Hur man slutar läsa en bok

De flesta har haft den irksome men mycket verkliga erfarenheten av att börja läsa en mycket bra bok, få sidospår eller distraherad och lägga den nere för länge för att hitta entusiasmen för att komma tillbaka till den. Att förlora din plats eller så småningom förlora entusiasm om att läsa boken är en vanlig upplevelse, men det är något du kan övervinna.

Den här artikeln visar hur du kan bekämpa den avtagande entusiasmen för att komma tillbaka till att läsa en bok och slutligen komma igenom den, rätt till det sista kapitlet.

Steg

1. Använda en bokmärke För att förhindra att du förlorar din plats. Att göra hundöron, glida täckhylsan på plats, eller hålla boken upp och ner öppen för den sidan, är alla vissa sätt att förlora din plats och därför att hela dykningen är tillbaka i boken verkar för hårt. Genom att använda ett bokmärke, kommer du inte bara att vara säker på din plats i boken, men det kommer också att fungera som en psykingmekanism, som visar dig att du redan har nått det långt i att läsa det, så varför inte fortsätta. Några exempel på bra bokmärken är:
  • En bild som du älskar.
  • Ett vykort som du har på semester.
  • Några pressade blommor laminerade.
  • En teckning
Bild med titeln Finish Reading A Book Steg 1
  1. Bild med titeln Avsluta läser en bok Steg 2
    1. Läs vissa sidor flera gånger om du inte helt förstår dem. Det är inget fel att göra detta - det visar engagemang, inte tråkighet. Benjamin Franklin lärde sig själv god förståelse och skrivstruktur genom att omorganisera skrifterna han läste i Åskådare När han inte förstod dem, scrambling noterna och gjorde sig titta på scrambles of original writing weeks senare för att återskapa uppsatsen.
  2. Distraktioner som för många tankar som virvlar runt, buller runt dig, människor som gör krav på dig, och känner dig sjuk kan alla göra för svårt förståelse när du läser. Hitta tysta tider utan sådana distraheringar och du kommer att ta in informationen mycket bättre. Ett lugnt ställe kan vara:
  • Ett bibliotek
  • En tågvagn
  • En kafé
  • Toaletten
  • En park
  1. Bild med titeln Avsluta läser en bok Steg 3
    1. Undvik att läsa viktigt material sent på kvällen. i alla fall vaken Du kanske tror att du känner, din hjärna är mer aktiv första sak på morgonen eller senare morgon. Tidig kväll och natt skulle vara en mer lämplig tid för General läsning. Om du måste läsa mer teknisk information för studier eller arbete, försök att lämna de hårdare elementen för morgonläsning när du är mest uppdaterad och de lättare aspekterna eller revideringen av kvällarna. Det kan väl vara värt att gå upp tidigare för!
  2. Försöka schema En bestämd tid varje dag för att återvända till boken. Om det inte är möjligt, schema Set Times per vecka. Läs åtminstone ett kapitel i taget, bryter ner det i smältbara bitar och efterbehandling på logiska slutpunkter.
  3. Bild med titeln Avsluta läser ett bok steg 4
    2. Hitta en lugnande plats att läsa. Se till att du inte har för många distraktioner som ljudet av tv, radio eller andra familjemedlemmar som går om sin dagliga verksamhet. Om du har ett visst favorithörn eller stol, gör det här "läshörn."
  4. Bild med titeln Finish Reading A Book Steg 5
    3. Ta anteckningar När du går med. Om du har en dålig minne Eller vill hålla dig på spår med materialet du täcker, ta enkla anteckningar i en anteckningsbok efter varje kapitel eller efter varje ämne är täckt. Hänvisa till det här ofta. Du kan använda färgglada post-it-anteckningar för att hjälpa till att komma ihåg.
  5. Om det är din egen bok och inte en biblioteksbok eller en du lånade, och du har inget emot att skriva in det, annotera i grafitpenna i marginalerna, med hjälp av nyckelord eller symboler som hjälper dig att återupptäcka informationen snabbt när det behövs. En väl annoterad bok är en skatt för sin ägare.
  6. Bild med titeln Avsluta läser en bok Steg 6
    4. Bli involverad i boken. Tänka själv i de beskrivna situationer, sätt dig i karaktärerna. Om det är en vetenskaplig eller teknisk bok, vad kan du göra för att bevisa själv Informationen är korrekt? Vad experiment Kan du göra det? Använd din kreativitet för att hålla ditt intresse för din läsning. För andra icke-fiktion, tänk på hur de saker du lär dig informera ditt dagliga liv. Föreställ dig även om du försöker hjälpa tecknet om du vill!
  7. 5. Förlåt dig själv för att försumma boken. Kasta åt sidan en oavslutad bok som "för mycket trubbel" eller "inte värt ansträngningen" Eftersom du känner en känsla av skuld för att inte läsa den, eller en avsky för att börja igen, är ett vanligt problem. Men genom att förlåta dig själv för att inte delta i att läsa den och låta dig läsa redan läste delar av boken utan att oroa dig för mycket att de återkallar gamla marken, kan du komma över några känslor som det är för mycket besvär och du kan upptäcka nya insikter Genom att ploga tillbaka i boken. Det finns inget ganska så förtjusande som att inse att du är glad att du är fortsatt med den oavslutade boken och upptäckte några nya insikter i din värld och liv!

Tips

Vara kvar. Inlärning till kärlek läsa och komma till slutet av en bok kommer inte naturligt - det kan dock odlas genom träning.
  • Känna igen att läsa en bok för nöje skiljer sig från att läsa en bok för information.Medan båda typerna av läsning kan vara kul, är de inte samma typ av läsning.Bli inte avskräckt om du är bra på en typ av läsning men inte den andra.Öva kommer att förbättra båda typer av läsning.
  • Det bästa sättet att se till att du börjar och avsluta boken är att fråga dig tre frågor. Varför köpte jag den här boken i första hand? Är det som jag är lat och inte hitta tid att läsa? Varför spenderade jag pengar på en bok som jag inte kommer att sluta? Fråga dig själv att svara på dessa frågor blir ofta en motiverad.
  • Saker du behöver

    • Bokmärke
    • Tyst läszon
    • God läsningsljus
    • Anteckningsblock och penna eller enhet för notering (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande