Hur de dödade mammorna

Deadheading är en trädgårdsperiod som hänvisar till trimning av döda blommor och tillväxt på en växt. Även om du kan vara nervös att gå efter dina mamma växter med ett par trädgårdsskärmar, är deadheading faktiskt en extremt hälsosam process för dina växter som kommer att få dem att se tidigare och vackrare. Mums, särskilt nytta av deadheading och klämbacken av sina stammar under våren för att få dem redo för sin blommande period på sensommaren och tidigt fall. Trimming och knippar dina mammor kommer att hålla dem korta och buskiga, liksom spridda fler sidogrenar för en fylligare och hälsosammare växt.

Steg

Metod 1 av 3:
Skärning av döda tillväxter
  1. Bild med titeln Deadhead Mums Steg 1
1. Deadhead Mums i sen vår till mitten av sommaren. Den bästa tiden till deadhead eller prune mammar du växer utanför är under slutet av våren upp till mitten av sommaren. Detta är rätt före blommande säsong, så blommorna har tid att avgrena sig från de snittade stammarna. Deadheading under den varma säsongen gör det också mindre troligt att de sårbara skärområdena kommer att utsättas för kalla temperaturer.
  • Om du växer dina mammor i ett växthus eller inomhus, kan du deadhead dem så snart du ser döda tillväxter eftersom mammorna inte kommer att utsättas för kallt väder.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 2
    2. Hitta blommor som är visade eller döda. När det är dags att deadhead dina mammor, inspektera växten för att hitta blommorna eller grenarna som spenderas. De flesta mammablomningar är orange eller gul i färg när det är friskt och brunt när de är döda eller dö. De är också troliga torkare än de andra friska blommorna av växten, ofta med en paus- och spröd konsistens till sina kronblad.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 3
    3. Dra av de döda blommorna med fingrarna. Om din mumanläggning bara har några döda blommor, kan du helt enkelt dra av de bruna blommorna med fingrarna. För att göra detta, gripa stammen av mamma rätt under den döda blomman, sedan klämma och snäpp av den döda blomman.
  • Om du växer din mamma inomhus eller i ett växthus, är den här metoden förmodligen bäst för dig eftersom du kontinuerligt kan dödas under hela året och behöver inte oroa sig för att exponera din mamma till kalla temperaturer.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 4
    4. Klipp av bunter av döda blommor med saxar. Om många av blommorna av din mamma är döda, men stjälkarna verkar vara levande och växer knoppar, använd ett par trädgårdsskärmar för att klippa flera blommor i taget. Vinkel de svärar rätten under de döda blommorna och klippet, ta av blommorna från en hel del av anläggningen. Upprepa tills du har tagit bort alla de döda blommorna.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 5
    5. Skjuvning på botten av stammen för stora deadheading. Om de flesta eller alla blommor och stjälkar på din mamma växt är döda, måste du använda ett par trädgårdsskärmar till deadhead din växt. Så snart du ser ny grön tillväxt från din mamma växt som kommer från marken, ta ett skarpt par trädgårdsskärmar och klippa alla de döda delarna av anläggningen så nära marken som du kan. Detta kommer att eliminera inte bara de döda blommorna, utan också de döda stammarna av mumanläggningen så att den kan börja på nytt.
  • Du kan känna dig nervös för att skära av så mycket av växten. Men om din mamma är en flerårig växt som gick igenom en vintersäsong, är det nödvändigt att inte bara skära av blomman utan också de döda stammarna.
  • Se till att om du gör ett stort dödsfall som du gör det under våren eller början av sommaren. Detta kommer att ge de nya tillväxten av anläggningen att växa helt innan blommande säsong på hösten.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 6
    6. Prune inte utomhusmamma efter att de blommat. När din Mums blomma på hösten kan du frestas till deadhead några döda blommor du ser bland de friska blommorna. Motstå denna frestelse om du växer utomhus växter i en region som har en kall vintersäsong, som klippa tillbaka blommor strax innan kallt väder kommer att lämna din växt sårbar.
  • Metod 2 av 3:
    Klämmer fast för att uppmuntra bushiness
    1. Bild med titeln Deadhead Mums Steg 7
    1. Nypa mammor under sen vår och tidig sommar. Pinching hänvisar till klämningen av toppen av stammarna av en växt för att uppmuntra buskig tillväxt och blomning. Klämning kan göras vid sidan av avlägsnandet av döda blommor i slutet av våren till början av sommaren, eftersom det är innan vintern också kan orsaka att momen är sårbart för det kalla vädret.
    • Pinching är inte strängt nödvändigt men är ett bra tillägg till din deadheading rutin, eftersom det kan göra din växtfyllare och hälsosammare samtidigt som växtkompakt och buskig form.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 8
    2. Identifiera Leggy stalks att klämma fast. Eftersom klämning är bäst gjort på långa stjälkar som du vill ha bushier och mer fruktbar, ta en bra titt under sen vår och tidig sommar för stjälkar som du vill ha kortare. Det är bäst att klämma på dina mammor när de nya skott som uppstår på våren är 3 till 4 tum (7.62-10.16 cm) hög.
  • Leta även efter några tips som ser döda eller bruna.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 9
    3. Ta tag i spetsen under den första uppsättningen blad. När du har identifierat några stjälkar som ska klappas, ta tag i spetsen av en skott precis under den första uppsättningen löv, ca ½ till 1 tum (1.27 till 2.54 cm) ner i stammen från spetsen.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 10
    4. Knippa spetsen med dina naglar. Använd dina naglar för att klämma av det här spetsen och kassera den klämda spetsen av växten. Upprepa processen att klämma på alla ohälsosamma eller alltför långa stammar.
  • Pinching förkortar inte bara höjden på en lång växt, det möjliggör också en snabb tillväxt av löv och blommar strax under det klyvda området.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 11
    5. Sluta klämma i mitten av juni till början av augusti. Den optimala tiden att sluta klämma för de flesta mammor är i mitten av juli så att växten har tid att blomma och växa före blommande säsong. Om din mamma växt är en tidig kultivator så bör du stanna runt mitten av juni, och om det är en sen kultivator som en "Minnyellow" eller en "Minnungopher" mamma, kan du komma undan med att klämma fast i början av augusti.
  • Slå upp din typ av mamma för att se om det är en tidig eller en sen kultivator.
  • Metod 3 av 3:
    Omsorg för dina mammor efter deadheading
    1. Bild med titeln Deadhead Mums Steg 12
    1. Kassera de döda blommorna och grenarna. Efter deadheading dina mammor är det viktigt att bli av med de döda blommorna, grenar eller stammar som du har tagit av i processen. Skadedjur som sniglar och sniglar kan lägga sina ägg i det döda lövverket och ta över mamma, vilket kommer att skada växten.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 13
    2. Mulch din mamma under våren. En bra tid att mulch din växt är efter deadheading och klämmer på eftersom det kan lägga till näring till jorden och skydda den sårbara växten mot kalla stavar. Lägg till några inches av lätt mulch på våren eller sommaren efter deadheading, och tillsätt mulch i mitten till sent för att skydda mammor mot vintern.
  • Bild med titeln Deadhead Mums Steg 14
    3. Se till att Mums får sol efter beskärning. Mums behöver gott om sol, och det är en bra idé att ge dem den näring de behöver strax efter beskärning. Efter deadheading en inomhusmamma, ta den till en solig fönsterbrädan. Försök att tida deadheading av utomhusmammar så att den får minst några timmar av solljus efter deadheading-processen. av marken känns torr, tillsätt vatten."|}}
  • Tips

    Weeding din trädgård är ett annat effektivt sätt att främja blommande och tillväxt av dina mammor.
  • Se till att du tittar upp den specifika typen av mamma du har så du vet när du ska förvänta dig blommande.
  • Santera alltid dina trädgårdsskärmar med gnidningsalkohol före och efter att du använder dem.
  • Saker du behöver

    • Skarpa trädgårdsskärmar
    • Kompost
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande