Hur man täcker växter på vintern

Det är en sådan bummer att tendera till dina växter hela våren och sommaren, så se det kalla vädret förstör dem. Lyckligtvis finns det gott om saker du kan göra för att skydda dina växter från allvarligt vinterväder och frysa skador. Täcka dina växter när temperaturen är på väg att falla ner till frysning så att de är isolerade och mysiga för vintern. Du kan också skydda dina krukväxter från frysningstemperaturer genom att flytta dem inuti eller till en mer skyddad utomhusplats för vintern. Med rätt vinterkård kan dina känsliga växter leva för att se en annan vår!

Steg

Metod 1 av 3:
Isoleringsanläggningar med lock
  1. Bild med titeln täcker växter på vintern steg 1
1. Sätta beläggningar på plats så snart temperaturerna är under 36 ° F (2 ° C). Starta processen med att täcka dina växter för vintern när temperaturer i ditt område faller till strax ovanför frysning för att förbereda dem för de kommande frysningstemperaturerna. De första tecknen på frost börjar vanligtvis visas i detta temperaturområde.
  • Om du bara har 1 dag med kalla temperaturer, men varmare temperaturer fortfarande är prognos i allmänhet, behöver du inte börja täcka dina växter än. De kan överleva en kall natt eller två. Det är när det finns längre perioder som du behöver för att börja oroa dig för dem.
  • Bild med titeln täcker växter i vintern steg 2
    2. Täcka marken runt växter med halm eller mulch för att isolera det. Sprida en 3-4 i (7.6-10.2 cm) lager av mulch eller halm runt basen av varje växt som du kommer att täcka. Detta kommer att bidra till att isolera marken för att förhindra att det fryser och håller plantorna "Root Systems Warmer.
  • Exempel på vissa typer av mulch du kan använda är träflis, bark, tallnålar, kompost och strimlad löv.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 3
    3. Kör trästake i marken runt dina växter för att stödja omslaget. Använd insatser som är minst 6 tum (15 cm) högre än de växter du vill täcka, så de kommer att hålla täcken från att röra eller krossa lövverket. Hammer minst 4 insatser i jorden runt varje växt som du vill täcka för att skapa en robust stödram.
  • Om du använder ett plastlock, kommer insatserna att förhindra att någon del av växten berör plasten och blir frystorad. Om du använder ett tyglock, kommer insatserna att hålla den från slingrande på plantorna och eventuellt krossa dem.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 4
    4. Drape plast eller tyg täcker över växterna hela vägen ner till jorden. Placera försiktigt ett lock, som svart plast, burlap, trädgårdsflotta, kommersiell frostduk eller en täcke eller filt, över varje växt, så att den vilar på insatserna utan att röra växten alls. Se till att varje lock når marken, så du kan försegla det runt växten för att faktiskt isolera det.
  • Svart plast gör ett bra skydd eftersom det isolerar bra, blir inte våt eller tungt, och det speglar solljus. Undvik att använda klart plast eftersom det kan skapa en växthuseffekt på en solig dag, även under vintern.
  • En nackdel med tygkåpa är att de blir tunga och saga när de blir fuktiga, så se till att sträcka dem täta över insatserna så att de inte kommer att saga ner på dina växter om de blir våta. En fördel med tygöverdrag är att de skapar mer ventilation för växten under.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 5
    5. Säkra locket på marken med stenar, tegelstenar eller mark. Placera tunga föremål som stenar eller tegelstenar eller spadejord ovanpå bottenkanterna på varje lock runt basen av växten för att täta växten inuti. Detta kommer att hjälpa växten att hålla sig varm och mysig inuti under det frysande vädret.
  • Jordens värme under omslaget är det som faktiskt hjälper till att hålla din växt varm, så du vill fälla all den värmen inuti och inte låta den fly ut genom sprickor längst ner på ett lock.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 6
    6. Ta bort täcken när temperaturen stiger ovanför frysning. Håll ett öga på vädret och prognosen och ta bort tanken när det finns en solig dag med temperaturer ovanför frysning. Lämna växterna upptäckta när det finns prognostiserade perioder av väder med temperaturer ovanför frysning. Detta kommer att ge växterna med solljus, ventilation och förhindra att luften under dina omslag värmer upp för mycket och skadar växten.
  • Kom ihåg att ersätta locken så snart temperaturen släpper ner för att frysa igen.
  • Du kan lämna täcken till nästa vinter så snart den sista frosten inträffar och våren börjar.
  • Metod 2 av 3:
    Skyddande krukväxter
    1. Bild med titeln täcker växter i vintern steg 7
    1. Ta några små, bärbara krukväxter inomhus under vintern. Ta med dig dina mest känsliga och minsta krukväxter inuti ditt hem för att skydda dem från frysning. Placera dem i ett väl upplyst område, till exempel nära ett fönster, eftersom de inte kommer att bli så mycket ljus som de är vana vid.
    • Succulenter är en typ av växt som du ska ta in för att hålla dem från att frysa till döds, till exempel.
    • Om du tar med några giftiga växter inuti, se till att du placerar dem högt där husdjur eller små barn inte kan nå dem. Exempel på giftiga växter är Dieffenbachia, Caladium, Philodendron, Pothos, Peace Lily, Calla Lily, Oleander, Hyacint och Snake Plants.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 8
    2. Överför behållare till ett skyddat läge om du håller dem utanför. Flytta krukväxter som du inte tar med sig inomhus till den mest skyddade utomhuspunkten, som bredvid ett staket eller en vägg. Detta hjälper till att isolera dem och skydda dem från frysande vindar.
  • Om du har några växter i behållare som är för stora och tunga för att flytta eller du inte har ett skyddat läge för att sätta in dem, kan du täcka dem med hjälp av metoden ovan för att skydda växter i marken.
  • Bredvid en syd- eller västläge är idealisk eftersom dessa väggar absorberar värme på dagen och utstrålar den på natten.
  • Du kan också använda bergformationer eller häckar som skydd för dina krukväxter.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 9
    3. Wrap behållare i bubbla wrap för att isolera dem. Täcka krukor och plantor helt i bubbla wrap och binda den på plats. Detta kommer att hjälpa till att hålla jorden varm och förhindra att rotsystemen fryser.
  • Du kan använda Burlap som ett alternativ till bubbelpaket.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 10
    4. Kluster krukväxter tillsammans för att minska behållarens värmeförlust. Skjut alla dina växter i behållare nära varandra i sitt nya skyddade läge. Detta kommer ytterligare att minska värmeförlusten genom behållarens väggar och hålla rotsystemen varmare.
  • Tänk på dina växter som människor huddling tillsammans för värme! De kommer att bli mycket lyckligare och cozier på det här sättet.
  • Metod 3 av 3:
    Välja vilka växter att täcka
    1. Bild med titeln täcker växter på vintern steg 11
    1. Täcka alla växter som är klassificerade som anbud på vintern. Alla anbudsanläggningar kommer att uppskatta att de är täckta när det blir frostigt, även om du bor i ett område med i allmänhet milda vintrar. Förbered omslag för alla dina anbudsanläggningar innan du fryser vinteruppsättningar i.
    • Exempel på anbudsanläggningar inkluderar trädgrännor, agave, aloe, ekccremocarpus, passiflora mollissima och solanum jasminor. Det här är bara några och det finns många, många fler, så se till att du vet vad klassificeringarna av dina växter är för att bestämma vilka som ska täcka.
    • Om du inte är säker på vilka klassificeringar som dina växter har, kan du göra en snabb Google-sökning med en fras som "är Verbena Peruviana-anbud" eller du kan hitta en alfabetisk lista genom att skriva något som "Förteckning över anbudsanläggningar."
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 12
    2. Använd täcker för borderline hardy växter som små buskar. Borderline hardy växter kommer också att dra nytta av att de är täckta när temperaturen sjunker under frysning. Förbered omslag för alla dina gränser hardy växter innan den första frosten kommer, speciellt om de är på utsatta platser.
  • Exempel på borderline hardy buskar är Pittosporum Tobira och Cestrum. Andra Borderline Hardy Plants är Callistemon, Crape Myrtles, Glory Flowers, Pittosporum Tenuifolium, Nandina och Engelska Holly. Återigen finns det många fler, så gör en Google-sökning efter var och en av dina växter om du inte vet om de är gränsen hardy.
  • Om du har en borderline hardy växt på ett mycket skyddat läge, till exempel upp mot ett staket eller vägg, och dina vintrar inte är särskilt hårda, kan du förmodligen komma undan med att lämna det avtäckt.
  • Bild med titeln täcker växter på vintern steg 13
    3. Skydda exponerade hårda växter med lock under extrema vintrar. Hårdtplantor är vanligtvis bra när de lämnas upptäckta under nedre frysningstemperaturer. Täck dock dina hårda växter om de är ute i det öppna och du bor i ett område där temperaturen sjunker under ca 36 ° F (2 ° C).
  • Exempel på hårda växter inkluderar vintergröna buskar, krabba äpple, birdsfoot trefoil, foxglove, rödklöver, vild marjoram, kamomill och cornflower.
  • Tips

    Se till att vattna dina växter direkt efter en kall snap så snart temperaturen börjar värma upp. Detta kan hjälpa till att tina frusen jord och ge dina växter vatten som de har förlorat på grund av att det fryser i marken.
  • För särskilt anbudsanläggningar kan du ge extra skydd genom att täcka dem med 2 lager. Till exempel kan du drapa ett tyglock över dem först, placera sedan plast ovanpå det.
  • Under extrema fryser, när temperaturen är under ca 20 ° F (-7 ° C) kan du hjälpa till att hålla växter värma genom att sätta strängar av utomhus glödlampor i täcken. Anslut strängarna till förlängningssladdar och placera sedan lamporna runt plantorna och anslut förlängningssladden för att slå på dem. Se till att de heta glödlamporna inte rör några delar av omslaget.
  • Varningar

    Avtäcka alltid dina växter på varma soliga dagar och lämna dem avtäckta för perioder med varmare temperaturer för att förhindra att de överhettas.
  • Efter att ha fryser vintertemperaturerna är över, hoppa inte pistolen och börja beskära bort vid växter som du misstänker kan ha lite frostskada. Vänta tills våren är i full effekt för att se om nya tillväxtspiror, sedan trimma av allt som ser döda.
  • Saker du behöver

    Isoleringsanläggningar med lock

    • Halm eller mulch
    • Växtskydd
    • Trä insatser
    • Klubba
    • Stenar, tegelstenar eller jord

    Skyddande krukväxter

    • Bubbla wrap eller burlap
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande