Hur man klär sig en nyfödd bebis

Att klä sig en nyfödd för första gången kan vara en nerv-wracking-upplevelse, men det behöver inte vara! Att veta hur man säkert klär och klä av din nyfödda, kommer du att känna dig mer självsäker när du bryr dig om din nyfödda varje dag. Du måste överväga temperaturen för att säkerställa din nyfödda säkerhet och komfort, särskilt i extrema temperaturer. Efter några viktiga säkerhetstips kan du också hjälpa dig att välja kläder för din nyfödda.

Steg

Metod 1 av 3:
Dressing och klä av en nyfödd
  1. Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 1
1. Placera din baby på en robust yta eller på knäet. Din nyfödda kommer att behöva ligga ner medan du byter kläder, så betecknar en platt, robust yta för dessa kläder. Du kan också använda ditt knä som en ändringsyta när din baby fortfarande är nyfödd. Det kan hjälpa dem att känna sig säkrare.
  • Du kanske vill investera i ett bytebord eller åtminstone en konturerad bytesplatta som ska användas för kläder och blöjförändringar. Du kommer att spendera mycket tid att ändra ditt barns kläder och blöjor, så det här är en bra investering.
  • Ställ in din byte station så att du inte behöver böja eller knäböja för kläder och blöja förändras eftersom det här blir svårt på ryggen.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn Steg 2
    2. Stretch Shirt och Onesie Necklines för att hjälpa dem att passa över ditt nyfödda huvud. När du lägger på eller tar av en tröja eller Onesie, se till att sträcka halsen med dina händer. Nyfödda gillar inte att ha saker som sätter över huvudet, och de kan krama eller gråta. Att sträcka halsen hjälper till att göra en skjorta på och ta det lättare för ditt barn och för dig.
  • Några skjortor och onesies har också knappar nära halsen som du kan ångra för att göra det lättare att få dem över ditt barns huvud.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn Steg 3
    3. Lägg din nyfödda på toppen av obuttoned eller unzipped kläder. Förbered kläderna du vill ha din nyfödda att bära för enkel dressing genom unbuttoning eller unzipping det och placera det på bytebordet med tyget öppet. Detta gör att du kan lägga din nyfödda ovanpå pyjamas, skjorta eller onesie och enkelt sätta ben och armar i benen och ärmarna.
  • Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 4
    4. Sätt ditt barns fötter in i pajamabotten först. Sätt in dina nyfödda fötter i sina pyjamabottnar innan de sätter armarna i ärmarna. Knappen eller zip bottnen upp för att hålla dem på medan du arbetar på ärmarna.
  • Om byxorna du vill sätta på din nyfödda är separata från toppen, sätt dem på först och sedan sätta på byxorna.
  • Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 5
    5. Dra ditt barns hand genom ärmen. Försök inte driva din bebis arm genom ärmen av en skjorta, onesie eller andra klädesplagg. Sätt in ditt index och mittfingrar och tumme in genom ärmen och ta tag i ditt barns hand. Dra försiktigt ditt barns hand genom ärmen.
  • När du sätter på en onesie eller skjorta som går över ditt barns huvud, dra tyget ner runt kroppen efter att du har fått det över huvudet. Då nå genom ärmarna och styra försiktigt sina armar genom ärmarna genom att ta tag i sina händer.
  • Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 6
    6. Säkra knapparna eller blixtlåset. När ditt barns armar och ben är i kläderna ordentligt, justera tyget runt midjan och nacken efter behov och säkra knapparna eller dragkedjan. Var noga med att säkra knapparna så att de är uppfyllda ordentligt. Om kläderna får vara försiktig så att du inte får din nyfödda hud i dragkedjan och se till att dragkedjan är vänd nedåt och bort från ansiktet. De flesta dragkedjor har en flik av tyg för att gå över dragkedjan för att skydda ditt nyfödda ansikte från det här hårda metallstycket.
  • Onesies knappa knappen på grenen. Dra tyget ner runt midjan och höfterna och fäst sedan knapparna mellan benen.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn Steg 7
    7. Inkludera ett par strumpor om dina nyfödda kläder inte har fötter. Det är viktigt att hålla dina nyfödda fötter täckta. Om du klär din nyfödda i ett par byxor eller pyjamas som inkluderar foties, behöver du inte oroa dig för strumpor. Men om byxorna inte har foten, lägg sedan ett par strumpor på dina nyfödda fötter för att hålla dem varma.
  • Kontrollera dina nyfödda strumpor ofta för att säkerställa att de fortfarande är på. Babies kan enkelt sparka av sina strumpor, speciellt om strumporna är lite stora på dem.
  • Du kan också inkludera legwarmers över dina nyfödda byxor för att hålla dem varma när de går ut. Som en extra bonus kan dessa hjälpa till att hålla ditt barns strumpor på.
  • Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 8
    8. Sätt tunna vantar på ditt barns händer för att förhindra att de skrapar. Babies har skarpa små naglar som växer mycket snabbt, och de gnuggar ofta sina ansikten, vilket kan leda till repor. Din nyfödda kan skrapa sitt ansikte så mycket att de lämnar märken eller till och med bryter huden. Om du har märkt att ditt spädbarn skrapar ansiktet ofta, kommer de att placera tunna vantar på din nyfödda hindrar dem från att skada sig.
  • Dessa tunna vantar är till hjälp för att skydda ditt barns ansikte när de är nyfödda, men de kommer så småningom att lära sig att dra av vantarna när de växer och utvecklas.
  • Metod 2 av 3:
    Justering för temperatur
    1. Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 9
    1. Använd 1 mer lagerregeln för att klä din baby. En bra tumregel för att komma ihåg när du drar din baby är att inkludera 1 mer lager än du har på dig. Denna regel kan hjälpa dig att klä din baby så att de kommer att vara bekväma.
    • Till exempel, om du är bekväm i ett lager av kläder, som ett par sweatpants och en långärmad tröja, behöver din nyfödda 2 lager, som en undertröja och ett par långärmade pyjamas.
    • För spädbarn som är för tidiga, inkludera 2 extra lager.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn steg 10
    2. Välj flera lager i kallt väder. Nyfödda förlorar kroppsvärmen lätt, så det är viktigt att hålla dem varma. Det bästa sättet att göra detta är att laga dina nyfödda kläder och lägga till / subtrahera lager efter behov.
  • Till exempel kan du klä din nyfödda i en långärmad dem med en lätt cardigan eller tröja över den. På så sätt kan du ta bort cardigan om det blir varmt i ditt hem, eller lägg till ett annat lager om du behöver ta din baby ut, till exempel en kappa eller ett par knapp ner pyjamas.
  • Var noga med att inkludera en hatt för att hålla ditt nyfödda huvudvärme. Hattar är särskilt viktiga i kallt väder eftersom nyfödda förlorar mycket av sin kroppsvärme genom sina huvuden.
  • Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 11
    3. Minska ditt barns kläder till ett enda lager i varmt väder. När temperaturer stiger och du känner dig som lite kläder som möjligt, kan du minska mängden kläder som din nyfödda bär på ett enda lager, som en kortärmad onesie. Du kan också innehålla en lätt bomullshatt eller skullcap.
  • När vädret är varmt, Klä din nyfödda i ett lätt par bomull pyjamas på natten.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn steg 12
    4. Inkludera ytterkläder för att gå utanför. Om du planerar att gå ut på en promenad eller ens bara ta din nyfödda till din bil eller till busshållplatsen, se till att inkludera extra lager och ytterkläder. Detta är särskilt viktigt i kallt väder så att din nyfödda kommer att vara tillräckligt varm. Det är också en bra idé att drapa en filt över ditt barns bilstol för att skydda dem från elementen.
  • Inkludera en hatt, vantar, kappa, varma byxor och booties när du går ut med ditt nyfödda i kallt väder.
  • Sätt en solhatt på din nyfödda för att skydda huvudet om du går ute när det är soligt.
  • Täcka också ditt barn från nacken till tår med en filt om du kommer att ta dem ute i kallt väder. Var noga med att tända filten runt din bebis så att de inte kan vända upp det på ansiktet.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn steg 13
    5. Kontrollera ditt barns hud för att se till att de inte är för heta. Överhettning är ett allvarligt problem eftersom det kan öka din nyfödda risk för plötsligt spädbarnsdödssyndrom (SIDS). För att säkerställa att din baby inte är överhettad, kontrollera huden några timmar eller när du misstänker att de kan vara varma. Om ditt barns hud känns varm eller svettig, är din baby sannolikt för varm. Ta bort ett lager av kläder eller byt din baby till ett lättare tyg, till exempel en bomullspajama istället för en fleece pyjama.
  • Metod 3 av 3:
    Dressing en nyfödd säkert
    1. Bild med titeln klä ett nyfött barn steg 14
    1. Välj kläder gjorda av 100% bomull. Bomull är ett andningsbart tyg och det är osannolikt att irritera ditt barns hud, så det här är ett bra alternativ för din baby. Ekologisk bomull kan vara till och med mildare på din nyfödda hud, men det kan vara ganska dyrt.
    • Undvik syntetiska tyger, vilket kan leda till irritation eller överhettning.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn steg 15
    2. Välj kläder som är lätta att sätta på och ta av. Nyfödda brukar inte njuta av att klä sig och klädda, och de kan kraka och gråta under hela klädseln och klä av sig. Kläder som är svåra att sätta på och ta av sig av din nyfödda kan göra saker värre, så välja kläder som är lätta att sätta på och ta av. Detta kommer att göra livet enklare på båda. Några bra alternativ inkluderar:
  • Skjortor, onesies och pyjamas som sitter ner framsidan.
  • Byxor och sovande pyjamas med inbyggda fötter.
  • Skjortor eller onesies med snaps eller knappar runt halsen.
  • Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 16
    3. Ta bort extra lager när du kommer från utomhus till inomhus. Om du har lagt till flera lager för att hålla din baby varm under en resa utanför, se till att ta bort dessa extra lager så snart du kommer tillbaka inomhus. Detta kommer att bidra till att förhindra överhettning.
  • Till exempel, om din baby bär en kappa och sticka hatt tillsammans med deras sovande pyjamas, ta av kappan och knit hatten. Byt ut käften med en lättare för inomhusslitage, som en bomullshatt.
  • Bild med titeln klä ett nyfött barn Steg 17
    4. Använd en sömnsäck för att hålla din nyfödda varma på natten. Sömn säckar är säkrare än filtar för att hålla din baby varm på natten. Inkludera en sömnsäck som en del av ditt barns sömndräkt. I kallt väder, lägg en fleece sömn säck över ditt barns pyjamas. I varmt väder, sätt en ljus muslin eller bomulls sömn säck över ditt barns bomull onesie.
  • Bild med titeln Klä ett nyfött barn Steg 18
    5. Undvik kläder som kan vara farliga. Vissa typer av kläder utgör en allvarlig risk för din nyfödda hälsa och bör undvikas helt och hållet. Andra typer av kläder kan helt enkelt göra det svårare för dig att ändra dina nyfödda kläder och blöjor.
  • Täta passande kläder som inte sträcker sig. Dessa typer av kläder kan begränsa din nyfödd andning och cirkulation.
  • Kläder med sladdar eller strängar. Dessa kan linda runt din nyfödda nacke och sätta dem i riskzonen för kvävning.
  • Kläder som zips eller knappar i ryggen istället för på framsidan. Dessa kommer att göra blöjor och kläder förändras svårare.
  • Ben som inte zip eller knäppas ner. Dessa kommer att göra blöja förändringar svårare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande