Hur man ändrar färgen på hortensior

Hortensior är värda för sina livliga blomningar. Vad du kanske inte vet är att det är möjligt att ändra färg av rosa och blå sorter av hortensior genom att helt enkelt ändra pH-nivån på din växande jord. Använd utspädd aluminiumsulfat för att öka syran av jorden och vända rosa blommor en glänsande, silverblå. Om du vill förvandla dina hortensior från blått till rosa, sprids kalksten över jorden för att sänka surheten och se dem börja rodna!

Steg

Metod 1 av 3:
Testa din jordens pH
  1. Bild med titeln Ändra färgen på hydrangeas Steg 1
1. Samla ett urval av jorden som dina hortensior planteras i. Gå ut till din trädgård och använd en handtrowel för att gräva 4-5 små hål till ett djup av 6-8 tum (15-20 cm) vardera i området runt din hortensia. SKRAKE A /2 tum (1.3 cm) lager av jord från sidan av varje hål. Kombinera dina prover i en stor behållare och täta behållaren för att hålla jorden fräsch.
  • Plast och glasbehållare fungerar bäst för lagring av markprover. Dessa material är fria från kemikalier som kan leech i ditt prov och kasta av sin komposition.
  • Om du har flera hortensior spred sig i hela din trädgård, är det en bra idé att ta ett prov från varje enskilt område, eftersom markkompositionen kan variera ganska lite på några få meter.

Dricks: Blanda ihop flera prover från olika fläckar runt anläggningen hjälper dig att bestämma den "genomsnittliga" surheten i din växande jord.

  • Bild med titeln Ändra färgen på hydrangeas Steg 2
    2. Skicka ditt jordprov till ditt lokala USDA Co-OP-laboratorium för testning. Dubbelkontroll att din samlingsbehållare är ordentligt förseglad och placera den inuti en lufttät plastpåse. Om du bor i USA, kör en sökning efter USDA Co-op Research and Extension Office närmast ditt område och skickar ditt prov av för detaljerad analys. Resultaten de skickar tillbaka kommer att berätta allt som är i din jord.
  • I vissa fall kan ditt lokala tilläggskontor debitera en liten avgift för att köra markundersökningar.
  • Vissa plantskolor och trädgårdscentra kan också vara utrustade för att utföra markprov.
  • Bild med titeln Ändra färgen på hortensior steg 3
    3. Testa din jords pH själv med ett kommersiellt jordprovningssats. För att använda ditt testkit, burrow ett hål i mitten av ditt jordprov och fyll det med destillerat vatten. Sätt sedan in den medföljande testproben eller remsa i det leriga vattnet och vänta på den tid som anges i instruktionerna. I slutet av den här tiden, läs numret på sonden eller jämför färgen på remsan till diagrammet på produktens förpackning för att bestämma jordens pH-nivå.
  • Om du ser ett nummer lägre än 7 betyder det att din jord är sur. Om det är högre än 7, är det grundläggande eller alkaliskt. En läsning av exakt 7 betyder att din jord har ett neutralt pH.
  • Du kan köpa ett jordtestkit på något trädgårdshus eller hemförbättringscenter. Många av dessa kit innehåller tillräckligt med prober eller remsor för flera test.
  • Det är viktigt att du använder destillerat vatten när du testar din jord hemma. Eftersom det har ett neutralt pH behöver du inte oroa dig för att kasta bort dina resultat.
  • Bild med titeln Ändra färgen på hortensior steg 4
    4. Kör ett snabbt DIY pH-test med hjälp av ättika. Om du inte känner för att du kommer att skicka av för en detaljerad markanalys eller använda ett hemtestkit, finns det ett smartt trick du kan försöka genast i ditt eget kök. Avtäck din uppsamlingsbehållare och häll 1-2 vätskesounces (30-59 ml) destillerad vit vinäger över jorden. Om ättika fizzes när det rör marken, betyder det att jordens pH är särskilt hög.
  • Om din jord har ett surt eller neutralt pH, reagerar ättika på något sätt.
  • Detta test är endast användbart för att identifiera mycket alkalisk jord, och kommer inte att berätta något om dess exakta pH-nivåer.
  • Bild med titeln Ändra färgen på hortensior steg 5
    5. Vänta tills dina hortensior är hjärtliga innan de experimenterar med dem. Hålla fast vid försök att ändra färgen på dina hortensior tills de är minst 2 år gammal. Detta kommer att ge dem en chans att återhämta sig från den initiala chocken att plantera och balansera sina egna naturliga kemikalier.
  • Generellt sett är det inte en bra idé att röra för mycket med din jordens pH. Var medveten om att försök att ändra färgen på dina hortensior kan påverka deras hälsa, även om de är väletablerade.
  • Metod 2 av 3:
    Slår rosa hortensior blå
    1. Bild med titeln Ändra färgen av hydrangeas Steg 6
    1. Köp ett paket med aluminiumsulfat. Detta naturligt förekommande salt kan användas för att säkert stöta upp surhetsnivån av grundläggande jord. Aluminiumsulfat finns på de flesta trädgårdsskötsel, liksom gräsmattan och trädgårdsdelen av olika Supercenters. En 4 lb (1 800 g) låda brukar bara köra dig runt $ 12-15.
    • Om du inte vill spendera pengar på rent aluminiumsulfat är ett annat alternativ att börja spara dina gamla kaffegrunder, äggskal och citrusskal i en täckt behållare. När det får sönderdelas i 2-3 dagar, släpper dessa material föreningar som kan driva upp jordens pH.
  • Bild med titeln Ändra färgen på hortensior steg 7
    2. Blanda /4 uns (7.1 g) aluminiumsulfat med 1 gallon (3.8 liter) vatten. Mät ut saltet i botten av en vattenburk, häll sedan i vattnet. Rör eller skaka blandningen tills saltet löser sig helt.
  • Dessa belopp bör endast fungera som en grov riktlinje. Följ alltid tillverkarens instruktioner som beskrivs på etiketten för den specifika produkten du arbetar med för att säkerställa att du använder en säker koncentration.
  • Bild med titeln Ändra färgen på hydrangeas Steg 8
    3. Applicera aluminiumsulfatlösningen liberalt till din växande jord. Behandla ansökan som om du utförde en rutinmässig vattning-suga jorden runt växtens botten noggrant, stannade när vätskan bara börjar poola. Gör detta för varje hortensia du vill behandla.
  • Det finns inget behov av att blöta bladen eller blommorna själva. Växten kommer att ta in det utspädda aluminiumsulfatet genom sina rötter och sprida det utåt till lövverket.
  • Om du har bestämt dig för att använda kaffegrund, äggskal, citrusskal eller andra organiska material, bara arbeta dem under jordens yta och vattna växten som vanligt efteråt.
  • Varning: Undvik att övervattna dina hortensior. För mycket vatten är redan dåligt för växter, och tillägget av aluminiumsulfat gör det bara mer skadligt.

  • Bild med titeln Ändra färgen på hortensior Steg 9
    4. Fortsätt behandla dina hortensior varje 2-4 veckor i upp till ett halvt år. Byte av färg kommer inte att hända genast. Det kan faktiskt ta veckor eller till och med månader innan du börjar märka en skillnad. Fortsätt med dina aluminiumsulfatansökningar under våren och sommaren, skala den tillbaka på hösten och vintern när växten går vilande.
  • Helst bör pH-nivån på din växande jord vara mellan 5.2 och 5.5 konsekvent.
  • Introducerar aluminiumsulfat till dina hortensior när de har gått in i viloläge kan stunt deras återkomst på våren eller till och med för att de ska dö av. Övervaka dina växter noggrant och avbryta dina applikationer om de verkar vara i dålig hälsa.
  • De arter du arbetar med, liksom de specifika förutsättningarna för din växande jord, kan påverka den slutliga färgningen av dina hortensior. Blommor med en djup rosa eller rödaktig gjutning, till exempel, kan ta en nyans som är mer lila än känslig blå.
  • Metod 3 av 3:
    Gör blå blommor rosa
    1. Bild med titeln Ändra färgen på hortensior steg 10
    1. Plocka upp en påse med jordens trädgårds kalk. Denna typ av lime är också ibland känd som "Dolomitic Lime."Du hittar det på något trädgårdscentrum, tillsammans med hårdvaruaffärer och online-återförsäljare. Beroende på var du får din lime, och hur mycket du köper kan det kosta $ 2-8 per 1 pund (450 g).
    • Trädgårdskalk kommer i påsar som sträcker sig i storlekar från 1-50 pund (450-22,680 g). Du kommer att använda den för att ordna dina hortensior regelbundet i upp till 6 månader i taget, så se till att du köper tillräckligt.
    • Lime är mycket alkalisk, vilket innebär att det tjänar till att höja pH-värdet för din plantering, vilket orsakar blekblå hortensior att bli en rosa rosa i processen.
  • Bild med titeln Ändra färgen på hydrangeas Steg 11
    2. Sprida kalk jämnt över jorden vid basen av dina växter. Överför den granulerade kalk till en trädgårdsspridare, eller spruta det helt enkelt med att använda en mätkopp eller handged hand. Trädgårdsexperter rekommenderar att man tillämpar ett förhållande på 4 pund (1 800 g) per 100 kvadratmeter (9.3 m) för att undvika överbelastning av jorden.
  • Du kan applicera kalk omedelbart före eller mellan dina vanliga vattendrag. Allt som är viktigt är att det gör direkt kontakt med jorden.
  • Var försiktig så att du inte kan höja för mycket lime på en gång. Om du gör det kommer du att införa din jord med stora mängder magnesium, vilket resulterar i sjuka, missfärgade löv eller sämre döda hortensior.
  • Dricks: För bästa resultat, sikta på att hålla pH-värdet på din växande jord mellan 6.0 och 6.2. Testa din jord regelbundet hjälper dig att hålla dig inom det optimala området.

  • Bild med titeln Ändra färgen av hydrangeas Steg 12
    3. Återanvända kalk varje 3-4 veckor under växtsäsongen. Fortsätt konditionera dina hortensior under våren och sommarmånaderna medan de fortfarande aktivt växer. Du bör börja bevittna en gradvis färgändring efter flera veckor eller månader. När du gör det kommer effekterna att vara ganska fantastiska.
  • Kom ihåg att inte applicera kalk mer än en gång i något 3-4 veckors intervall.
  • Du brukar få mer uttalad och omedelbara resultat som vrider blå hortensior rosa än du kommer att vända rosa blå.
  • Om du misslyckas med att hålla fast vid dina kalkansökningar, kan dina hortensior återgå till sin ursprungliga färg eftersom de kemiska nivåerna av den omgivande jorden återgår till normal. Du kan återuppta dina applikationer i början av följande växtsäsong.
  • Bild med titeln Ändra färgen på hortensior steg 13
    4. Foder dina hortensior med ett 25-10-10 gödselmedel på sen vår eller fall. Vid slutet av växtsäsongen, använd ett lager av fosforrika gödselmedel till alla dina växter. Var noga med att distribuera gödningsmedlet enligt tillverkarens instruktion för ditt klimat och jordtyp. När du är klar, vänta tills den följande våren återupptar dina vanliga kalkapplikationer, om så önskas.
  • Det är viktigt att använda ett gödningsmedel som innehåller höga fosfornivåer för att förhindra aluminium (vilket gör rosa blommor blå) från att krypa in i jorden.
  • Befruktning återställer vitala näringsämnen till din växande jord och förhindrar att det tillsatta magnesium i kalken skadar dina hortensior.
  • Tips

    Det är lättare att manipulera färgen på krukhydrangeas än markväxter på grund av den mindre storleken på markmiljön.
  • Gör dina nyskurna hortensior längre genom att dölja stammarna i kallt vatten och håller dem sedan i varmt vatten i 30 sekunder innan de överförs till en behållare fylld med kallt eller rumstemperaturvatten.
  • Varningar

    Tänk på att genom att introducera utländska ämnen till din växande jord i ett försök att återkalla dina hortensior, kommer du att störa deras naturliga förhållanden. Detta kan potentiellt försvaga eller till och med döda dina växter.
  • Tyvärr är det inte möjligt att ändra färgen på vita hortensior, oavsett hur svårt du försöker.
  • Saker du behöver

    Testa din jordens pH

    • Handtrowel
    • Lidded plast eller glasbehållare
    • Lufttät plastpåse
    • Kommersiella marktestkit (tillval)
    • Destillerad vit vinäger (tillval)

    Slår rosa hortensior blå

    • Ren aluminiumsulfat
    • Vattenkanna
    • Vatten
    • Kaffe grunder, äggskal, citrusskal eller andra organiska material (tillval)

    Gör blå blommor rosa

    • Trädgårdskalk (Dolomitic Lime)
    • Trädgårdsspridare eller mätkopp
    • Vatten
    • 25-10-10 gödselmedel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande