Hur torkar du en bil

De flesta bilägare vet att en grundlig tvätt kan verkligen förbättra en bils utseende, men det sätt du torkar din bil efteråt spelar också en stor roll i hur obefläckade och nya det ser ut. Felaktig torkning kan orsaka vattenfläckar och även repor i färgen, så det är viktigt att du använder rätt material och tar din tid. Oavsett torkningsmetoden du använder, skölj alltid och ark utsidan av din bil med vatten först för att ta bort skräp och spola bort överskott av vatten så det är lättare att torka.

Steg

Metod 1 av 4:
Använder en icke-slipande handdukTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Torka en bil Steg 1
1. Få en absorberande, icke-slipande handduk för att torka av din bil med. Använd aldrig ett vanligt bad eller kökshandduk för att torka ditt fordon eftersom slipfibrerna kan skrapa färgen. Även om du inte märker skadan direkt, kan de små reporna bygga upp över tiden och minska utseendet på din bil. Några bra icke-slipande alternativ inkluderar mikrofibertorkhanddukar och chamois, som är icke-slipande läder.
  • Du kan hitta mikrofiber och chamois handdukar online eller på ditt lokala hemförbättringscenter eller varuhus.
  • Bild med titeln Torka en bil Steg 2
    2. Vik handduken i en torg för att undvika streck. Om du torkar ner din bil med handduken när den är wadded upp och skrynkligt, torkar det inte ytan jämnt, vilket leder till streck. Genom att vika handduken i en torg har du en platt, konsekvent yta för att torka med.

    Dricks: När en sida av den vikta handduken är mättad, vänd den över och använd den andra sidan, eller vrid den så att en torr del är på utsidan.

  • Bild med titeln Torka en bil Steg 3
    3. Arbeta från toppen av din bil till botten. På det sättet trycker du inte oavsiktligt vatten från toppen av ditt fordon ner till de områden som du redan torkade. Börja med taket och fönstren. Sedan, när de är torra, ta dig ner till dörrpaneler, bagageutrymmet och stötdämpare.
  • Bild med titeln Torka en bil Steg 4
    4. Dab vid vattnet istället för att torka när det är möjligt. Du vill undvika att dra saker över hela ditt fordons yta så mycket som möjligt eftersom det kan skrapa färgen. Även om du använder ett icke-slipande material finns det alltid en chans att smuts eller andra små partiklar kom in i tyget eller på din bils yta, så det är bättre att vara säker.
  • För stora delar av din bil som är våta, kommer dabbing sannolikt inte att vara effektiv eller effektiv. När du torkar ner större sektioner, använd alltid lätttryck.
  • Bild med titeln Torka en bil Steg 5
    5. Använd en terryhandduk för att torka av dina hjul. Dina hjul är mer benägna att ha fett och rester på dem som kommer att markera din mikrofiber eller chamois handduk. För att hålla din fina handduk ren och i gott skick för nästa gång du torkar ditt fordon, använd det inte på dina hjul. En absorberande terryhandduk ska göra tricket.
  • Du kan hitta en Terry handduk online eller på din lokala varuhus.
  • Metod 2 av 4:
    Torka din bil med trycksatt luftTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Torka en bil Steg 6
    1. Hitta en källa till tryckluft. Du kan använda en bladblåsare, en luftkompressor, en butik Vac, eller något annat som blåser ut trycksatt luft. Bara se till att munstycket som luften kommer ut ur är rent och fritt från skräp så att du inte av misstag smutsar ansiktet på ditt fordon.
  • Bild med titeln Torka en bil Steg 7
    2. Blåsa tryckluft över ytan av din bil för att torka av det. Arbeta från toppen av bilen ner till botten, med tryckluften för att blåsa bort vattendroppar. Arbeta dig runt din bil tills du blöt av allt det synliga vattnet.
  • Bild med titeln Torka en bil Steg 8
    3. Använd tryckluften för att torka hård motiv ytor på ditt fordon. Gas kepsar, dörrbyxor, speglar och grillar kan alla vara svåra att torka på grund av sina små spår och svåra att nå crannies. Men med trycksatt luft behöver du inte låta dessa delar av din bil lufttorka. Slå bara på munstycket på din tryckluftsenhet på dem för att blåsa bort några långvariga vattendroppar.

    Dricks: Om du har problem med att få din bil helt torr med tryckluft, använd en icke-slipande handduk till DAB eller torka upp eventuellt kvarvarande vatten så att du inte slutar med vattenfläckar.

  • Metod 3 av 4:
    Med en suggeeTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Torka en bil Steg 9
    1. Få en färg-säker squeegee. Det är viktigt att du använder en squeegee som är utformad för användning på bilfärg. Annars kan du skada målet på ditt fordon när du torkar den. Det finns en mängd olika märken som säljer squeegees specifikt för att torka bort bilar.
    • Du kan hitta en färgskyddad squeegee online eller på ditt lokala hemförbättringscenter eller varuhus.
    • Paint-Safe Squeegees är bra om du letar efter ett snabbt, enkelt sätt att torka av din bil och förhindra vattenfläckar.
  • Bild med titeln Torka en bil steg 10
    2. Se till att suggen och ytan på din bil är fria från skräp. Även en liten bit smuts på sugbladet eller på ditt fordon kan resultera i en skrapa om du inte är försiktig. Kontrollera alltid bladet på suggen innan du använder den, liksom ytan på din bil och skölj av eventuella skräp om det behövs.
  • Bild med titeln Torka en bil Steg 11
    3. Swipe squeegee-bladet över ytan av ditt fordon för att torka av det. Använd en stadig, flytande rörelse när du drar bladet över din bil. När du sveper bladet, kommer det att bära bort några vattendroppar i sin väg, lämna din bil snygg och torr.
  • Om du torkar en horisontell yta på din bil, som huven, svep bladet från ena sidan till det andra så att du trycker på vattnet av ditt fordon. För vertikala ytor, som dörrpaneler, svep från toppen till botten.
  • Dricks: Börja högst upp på ditt fordon och arbeta dig ner så att du inte trycker på vatten på portioner av din bil som du redan har torkat.

  • Bild med titeln Torka en bil steg 12
    4. Gå över din bil med en icke-slipande handduk när du är klar för att undvika streck. Ibland kan en suggee lämna bakom vattensträngar. För att undvika detta, torka lätt ner ytan på ditt fordon med en icke-slipande handduk, som en mikrofibertorkande handduk eller chamois, för att ta bort eventuella kvarvarande vattenmärken.
  • Du kan hitta en mikrofibertorkande handduk eller chamois online eller på ditt lokala hemförbättringscenter eller varuhus.
  • Metod 4 av 4:
    Sköljning och lakan din bilTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Torka en bil Steg 13
    1. Skölj din bil så att den är fri från suds och smuts. Innan du börjar torkningsprocessen är det viktigt att det inte finns någon skräp eller rengöring av rester på ditt fordon. Annars kan din bil sluta med fläckar eller repor senare. Spraya det ordentligt med en slang när du är klar med att rengöra den.
    • Se till att du får hela ytan på din bil, inklusive toppen och hjulen.
  • Bild med titeln Torka en bil steg 14
    2. Spola överskott av vatten från ytan med hjälp av en slang på medium tryck. Känd som lakan spolas denna process av det mesta av vattnet på ytan av ditt fordon så det är lättare och snabbare att torka senare. Ta bara munstycket av din slang, sätt vattnet till medeltrycket och håll munstycket parallellt med din bils topp så att vattnet strömmar ner i sidorna. Ta dig runt ditt fordon tills du har spolat hela ytan med vatten.
  • Spruta inte din bil direkt med vattnet eller du gör det våtare. Du vill att vattnet försiktigt flyter på din bils yta så det spolar det befintliga vattnet.
  • Bild med titeln Torka en bil steg 15
    3. Öppna och stäng alla dörrarna för att bli av med något vatten i tätningarna. Efter tvättning, sköljning och lakan din bil kan det finnas lite vatten som fångas runt dörrtätningarna. Öppning och stängning av dörrarna bör räcka för att skaka av något vatten som fångas i dem.
  • Öppna och stäng dörrarna till bagageutrymmet och huven på ditt fordon.
  • Saker du behöver

    Använder en icke-slipande handduk

    • Non-abrasiv handduk
    • Terry handduk

    Torka din bil med trycksatt luft

    • Bladfläkt, luftkompressor, butik VAC eller en annan källa till tryckluft

    Med en suggee

    • Paint-Safe Squeegee
    • Non-abrasiv handduk

    Sköljning och lakan din bil

    • Slang
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande