Hur får man rättvis hud på två veckor

Du kan uppnå en hälsosam och ungdomlig undersökning med någon hudton. Oavsett om du vill korrigera missfärgning på grund av solexponering eller åldrande, eller du vill bara ha rättvisare hud, har medicinsk vetenskap några mycket bra behandlingar. Även naturen har också sina egna lösningar.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda naturliga metoder
  1. Bild med titeln Få rättvis hud i två veckor Steg 4
1. Blanda apelsinjuice med gurkmejapulver. Vitamin C i apelsiner är viktigt för frisk hud. Det är också ett stort blekmedel på grund av citronsyra. Blanda två matskedar apelsinjuice och en halv tesked gurkmejapulver tillsammans. Applicera Balsam till de mörkade områdena, eller över hela ditt ansikte, om du vill. Lämna det på över natten och skölj det med vatten nästa morgon.
  • Använd det här varje dag för de bästa resultaten. Se till att du helt täcker de områden du vill lätta.
  • Tänk på att gurkmeja har en färgningseffekt, så din hud kan vara orange eller solbränna efter att ha använt den här blandningen, vilket förmodligen är motsatsen till den effekt du går för. Oroa dig inte, när den påverkan bleknar, kommer din hud att vara subtilt rättvisare på grund av fruktsyrorna och gurkmeja.
  • Bild med titeln Få rättvis hud i två veckor Steg 5
    2. Försök att blanda Torkad apelsinskal med yoghurt. Detta gör en mask som du kan använda för att lätta ansiktets hud över alla. Du behöver först ut en apelsinskal. Sedan slipa peel i ett fint pulver och blanda det med vanlig yoghurt. Smides resultaten över ditt ansikte och lämna det på i 20 till 30 minuter. Tvätta den med vatten efteråt. Upprepa dessa två eller tre gånger per vecka.
  • Mjölksyran i yoghurt och citronsyra i apelsinskalet är naturliga blekmedel.
  • Bild med titeln Få rättvis hud i två veckor Steg 6
    3. I en liten skål, blanda en tesked honung, en tesked citronsaft, en matsked pulveriserad mjölk och en halv tesked mandelolja tillsammans. Applicera blandningen i huden och lämna den på ca 10 av 15 minuter, skölj den sedan i kallt vatten. Använd den här masken varannan dag.
  • Bild med titeln Få rättvis hud i två veckor Steg 7
    4. Gör ett grammjöl ansiktsmask. Gram mjöl, även känt som kikärtmjöl eller besan, är gjord av markkikärter (garbanzo bönor.) Det är välkänt i Indien som en exfoliant och hudlätten. Kombinera två matskedar grammjöl, en kvart matsked gurkmeja och två matskedar mjölk. Blanda ingredienserna tillsammans för att bilda en jämn och fin texturerad pasta. Släta masken på ditt ansikte och nacke. Lämna det på din hud i ca 20 eller 30 minuter, skölj sedan det med ljummet vatten.
  • Du kan också använda den här masken på din kropp.
  • Applicera dagligen för de bästa resultaten.
  • Metod 2 av 4:
    Lätta din hud tillfälligt
    1. Bild med titeln dölja röda fläckar på ditt ansikte Steg 8
    1. Återuppliva en trend från 18 och 1800-talet Frankrike.Mycket blek hud var i mode i Frankrike under 1700-talet och 1800-talet, så aristokratiska kvinnor skulle lätta sin hud med kosmetika. Vi kan lära av sina misstag - de tillämpade vanligtvis färg gjorda av bly! Istället, prova dessa säkra alternativ:
    • Snarare än att matcha din smink i ditt ansikte, välj en nyans av fundament en nyans lättare än din faktiska hudfärg. Kom ihåg att även använda concealer och inställning av pulver en nyans lättare än din hud. Blanda sminken i huden på din käftben och nacke så att den bleknar gradvis snarare än att lämna en uppenbar linje som delar den bleka huden på ansiktet från den mörkare huden på nacken (eller ännu bättre, bära en turtleneck eller halsduk).
    • Du kan prova en version av denna taktik utan att spendera massor av pengar på ny kosmetika genom att helt enkelt köpa ett ytbehandlingspulver i en ljusare nyans. Applicera det över din normala grund och concealer, och om du gillar effekten, överväga att köpa lättare foundation och concealer också.
  • Bild med titeln dölja röda fläckar på ditt ansikte Steg 3
    2. Dra nytta av konturutvecklingen. De flesta större kosmetikmärken hoppar på trenden, som också är känd som markering eller strobing beroende på tekniken. Du kan anpassa denna trend för att tillfälligt skapa illusionen av rättvisare hud. Konturering med smink innebär noggrant placera linjer av mörkare färg på områden som är avsedda att återgå, som under dina kindben och längs sidorna av näsan, samtidigt som de placerar ljusa färgstrålar längs områden som är avsedda att sticka ut lite och fånga ljuset , som kindbenen, näsbroen, eller pannan. Sedan blandas färgerna försiktigt så att du inte kan säga att du har satt färg på något annat ställe, men det ger en mycket fin visuell effekt av väldefinierade ansiktsegenskaper.
  • Lär dig om konturtekniker från Denna hjälpsam wikihow artikel, Men när du handlar för produkter, köpa produkter i nyanser något lättare än vad du normalt skulle köpa.
  • Applicera produkterna med hjälp av konturtekniken, men vid varje steg, gå en till två nyanser lättare än vad du normalt skulle gå. Till exempel, när du börjar, applicera Foundation till hela ditt ansikte i en eller två nyanser lättare än din hudton. Därefter, när du konturerar de mörkare områdena, använd en färg som matchar ansiktets naturliga färg (snarare än en mörkare nyans). De markerade, lättare områdena bör vara en nyans eller två jämnare än den färg du började med att verkligen stå ut.
  • Det är viktigt att stanna i samma färgfamilj som resten av din hud. Om du är cooltonad väljer du produkter som är avsedda för cooltonad hud - och om du är varmtonad, välj produkter som är avsedda för varmtonad hud. Annars verkar din konturering som om du har målat ditt ansikte.
  • Bild med titeln dölja röda fläckar på ditt ansikte Steg 9
    3. Använd markeringskräm. För en mer subtil effekt, blanda helt enkelt en markeringskräm i din vanliga grund. Det kommer bara att lätta den faktiska färgen på din hud, utan på grund av sin mycket fina glittrande och ljusstyrka, kommer det att göra att din hud blir rättvisare i ljuset.
  • Prova Josie Maran Argan Enlightenment Illuminizer, NARS Illuminator, eller en liknande produkt från ditt favoritarmärke. Nyckeln är att välja en flytande highlighter som lätt kan blandas i flytande foundation, och i en skugga som är lite lättare än din hudton men i samma färgfamilj.
  • Slutresultatet ska vara hud som tycks glöda, som ett nyfuktigt ansikte - om det verkar glittrande eller glänsande så har du lagt till för mycket belysning till din grund.
  • Metod 3 av 4:
    Försöker OTC Lightening Products
    1. Bilden med titeln Bli av med rodnad på ansiktet steg 3
    1. Prova lotioner eller krämer innehållande niacinamid (vitamin B3). Denna aktiva ingrediens är populär i asiatiska länder, där rättvis och lysande hud är i allmänhet i mode, liksom i USA och andra platser som ett hjälpmedel för att blekna mörka fläckar, Ta bort tans och kvällskinn.
    • Du kan köpa ett serum på 5% niacinamid online eller i hälsokost och allmänna näringsbutiker. Det är tänkt att förbättra hudens tillstånd och elasticitet såväl som att förbättra hudtonen.
    • Du kan också leta efter produkter med niacinamid som en aktiv ingrediens. Några populära varumärken inkluderar Kate Somerville`s Mega-C Dual Radiance Serum, filosofi ingen anledning att dölja multi-ofullkomlighet omvandling av serum, eller misshas tid revolution den första behandlingen essens.
  • Bild med titeln Bli av med rodnad på ansiktet steg 20
    2. Leta efter vitamin C, mulberry extrakt, eller lakritsrot extrakt. Dessa är populära ingredienser i koreanska hudljusprodukter, och de arbetar genom att hämma melaninproduktion i huden.
  • Prova cremorlab vit blomma trimple ljus blommig mask eller vara huden renande vit vattenfall toner.
  • Bild med titeln dölja röda fläckar på ditt ansikte Steg 16
    3. Överväg att använda andra fruktsyror. Syror i frukter fungerar genom att exfoliera det yttre skiktet i huden, vilket väsentligen efterliknar en mycket mild kemisk skal som bleknar mörka fläckar på hudens yta.
  • Prova Goodal Luminant Plus Whitening Essens, Peter Thomas Roth Glykolsyra Hydrating Gel, ren glykol Laktisk Radiance Renewal Mask, eller Ole Henriksen Citronremsa Flash Peel.
  • Metod 4 av 4:
    Med receptkrämer, kemiska peeling och lasrar
    1. Bild med titeln Få rättvis hud i två veckor Steg 1
    1. Använd en hudblekande grädde. De flesta hudblekande krämer innehåller läkemedelshydrokinonen som den aktiva ingrediensen. Du kan köpa sorter som innehåller två procent eller mindre av detta läkemedel på din lokala apotek, medan du behöver recept för att få mer kraftfulla krämer. Dessa har mellan fyra till sex procent hydrokinon. Använd enligt anvisningarna på förpackningen eller av din läkare. Detta innebär i allmänhet att det inte är mer än två gånger dagligen. Som med något annat läkemedel har hydrokinon sina risker. De inkluderar:
    • Tidigt åldrande
    • Ökad risk för hudcancer. Anledningen till detta är att huden behandlas med hydrokinon är mer känslig för solljus.
    • Hudfärgning
    • Allergisk reaktion
  • Bild med titeln Få rättvis hud i två veckor Steg 2
    2. Tänk på en kemisk peel. En kemisk peel är ett förfarande där kemikalier appliceras på huden, vanligtvis ansiktet, vilket får huden att exfoliera och avlägsna. Beroende på hur djupt i huden tränger de in, kommer kemiska peel i tre sorter: ytligt, medium och djupt.
  • Ytliga peeling använder alfa-hydroxi Acidand penetrera bara det yttre skiktet i huden. Välj den här metoden om den missfärgning du försöker ta itu med är mindre. Återhämtningstid är en dag eller så.
  • Mediumskal använder glykolisk eller triklorättiksyra och tränger in i hudens yttre och mitten. De är lämpliga för måttlig hudfärgning. Becausemedium peeling tränger djupare in i huden, det kan ta 14 dagar att läka efter en behandling.
  • Deep peeling är de mest invasiva och som sådan är lämpliga för de mest extrema fallen av missfärgning av huden. Deep peeling använder triklorättiksyra eller fenol, som djupt tränger in i mitten av huden. På grund av detta kan de bara utföras en gång i en persons livstid. Läkningstid är den mest omfattande: 14 till 21 dagar.
  • Oavsett vilken typ av skal, finns det risker. De inkluderar ärrbildning och reaktivering av kalla sår
  • Bild med titeln Få rättvis hud i två veckor Steg 3
    3. Prova laser hud resurfacing med Q-switch nd: yag laser. Laser hud resurfacing fungerar genom att rikta och förstöra de oönskade hudcellerna med hög energi ljus. Kroppen genererar sedan nya hudceller och ökar sin produktion av kollagen, en av byggstenarna för bra hud. Det gör detta utan att skada det övre skiktet i huden, vilket innebär att det inte finns någon stillestånd. Det rekommenderade behandlingsschemat är sex cykler under en tvåveckorsperiod. Du får se märkbara resultat efter varje behandling, som fortsätter att förbättras över tiden.
  • Q-switch refererar till denna lasers förmåga att fungera vid två våglängder: 1064 nm eller infraröd och 532 nm. ND: YAG avser lasers kristallstruktur, vilken isodyminiumdoped yttrium aluminium granat.
  • Mindre biverkningar som viss hudröd kan uppstå, men det resulterar vanligtvis inom 30 minuter av proceduren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande