagt till mycket kväve till jorden (i form av kompost eller kommersiellt gödningsmedel). I många fall kommer att ge inget gödselmedel alls bättre resultat. Om din jord är fattig eller plantorna kämpar, använd långsammare gödselmedel ett par gånger under växtsäsongen.
  • Ett undantag: Om, medan blommor växer, börjar de centrala bladen gula, kasta i lite snabbverkande gödningsmedel.
Metod 7 av 10:
Vatten ofta.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 3
1. Hortensior gör bäst i mark som stannar fuktig, men inte fuktig. De flesta hortensior älskar det när du suger sin jord regelbundet. Håll jorden lös och våt till beröring ganska mycket hela tiden.
  • Ge hortensior i full sol mycket mer vatten än de i partiell nyans, och ännu mer om deras löv börjar döda.
  • Dålig dränering jord kan ruttna dina växter "rötter. Om en 1 ft × 1 ft (0.30 m × 0.30 m) Testhål fyllt med vatten dränerar inte inom 15 minuter, försök att ändra jorden med kompost, torvmos eller liknande, eller Bygg en upphöjd planteringsbädd fylld med loamy jord. Om lerajord inte kan hjälpas, se till att vatten mindre.
Metod 8 av 10:
Bevara fukt med mulch i torra förhållanden.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 8
1. Sprid en 3 i (7.6 cm) lager av mulch på sommaren. För hortensior är mulch mest viktigt för att fånga fukt. Om varmt, torrt väder förväntas, tillsätt organiskt mulch till jorden innan varje hortensia börjar blomma.
  • Håll mulch ca 3 i (7.6 cm) från stammarna för att förhindra att de ruttnar.
  • Om du har alkalisk jord, prova tallnålar eller bark som en mulch. Dessa gör jorden lite surare, vilka hortensior föredrar.
  • Mulch används ofta för att isolera rötter över vintern, men tyvärr är det inte troligt att spara blomknopparna på hortensior (för gamla träblommande sorter).
Metod 9 av 10:
Byt blomma färg med jordadditiv.
  1. Bild med titeln Få hydrangeas att blomma steg 4
1. Vissa bigleaf sorter kan blomma blå eller rosa beroende på jorden. Jordsyra kan påverka blommans färg, men även om hortensior är något som föredrar sur jord, är det osannolikt att det är en stor faktor om det blommar alls. Men om du lyckas med att få din H. makrofylla För att blomstra kan du prova ett vetenskapsexperiment för att ändra sin blomma färg från år till år:
  • Testa ett prov av jord pH med ett kit från ett trädgårdscentrum.
  • Ett pH under 5.5 uppmuntrar blåblommor. Sänk pH-värdet med kompost, kaffebryggare eller andra organiska material, eller med hjälp av svaveljordens ändringar från en trädgårdsaffär.
  • Ett pH över 6.5 uppmuntrar rosa blommor. Lyft phen genom att lägga till träaska, lime eller några high-ph-gödselmedel.
  • Om din jord är sur, men dina blommor inte är blåa, kan du behöva lägga till aluminiumsulfat till jorden.
Metod 10 av 10:
Behandla svampsjukdomar.
  1. Bild med titeln Få hortensior att blomma steg 10
1. Sjukdom är inte en vanlig orsak till blomma problem, men kontrollera efter allvarliga skador. Hortensior är ganska sjukdomsbeständiga på de flesta områden, men en allvarlig svampinfektion kan skada det tillräckligt för att avbryta blommande. Leta efter ovanliga färgade fläckar på löv och blommor.
  • Behandla gröna, gula eller bruna fläckar med en fungicid. Fråga personalen på ett trädgårdscentrum för råd om lokal fungusidentifiering och produkter.
  • Powdery Mögel och svarta fläckar är tecken på att din hortensia blir för mycket nyans och inte tillräckligt med luftcirkulation. Överväga transplantation.
  • Många svampar kommer från överflödig fuktighet. Vattna på morgonen så växten torkar snabbare kan hjälpa till.
  • Om du inte kan behandla en sjukdom, bli av med den infekterade anläggningen så snart som möjligt för att förhindra att sjukdomen sprids. Döda eller döende växter som ser illa missfärgat ofta är inte rädda och kan förstöra alla andra hortensior du har.

Tips

Några sorter av hortensia blommar på våren på gammalt trä, sedan en andra gång på nytt trä hela sommaren.
  • Om du vill Ändra blomfärgen på en hortensia med variabel-färg, Du kan använda ett fosfatgödselmedel (12-4-8, till exempel) för att uppmuntra blåblommor eller en högfosfat-en (25-10-10) för rosa blommor. Ta hand om läsning på gödselsektionen ovan för att undvika att förhindra några blommor alls.
  • Många större hortensior, inklusive den populära Annabelle-sorten, har tunga blommor. Binder stammarna till insatser kan hjälpa till att hindra dem från sagging.
  • Nya hortensior kan ta så många som fem år att blomstra. Om du letar efter något snabbare, välj större, mer mogna eller blommande hortensior från ett trädgårdscentrum.
  • Hortensior kan odlas i krukor, vilket gör att du kan flytta dem till bättre växande fläckar om det behövs.
  • Om du är i ett område med massor av hungrig hjort, kan du behöva använda en hjortavvisande spray på dina dyrbara hortensiablommor när de blommar. Hjort tenderar att hålla sig borta från Oakleaf och klättra hortensior.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande