Hur man fritt häll

Professionell bartenders fri häll uppmätta mängder vätska vid tillverkning Blandade drycker och dispensering skott. Det är underhållande att titta på människor fri häll sprit. Plus, det är snabbare och effektivare än (men inte alltid så exakt som) andra metoder. Någon med anständig samordning kan lära sig att frigöra häll med lite övning. Så om du vill imponera på din vänner och vara festens liv, läs vidare.

Steg

  1. Bild med titeln Free Pour Steg 1
1. Få några uppmätta jiggers av olika vanliga storlekar och en sprit flaska med en hällutlopp. Hällutloppet måste passa mycket snyggt i spritflaskan och bilda en lufttät tätning. Jiggersna behövs snart, men behövs för att lära sig att hälla rätt kvantiteter. Spritflaskan ska fyllas med vatten om du inte övar under a fest!
  • Bild med titeln Gratis Häll Steg 2
    2. Ta tag i spritflaskan ordentligt med nacken med ditt pekfinger över basen av hällutloppet. Det är mycket viktigt att hålla spritflaskan ordentligt, annars kommer du inte att kunna styra hällen!
  • Bild med titeln Gratis Häll Steg 3
    3. Lyft in flaskan upp och, i en fluidrörelse, luta flaskan över och häll i en kopp, luta sedan flaskan tillbaka till vertikal och placera den på tabell. Medan den exakta tekniken kommer att variera, låter du först förstå hur man häller på ett kontrollerat sätt. Du vill börja hälla på en gång direkt i koppen, sluta sedan hälla allt på en gång i en fluidrörelse. Hällen ska börja lätt och flyta jämnt. Om vätskan hälls sputters överdrivet eller inte hälls lätt eller jämnt, kan hällpipen inte passa ordentligt i flaskan. Var noga med att vinkla tuten ordentligt medan du häller så att vätskan hälls så jämnt som möjligt och nedåt.
  • Bild med titeln Free Pour Steg 4
    4. Räkna medan du häller i en tom jigger tills den är full. Det här är hemligheten som gör att du kan veta exakt hur mycket du häller i glaset. Därför, så snart du börjar hälla, hålla en jämn räkning, så snart jigger är full, och du slutar hälla, sluta räkna. Människor kan räkna med tre eller fyra för en ounce jigger, men var noga med att upprätta ett specifikt räkning för ett visst belopp. Öva detta upprepade gånger med den en ounce Jigger, då med 3/4 ounce jigger, 1 1/2 uns jigger, och så vidare. Du kommer att sluta räkna mindre för de mindre jiggarna och mer för de större jiggarna.
  • Bild med titeln Free Pour Steg 5
    5. Fritt häll i ett glas med hjälp av räkningarna som är etablerade i föregående steg och mät sedan hur mycket du hällde med jiggarna. Detta gör det möjligt för dig att se hur nära du kan komma till önskad mängd medan fritt hälla. Många människor kan vara väsentligen exakta.
  • Tips

    De flesta hällpipor är gjorda för femte storlek (750 ml) glasalkoholflaskor och kanske inte passar ordentligt eller alls i större eller mindre flaskor. Större och mindre hällputor är tillgängliga.
  • Innan du blir bekant med tekniken är det bäst att räkna till fyra för att fylla en 2oz-jigger. Detta gör att du kan halvera mängden genom att räkna till två, eller öka beloppet i 1oz-steg genom att lägga till ytterligare "två-count" som är användbart för martinis av olika storlekar.
  • Bättre hällprodukter gör hällande mjukare och därför lättare. Långa metallhällsprodukter häller i allmänhet mycket bra, även om plasthällsprodukter är ekonomiska och kan passa bättre i vissa flaskor.
  • För att lägga till endast en eller två droppar av en ingrediens (som vermouth till en martini), håll fingret eller tummen tätt över hällutloppet av hällutloppet och låt ingrediensen droppa genom luftventilen av hällutloppet. Plastproppsprodukter fungerar i allmänhet bra för den här funktionen.
  • Om du inte kan frigöra rätt mängd, fortsätt att träna med ovanstående steg. Var noga med att etablera specifika räkningar för specifika mängder så att du kan frigöra specifika mängder.
  • Om ingen ordentlig tom spritflaska är tillgänglig som passar den tillgängliga hällpipen, bör det inte vara nödvändigt att använda vätska för att träna hälla. Försök använda någon glasflaska som är tillgänglig.
  • Olika hälluttryck kan hälla annorlunda, så använd endast en typ av tipp eller öva med olika slag.
  • Plastinsatser kan existera i större spritflaskor som förhindrar användning av hällprodukter, även om det kan vara möjligt att ta bort insatserna. Bartenders frigör nästan aldrig från flaskor större än kvartsstorlek.
  • Olika vätskor och likörer har olika vikter och viskositet. Vissa kan hälla snabbare än andra. Experimentera med dina flaskor för att hitta rätt hälltid för önskat antal ounces.
  • Varningar

    När du passar hällutloppet i flaskans hals, kommer hällutloppet sannolikt att vara kraftigt pressad i flaskans hals. Även om det här är en indikation på att en bra tätning har bildats, kan det vara säkrast att använda en plastpiputlopp istället för en metallhällsput, eftersom metallhällsprodukter kan vara skarpa och orsaka skada. Oavsett vilken typ av hällpipa som används, var försiktig när du passar hällpipen i flaskan.
  • Om du tränar med alkohol, får du inte bära bort och dricka allt! Drycker med en hög andel alkohol kan ta upp till en timme till "sparka in". Du kan hamna i en koma om du dricker för mycket, för fort.
  • Saker du behöver

    • Jigger koppar av olika storlekar
    • Spritflaska
    • Häll tipp (hälla)
    • Dryckesglas
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande