Hur man bestämmer sig för att blöja en äldre hund

Äldre hundar har ofta svårigheter med inkontinens. Det kan vara en riktig utmaning för husdjursägare, speciellt när ditt hus ständigt riskerar att vara smutsigt av urin eller avföring. Ta reda på om diapering din hund är den bästa lösningen för dig och ditt husdjur genom att överväga deras tillstånd, dina resurser och de potentiella alternativen. Att göra det kommer att se till att din hunds skymningsår är så friska och bekväma som de kan vara.

Steg

Metod 1 av 3:
Bedömning av din situation
  1. Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 1
1. Titta på tecken på inkontinens. Seniorhundar har ofta problem med att kontrollera deras urinering och tarmar. Om de har frekventa olyckor inomhus eller dribbling urin runt huset, är det en anledning till oro som måste åtgärdas. Blöjor kan vara en del av lösningen.
  • Vissa hundar påverkas bara under sömnen. Kontrollera regelbundet för att se om deras sängkläder har smutsats, eftersom det också kan vara ett tecken på inkontinens.
  • Bild med titeln Bestäm huruvida du ska blöja en senior hund Steg 2
    2. Vara på utkik efter slickning. Även om din hund inte lämnar pölar runt huset, kunde de droppa urin. Konstant slickning av deras urinrörsområde eller hudirritation runt det är också tecken på inkontinens.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 3
    3. Bestäm om det är ett kroniskt tillstånd. Inte all inkontinens är permanent - det kan vara ett symptom på ett tillfälligt eller behandlingsbart tillstånd, som ångest eller en urinvägsinfektion. Eller kan det vara ett tecken på en allvarligare sjukdom. Gör ett möte med din veterinär för att bestämma orsaken till din hunds inkontinens och se om det är troligt att det är en långsiktig fråga.
  • Tillgripa inte att använda blöjor innan du kontrollerar om det underliggande tillståndet är behandlingsbart eller inte.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 4
    4. Tänk på din hunds hygien. Om din hunds nuvarande inkontinens lämnar en röra på sin hud, sätter det ditt husdjur med risk för infektioner och irritationer. Om så är fallet, använder blöjor ett bra sätt att mildra deras risk för infektion och hålla dem rena och bekväma.
  • Detta kommer också att spara tid eftersom du inte behöver tvätta dem flera gånger om dagen.
  • Bild med titeln Bestäm huruvida du ska blöja en senior hund Steg 5
    5. Blöja inte en hund om problemet är diarré. Om ditt husdjur har diarré, är blöjor inte troligt att det är ett bra alternativ för hygienskäl. Diarré är rörigt och innehåller mycket syra, vilket kan bränna din hunds hud om du inte rengör det omedelbart.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 6
    6. Tänk på kostnaden. Engångsblöjor varierar från ca $ 10 - $ 15 per 12-pack. Tvättbara blöjor kan variera var som helst från $ 7 - $ 30 per blöja. Du kommer sannolikt att behöva 2-5 blöjor per dag, vilket kan vara en avsevärd kostnad. Om du inte har råd med det, kan du behöva överväga alternativa alternativ att hantera din hunds inkontinens.
  • I de långsiktiga, tvättbara blöjor är mer kostnadseffektiva. Men de är också mer arbetsintensiva eftersom du måste göra mycket tvätt.
  • Det finns också andra relaterade tillbehör, som suspenders för att hålla blöjor på plats.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 7
    7. Ta hänsyn till tidsåtagandet. Att ha en blöja kan skydda huset och mjuka möbler, men det är inte nödvändigtvis ett alternativ utan ansträngning.Om du använder blöjor på din hund, måste de ändras ofta för att förhindra utslag, infektioner och messor. Om du eller en annan vårdgivare inte kommer att vara runt för att ta hand om din hund hela dagen, kan du behöva överväga ett alternativ till blöjor.
  • Om din hund defrecates, borde någon vara till hands för att ändra blöjan omedelbart.
  • Om din hund handlar om främst urinfrågor, bör du fortfarande ändra din hunds blöja några gånger om dagen.
  • Precis som en barns könsorgan måste rengöras varje gång blöjan ändras, så gör din hund.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 8
    8. Bestäm om det kommer att förbättra hundens och din livskvalitet. Om inkontinens är din hunds enda betydande hälsofråga, med hjälp av blöjor för att göra sin ålder är mer bekväm är förmodligen en bra idé. Om blöjor är den mest lämpliga lösningen på ditt husdjurs problem, så är de också en bra idé för dig som husdjursägare.
  • Å andra sidan, om din hund konsekvent motstår att ha blöjor eller gör det, är det väsentligt påverka deras komfort och / eller rörlighet, är det förmodligen inte det bästa alternativet för ditt husdjur.
  • Metod 2 av 3:
    Med tanke på alternativ
    1. Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 9
    1. Fråga din veterinär om medicinska alternativ. Ibland kan de förhållanden som orsakar inkontinens behandlas med hormontillskott, medicin och / eller kirurgi. Prata med din veterinär om potentiella botemedel eller behandlingar för din hund som skulle göra blöjor onödigt.
    • Om din hund för närvarande tar receptbelagda läkemedel, fråga om någon av deras läkemedel kan orsaka inkontinens som en bieffekt. Om så är fallet kan en justering av deras dosering hjälpa till att ta itu med problemet.
    • Tänk på att många av dessa behandlingar kan vara dyra, tillfälliga och / eller har allvarliga biverkningar. Var noga med att faktor med dessa överväganden om ditt beslut om huruvida de ska sträva efter att de behandlar symtomen med blöjor och andra åtgärder.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en äldre hund steg 10
    2. Skapa ett angivet utrymme för din hund. Överväga att begränsa din hund till ett område i ditt hus som är lätt att rengöra. Alternativt kan du aktivt skydda ett område i ditt hus genom att lägga ner plastplåt som är täckt med lätta att tvätta handdukar eller filtar.
  • Det finns också speciella sängkläder tillgängliga för inkontinens hundar för att hålla dina våningar rena och din hund att sova i en pöl.
  • Du kan också skydda möbler och golv med tvättbara kuddar, som är tillgängliga från alla medicinska försörjningsverksamhet.
  • Tänk på att detta alternativ till blöjor också är arbetsintensivt eftersom det innefattar konstant tvätt och rengöring. Det presenterar också en betydande förändring av ditt huss estetiska och renlighet.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 11
    3. Ge din hund mer utanför tiden. Att låta din hund vandra utanför kommer att hjälpa dem att rengöra och mildra sina ångest om att ha olyckor.
  • Det här är också trevligt att göra för din hund om du bestämmer dig för att lägga dem i blöjor eftersom det ger dem en chans att spendera en del av dagens blöjfritt.
  • Kom ihåg att bara göra det som vädret tillåter. Seniorhundar är mindre kunna reglera sina kroppstemperaturer och bör inte lämnas oövervakad i varmt eller kallt väder.
  • Metod 3 av 3:
    Välja rätt blöjor
    1. Bild med titeln Bestäm huruvida du ska blöja en senior hund steg 12
    1. Välj mellan tvättbara och engångsblöjor. Om din hund har kortsiktiga inkontinensproblem, får ett paket med engångsblöjor är förmodligen den bästa lösningen. Om din hund kommer att hantera inkontinens på de långsiktiga, tvättbara blöjor blir den mest miljövänliga och kostnadseffektiva lösningen.
    • Trots de kostnadseffekterna kanske du vill använda engångsblöjor eftersom de är bekvämare. Tvättbara blöjor måste trots allt tvättas regelbundet.
    • De andra fördelarna med tvättbara blöjor innefattar bättre passform och mindre ljud från rostande plast när din hund rör sig runt.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund Steg 13
    2. Tillägg blöjor med inkontinenskuddar för tunga läckor. Om din hund läcker mycket, kan du behöva lägga till engångs- eller tvättbara inkontinenskuddar till din hunds tvättbara blöja för att absorbera fukten. Om din hund defeklar i blöjan är det viktigt att använda en engångsfodral för enkel och hygienisk rengöring.
  • Bild med titeln Bestäm huruvida du ska blöja en senior hund steg 14
    3. Tänk på ett mageband för manliga hundar. Om du har en manlig hund som bara har svårt med dribbling urin, kan du använda ett magband i stället för en blöja. Belly Bands är maskin tvättbara wraps som ger läckageskydd samtidigt som du skyddar din hunds hud.
  • Belly Bands tenderar att vara mindre obstruktiva än blöjor för din hund och mindre krångel för dig eftersom de i allmänhet kardborreband på och av.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska blöja en senior hund steg 15
    4. Få storleken rätt. Blöjor finns i allmänhet i fem storlekar, från extra små till extra stora, som har olika tillhörande vikter och midjestorlekar.
  • Kontrollera storlekstabellen för varje varumärke för att du ska få rätt storlek. I allmänhet är uppdelningarna för vikter och midjestorlekar följande: extra-liten - 4-8 lbs / 10-13 ", liten - 8-15 lbs / 13-19", medium - 15-35 lbs / 18-25 ", Stor - 35-55 lbs / 20-27", extra stor - 55-90 lbs / 25-34 ".
  • Manliga hundar behöver ibland en storlek upp för att rymma sina könsorgan.
  • För att säkerställa att storleken är rätt måste du testa blöjorna på din hund. Det borde vara tillräckligt snyggt för att förhindra läckage men bekvämt nog att det inte orsakar chaffing, särskilt kring de elastiska öppningarna.
  • Tips

    Medan blöjor kan se obekväma, kommer din hund sannolikt att vara mer bekväm och säker på att ha en om de har ett allvarligt inkontinensproblem.
  • Tänk på att du kan boka blöjor för de tiderna när din hund mest behöver dem. Till exempel, om din hund bara har problem när de sover, kan du lägga en blöja på dem bara när de bosätter sig för en tupplur eller säng.
  • Kom ihåg att alltid vara tålmodig och snäll med din åldrande hund. Inkontinens är svår att hantera, men de har ingen kontroll över den. Hundar gillar inte att lugna sina hem mer än vad du gör.
  • Du kan hjälpa till att hålla din blöja hundrengöring genom att hålla håret mycket kort runt deras baksida och svansar och med hjälp av hypoallergena barnservetter.
  • Varningar

    Det är viktigt att övervaka din hund medan de har en blöja, speciellt först. Vissa hundar kan frestas att äta sina blöjor, vilket kan leda till allvarliga matsmältningsfrågor.
  • Använd alltid handskar när du byter blöjor så att du undviker bakterier från ditt husdjurs excrement.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande