Hur man fixar apelsinskal utan slipning

Apelsinskal är vanlig term för en stil med färg jobb eller gipsfria, där texturen är lite ojämn. Om du försöker fixa apelsinskal i ditt hem, kommer du tyvärr att du måste sanda väggen för att reparera eller ta bort den. För fordon är det definitivt möjligt att ta bort apelsinskalet utan slipning, men. Tänk på, Orange Peel Paint Jobs tillverkar inte defekter. Trots vad du kanske har hört, är det inget fel med apelsinskalanslutningar och du bör bara ta bort apelsinskalet om du verkligen inte gillar det sätt det ser ut.

Steg

Del 1 av 3:
Maskera ditt fordon
  1. Bild med titeln fixa orange skal utan slipning steg 1
1. Täcka allt som inte är målat med maskeringstejp för att skydda det. Ta en rulle med maskeringstejp och gå runt ditt fordon. Använd bandet för att täcka upp några plastkanter, trimmen runt dina fönster, eventuella emblem på ditt fordon och kanterna på dina strålkastare. Mask av vilken del du inte vill skada med den slipande polisaren du ska använda.

Varning: Du kommer att använda ett polerverktyg för att applicera en slipande förening. Om du inte maskerar av de områden du vill skydda kan du sluta skada eller skrapa dem.

  • Bild med titeln fixa orange skal utan slipning steg 2
    2. Lägg till tejp på några delar av dina paneler som inte är plana eller släta. Om du har några åsar, racingband eller bilder på fordonets paneler, tejpa dem av. Använd horisontella band av tejp för att täcka eventuella kanter som sitter i en vinkel för att skydda dem. Det är exceptionellt svårt att ta bort apelsinskal från dessa kanter utan att skada dem, så du är bättre att bara tappa dem.
  • Poleringsverktyget är platt. Det innebär att eventuella vinkel- eller texturerade delar av fordonet inte passar formen på poleringsverktyget. Du är mer benägna att dämpa panelen än att ta bort apelsinskalet i dessa områden.
  • Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 3
    3. Välj en panel för att börja med och tejpa av kanterna på de intilliggande panelerna. Välj vilken panel som ska börja med. Ta sedan av sömmarna på panelerna som omger din startpanel. Till exempel, om du börjar på huven, lägg till bitar av tejp på panelerna som omger varje hjul bredvid huven.
  • Bara för att klargöra, kopplar du inte på panelens kanter du jobbar med. Annars skulle du inte kunna ta bort apelsinskalet nära sömmarna. Du behöver bara ta bort de intilliggande panelerna eftersom rotationspolaren kan böja dem om du inte sandar ut från mitten av panelen.
  • Detta kommer att hålla poleringsverktyget från att borsta mot alla känsliga kanter i fel vinkel. Om du inte gör det kan du skrapa eller böja en intilliggande söm på din dörr.
  • När du arbetar, kommer du att avlägsna dessa bitar av tejp och applicera nya bitar av tejp på sömmarna på nästa uppsättning paneler.
  • Det spelar ingen roll vart du börjar. Du kommer att ta bort skalet från varje panel en i taget så att du kan börja var du än vill.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in din roterande polerare
    1. Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 4
    1. Plocka upp en snabbskuren förening avsedd för fordon att böja stötarna ut. Det bästa sättet att ta bort apelsinskal utan slipning är att använda snabb skärningsförening. Skärande förening är en abrasiv pasta som kommer att erodera ett extremt tunt lager av färg och slita bort apelsinskalet i processen. Plocka upp lite snabb skärningsförening på en lokal bil- eller konstruktionsföretag.
    • Skärande förening används vanligen till buffer och avlägsna repor. Det kommer definitivt att ta bort apelsinskalet, men.
    • Du behöver ungefär 32 vätska ounces (950 ml) förening för att täcka ett medelstort 4-dörrfordon.
  • Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 5
    2. Fäst en apelsinskalborttagningsplatta till en roterande polerare. Köp eller hyra en Rotary Polisher, som i grund och botten är en stor orbital sander utformad för att böja bilar. Få en apelsinskalsavlägsningsplatta eller en denimplatta och skjut kanten på dynan över skivan på rotationspolenens framsida.
  • För specialpaderna marknadsförs de bokstavligen som "Orange Peel-borttagning" Pads. De är typiskt någon form av kombination av sammet, denim och skum.
  • Denim är ett bra val och många föredrar det över de apelsinskalborttagna. Du kommer sannolikt inte att märka mycket av en skillnad mellan de två om du inte gör det här för att leva, men.
  • Du kan inte göra det utan en roterande polerare. Du kan köpa en roterande polerare för $ 150-400, eller hyra en från din lokala byggförsörjning för ungefär $ 15-20 per dag.
  • Varning: Använd inte en ull- eller skumplatta. Den orange peel ser i grunden ut som en serie vågor när du tittar noga på den. Ull och skum kommer att fylla åsarna av dessa vågor och kan göra den orange skalaren värre. Denim och apelsinskal avlägsnande kuddar är platta och kommer inte fylla luckorna mellan vågorna, vilket innebär att de kommer att släta de vågiga åsarna ner jämnt.

  • Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 6
    3. Sprida en 12-16 i (30-41 cm) pärla av förening runt dynan för att prime den. Sätt på ett par nitrilhandskar och vrid din roterande poler över. Häll snabb skärning av munstycket och sprida den på din denim eller apelsinskiva borttagningsplatta i ett zigzagmönster. Använd sedan ditt handskefinger för att sprida föreningen ut så att varje del av dynan är täckt i ett tunt lager av pastan.
  • Du behöver inte göra det om dynan du använder har använts för att avlägsna apelsinskal minst 2-3 gånger före detta.
  • Del 3 av 3:
    Ta bort apelsinskalet
    1. Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 7
    1. Applicera en 6-12 i (15-30 cm) pärla av förening till den första panelen. Ta flaskan av skärande förening och sprida en tjock klistra in över vilken del av den första panelen. Det spelar ingen roll om var du börjar. Du kommer att arbeta i 2-3 ft (0.61-0.91 m) sektioner, så välj bara ett område som ska startas.
    • Vissa människor gillar att börja i mitten och arbeta sig till kanterna, medan andra föredrar att börja på ett hörn och arbeta i. Det är verkligen upp till dig.
  • Bild med titeln fixa orange skal utan slipning steg 8
    2. Sprid föreningen runt panelen i en 2-3 ft (0.61-0.91 m) avsnitt. Med din poler av håller du paden platt mot panelen där du applicerade föreningen. Flytta dynan fram och tillbaka för att sprida pärlan för att skära ihop i en kvadrat- eller rektangelformad sektion. När du har täckt en liten del av panelen med din förening är du redo att börja böja.
  • Detta säkerställer att varje del av panelen i det område du arbetar får en liten förening. Om du inte sprider ut det, kanske du inte hamnar med en jämn färgfärg.
  • Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 9
    3. Ställ in rotationspolaren till 600 rpm och arbeta i en cirkulär rörelse. Det finns en ratt på rotationspolaren. Om RPM inte är listat på ratten, ställ det till "1" eller "lågt."Annars, ställ det till 600 rpm. Dra avtryckaren för att snurra poleringskudden och håll den försiktigt mot panelen. Flytta dynan i en jämn cirkulär rörelse medan du applicerar lätt tryck på fordonet för att börja ta bort apelsinskalet.

    Dricks: Du behöver verkligen inte trycka mycket hårt. Låtsas som om du petting en katt eller borstar någons hår tillbaka. Det är ett mycket lätt tryck.

  • Bild med titeln Fix orange skal utan slipning steg 10
    4. Täcka det område där du sprider den polska ut 3-5 gånger. Fortsätt flytta poleringskudden runt i en jämn cirkulär rörelse. Om området är runt, fortsätt att vända polaren så att dynan vilar parallellt med det område du arbetar på. Täcka varje del av det område där du ursprungligen sprider ut 3-5 gånger tills färgen ser lite blekare och mindre reflekterande än det omgivande området.
  • Om du täcker ett område mer än 7-8 gånger kan du producera för mycket värme från friktionen och börja bära bort färgen. Överdriv inte det. Du kan alltid upprepa denna process igen efter att panelen svalnar från den första omgången av buffning.
  • Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 11
    5. Håll polering tills färgen är blekare och mindre reflekterande än resten av fordonet. Någonstans mellan den tredje och femte cykeln med poleringskudden, kommer apelsinskalet att vara borta. Var uppmärksam på färgen på färgen och hur den speglar ljus för att bestämma när du har slitit bort det. Vanligtvis, när apelsinskalet är borta, kommer färgen att se lite mindre blank, reflektera mindre ljus, och området blir lite blekare än resten av ditt fordon.
  • Det borde vara ganska uppenbart när apelsinskalet är borta. Beroende på hur tjock apelsinskalet var, kan du fysiskt kunna se skillnaden i texturen.
  • Bild med titeln Fix orange skal utan slipning steg 12
    6. Upprepa denna process på resten av dina paneler för att ta bort skalet. När du är klar med det första området, lägg till en pärla av förening till sektionen bredvid den, sprida den ut och buff den med dynan 3-5 gånger. När du avslutar den första panelen, tapa av de intilliggande sömmarna på nästa panel och upprepa processen igen. Denna process kan ta 30-60 minuter.
  • Glöm inte att binda de nya sömmarna när du går till en ny panel. Du får ta bort en söm på paneler du bara buffrade ut om du är nyfiken. Det kommer inte att skada den nyligen buffrade färgen.
  • Kör din handske hand över färgen när du är klar. Om det inte känns smidigt och till och med, återanvända föreningar till alla områden som inte är släta och buffra dem ut.
  • Bild med titeln Fix Orange Peel utan slipning Steg 13
    7. Polera allt på 1000-1600 rpm när du är klar att böja färgen. När du har bufft hela fordonet, upprepa hela processen. Den här gången, skära mängden skärningsförening som du använder i hälften, applicera inget tryck och använd den högsta varvtalet på din polerare. Detta kommer även ut några misstag, ta bort några repor och göra din bil utseende praktiskt. Täcka varje område 1-2 gånger för att slutföra polering av ditt fordon.
  • Fortsätt igen att tappa sömmarna när du arbetar.
  • Låt fordonet lufttorka när du är klar.
  • Tips

    Många mekaniker gör pengar övertygande förare som apelsinskal är en dålig sak och laddar kunder att reparera det. Men det är inget fel med Orange Peel Paint Jobs och det är inget fel med att hålla din färg så det är.

    Varningar

    Rotationspolaren kan verka identisk med en orbital sander, men du kan verkligen inte använda en sander för detta. Poleringskuddarna du behöver kommer inte att passa på verktyget och orbitalsanderna tenderar att spinna för snabbt för detta.

    Saker du behöver

    • Snabb skärningsförening
    • Maskeringstejp
    • Nitrilhandskar
    • Roterande polerare
    • Orange Peel Removal Pad / Denim Pad
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande