Hur man byter en blöja

Ändra blöjor är ofta en källa till rädsla, rädsla och humor för nya föräldrar och vårdgivare. Babies och småbarn som inte är potty utbildade måste ha sina blöjor förändrats några timmar för att undvika utslag och obehag. Skapa en blöjabytesstation så att du enkelt kan ändra engångs- eller tygblöjor på ett ögonblick.

Steg

Metod 1 av 4:
Ta bort blöjan och städa barnet
  1. Bild med titeln Ändra ett blöja steg 1
1. Tvätta dina händer. Innan du byter barnets blöja, tvätta händerna med tvålvatten. Om du inte har tillgång till en diskbänk, kan du gnugga handrankaren på dina händer. Om du inte har hand sanitizer, gnugga en ren baby torka på dina händer.
  • Om du arbetar i en daghem, sätt på engångshandskar efter att ha tvättat händerna.
  • 2. Har alla dina leveranser redo att gå. Det hjälper till att ha allt förberedt och inom räckhåll innan du börjar så att du inte behöver lämna barnet för att ta någonting.
  • Du behöver: några våta trasor eller tvättdukar, en ny blöja och en byte av kläder.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 2
    3. Förbered den rena blöjan. Placera barnet på den föränderliga ytan och ta ut en ny blöja. Om du är med hjälp av en engångsblöja, utveckla det. Om du använder en tygblöja, vik det eller fyller det med en absorberande insats beroende på blöjans stil du har. Ställ blöjan till sidan så det är klart när du har tagit bort den smutsiga blöjan.
  • Många lägger den rena blöjan direkt under den smutsiga blöjan innan de tar bort det, för att fånga några olyckor som uppstår vid byte. Tänk bara på, den rena blöjan kan bli smutsig, så du kan behöva använda en andra om det händer.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 3
    4. Lossa och ta bort den smutsiga blöjan. Dra bort flikarna, snaps eller kardborreband från den smutsiga blöjan för att lossa den. Dra ner den främre delen av den smutsiga blöjan och lyft försiktigt barnets ben upp lite. Om blöjan är våt, skjut baksidan av den smutsiga blöjan ut från under barnets botten. Om det finns poop, använd den främre halvan av den smutsiga blöjan för att skopa så mycket av det av barnet som du kan. Ställ den smutsiga blöjan åt sidan tills du kan vika den.
  • Håll barnets ben i ena hand så att deras botten är i luften för att undvika att den ska röra den diaperingytan.
  • Se till att du lägger den smutsiga blöjan ur barnets räckvidd.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 4
    5. Torka barnets botten med en torka eller en fuktig trasa. Ta en baby torka eller fuktig trasa och torka barnets könsorgan fram till baksidan (mot botten). Rengöring är viktigt för att förhindra bakterieinfektioner. För att rengöra poop behöver du förmodligen flera torkdukar för att säkerställa att barnet är ren. Lyft försiktigt dina barns ben av anklarna och torka in mellan barnets skinkor.
  • Se till att det inte finns någon poop runt barnets könsorgan eller längs deras lår.
  • Under de första veckorna av barnets liv är det en bra idé att använda en bomullsboll eller mjuk tvättduk dämpad med lite varmt vatten. Detta kan vara mindre irriterande för nyfödd hud än pre-fuktade barnservetter.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 5
    6. Luft torka huden ett ögonblick. Du kan förhindra blöjautslag genom att hålla ditt barns botten rena och torra. Ge deras botten några sekunder för att torka ut innan du sätter på den rena blöjan. Om din baby har utslag, använd blöjakräm eller petroleumgel innan du sätter den nya blöjan på.
  • Om du är med hjälp av tygblöjor, Du måste lägga en engångsinsats i blöjans mitt. Insatsen kommer att hålla blöjkrämen från att röra tygblöjan som kan skada den.
  • Några populära blöjautslagskrämer inkluderar AquaPhor, Desitin och Boudreauxs Butt Paste.
  • Metod 2 av 4:
    Sätta på den rena engångsblöjan
    1. Bild med titeln Ändra ett blöja steg 6
    1. Lägg den rena blöjan under barnet. Ta tag i den öppna rena blöjan och lägg den bakre halvan av den under barnet. Blöjan ska vara nära barnets midja. Om du byter en pojkes blöja, peka på sin penis för att rikta urin i den nya blöjan. Dra den främre halvan av den rena blöjan upp på barnets mage.
    • Se till att din baby inte knuffar sina ben eller blöjan kan vara obekväma. Försök att sprida barnets ben så blöjan passar bekvämt.
    • Om du byter en nyfödd, använd en nyfödd blöja som lämnar plats för navelsträngsstubben. Eller vika över blöjans framsida så att du inte täcker den.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 7
    2. Fäst blöjan. Håll den främre delen av blöjan på plats med en hand. Använd din andra hand för att dra flikarna på vardera sidan av blöjan och vika dem upp mot framsidan. Fäst dem på blöjan så blöjan är fastsatt på barnet. Undvik att fästa blöjan för hårt.
  • Kontrollera om blöjan är för tight. Om det är, kommer huden att se klämd eller röd. Du bör också se till att flikarna inte håller fast vid barnets hud.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 8
    3. Klä barnet och kasta bort engångsblöjan. Dra dem på och snäppa den stängd eller lägg barnet i en ny outfit. Ställ barnet på ett säkert ställe medan du viker den smutsiga engångsblöjan. Kasta det i papperskorgen eller i luktförseglingsbehållaren.
  • För att vika den smutsiga blöjan, vik den främre delen av den smutsiga blöjan i hälften mot blöjans baksida för att göra en liten bollform. Fäst båda flikarna i blöjans mitt för att innehålla den.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 9
    4. Tvätta dina händer. Om du har handskar, ta bort och kassera dem. Tvätta då dina händer med varmt vatten och antibakteriell tvål. Syfte att skrubba dina händer i minst 20 sekunder. Skölj dem noggrant, torka dem sedan.
  • Metod 3 av 4:
    Att sätta på och hantera tygblöjor
    1. Bild med titeln Ändra ett blöja steg 10
    1. Placera den rena blöjan under barnet. Ta den beredda tygblöjan och lägg den bakre halvan av den under din bebis så det är nära ditt barns midja. Om du byter en pojkes blöja kan du förhindra läckor genom att peka på sin penis. Ta den främre halvan av blöjan och dra upp den på barnets mage.
    • Sprid barnets ben så blöjan kommer inte att gänga medan du fixerar den.
    • Om du ändrar en nyfödd blöja, se till att du använder de minsta tygblöjorna. Du behöver noga vika dem speciellt så att de inte gnuggar mot navelsträngsstubben.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 11
    2. Säkra blöjan. Håll framsidan av blöjan på plats med en hand. Använd din andra hand för att koppla ett T-format fästelement eller ett 2-trängt fästelement på blöjans framsida. Vissa tygblöjor använder snaps som du helt enkelt snapar på plats eller kardborreband som du bara kan dra och trycka på. Klä på barnet innan du hanterar den smutsiga tygblöjan.
  • Om du använder blöjapinnar, lägg några av fingrarna under blöjan och över barnets hud så att du inte av misstag pekar barnet.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 12
    3. Förvara den smutsiga tygblöjan. Om du hanterar en poopy blöja, ta den på badrummet och dumpa så mycket av poopen i toaletten som möjligt. Du kan använda en blöja spruta för att ta bort större mängder poop. Placera den smutsiga blöjan och eventuella smutsiga tygdukar i en blöjapail eller hängande våtpåse. Tvätta tygblöjorna enligt tillverkarens instruktioner.
  • Om du byter en poopy blöja från en exklusivt ammande baby, behöver du inte dumpa poopen i blöjan. Det kommer att upplösas i tvättmaskinen.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 13
    4. Rengör dina händer. Ta bort dina handskar och kasta bort dem, om det är tillämpligt. Tvätta händerna med hjälp av antibakteriell tvål och varmt, rinnande vatten i minst 20 sekunder. Efter att ha sköljt dina händer, torka dem av.
  • Metod 4 av 4:
    Samla blöjor
    1. Bild med titeln Ändra ett blöja steg 14
    1. Välj ett område för att ändra ditt barns blöja. Ställ in 1-2 blöjabytesutrymmen på lättillgängliga platser i ditt hem. Till exempel kan du skapa ett skötbord i plantskolan, ditt sovrum, eller nära ett badrum. Om du inte vill använda ett bytebord, kan du enkelt ändra barnets blöja på en bekväm platt yta (som en säng eller på golvet). Sätt ner en blöjabyte på ytan för att förhindra messor.
    • Välj lämpliga blöjabytesområden baserat på var din familj spenderar mest tid.
    • Det är en bra idé att packa en blöja väska eller ryggsäck med några diaperingsmaterial. Håll blöjkassen i det skiftande området så att du kan lagra det och ta sedan på väskan när du behöver lämna huset.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 15
    2. Organisera det skiftande området. Du kanske behöver mer än bara en blöja och vissa torkdukar för att byta barn. Håll saker organiserade och lätta att hitta med hjälp av divider, behållare och små korgar. På så sätt vet du rätt där något är om du behöver det snabbt.
  • Till exempel kommer det att hjälpa till att ha en lådan eller korg som har extra pyjamas eller pacifiers om din baby behöver en förändring i mitten av natten.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 16
    3. Lager upp på blöjor och torkdukar. Nyfödda barn kan gå igenom 8 till 10 blöjor om dagen, så håll mycket rena i närheten. De borde vara lätta att nå så att du inte behöver gå bort från ditt barn under blöjan. Du måste också hålla torkdukar i närheten för att torka ditt barns botten.
  • Om du ständigt påfyller blöjorna på din blöjabytesstation, överväga att lämna en ny låda blöjor i samma rum. På så sätt kommer du aldrig att vara helt ute.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 17
    4. Store blöja kräm eller petroleumgel. Babies får ofta utslag, och du kan behöva tillämpa blöjakräm eller petroleumgel. Hålla rör av dessa på ditt blöjbyte, så att du enkelt kan använda dem när du märker ett utslag.
  • Det är också en bra idé att hålla dem i din blöja väska så att du kan behandla ditt barns utslag när du är ute tillsammans.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 18
    5. Ha en plats att sätta smutsiga blöjor. Bestäm hur du vill kassera eller hantera de smutsiga blöjorna. Till exempel, om du använder engångsblöjor, ställer du upp en papperskorg eller luktförseglingsburk. Om du använder tygblöjor kanske du vill skapa en våt hink där du kan lagra blöjorna tills du är redo att tvätta dem.
  • Det är en bra idé att hålla hand sanitizer i närheten för att snabbt rengöra händerna innan du tvättar dem i badrummet. Kom ihåg att hålla handrengöraren ur ditt barns räckvidd.
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 19
    6. Håll distraktioner i närheten. När barnet blir äldre måste du distrahera dem under blöjförändringar. Distrahera barnet med leksak, objekt eller bok kommer också att hålla barnet från att ta bort smutsiga blöjor eller squirming under blöjan. Överväg att hålla några av dessa nära din blöjabytesstation:
  • Småbräda böcker
  • Pacifiers
  • Leksaksnycklar
  • Rattlarna
  • Bild med titeln Ändra ett blöja steg 20
    7. Butiksändringar av kläder och extra lakan. Om din baby har läckt igenom blöjan måste du ha en byte av kläder i närheten. Håll flera rena onesies på det föränderliga området bara i fallet. Du borde också ha några uppsättningar rena spjälsängar om dessa blir smutsiga.
  • Om ditt föränderliga bord har ett mjukt, avtagbart lock, bör du också ha ett extra rent lock om barnet får locket smutsigt under blöjan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Följ alltid tillverkarens instruktioner som följde med din specifika typ av tygblöjor. Dessa kommer att berätta för dig hur du använder blöjan och tvätta den.
  • Distrahera ditt barn under blöjan ändras om de blir noga. Låt barnet hålla en leksak, eller sjunga en sång medan du byter blöjan.
  • När du går ut med din baby, ta med små plastpåsar med dig för enkel blöja bortskaffande. Sätt den smutsiga eller våta blöjan i plastpåsen och knyta den innan den slänger den i en papperskorgen.
  • Varningar

    Lämna aldrig ditt barn obevakat på ett skötbord eller hög yta. Även steg i ett ögonblick kan ge barnet möjlighet att rulla av bytebordet eller sängen.
  • Tvätta alltid händerna efter att ha hanterat en smutsad blöja. God handhygien kommer att bidra till att förhindra spridning av sjukdom.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande