Hur man botar påskliljarlökar för att återplantera

Påskliljor är ett säkert tecken på våren, men tyvärr är deras blommtid så kortfattad. Den goda nyheten är att en uppståndelse under nästa säsong är ganska möjlig. Många trädgårdsmästare lämnar sina glödlampor i marken året runt, men andra föredrar att ta upp dem och lagra dem fram till hösten planteringssäsongen, när de kan planteras i en annan del av gården. Här är några tips om vad du kan göra för att rädda påsklilja lökar för en annan säsong genom att bota dem.

Steg

  1. Bild med titeln Cure påsklilja lökar för att replantera steg 1
1. Låt blomman och bladen helt blekna på egen hand. Undvik att klippa tillbaka dem tills de är helt visade. Detta tar vanligtvis ungefär sex veckor. Även om det kan se scaggly samlar lövverket solens energi genom fotosyntes och pumpar den ner i lampan så att den kan växa nästa år. Om du vill kan du klippa den förbrukade blomman tidigt, men var noga med att lämna stammen intakt.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för att replantera steg 2
    2. Snip av blomman (om du inte redan har gjort det) och de visade bladen åt höger på jordlinjen.Om du kommer att lämna dem i marken är det allt du behöver göra. Normal vattning av trädgården och vinterregnen kommer inte att föra dem upp till knopp tills de är "redo". Det är allt. Om din preferens är att ta upp dem för över sommarlagring, fortsätt till nästa steg.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för att replantera steg 3
    3
    Gräv djupt in i jorden flera inches bort från var glödlampan är belägen.Försök att ta med glödlampan med en ren spade full av jord och glödlampan.Använd försiktighet för att inte skada glödlampan.Hantera dem försiktigt, för att blåsa dem kommer att få dem att ruttna.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för att replantera steg 4
    4. Rengör lampan genom att borsta överflödig jord bort med fingrarna. Eventuella glödlampor som klumpas ihop kommer förmodligen att skilja sig på egen hand när du borstar av smutsen. Lämna de som är ordentligt knutna till moderlampan som det är. Ta bort vilken "caked-on" fuktig jord som klamrar sig på lampan.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för replanting steg 5
    5. Undersök lökarna för eventuella tecken på rot, försämring eller skada som kan ha orsakats av nibblingcritters.Kassera glödlampor som inte verkar vara friska.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för replanting steg 6
    6. Ställ lampan åt sidan i öppen luft under en kort tidsperiod (vanligtvis ungefär en timme) tills den sista delen av jorden har torkat. Därefter, med en pensel eller en handduk eller trasa, ta bort ytterligare klamrande jord.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för att replantera steg 7
    7. Placera lamporna löst i en välventilerad väska.En nätslökväska eller benet från ett par pantyhose eller nylonstrumpor fungerar väldigt bra.Billig tulle från en tygaffär kan användas för att mode en väska också.Närbild öppningen av påsen med garn eller sträng, vilket ger tillräckligt mycket för att bilda en slinga för att hänga. Du kan också vila dem på gamla fönsterskärmen på två lådor eller såghistorier så att luften kan flöda under dem.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för replanting steg 8
    8. Häng den glödlampade väskan i ett område som inte kommer att utsättas för direkt solljus, värme eller fukt.Far hörn (bort från dörren) av garaget är bra, men undvik att placera påsen nära en vattenvärmare eller tvättmaskiner. Generellt är en skuggig plats med god luftcirkulation bra.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för att replantera steg 9
    9. Låt lamporna bota. Om du använder en väska och du har hängt det inomhus, kan du helt enkelt lämna dem ensam tills du är redo att göra höstplantering. Om du använde en fönsterskärm eller om du lämnade dina lampor ute, ta med dem och sätt dem i en papperspåse för förvaring i en mörk, cool, välventilerad plats.
  • Bild med titeln Cure påsklilja lökar för replantering steg 10
    10. Undersök lamporna igen innan du replanterar dem.Leta efter några tecken på rutt eller mögel och kassera dem om de inte visas friska. Växt de återstående glödlamporna och vänta på att de blommar på våren!
  • Tips

    Plantering påsklilja glödlampor och titta på dem växa är en underbar och givande aktivitet för barn. Bjud in dem att delta.
  • Påskliljor är en lättväxlad glödlampa.Frisk, fuktig men inte våt jord är den viktigaste faktorn för tillväxten av vackra blommor.Filtrerad eller lågt solljus är perfekt för dessa hjärtliga stammar av gul glädje. Plantera några runt basen av ett träd för en touch av iögonfallande färg.
  • Påskliljor gör också bra i krukor. Använd pottmark, inte trädgårdsjord. Linje en stor korg (eller en korgkorg) med billig burlap, fyll den med pottmark och plantera glödlamporna i korgen.Lägg till några Lobelia för en fantastisk kontrast av färg och voila! Du har en fantastisk inbyggd trädgårdsbukett!
  • Om du inte har något val än att lyfta glödlamporna under blommande eller strax efter blommande, läka dem i en reservbädd och hålla fuktig så att lövverket kan mogna - det här tillåter glödlamporna att bygga upp matreserver för följande säsong blommor.
  • Varningar

    Var försiktig när du arbetar med trädgårdsredskap.
  • Skydda dina ögon och hud.Håll händerna borta från munnen tills du har rengjort dina händer noggrant med tvål och vatten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande