Hur man fräscha illaluktande skor

Mellan springande, promenader och leker, får våra fötter svettiga - och det kan göra våra skor lite illaluktande. Om du har märkt en viss långvarig lukt efter att du har tagit bort dina skor, kan det vara dags att ge dem en snabb fräschning. Använd någon av dessa DIY-metoder för att bli av med obehagliga lukt och göra dina skor luktar som ny igen.

Steg

Metod 1 av 11:
Torka dina skor i solen.
  1. Bild med titeln freshen illaluktande skor Steg 1
1. Hitta en solig plats utanför eller lägg dina skor nära en värmare. Ta ut snören och lyft upp tungan för att låta dem torka ut snabbare.
  • Försök att lämna dina skor i 24 timmar för att se till att de är riktigt torra.
  • Att hålla dina skor torra kommer att bidra till att förhindra den bakteriella tillväxten som orsakar en dålig lukt.
  • Du kan också placera en fläkt bredvid dina skor för att hjälpa dem att torka snabbare.
Metod 2 av 11:
Använd Baking Soda för att torka ut dina skor.
1. Nå för bakpulveret om dina skor inte torkar på egen hand. Stänk ett tunt lager i dina skor och låt dem sitta ute i 24 timmar. Doppa ut bakpulveret innan du sätter dina skor på för färska, torra skor.
  • Om du verkligen vill döda en obehaglig lukt, blanda i 1 till 2 droppar eteriska oljor med bakpuljen.
Metod 3 av 11:
Absorbera fukt med tidningen.
1. Boll upp en handfull tidningar, håll sedan dem inuti dina skor. Papperet kommer att absorbera fukt över natten för att ta bort lukt och hålla dina skor luktade färska.
  • Om du inte har en tidning, rippa upp en papperspåse eller använd tissuepapper istället.
  • För extra luktkämpe, lägg till några droppar vanilj eterisk olja till tidningen innan du lägger in den.
Metod 4 av 11:
Mask lukt med torktumlare.
1. Ta tag 2 torktumlare och boll upp dem i dina händer. Stuff ett torktumlare i varje sko och låt den sitta över natten. När du sätter dina skor igen, ta torktumlare ut för att njuta av den färska doften i dina skor.
  • Du kan använda torktumlare för att deodorize den plats du lagrar dina skor, som din gymnastikväska eller din arbetsväska.
  • Om dina skor fortfarande är illaluktande efter 24 timmar, byt ut torktumlare med en ny och låt dina skor sitta ute i ytterligare 24 timmar.
Metod 5 av 11:
Använd salt för att uppdatera dina skor.
1. Ta tag i ett vanligt bordsalt och strö ett tunt lager i varje sko. Lämna det där i ca 24 timmar, skaka sedan dina skor innan du lägger dem på igen.
  • Salt hjälper till att absorbera fukt och minska lukt naturligt.
  • Detta knep fungerar bäst på duk och mesh skor, men det kommer inte göra mycket för läder eller mocka.
Metod 6 av 11:
Desinficera dina skor med gnidningsalkohol.
1. DAB en liten bit av att gnugga alkohol på några bomullsplattor eller bomullsbollar. Torka ner insidan av dina skor för att ta bort lukt som orsakar bakterier och desinficera dina skor.
  • Detta är ett bra sätt att rengöra utsidan av dina skor om de blir lite smutsiga, också.
  • Rubbing alkohol kan vara lite stark, så se till att du gör det i ett välventilerat område eller utanför.
Metod 7 av 11:
Blöt dina insoles i vatten och ättika.
1. Blanda ett förhållande 1: 1 av vatten och vit vinäger. Sätt dina insoles i en skål eller hink, låt dem suga i ättikablandningen i minst 24 timmar. Skölj dina insoles med varmt vatten och låt dem lufttorka innan de sätter tillbaka dem i dina skor.
  • Vinäger är en luktätare, varför det fungerar för att fräscha upp dina skor. Men du kanske märker en liten ättika lukt efter dina insoles torra. Om du inte är en fan av ättika, kanske det inte är lösningen för dig.
Metod 8 av 11:
Tvätta dina insoles.
  1. Bild med titeln freshen illaluktande skor Steg 8
1. Ta bort sulorna från dina stinkiga löparskor eller sneakers. Kasta dem i tvättmaskinen på en mild cykel, sätt dem ut för att lufttorka helt innan de sätter tillbaka dem i dina skor.
  • Om dina insoles fortfarande är illaluktande efter en tvätt, kan du köpa nya från en skoaffär för att ersätta dem alla tillsammans.
  • Försök handtvätt dina insoles med varmt vatten och diskmedel om du inte vill köra dem genom tvättmaskinen.
Metod 9 av 11:
Prova en antifungal spray eller pulver.
1. Använd sprayen eller pulvret för att döda svamp. Du kan hitta dessa produkter på alla livsmedelsbutiker eller drogbutik för att hjälpa till att absorbera fukt och minska lukt.
  • Antifungal fotpulver är vanligtvis förknippat med fotsvamp. Medan Athletens fot är en orsak till fotlukt och illaluktande skor, är det möjligt att ha illaluktande skor utan att ha Athletes fot.
Metod 10 av 11:
Använd medicinerade insoles.
  1. Bild med titeln freshen illaluktande skor steg 10
1. Kasta bort dina gamla, illaluktande insoles och byt ut dem med deodorisering. Du kan hitta medicinerade insoles på de flesta skobutiker eller apotek nära dig.
  • Cedar Wood Insoles hjälper till att förhindra svamp och bakterier från att bygga upp i dina skor (plus, de luktar också bra).
Metod 11 av 11:
Sätt dina skor i tvättmaskinen.
  1. Bild med titeln freshen illaluktande skor Steg 11
1. Kontrollera taggen på dina skor för att se till att de är maskin tvättbara. Ta ut snören och insolesna, lägg sedan dina skor i en örngott för att hålla dem skyddade. Kasta dem i tvättmaskinen på en mild cykel, låt dem lufttorka i ca 24 timmar.
  • De flesta duk och mesh skor (som sneakers och löpskor) är bra att sätta igenom tvättmaskinen. Läder, mocka eller gummi skor kan inte hålla upp också.
  • Se till att dina skor är super torra innan de bär dem igen! Att sätta på våta skor kan leda till en ännu sämre lukt.
  • Även om det kan tyckas som ett logiskt nästa steg, borde du inte torka dina skor i torken. Den extrema värmen kan varpa och krympa dina skor, vilket gör dem omöjliga att bära.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Tvätta fötterna varje dag och torka dem noggrant för att minska lukt och bakterier.
  • Om du har extra svettiga fötter, försök ändra dina strumpor halvvägs genom dagen för att skära ner på svett och lukt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande