Hur de döds rosor

När en ros spenderas, eller har slutfört sin blomma och börjar bli, ska den tas bort. Denna process är känd som "Deadheading" och görs för att hålla rosor som ser attraktiva och uppmuntrar till fler blommor. Deadheading tricks en rosenbuske för att fokusera på spirande och blommande nya rosor, snarare än att spendera energi på döende rosor eller producera frön. Under blommande eller sommarsäsongen borde du regelbundet döda en rosenbuske tills busken börjar härda för vintern.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelse till deadhead
  1. Bild med titeln Deadhead Roses Steg 1
1. Samla de verktyg du behöver för döds. Du behöver ett skarpt, rent par av saxar, trädgårdshandskar och en stor hink för att ta bort dina urklipp.
  • Dina saxar ska kunna göra mycket rena nedskärningar, men kan vara tillräckligt liten för att hållas i handen och göra exakta nedskärningar.
  • Investera i handskar som täcker inte bara dina händer utan också underarmarna. Vissa rosa buskar är mycket tjocka och långa, och kommer att kräva att du når in i busken för att beskära vissa rosor. Täcker dina armar kommer att skydda dig från törnen.
  • Bild med titeln Deadhead Roses Steg 2
    2. Lär dig att identifiera en förbrukad ros och andra problematiska områden som behöver deadheading. Deadheading görs inte bara för att främja blomningar, men det är också gjort för att hålla din rosenbuske frisk och fri från svampsjukdomar och insekter. Undersök din Rose Bush och leta efter saker som:
  • Spenderade rosor. När rosor slutför sin blomma, börjar de att vilda eller saga ner mot marken. Deras kronblad kommer också att bli extremt lös och faller av även i de gentlaste vindarna. Dessa skott måste vara deadheaded.
  • Konkurrerande rosor. Vissa rosor kan korsa vägar eller vara sammanfogade tillsammans. Dessa rosor konkurrerar väsentligen mot varandra för att växa i samma lilla utrymme, stuntar sina tillväxter och deras framträdanden. Genom deadheading dessa rosor korrekt kan du ändra den riktning som de kommer att växa nästa gång de blommar.
  • Rosor som växer inåt. Du vill alltid att facket eller den nedre basen av din rosenbuske har gott om sol och vatten. En rosskott som växer inåt kommer att hindra solljus och vatten från att nå unionen och eventuellt orsaka bakteriella svampar för att fester. I huvudsak vill du ha en rosenbuske med alla skott som växer utåt och en tydlig väg som leder till facket.
  • Del 2 av 2:
    Skärskott
    1. Bild med titeln Deadhead Roses Steg 3
    1. Identifiera en 5-blads uppsättning som står inför rätt riktning. Observera dina rosskott och du kommer förmodligen att se uppsättningar med 3 eller 5 löv. Det rätta sättet till deadhead En ros är att skära strax över ett bladuppsättning som har 5 eller fler löv. Den 5-bladsuppsättningen (ibland kallad ett sant blad) ska vända mot den riktning du vill ha din skott att växa. Till exempel, om du vill att din rosskott ska växa utåt, klippa på en 5-blads uppsättning som pekar utåt.
    • Skärning på 3-bladsuppsättningsnivån kan resultera i en icke-blommande skott som heter "blind trä". Det betyder att skottet inte längre kan blomma eller växa längre rosor. Men det blinda träet kan blomma nästa säsong.
    • Du behöver inte klippa din skott på den första 5-bladen som du ser. Ibland kan en bladuppsättning stå inför fel riktning och du måste skära längre ner.
  • Bild med titeln Deadhead Roses Steg 4
    2. Lägg märke till knoppöget. Vid anslutningspunkten för bladuppsättningen och skottet kan du se en mörk punkt precis ovanför den. Detta kallas knoppöget och kommer att vara den punkt som en ny stam kommer att växa till en ros. Du borde göra din klippa strax ovanför knoppöget.
  • Om du behöver beskära eller deadhead många rosa buskar, kanske du inte har tid att leta efter varje knoppöga. Lyckligtvis ligger knoppöget mycket nära sitt bladuppsättning. Gör bara din klippa ca ¼ tum (6 mm) ovanför 5-bladsuppsättningen.
  • Bild med titeln Deadhead Roses Steg 5
    3. Gör din skärning i 45 graders vinkel. Du vill aldrig göra din klippa raka. 45-graders skärning kommer att hjälpa vatten från dina sprinklers eller regn för att sluta skjuta och undvika bakterier eller svampar från att växa på skottet.
  • Det finns motstridiga åsikter om huruvida trädgårdsskärmar ska användas i 45 graders vinkel när du beskär rosor. Många källor hävdar den vinkel som du skär inte påverkar hur väl växten läker eller hur många blommor det producerar.
  • Överväg att placera en prick av vitt lim på kanterna på den nyskuren skottet. Det kan minska risken för sjukdom som kommer in i fabriken.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sätta ömt rosen trimmingar i kompostfacket om du önskar. Men undvika att sätta mogna eller tjocka trädbevuxna rosenrummen i kompostfacket eftersom de kommer att bryta ner långsammare än ömt, yngre stammar.
  • Om du vill minska storleken på rosenbusken i allmänhet, skära ned skjuten. Detta behövs speciellt för rosor som växer snabbt och rikligt som David Austin Roses. Men desto lägre, desto, desto längre kommer det att ta för nya blommor att bilda.
  • Om du inte dödas en rosenbuske, kommer dina döende rosor att bli frön eller höfter. Genom deadheading kan du njuta av fler blommor under växtsäsongen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande