Hur får man baby mjuka fötter

Våra fötter tar mycket straff på daglig bas, stående, springande och bär skor alla tar sin vägtull. Om dina fötter känner sig torra eller callused, det finns några sätt att du kan skämma bort dem för att få dem att känna sig mjuka igen. Att få fötterna att vara barnmjuk kan inte hända över natten, men med lite tålamod kan du ha silkeslen galen fötter på nolltid.

Steg

Metod 1 av 10:
Blöt dina fötter i varmt vatten i ca 10 minuter.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 1
1. Detta hjälper din hud att känna sig mjuk och lätt att exfoliera. Du kan antingen fylla en liten hink med vatten eller komma in i duschen / badkaret för att låta dina fötter ha en lyxig blötläggning.
  • Det är vanligtvis mycket lättare att exfoliera när din hud redan är mjuk och varm, så det är viktigt att suga dem först.
  • Om dina fötter känner sig öm, lägg till 300 g (1.5 koppar) av Epsom Salt till ditt bad. Detta kommer att hjälpa till att lugna dina värkande fötter och muskler.
Metod 2 av 10:
Pat fötterna torra med en handduk.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 2
1. Att lämna din hud fuktig kan leda till bakterier och svamptillväxt. Använd en handduk för att klappa din hud torr när du kommer ut ur badet eller duschen. Glöm inte att få veckorna mellan tårna!
  • Detta är särskilt viktigt om du är benägen för idrottarens fot eller tånagel svamp.
  • Om du verkligen är orolig för svamp- eller bakterieutveckling, använd en hårtork på den svala inställningen för att snabbt torka dina fötter när du kommer ut ur badet eller duschen.
Metod 3 av 10:
Exfoliera med en pimpsten på en daglig basis.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 3
1. Pimpstenar hjälper till att ta bort död hud och förhindra calluses. När du kommer ut ur badets dusch, gnugga stenen långsamt och försiktigt över dina klackar, bollarna på dina fötter och de yttre kanterna av dina stora tår.
  • Använd en cirkulär rörelse när du gnider antingen en pimpsten eller fotfil på din hud. Du behöver bara utföra detta steg i några minuter på varje fot. Var noga med att vara försiktig när du använder en pimpsten för att undvika att oavsiktligt skada din hud.
  • Om du inte har en pimpsten, använd en saltskrubb istället. Blanda (128 g) salt och /2tsk (2.5 ml) av en eterisk olja, gnid sedan på fötterna för att exfoliera dem.
Metod 4 av 10:
File områdena på dina fötter som är super grova eller torra.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 4
1. Dina klackar och utsidan av tårna kan ha mycket hud uppbyggd. Om du märker att det finns områden på dina fötter som inte blir mjukare med pimpstenen, ta en Emery Board och gnid det försiktigt över dessa områden.
  • Fotfiler är super skarpa, och de kan skada dina fötter om du gnuggar för hårt. Börja sakta och sedan arbeta dig upp för att raka ner din hud.
  • Fotfiler fungerar bra på corns och calluses också.
Metod 5 av 10:
Fuktar dina fötter med lotion eller grädde.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 5
1. Dina fötter utsöndrar inte olja, så de kan inte hydrera sig själva. När du kommer ut ur duschen eller badet och du har exfolierat, klistra fötterna och applicera en fuktkräm över dina fötter.
  • Om du är benägen för idrottsfot eller svampinfektioner, lägg inte fuktkräm mellan dina tår. Den fuktiga miljön kan odla bakterier och svamp.
  • Kom ihåg att lotion och grädde kan göra fötterna hala, så var försiktig om du går på ett kaklat eller trägolv med dina nakna fötter efter att ha tillämpat fuktkräm!
Metod 6 av 10:
Gör dina tånaglar mjukare med petroleumgel.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 6
1. När vädret är torrt kan dina tånaglar känna sig svåra eller spröda. Använd ett tunt lager av petroleumgel på dina tånaglar varje natt för att få dem att känna sig mjukare och mjukare.
  • För att undvika att gnugga petroleumgelén på dina lakan på natten, bära strumpor i sängen.
  • Detta kan också hjälpa till att mjuka dina naglar så att du kan trycka tillbaka om de är för långa.
Metod 7 av 10:
Använd en fotmask för intensiv hydrering.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 7
1. Om dina fötter är riktigt torra eller callused kan du behöva en föryngrande mask. När du har exfolierat och fuktat fötterna, mixa /4C (59 ml) pumpa puré, 1/4 tsk (1.42 g) kanel och /4c (59 ml) vanlig yoghurt. Sprid blandningen på fötterna, låt den sitta i 15 minuter.
  • Kanel hjälper till att mildra din hud, och pumpa puré arbetar för att lysa och närma det.
  • Du behöver inte använda en fotmask varje dag - bara när dina fötter känner sig speciellt grova, som under vintern eller efter en lång dag med manuell arbetskraft.
Metod 8 av 10:
Behandla corns och calluses med exfoliering och fuktkräm.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 8
1. Dessa tuffa fläckar kan leda till smärta och obehag på dina fötter. Om du har en majs eller callus, börja med att blötlägga fötterna i varmt vatten i ca 10 minuter. Använd din pimpsten för att försiktigt fila ner området och applicera sedan en fuktkräm.
  • Du kan göra det varje dag tills du blir av med din majs eller callus.
  • Om du har diabetes eller din majs / callus är särskilt smärtsam, kontakta en dermatolog.
Metod 9 av 10:
Täcka blåsor så att de kan läka.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 9
1. Blåsor händer ofta på grund av ojämna strumpor eller skor. Om du får en blister, täcka den med ett bandage för att låta det pop och dränera på egen hand. Om din blåsor gnuggar mot dina skor, använd vaddering (som moleskine) för att skydda den.
  • Om din blister är särskilt stor eller smärtsam, kan du behöva lansera det på egen hand. Använd gnidningsalkohol för att sterilisera en liten nål, så försiktigt peka på blisterkanten och låt den dräneras.
  • Om du märker någon pus eller rodnad som din blister läker, kan det vara ett tecken på en infektion. Prata med en dermatolog direkt.
Metod 10 av 10:
Skydda dina fötter med skor och strumpor.
  1. Bild med titeln Få Baby Soft Feet Steg 10
1. Att gå ut barfota kan få fötterna att känna sig grova. Se till att du alltid har lämpliga skor innan du går ut för att hålla fötterna att känna sig silkeslen och mjuka.
  • Du bör alltid se till att dina skor passar dig bra! Skor som är för små kan leda till blåsor, corns och calluses.
  • Gå för fukt-wicking strumpor, som bomull och ull, för att hålla fötterna torra.

Tips

Baby mjuka fötter kommer troligen inte att hända över natten. Fortsätt ta hand om dina fötter för att se långsiktiga resultat.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande