Hur man klarar av att ha blöjor till skolan

Människor i alla åldrar bär blöjor på många olika skäl.Du är inte den enda. Att ha blöjor till skolan kan vara läskigt. Du kan känna dig förvirrad, generad eller skäms.Det finns dock många saker som du kan göra för att känna dig bekväma med blöjor till skolan.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt blöjor
  1. Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 1
1. Bestämma den absorberande nivån du behöver.Den typ av blöja du har på dig beror på den mängd läckage du har, dagtidning mot nattvätning, och vilken storlek du är. Blöjor med mer absorberande och nattvätningsblöjor är bulkier.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 2
    2. Hitta rätt blöjor. Eftersom inkontinens är ett problem för människor i alla åldrar, är en mängd blöjor på marknaden för att möta dina behov.Det finns blöjor speciellt för äldre barn och preteens, tonåringar och vuxna . Du bör prova olika märken av blöjor tills du hittar den rätta. Att ha rätt blöjor kan få dig att känna dig mer självsäker.
  • Ungdomsdragningar är ett bra alternativ för äldre barn.Populära märken av ungdomsdragningar är goodnites och välj. Några av dessa pullups ser exakt ut som vanliga underkläder.
  • Shopping för blöjor kan vara dyrt. Caregiver-partnerskapet tillåter dig att prova prover innan du spenderar mycket pengar på blöjor.
  • Om du är preteen kan du vara för liten för vuxna blöjor och för stor för ungdomsblöjor.Race Car Blöjor är gjorda för Preteens och kommer i många olika storlekar.Dessa blöjor var utformade för pojkar.Molicareis Ett annat varumärke som har storlekar för preteens.
  • Populära märken för tonåringar är tena, råda och lugnet. Du kan också infoga Booster Pads i dina blöjor för att öka hur mycket din blöja kan hålla.Booster kuddarna kommer också att låta dina blöjor absorbera mer.
  • Den viktigaste faktorn när du hittar rätt blöja är hur du känner i dem.Om de passar bra och du är bekväm, kommer du att vara mer självsäker att bära dem till skolan.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 3
    3. Prova dina blöjor med dina skolkläder. Du borde bära dina blöjor när du handlar för nya kläder.Detta hjälper dig att hitta kläder som inte exponerar dina blöjor.Bär kläder som är en storlek större än din faktiska storlek hjälper till att dölja dina blöjor.
  • Metod 2 av 3:
    Känner sig bekväm i skolan
    1. Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 4
    1. Prata med skolsjuksköterskan eller en administratör. Både du och dina föräldrar bör diskutera ditt medicinska tillstånd med människor på din skola. Att låta en myndighetsfigur i skolan veta att du bär blöjor kan låta dig ha några speciella privilegier.Du kanske kan få tillgång till ett privat toalett där du kan ändra dina blöjor.De kan också ge dig tillåtelse att komma sent till klassen eller lämna klassen tidigt för att ändra din blöja.
    • Två saker är nödvändiga om du vill ha fullständigt tarm- och urinskydd - nämligen ett par plastdragningsbyxor - klar är bäst för att övervaka vuxen blöja under- och en onesie eller singlet för support av blöjan när det blir tyngre.Slutligen är Seni Quatro eller Tena Slip Maxi den typ av tysta kort med bomullsyta och kardborreband som lockar ingen uppmärksamhet i en stall.
  • Bild med titeln klara med blöjor till skolan steg 5
    2. Vara diskret. Ta med dig dina extra blöjor, lotioner och krämer i en speciell påse som du behåller i din ryggsäck eller i en ryggsäcksäck. Blöja ryggsäckar har speciella fack för att lagra alla dina varor, men de ser ut som en vanlig ryggsäck.
  • Du bör också packa plastpåsar i din ryggsäck.Du kan lägga din smutsiga blöja i plastpåsen innan du slänger bort den.Kasta bort en plastpåse är mindre pinsamt än att kasta bort en blöja.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 6
    3. Gå på toaletten under klassen. Planera att använda badrummet när andra studenter är mindre benägna att vara där. Du vill öka dina chanser att vara i badrummet ensam.
  • Bild med titeln klara med blöjor till skolan steg 7
    4. Öva att ändra din blöja. Blöjor är bullriga och förändras i ett offentligt toalett kan göra dig obekväma.Du bör räkna ut det tystaste och snabbaste sättet att ändra blöjan när du är hemma.Detta hjälper dig att känna dig mer bekväm att byta blöja när du är i skolan. Du kan känna dig mer bekväm att bara dra ner din våta eller smutsiga korta snarare än att ångra bullriga plastband.Eftersom du inte kommer att kunna fälla det tätt att kasta bort, ta en väska säkert.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 8
    5. Utveckla tjock hud. Vissa människor kan göra roligt med dig för att ha blöjor eller fråga dig frågor.Om du är mobbad, måste du låta dina föräldrar, lärare och huvudvärde veta.Du bör också stå upp för dig själv om någon retar dig. Om någon artigt frågar dig om att ha blöjor, bör du förklara för dem att du har ett medicinskt tillstånd.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan Steg 9
    6. Ändra blöja snabbt om du har en olycka. En våt blöja är svår att dölja, och andra människor kan märka.Byter blöja så snart den är våt kommer att förhindra blöjan från sagging och visar genom dina kläder.Blötläggda blöjor kommer också att lukta om de inte ändras snabbt.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 10
    7. Gå med i en supportgrupp. Att prata med andra människor som också bär blöjor till skolan kan vara en komfortkälla.Du kan också få tips och idéer om hur andra människor hanterar att ha blöjor till skolan. Stödgrupper kan vara online eller personligen. Det finns många grupper och diskussionsstyrelser. Nationalföreningen för kontinens har också en lista över resurser som hjälper dig att ansluta till andra människor.
  • Metod 3 av 3:
    Förstå inkontinens
    1. Bild med titeln klara med blöjor till skolan steg 11
    1. Identifiera vilken typ av inkontinens du har.Det finns tre stora typer av inkontinens: urin, fekal och stress.Urinakontinans är när du inte har kontroll över blåsan. Du kan läcka urin eller inte göra det till badrummet i tid när du känner uppmaningen.Fekal inkontinens är när du inte har kontroll över dina tarmrörelser.Stressinkontinens är när vissa rörelser eller aktiviteter (hosta, nysning, springande, hoppar) sätter stress på blåsan och orsakar att du läcker urin.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 12
    2. Föra dagbok. Försök hålla en dagbok för att lära dig vad dina triggers är.Information som du bör inkludera i din dagbok är: De livsmedel och drycker du konsumerar - hur ofta går du på toaletten - de typer av aktiviteter som får dig att läcka.Du borde göra din dagbok så detaljerad som möjligt. Informationen i din dagbok kommer också att vara till hjälp för din läkare.
  • Bild med titeln klara med blöjor till skolan steg 13
    3. Få professionell hjälp. En läkare kommer att kunna bidra till att identifiera orsaken till din inkontinens och skapa en behandlingsplan som bara är för dig. Det är viktigt att du pratar öppet med din läkare. Du borde inte känna dig generad eftersom din läkare är van vid att hjälpa människor som har samma problem du har. Din läkare kan skicka dig till en fysioterapeut, förskriva läkemedel, eller till och med prata med dig om möjligheten att kirurgi.
  • Din läkare kommer att ta en medicinsk historia, göra en fysisk tentamen, prata med dina föräldrar, diskutera en behandlingsplan och kör några test. National Association for Continens upprätthåller en lista över specialister över hela USA.
  • Bild med titeln Kope med att ha blöjor till skolan steg 14
    4. Skapa en voiding strategi. Voiding är en del av blåsutbildning som lär dig att gå på toaletten vid specifika tider.Du bör diskutera en voidingstrategi med din läkare innan du börjar en. Schemaläggning av badrumsbesök hjälper till att stärka dina blåsmuskler och minska behovet av att använda blöjor.
  • Om du är ett barn kan dina föräldrar hjälpa dig med din blåsutbildning.Börja med att mäta hur ofta du använder badrummet.Om du behöver gå till badrummet var 20: e minut, försök öka tiden mellan 5 och 20 minuter.Du bör långsamt öka tiden mellan ditt badrumsbesök tills du kan gå 90 till 120 minuter. Om du är äldre kan du öka tiden mellan badrumsbesök med 15 minuters inkrement.
  • Tips

    Använd lotioner och pulver för att förhindra blöjautslag.
  • Se till att du bär dina blöjor när du handlar för kläder.
  • Var självsäker. Ditt liv är inte begränsat eftersom du bär blöjor
  • Var inte rädd att dina vänner kommer att upptäcka dig har en blöja. Om dina vänner upptäcker det berätta sanningen att du har olyckor i dina byxor och behöver bära skydd. Tänk även att berätta för dina bästa vänner innan de upptäcker eller frågar dig. Mest förmodligen - om de är riktiga vänner - de kommer att förstå och stödja dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande