Hur man ändrar en disponibel vuxen blöja

Vid byte av en vuxen blöja är det viktigt att känna till rätt teknik och vara lugn och respektfull. Du kan ändra en vuxen blöja medan personen ligger nere eller medan de sitter på en toalett. Kom ihåg att du alltid ska ändra blöjan så snart den är smutsig.

Steg

Del 1 av 2:
Ta av den gamla blöjan
  1. Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 1
1. Tvätta dina händer. Det är viktigt att ha rena händer innan du börjar, eftersom du inte vill ta med dina bakterier till patienten. Du bör också bära engångs latexhandskar (eller vinyl om du är allergisk eller om din patient är allergisk mot latex) för att skydda dina händer mot kroppsvätskor.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja Steg 2
    2. Har dina leveranser redo. Du behöver en ny blöja i rätt storlek, en handduk eller engångsblå kudde (även känd som en chuck) för att samla ett avfall och hålla lakorna rena och torkdukar. Du behöver också en plats att sätta den gamla blöjan, liksom en skyddande fuktbarriärkräm. Kräman används för att skydda personen från våthet när du byter blöjan.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja Steg 3
    3. Ångra bandet. Öppna blöjans sidor. Rulla personen försiktigt mot dig. Vika sidan på den motsatta sidan (baksidan) av personen så långt under personen som den kommer att gå. Du vikar den under för att göra det lättare att dra ut på en minut. Torka upp framsidan av personen med en torka som rör sig fram till baksidan.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 4
    4. Rulla personen över. Vrid försiktigt personen bort från dig. Det är bäst att rulla personen bort från dig genom att placera händerna på höften och axeln. Rulla personen tills hon är hela vägen på hennes sida, nära på magen. Placera sedan handduken eller chucken under personens baksida för att skydda lakan.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 5
    5. Torka upp vad du kan. Gå vidare och torka upp vad du kan innan du flyttar blöjan, speciellt om personen hade defecated. Försök att få så mycket du kan ut innan du tar bort blöjan helt.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 6
    6. Ta bort blöjan. Dra ut blöjan med hjälp av en front till back rörelse. Dra det genom personens ben mot deras baksida och sedan vika upp det för att dölja röra. Kassera blöjan. Du kan lägga den i en plastmarknadssack innan du håller fast i papperskorgen för att skära ner på lukten.
  • När du har tagit bort blöjan, dra av dina handskar och sätt på ett nytt par.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja Steg 7
    7. Avsluta rengöring. Använd en ren torka för att avsluta torka upp personen. Se till att personen är grundligt ren innan du går vidare. Du vet att personen är ren när en torka kommer upp rent när du torkar personen.
  • Var noga med att torka personen försiktigt, speciellt om de är äldre eftersom deras hud kan vara mer bräcklig.
  • Se till att personen är helt ren också.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 8
    8. Låt personen lufttorka. När personen är ren, låt området lufttorka ett ögonblick. Du vill inte sätta en ny blöja på medan personen fortfarande är våt.
  • Del 2 av 2:
    Sätta på en ny blöja
    1. Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja Steg 9
    1. Placera blöjan under personen. Öppna en ny blöja. Placera plastsidan ner på sängen. Skjut den bortre kanten under personens sida om möjligt.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 10
    2. Lägg till kräm eller pulver. Därefter sätt på barriärkräm. Detta kommer att hjälpa till att hålla huden att bryta ner från fukt. Applicera ett tunt lager, särskilt över skinkorna.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 11
    3. Rulla personen tillbaka. Dra försiktigt den person tillbaka mot dig, rulla honom på blöjan. Dra blöjan upp genom benen.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 12
    4. Fäst sidoflikarna, som kan vara kardborreband eller lim. Blöjan ska vara snygg men inte så tätt det skulle vara obekväma. Du borde kunna glida åtminstone ett finger under toppen.
  • Du kan behöva rulla personen lite tvärtom för att komma till den del av blöjan som är under honom.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 14
    5. Kasta bort handskarna. Dra av handskarna så att utsidan står inför inåt. Kasta handskarna borta.
  • Bild med titeln Ändra en disponibel vuxen blöja steg 15
    6. Lägg till en disponibel sängfodral. Om du föredrar kan du placera en säng under personen. Rulla honom ett sätt att glida det under, och rulla sedan på det andra sättet för att få det hela vägen under honom. Linjerna hjälper till att hålla sängen ren i händelse av olyckor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var noga med att vara lugn och respektfull när du byter en vuxen blöja så att personen är försedd med värdighet och komfort.
  • Om du är bärarens vaktmästare, försök alltid att bära handskar när du byter en av dessa blöjor, för att undvika att komma i kontakt med bärarens kroppsvätskor och fast avfall i blöjan.
  • Om möjligt, ha en annan person som hjälper dig att flytta och stödja patienten.
  • Se till att området nära personens könsorgan är helt torra och liberalt applicera barriärkräm innan du använder en ny blöja.
  • Innan du byter en blöja, gör absolut säker att personen är helt klar och har en tarmrörelse, eftersom det är mycket möjligt för den personen att fortsätta medan blöjan är öppen. Detta kommer att göra en stor röra och göra saker mycket svårare och tidskrävande för både dig och bäraren.
  • Vuxna engångsblöjor (särskilt de som är mest lik de som bärs av spädbarn), kom i flera storlekar.Kontrollera produktförpackningen för den storlek som bäst passar bäst på bäraren.Om ingen av storlekarna i offline-butikerna passar (den stora / extra stora storleken i butikerna är ännu för små), kan du hitta några bariatriska engångsblöjor online i en större storlek.
  • Varningar

    Oavsett vilken typ av borttagning och förändrad stil du måste använda oftast, spola aldrig en vuxen engångsblöja i en toalett.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande