Hur man byter en tygblöja

Ingen förälder gillar någonsin den oändliga cykeln för att ändra blöjor. Men när det gäller tygblöjor, de flesta föräldrar blyga och tycker att det är lättare att använda engångsblöjor. Om du inte redan har bestämt annars mot eller mot att använda tygblöjor eller har hållit att använda tygblöjor som en naturlig alternativ blöja för din baby eller spädbarn, kan den här artikeln förklara processen för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om du ska Välj att använda blöjor. Ja, du har anmält dig till extra steg, men du har också undertecknat att minska avfallet och därför hålla jorden ren. Om du är en första gången förälder eller behöver en uppsättning uppfriskningsinstruktioner, kan den här artikeln hjälpa dig att lära dig hur den typen av blöja kan ändras.

Steg

Del 1 av 5:
Förberedelse av förändringsområdet
  1. Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 1
1. Bestäm vilken typ av tygblöja du vill använda. Du kan välja att använda den typ av platt tygblöja som du vikar och förbereder dig för att få den önskade formen, eller du kan använda de färdiga tygblöjorna, som redan ser ut som en blöja men kan tvättas och återanvändas.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 2
    2. Förbered en ny, ren, färsk blöja för användning, om det behövs. Använd metoden som tillhandahålls i Hur man viker en tygblöja i förväg, så du behöver inte göra det när du har en wiggly baby framför dig senare. Babies älskar att wiggle och rulla runt på bytebordet, så om du är redo att gå med din blöja, kan du hålla dem säkrare.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 3
    3. Välj ett fungerande föränderligt område för att ändra barnets blöja.Du kan göra det på en föränderlig matta på golvet och behöver inte oroa dig för att titta på barnet wiggle runt så mycket, eller du kan använda ett blöjbytesbord eller till och med en säng eller soffa, beroende på barnets storlek.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 4
    4. Skydda det föränderliga området från någon röra. Lägg en vattentät bytesplatta (t.ex. de återanvändbara dynorna som ingår i de flesta blöjor) eller goodnites under paddlar på den växlande ytan för att förbereda en ruttfri förändrad miljö.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 5
    5. Förbered det föränderliga området med alla nödvändiga föremål för blöjan. Förutom blöjan och barnet kan du behöva ett andra par gummi byxor, en eller två extra tyg blöja pinnar, en flaska baby pulver, ett rör av blöja utslag kräm eller liknande, några rengöringsdukar eller barnservetter, och en ny byte av kläder. Placera dem alla i blöjabytesområdet så att du kan ta tag i objekten enhänt utan att lämna barnet ensam.
  • Ställ in en lättillgänglig plats på det föränderliga området där du tillfälligt kan stash smutsiga saker som den gamla blöjan och eventuella smutsiga kläder innan du rengör dem ordentligt efter förändringen.
  • Del 2 av 5:
    Förbereder barnet
    1. Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 6
    1. Se till att blöjan behöver förändras. Om du luktar urin eller poop i blöjan, eller blöjan sagging märkbart kan det vara dags för en förändring.
    • Spädbarn märker inte (och de flesta bryr sig inte om) när du känner dig runt blöjan för att ta en titt. Du kan vanligtvis också känna om blöjan är full från utsidan, med din hand.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 7
    2. Ta med ditt barn till det föränderliga området. Lägg dem ner på dynan så att deras bakre ände är i dynans centrum.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 8
    3. Ta bort och lägg åt barnets kläder efter behov. Ta bort kläder som har blivit smutsiga. Arbeta botten till toppen, ta bort eventuella byxor och vik upp några skjortor / klänningar om det behövs.
  • Om barnet har på sig en onesie, måste du rulla den kläderna tills den är ute av blöjområdet. Använd Ankelhållningsteknik Som beskrivs för att hålla upp barnets ben medan du drar deme upp och ut ur vägen.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 9
    4. Ta bort vattentäta / gummi byxor om de har på sig några. Gummibyxor hjälper till att skydda barnets kläder från att bli blöt. De kan riva ganska lätt på benet verkar om det tas bort för hårt, så var försiktig.
  • Låt gummibyxan vända sig ut när du drar dem av barnet. Detta kan hjälpa dig att tvätta / torka dem lättare, och du kan vända dem tillbaka det vanliga sättet runt nästa gång du använder dem.
  • Del 3 av 5:
    Ta bort den gamla blöjan
    1. Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 10
    1. Ta bort eventuella undanta blöjapinnar från barnets tygblöja. Om blöjan inte använder stiften, leta efter en kardborreband eller ett par snaps längs barnets midja nära sidorna eller framsidan av blöjan. Ångra stiften eller snaps, eller lossa kardborreflikarna. Ta bara inte den gamla blöjan just än.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 11
    2. Dra blöjan bort från mitten av barnets mage. Lägga framsidan av blöjan tillbaka på den växlande ytan, så blöjan är platt.
  • För pojkar kanske du vill lämna blöjan löst på plats till sista minuten för att förhindra spray om de urinerar vid fel tidpunkt.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 12
    3. Rengör barnets könsorgan med en baby-torka eller våt trasa. Du kan använda en våt, ren trasa om du föredrar, eller barnservetter.
  • Du kan också använda ett rent och torrt område av den gamla blöjan för att absorbera eventuell kvarvarande röra, men använda en ren trasa för att göra den slutliga rengöringen av sanitära skäl.
  • Använd två varma, våta tvättdukar om du vill vara mer miljövänlig. Använd den första tvättduken för att torka av mest röra och använd sedan en andra tvättduk för att slutföra barnets botten. Var noga med att kläderna tvättas väl före nästa användning.
  • Se till att barnets könsorgan är täckt med en trasa, eftersom många barn kommer att urinera i luften när de utsätts för den kallare luften i rummet. Rengör din bebis fram och bak, se till att du får någon röra som gömmer sig mellan hudkroppar. För babyflickor, se till att du torkar fram till baksida för att undvika infektion.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 13
    4. Byt ut den gamla blöjan för en ny. Höja barnets ben genom att hålla sina ankles För att ta bort blöjan från bordet och byt ut den gamla blöjan för en ny. Placera den nya under barnet medan du tar ut den gamla blöjan och sänker barnets ben tillbaka till ytan. (Du kan alltid justera blöjans position senare att centrera blöjan, om det behövs.)
  • Placera det så att blöjans ryggs centrum är på mitten med barnets botten så att blöjans baksida kommer att nå inte högre än barnets midja.
  • Efter att ha dragit barnets ben upp, kanske du vill lägga upp den gamla blöjan så att blöjans framsida håller på någon poop som kan vara inuti blöjan. På det sättet kan du lägga en hand under den buntade blöjan, lyfta och dra blöjan borta. Var noga med att du inte släpper någon röra ut.
  • För dem som väljer att använda fördjupningsblöjor med ett kardborreband eller snäpplåsningssystem, kan du behöva hålla din hand utsträckt inuti blöjan tills barnet har lagts tillbaka ner på ytan, så blöjan viks inte tillbaka på själv under barnet.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja steg 14
    5. Använd pulver eller blöjakräm om det behövs. Applicera lite blöjautslagskräm på huden och / eller placera lite pulver ner på deras tygblöja och över deras botten för att förbereda området om de är benägna att blöja utslag.
  • Del 4 av 5:
    Säkra den nya blöjan
    1. Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 15
    1. Vik blöjan upp och ner tills blöjans toppcenter är på barnets midja. Håll blöjan ordentligt när du flyttar den och placera den ordentligt. Lägg den torra blöjan tillfälligt på barnets midja så att du kan få de nya stiften eller gör dig redo att fixa den nya blöjan igen.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 16
    2. Flare ut och placera båda sidor av blöjans baksida lite (om den här blöjan inte är en vikad / elastisk). Antalet blöjor som du blyglar ut på botten beror på barnets vikt och bredd på midjan.
  • Bara flamma ut och arbeta med ena sidan av barnets blöja i taget. Du kan upprepa detta för den andra sidan senare.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 17
    3. Säkra blöjan på plats med blöja-stift eller kardborreband. Ta några två stift som inte används och säkra blöjan, vrid av stiftets borttagning från de förberedande stegen ovan. Sätt i stiftet i blöjan och stäng stiftet. Tryck inte på varje stift genom alla de inre blöjskikten, så du riskerar inte att hålla dig själv och din baby. Var noga med att sätta i slutet av stiftenbortFrån barnets navel / mage-knapp.
  • Snäpp blöja stiften stängda från båda sidor. Blöjstift skapas med en öppen sektion i stifthuvudet. Skjut stiftet runt och in i stiftets huvud och tryck inåt, så stifthuvudet täcker den här änden av stiftet.
  • Del 5 av 5:
    Avsluta och städa upp
    1. Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 18
    1. Sätt på de vattentäta / gummibyxor om så önskas. Om gummibyxorna inte var våta när du tog bort dem (eller kan torkas med en handduk eller pappershandduk lätt), kan du återanvända samma byxor. Annars, använd ett annat par gummi byxor och tillsätt de äldre till stapeln med kläder som behöver tvättas.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 19
    2. Klä barnet. Byta sina byxor och strumpor innan de viks tillbaka ner på sin skjorta. Om barnet hade på sig en onesie och är fortfarande torr, sänker det ner och snappar på plagget på plats.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 20
    3. Ta bort barnet från det föränderliga området så att du kan städa upp. Om andra människor kan hjälpa dig, få dem att se att titta på ditt barn och hålla dem upptagna.
  • Bild med titeln Ändra en tygblöja Steg 21
    4. Städa upp det skiftande området. Sätt högen av våta kläder och smutsig blöja i din hämmare eller blöja. Stowaway Eventuella extra stift, blöjans utslag och babypulver.
  • Kassera någon poop genom att rengöra tygblöjan inuti en toalett. Rulla sedan blöjan försiktigt upp i en boll och ta med den här blöjan till tvättstationen för tvättning.
  • Tips

    Spädbarn ibland strax innan du placerar blöjan. Om det händer, tvätta barnet och gör stegen ovan.
  • Om barnet använder en napp och måste ändras, låt dem använda nappen (förutsatt att de inte spottar ut som en naturlig reaktion när de börjar gråta). Varje stund av fred innan den oundvikliga förändringen kommer att hjälpa lugna och konsola dem.
  • Om du använder tygblöjor kan du vara stolt över att göra ett mer miljövänligt och prisvärt val över engångsblöjor.
  • För de barn som har konsekventa vätskor, även förbi den punkt som en baby-size-tygblöja inte passar dem längre, kan de i stället använda vuxna tygblöjor. Detta råd finns i Denna artikel.
  • För tyg blöja-bärare som är wiggly är det ibland lättare att sätta den rena blöjan på medan barnet står.
  • Om du behöver använda pulver, använd majsstärkelsebaserat barnpulver istället för talk. Användningen av talk har förknippats med lungcancer och kvinnliga könsorgancancer. Cornstarch-baserat barnpulver är bra att locka och växa jäst, så pulverfri är bäst. Dessutom kan vissa babypulver doft orsaka blöjautslag, så undvik tillagda dofter när det är möjligt.
  • Även om tygblöjor är billigare, kan det hända att det är lättare att hålla minst ett nytt nytt paket med engångsblöjor till hands också, för nödsituationer eller tider när du inte kan göra en full tygblöja.
  • Ibland använder föräldrar en uppsättning av två tygblöjor som viks ihop för att skapa en typ av dubbel blöja Det ger mer skydd och en tjockare kärna som kan vara på barnet över en något längre tid. Men för att förhindra utslag, lämna inte en dubbel blöja på för länge.
  • Kontrollera om tecken på blöjautslag och jästinfektioner ofta. Blöjautslag och jästinfektioner ser helt annorlunda ut. Blöjautslag är röd och ser ut som en solbränna över barnets hud, medan jästinfektioner ser ut som röda fräknar på huden. Om du misstänker att ditt barn har en jästinfektion, ta dem till sin barnläkare, eftersom det finns läkemedel för att behandla detta.
  • Barn börjar ofta kissa strax efter att en ny blöja har placerats på dem. Om det händer, låt dem sluta kissa och ändra det igen. Du märker den våta spoten slutar växa när barnet slutar kissa.
  • Både tjej och pojkebarn kommer att kissa när blöjan är avstängd, och de blir utsatta för kall luft. För att få den här känslan ur vägen, dra framsidan av blöjan ner, blåsa på blöjområdet, täcka det tillbaka för lite för att fånga ytterligare urin. På det sättet är den torra blöjan inte omedelbart nedsmutsad.
  • Varningar

    Försök att inte lämna barnet i en våt blöja för länge. Tygblöjor har varit kända för att hålla urin nära huden under längre perioder. Att lämna en bebis i blöta blöjor under långa perioder kan orsaka blöjautslag. Kontrollera ditt barns tygblöja varje trettio till fyrtiofem minuter för att säkerställa att blöjan fortfarande är torr.
  • Lämna aldrig ett barn på ett omklädningsbord obevakat av någon anledning.Även de yngsta, minsta barnen kan eventuellt rulla sig utanför bordet och på marken på ett ögonblick och bibehålla mycket allvarliga eller livshotande skador. Att falla av en föränderlig yta från ett högt avstånd är en av de vanligaste - och ändå mest förebyggbara personskador.
  • Saker du behöver

    • 1-2 tygblöja (er)
    • 2-3 blöjor som ska användas som stängningsobjekt
    • Gummibyxa
    • Våtservetter
    • Blöja hink
    • Täckduk för pojkblöjor (tillval)
    • Zinkoxid / A & D-salva eller desitin (blöja-rash-kräm / salva)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande