Hur på deadhead marigolds

Om du har vackert blommande ringblommor i din gård eller trädgård, kan du överväga huruvida de är dödade eller inte. Deadheading, eller ta bort blommor som de dör av, har båda fördelarna och nackdelarna, så du kan själv bestämma om du vill göra det eller inte. Med rätt tekniker och lite tålamod kan du deadhead dina guldblommor hela säsongen länge för vackra, ljusa blommor.

Steg

Fråga 1 av 6:
Ska jag deadhead mina guldblommor?
  1. Bild med titeln Deadhead Marigolds Steg 1
1. Ja, om du vill kontrollera var guldblommorna växer. När guldblommor dör och torkar ut, släpper de frön på marken. När du lämnar blommorna på busken, kommer de naturligtvis att falla av och återplantera sina egna frön för att skapa nya växter. Om du vill hålla dina guldblommor kvar i ett område är det bäst att de dödas dem regelbundet under hela säsongen.
  • 2. Ja, om du vill fräscha upp utseendet på dina blommor. Gamla, döda blommor är inte så attraktiva, och de kan ta sig bort från den övergripande känslan av dina guldblommor. Om du inte är ett fan av krispiga, bruna blommor, kan du deadhead dina guldblommor för att hålla dem fräscha.
  • 3. Nej, om du vill ha dina guldblommor att återställa över hela din trädgård. Om du inte har något emot minigoldar som tar över din gård i nästa växande säsong eller du gillar utseendet på ett mer spridnat landskap, var god att lämna dem. Marigolds tekniskt behöver inte deadheading, och de blommar bara bra utan det.
  • Fråga 2 av 6:
    Hur håller du guldblommor blommar?
    1. Bild med titeln Deadhead Marigolds Steg 4
    1. Deadhead dem ofta under hela växtsäsongen. Om du vill att dina guldblommor ska blomstra även hela sommaren kan deadheading hjälpa. Försök att ta bort blommorna när de blir gamla för att låta din växt lägga mer energi i nya blommor på den speciella växten.
    • Detta kommer inte alltid att förlänga din säsong, men du kan vanligtvis få blommor några veckor längre än om du inte dödade.
    Fråga 3 av 6:
    När ska du deadhead Marigolds?
    1. Bild med titeln Deadhead Marigolds Steg 5
    1. När blommorna börjar se döda. Det finns ingen specifik tidslinje för hur snart eller hur ofta du borde deadhead-om du ser en blomma som börjar se död eller krispig, är det dags att ta bort det. Marigolds blommar hela våren och till sommaren, så du kan vara deadheading i några månader. Ju snabbare dina borttagna blommor, desto snabbare kommer växten att producera nya.
    Fråga 4 av 6:
    Vad är det bästa sättet att deadhead Marigolds?
    1. Bild med titeln Deadhead Marigolds Steg 6
    1. Snap av döda blommor med fingrarna. Detta är ett super enkelt sätt att deadhead snabbt och utan utrustning. Ta 2 fingrar och följ blomman stammen ner till den första uppsättningen löv. Knippa stammen i mellan 2 fingrar, snäppa sedan av det.
  • 2. Snip av stammen med ett par pruners. Om du märker en blommans stam ser lite död och brun, ta några pruners och klippa rätt under det döda området. Detta tar bort den döende stammen såväl som blomman, vilket kan vara ett effektivare sätt att deadhead.
  • Det finns en del debatt i trädgårdscirklar om du ska snipa stammen eller inte medan de är döda. Marigolds är ganska robusta, så de kommer att studsa tillbaka oavsett vad.
  • Fråga 5 av 6:
    Göra guldblommor som sol eller skugga?
    1. Bild med titeln Deadhead Marigolds Steg 8
    1. De föredrar fulla till partiell sol. Du kan plantera dem på väst, öst- eller söderläge sida av ditt hem. När de börjar växa, är de vanligtvis inte så noga, och du behöver inte göra mycket för att ta hand om dem när de blommar.
    • Marigolds föredrar chalky, loamy mark som är väldränering.
    Fråga 6 av 6:
    Hur länge går Marigold växter sist?
    1. Bild med titeln Deadhead Marigolds Steg 9
    1. De flesta guldblommor varar bara en växtsäsong. Marigolds är nästan alltid årliga, vilket innebär att de kommer att dö på på vintern och kommer inte tillbaka. Om du tillåter blommorna att återuppta (vilket betyder att du inte dödade dem), kan de replikera sig i din trädgård och komma tillbaka nästa år.
  • 2. Några typer kommer att dö av och komma tillbaka varje år. Vissa arter av guldblommor är perenner, vilket betyder att de kommer tillbaka en gång om året utan att återplantera. Om stjälkarna av dina blommor är mer woody, det är en bra chans att de är stauder.
  • Tips

    Du kan växa Marigolds i marken eller i behållare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande