Hur man gör en självpedikyr

Att ha attraktiva fötter är en universell önskan. Oavsett om du är en manlig eller kvinnlig, ung eller gammal, attraktiv, snygg, och rena fötter är att föredra för gnarly, smärtsamma, okända. Den höga kostnaden för salongpedikyr kan betyda att försöka dölja dina fötter i strumpor eller stängda skor i månader tills du har råd att komma till salongen. Lyckligtvis finns det enkla steg för att ge dig en hemmapedicure: förbereda förnödenheter, städa upp fötterna och polera dem.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereda leveranser
  1. Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 1
1. Ta inventering av vad du redan äger. Om du är bekant för spa-behandlingar hemma kan du redan ha några av de nödvändiga leveranserna till hands. Kontrollera dina skåp för Epsom-salter, nagelklippare, en Emery Board, en cuticle pusher, en fil (eller pimpsten), nagelkräm, tåseparatorer, nagellackborttagare och nagellack.
  • Även om inte alla dessa verktyg är absolut nödvändiga, kommer alla att resultera i en salong-finish hemma pedikyr, snarare än en amatör en.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 2
    2. Gå till en skönhetsbutik. Om du saknar något av ovanstående ingredienser, besök din lokala skönhetsföretag och plocka upp dem. Prata med butiksklubbarna och fråga vilka verktyg som är bäst för hemmabruk mot salonganvändning.
  • Vissa manikyr och pedikyrkit är utformade för proffs, och kommer att innehålla verktyg som du sannolikt inte använder. Köp de grundläggande behoven för din hemmapedicure, vilket lämnar salongbetyg verktyg till professionella.
  • Antag inte billigare betyder bättre - även om du inte behöver en uppsättning professionell pedikyruppsättning, vill du inte ha en uppsättning som är spetsig, heller. Testa verktygets styrka och se till att metallen är tjock nog att motstå böjning.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 3
    3. Ta en ren hink och några Epsom-salter. Köp en ren hink, om det behövs, och några EPSOM-salter för att blötlägga fötterna. Även om du kan använda många saker på platsen för Epsom-salter, som magnesium och specialiserade fotsugar, är Epsom-salter billiga, avkopplande och effektiva.
  • Helst, använd en hink som kan rymma båda dina fötter samtidigt. Även om du kan suga en fot i taget, blötlägger båda fötterna samtidigt blir bekvämare och kommer att göra processen snabbare.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 4
    4. Lägg ner några handdukar. Innan du börjar din pedikyr, lägg ner en handduk eller två för att fånga ett släpvatten och torka av dina fötter efter din blöt. Ha en extra handduk och gammal trasa på det färdiga i fall av spill eller polska olyckor.
  • Om möjligt, gör din pedikyr på en hård yta, såsom kakel eller linoleum, eftersom dessa är vattenbeständiga. Om du arbetar med mattan eller trä, städa upp några spill snabbt.
  • Välj handdukar du inte har något emot att bli smutsig eller sliten ner. Även om du vill undvika ett spill av någon av dina ingredienser, händer de, och både nagellack och nagellackborttagare fläckar.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 5
    5. Ta din favorit CD, bok eller TV-show. AT-HOME Pedicures kan innebära 10-30 minuter nedetid. Ta en bok, sätt på lite musik eller sätt på din favoritutställning för att hålla ditt sinne engagerad medan du blöt och ren.
  • Om du kämpar till multitask, lägg i någon klassisk musik för att undvika att klippa dina naglar för korta eller spilla dina ingredienser.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av fötterna
    1. Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 6
    1. Skrubba härdade calluses eller torra fläckar. Du kan använda en kroppsborste för detta, eller ett specialiserat verktyg, som ett pedägg eller pimpsten. Håll din fot över vattnet när du skrubbar, eftersom lite hud kan falla till marken. Var särskilt uppmärksam på dina klackar och kanterna på dina stora tår, eftersom det är de vanligaste gömställen för calluses och död hud.
    • Skruva inte tills du känner dig smärta - Tanken är att ta bort död hud, inte levande vävnad. Om du börjar känna smärta eller obehag har du tagit bort den döda huden och ska gå vidare till nästa område.
    • Medan du kanske föredrar att suga dina fötter först och skrubba andra, är de flesta Callus-borttagningsverktyg utformade för att användas på torr hud. Om du väljer att suga först, se till att dina fötter är helt torra före skrubbning.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 7
    2. Placera varmt vatten och salter i din hink. Den hink du använder kan vara en rengöringshink, eller ett fot spa speciellt utformad för att blötlägga fötterna - antingen kommer att fungera bra. Fyll din hink med varmt vatten och salter och låt salterna lösas upp.
  • Om du vill ha ett mer avkopplande fotbad, kan du inkludera några droppar lavendel eller cedarwoodolja, vilka båda används för att inducera avkoppling och kan ha antibakteriella egenskaper.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 8
    3. Placera en eller båda fötterna i saltvattensblandningen. Placera dina fötter (eller en fot i taget, om utrymme inte tillåter båda fötterna) i hinken och ställ in en timer i 5-10 minuter, enligt din preferens.
  • Om du måste göra en fot i taget, var noga med att slutföra blöt och rengöringsprocessen helt på ena sidan innan du flyttar till nästa.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 9
    4. Klipp dina naglar. Klipp dina naglar rakt mot för att förhindra risken för ingrown tånaglar. Även om du kan frestas att följa nagelns naturliga kurva, riskerar du att skära för kort eller uppmuntra naglar att växa inåt snarare än utåt.
  • Se till att dina clippers inte är tråkiga, eftersom du använder tråkiga clippers kan också uppmuntra ingrown-tånaglar. Om du har svårt att skära igenom din spik, skärpa dina klippare.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 10
    5. Rengör eventuell kvarvarande smuts eller smuts från under tårna. Klippa dina naglar kommer sannolikt att ta bort en del av smutsen och uppbyggnaden deponeras där, men du kan fortfarande få lite smuts att ta bort. Rengör naglarna med tvålvatten (eller vattnet från ditt blötbassäng) tills du inte längre ser någon smuts eller skräp, och dina naglar är rena och ljusa i färg.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 11
    6. File kanterna på naglarna. Att göra det kommer också att minimera risken för ingrown naglar, och kommer att ge en jämn, rundad kant till annars skarpa naglar. Det verkar litet, men hoppa inte över det här steget. Skarpa, ojämn kanter kan leda till obehag, samt göra tillämpningen av polska svårare.
  • Välj en nagelfil med 180- eller 240-grit eftersom de är mer mjuka och du kommer inte vara så sannolikt att dela en spik.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 12
    7. Applicera lotion till dina nyligen rengjorda fötter. Torka försiktigt fötterna med en handduk och applicera olja eller fuktkrämer till fötterna, anklarna och kalvarna. Det här är inte dags för en snabb övergång med lotion-istället, ta dig tid att verkligen massera dina ben och fötter.
  • Om dina fötter är naturligt torra, använd en tjockare lotion eller olja, såsom olivolja. Detta kommer att hjälpa till att täta i fukt och avvärja calluses och död huduppbyggnad. Om dina fötter är naturligt oljiga eller fuktiga, kommer en tunn lotion eller lättare olja, såsom kokosnötolja att vara en bättre passform.
  • Del 3 av 3:
    Applicera grädde och polera
    1. Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 13
    1. Applicera cuticle cream till dina naglar. Dab cuticle cream in i naglarna av alla fem av tårna. Börja med en fot, flytta sedan till den andra, och låt grädden vila i 2-5 minuter, eller som indikeras av ditt speciella varumärkes instruktioner.
    • Återigen är detta ett viktigt steg. Underlåtenhet att mildra dina naglar med grädde innan du trycker ner dem kan det leda till att du rinner eller på annat sätt skadar din nagel och nagel. Var noga med att fukta korrekt innan du arbetar på dina naglar.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 14
    2. Tryck försiktigt ner på dina naglar. Efter att grädden har mjukat dina naglar, ta din cuticle pusher och börja försiktigt trycka ner, vilket ger dina naglar till samma nivå som nagelns botten.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 15
    3. Torka dina tånaglar. Ta bort eventuell återstående lotion eller nagelkräm, eftersom båda kommer att störa appliceringen av din polska. Om det behövs, doppa en trasa i EPSOM-saltblandningen och torka av naglarna först för att ge den polska en torr, ren yta till grepp.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 16
    4. Applicera nagellack. Separera tårna med en tåseparator eller trasa för att göra applikationen enklare. Börjar i mitten av nageln, applicera långa, mjuka slag mot din nagel, gradvis rör sig utåt, tills hela nageln är täckt. Flytta vidare till nästa spik, så att naglarna torkar helt innan du applicerar en andra kappa.
  • Följ detta mönster på var och en av dina naglar, oavsett hur liten. Med hjälp av denna teknik ger en jämn all-over-applikation och kommer att förhindra streaking och klumpning.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 17
    5. Torka dina naglar. När du har applicerat alla kappor, torka dina naglar med ett speciellt utformat ljus, en hårtork eller den vanligaste metoden: låta naglarna lufttorka i 10-20 minuter, eller tills polsken inte längre är klibbig till beröringen.
  • Att låta naglarna torka ordentligt betyder skillnaden mellan en långvarig pedikyr och en som flingor eller chips inom några dagar. Om du inte låter din polska torrt mellan rockar eller före din topplack, kommer din polska att vara benägen att smetas och skrapa.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 18
    6. Applicera en topplack. Applicera en klar topplack för att hålla färgen från chipping. Om naglarna är benägna att bryta, applicera ett andra lager efter det att den första har torkat. Svepa en tunn remsa över toppen av din spik för att försegla dina spikar och förhindra att chipping på grund av dina naglar som slår mot dina skor eller golv.
  • Välj en tunn, klar topplack. En tung toppcoat kommer bara att lägga till bulk och öka sannolikheten för att smetas. Om du lägger till ett andra lager av Topcoat, håll penselstängerna tunna och långa och torka eventuellt överskott av borsten innan du applicerar.
  • Bild med titeln Gör en självpedikyr Steg 19
    7. Behålla din pedikyr. För att hålla din pedikyr som varar längre, tvätta och fuktar fötterna regelbundet. Använd ett mildt rengöringsmedel och rengöringsverktyg för att undvika att chippa polskt, och undvik salt suger tills din nästa pedikyr - saltet i blötköttet kan riva på din polska.
  • Om du duschar dagligen, tvätta dina fötter dagligen och följa upp med fuktkräm. Även om du inte duschar dagligen, rengör och fuktar dina fötter varje natt.
  • Tips

    Använd högkvalitativ nagellack för att göra din pedikyr längre.
  • Sanitera dina verktyg mellan användningsområden för att undvika infektion eller bakterieutveckling.
  • Ge dig själv en pedikyr 1-2 gånger per månad för att hålla tårna fräscha och fötterna släta.
  • På sommaren, när fötterna utsätts för sol, sand och vatten, kan du behöva öka hur många gånger du ger dig en pedikyr i en given månad.
  • Varningar

    Dela aldrig dina spikverktyg utan att först sanera dem noggrant.
  • Använd alltid polsk och polsk remover i ett välventilerat område för att förhindra inandning av potentiellt skadliga kemikalier.
  • Undvik att köpa begagnade verktyg, om möjligt, eftersom du inte kan vara säker på objektets ursprung.
  • Saker du behöver

    • Ett badkar för blötläggning
    • Epsom eller annan fot suga
    • Callus Remover
    • Nagelklippare
    • nagelfil
    • Handdukar och trasor
    • Tåseparator
    • Nagellack
    • Nagellacks bortagning
    • Cuticle Tools och Cream
    • Fuktkräm 
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande