Hur fixa färgkörningar på metall

Om du applicerar för mycket färg till en yta, kan det börja springa. För mycket löpande färg kan leda till droppar, vilket kan göra ett annars vackert färgjobb ser slarvigt och ojämnt. Den goda nyheten är att det är ganska lätt att fixa färgdroppar på metall-våt eller torr! Tänk på att fixering av löpande färg kan påverka den oöverträffade färgen i det omgivande området. Oavsett hur försiktig du är, kan du sluta behöva repaint området när du har slutat röra upp det och korrigera misstaget.

Steg

Metod 1 av 3:
Våta körningar
  1. Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 1
1. Torka droppen med en luddfri trasa om du upptäcker misstaget direkt. Om du upptäcker en dropp, kan din första impuls vara att ta en trasa och torka droppen bort. Du kan säkert göra det om du upptäcker löpfärgen medan den fortfarande är helt våt, men du måste använda en helt torr, luddfri trasa. Blotte droppfärg för att suga upp överflödet och snabbt måla området för att göra det enhetligt.
  • Om du använder en våt, smutsig eller tjock nappad tyg, kan fibrer eller damm från tyget sluta fast i ditt färgjobb.
  • Om du borstar och det börjar springa, kan du försöka flytta borsten fram och tillbaka över området för att sprida det överflödiga målningen. Du kan behöva använda en trasa för stora droppar, men.
  • Om du använder en rulle och sidorna droppar när du målar, är det ett tecken som du överbelastar rullen i färgbrickan. Lyckligtvis är det här en super lätt att fixa. Flytta bara rullen över området 2-3 gånger i ett överlappande zigzagmönster. Detta kommer att ta bort några droppar.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metall Steg 2
    2. Använd en liten bit av färgtunnare om droppen har skinnat över metallen. Om du upptäcker ett dropp, men det har redan börjat torka lite, kommer trasen inte att ta bort hela färgen. Fyll en liten kopp med lite färgtunnare. Ta en liten konstnärs borste och doppa borsten i färgtunnaren. Lätt borsta färgen tunnare över droppens mitt. Mindre är mer, så ge det några penselsträngar och vänta en sekund för att se om du behöver hålla borstning.
  • Färgen tunnare kommer att försvaga den härdade färgen och tunna den. Om du överdriver det med lösningsmedlet kan du dock sluta avslöja metallen under den omgivande färgen. Du kan fixa det här om det händer, men försök att inte bli galen med färgtunnaren.
  • Om det fortfarande finns en skiss av droppen efter dina första stroke, doppa borsten i lite mer lösningsmedel och spåra den med din pensel. Fortsätt att göra det tills den skinned-överfärgen är borta.
  • Använd en lack tunnare om du målar ett fordon med bilfärg.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metall Steg 3
    3. Blanda droppen i den omgivande färgen med din konstnärens borste. Ladda inte om borsten med mer lösningsmedel när den skinnadefärgen försvagas. Flytta bara din borste fram och tillbaka för att sprida den försvagade färgen och arbeta tillbaka i den omgivande metallen. Fortsätt att göra detta tills du uppnår en uniform, jämn kappa.
  • Detta är verkligen mer av en konst än en vetenskap. Bli inte frustrerad när du gör det här om du inte kan få det att se precis som du vill. Om det behövs kan du alltid repaint området.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metall Steg 4
    4. Repaint din metallyta när det berörda området torkar om det behövs. Om den omgivande färgen fortfarande är våt, kan du återta om området nu för att täcka några fläckar. Om det mesta av färgen har torkat ut i området, vänta 24 timmar för färgen att torka ut helt. Då, ommåla det missfärgade området med din pensel, rulle eller sprayfärg.
  • Måla lite längre än det område du fixade för att blanda färgen tillsammans. Om du till exempel använde ditt lösningsmedel för att borsta ut en 5 med 5 i (13 med 13 cm) avsnitt av droppar, ommåla ett område ungefär 8 med 8 tum (20 med 20 cm) eller större. Detta kommer att hjälpa till att täcka kanterna där du arbetade och dölja korrigeringen.
  • Om området slutar ser lite splotchy eller det ommålade området står mycket, kan du behöva repaint hela objektet för att blanda det.
  • Metod 2 av 3:
    Torkade körningar
    1. Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 5
    1. Ta lite bra sandpapper för att ta bort dropparna. Något runt 1000-grit sandpapper ska fungera för detta. Du kan använda en gipsversion eller ett blad av sandpapper beroende på vad du har lägger dig runt.
    • Använd inte en orbital sander. Du behöver inte massor av friktion för att ta bort torkade droppar, och en orbital sander är mycket sannolikt att avslöja primeren eller metallen under färgen.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metall Steg 6
    2. Sand droppen ner försiktigt för att ta bort överskott av färg från metallen. Ta din sandpapper och gnugga den långsamt fram och tillbaka över droppen för att bära den ner. Öka trycket långsamt om det inte bär bort. Sluta när du har tagit tillräckligt med färgen bort för att skapa utseendet på ett enda, enhetligt lager av färg.
  • Försök att inte sanda ner till metallen under färgen - sandpapper kan skrapa metallen.
  • Om färgen är super svår att ta bort, använd antingen ett grovare sandpapper eller använd fastare tryck. Du kan sluta skrapa den omgivande färgen, men du kan alltid fixa det.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 7
    3. Använd en ren trasa för att torka dammet bort. När du har slipat droppen ner kommer det att finnas damm och strimlar av färgpigment över metallen. Ta en torr, luddfri trasa och torka av området för att ta bort det här dammet. Använd en kombination av fram och tillbaka streck och cirkulära torkdukar för att säkerställa att du torkar bort eventuella rester från sandpapper.
  • Om du använder en smutsig trasa eller en tyg med en tupplur som kommer av, kan du sluta med smuts och litet tyg som klibbar på din färg.
  • Om färgen ser uniform ut och även kan du sluta efter att du har torkat smuts bort. Det finns inget behov av att repaint om du har återställt det ursprungliga färgjobbet!
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metall Steg 8
    4. Repaint den del av metall du slipade om det är missfärgning. Om du tog bort för mycket färg eller du scuffed ytan upp, är det värt att ommåla området. Ta tag i din färgspray, sprayfärg eller pensel och repaint området på samma sätt som du ursprungligen gjorde med din pensel, rulle eller sprayfärg.
  • Alla scuff-märken från sandpapper kommer att stå ut. Du kanske inte behöver göra ett ton av ommålning här. En eller två swipes med din sprayfärg eller pensel bör täcka området bara bra. Vänta 24 timmar efter ommålning för att se hur det ser ut när det är torrt.
  • Eftersom slipning bokstavligen tar bort ett lager av färg, sätter det bakre delen av det ganska bra.
  • Om det ommålade området ser lite inkonsekvent med resten av ditt färgjobb, vänta minst 24 timmar och repaint hela objektet eller yta igen. En andra kappa kommer att täcka upp ditt arbete.
  • Metod 3 av 3:
    Förebyggande
    1. Bild med titeln Fix Paint körs på metall Steg 9
    1. Håll munstycket 6-8 i (15-20 cm) bort om du spraymålning. Om du använder en färgspray eller burk av sprayfärg, håller munstycket super nära ytan att leda till droppar. Men att hålla den för långt borta kommer att leda till en ojämn kappa. Håll munstycket 6-8 tum (15-20 cm) bort från ytan hela tiden medan du håller avtryckaren ner. På så sätt har du en stadig kontroll över burken, du får en jämn kappa, och färgen kommer inte att springa medan du arbetar.
    • Måla inte ute om det är super blåsigt ut. Du måste hålla burken super nära metallen om det är blåsigt men det är svårt att undvika droppar om du håller det som är nära till ytan.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 10
    2. Håll kan flytta kontinuerligt medan spraymålning. Om du använder en sprutpistol eller sprayfärg, håll aldrig munstycket ner utan att flytta den. Hålla en stadig ström av färg på ett ställe i mer än en sekund kommer att få färgen att bygga upp, vilket kan leda till droppande. En massa snabba, tunna skikt kommer alltid att resultera i en renare yta än en tung, kontinuerlig ström av färg ändå.
  • Om du är orolig för att bli färg överallt när du flyttar burken fram och tillbaka snabbt, sätt en droppe tyg eller använd målarens tejp för att täcka alla områden du vill hålla torr.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 11
    3. Ladda spetsen av borsten om du borstar målning. Om du använder en färgborste, doppa inte borstarna hela vägen in i färgen. Istället doppa bara botten 1-1.5 tum (2.5-3.8 cm) av borstarna i färgen innan du kommer till jobbet. Du använder bara spetsen av borstarna för att applicera färg och ladda borsten upp hela vägen kommer att orsaka överflödig färg att glida ner borstarna när du arbetar.
  • Du är också mycket mindre benägna att få en jämn färgfärg om du överbelastar borsten. Även om du inte hamnar med droppar, kommer ditt färgjobb inte att känna eller se uniform.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 12
    4. Tryck på borsten på sidan av burk eller färgbricka innan du målar med en borste. Om du borstar, trycker du på änden av handtaget mot sidan av din färgbricka eller kan du ladda bort borstarna. Detta kommer att slå av några stora glober av färg som sannolikt kommer att få färgen att springa på väggen.
  • Du behöver inte whack borsten super hård. En mild 2-3 kranar bör vara mer än tillräckligt för att hålla din färg från att springa.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 13
    5. Borsta bort från hörn för att undvika att ladda dem med överskott av färg. Färg tenderar att bygga upp verkligen snabbt hörn och skarpa vinklar, vilket kan få färgen att springa. För att undvika detta, borsta bort från hörnen - inte i dem. Start /4-/2 i (0.64-1.27 cm) bort från ditt hörn och dra borstarna bort från det. Upprepa denna process 2-3 gånger tills färgen täcker kanten av hörnet och upprepa denna process på den intilliggande ytan för att få en droppfri finish.
  • Om du inte har börjat måla än, få en vinklad borste! Plana borstar är mycket svårare att använda om du målar något som inte är helt platt.
  • Bild med titeln Fix Paint körs på metallsteg 14
    6. Överlappa varje stroke och färg vertikalt om du använder en rulle. När du använder en rulle, målar du upp och ner i kolumnliknande sektioner. Att flytta rullen horisontellt kommer att orsaka färg att springa från botten av rullen. Efter varje stroke, täck de kanter där du tidigare målat så att valsen på rullen körs över kanterna på de tidigare linjerna du målade. Detta kommer att hålla måla från att bygga upp på kanterna på rullstrålarna och släta ut potentiella körningar.
  • Rullar kan leda till lätt splatter, men du är osannolikt att sluta med massor av droppar. Om din rulle droppar mycket, är det ett tecken du dunkar rullen i färg och använder inte åsarna i färgbrickan. När du laddar rullen upp, flytta den 3-5 gånger längs de tomma åsarna på den övre halvan av färgbrickan för att rensa överskottsfärgen.
  • Tips

    Om du är spraymålning metall, välj en rostskyddad emalj. Det tar lite längre tid att torka än traditionell latexfärg, men det kommer att hålla sig till metall mycket bättre.

    Saker du behöver

    Våta körningar

    • Luddfri trasa
    • Måla tunnare eller lack tunnare
    • Rund konstnärens borste

    Torkade körningar

    • Sandpapper
    • Luddfri trasa
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande