Hur man underhåller en quaker parrot

Att hålla din Quaker underhållna kommer att hålla din fjädrade vän glad och frisk i många år framöver. Utan underhållning kan en Quaker papegoja bli uttråkad, deprimerad, andeventally, fysiskt ohälsosam. För att hålla detta från att hända, leverera din fågel med saker som det kan använda sig för att underhålla sig när du inte är hemma och spendera kvalitetstid som underhåller det själv varje dag. Med en kombination av speltid på egen hand och stimulering från dig, bör din quaker vara grundligt underhållen under hela dagen.

Steg

Metod 1 av 2:
Tillhandahålla stimulering
  1. Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 1
1. Sätta leksaker i quakers bur. För att din Quaker ska kunna underhållas när du inte är kvar, behöver du ge det med leksaker. Det finns ett brett utbud av leksaker som är tillgängliga för Quaker papegojor, inklusive rep leksaker som de kan klättra, stegar, gungor, klockor och tuggbara leksaker, som färgglada hängande träblock.
  • Leverera en mängd olika leksaker i din fågelbur på en gång. Detta ger dina fågelalternativ för vad det vill leka med.
  • Alla leksaker som annonseras som är lämpliga för parakiter, papegojor eller konurer är lämpliga för Quakers.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 2
    2. Byt ut leksaker ofta. Även om du levererar stora leksaker för din quaker, kommer det sannolikt att bli uttråkad med dem över tiden. Byt ut leksaker regelbundet så att din fågel kan underhållas med nya saker i sin bur.
  • Ha en mängd leksaker som du kan rotera in och ut ur fågelns bur. Bara var noga med att rengöra leksaker när de kommer ut ur buret så att de är rena när du vill sätta tillbaka dem.
  • När du levererar helt nya leksaker för din quaker, försök att ge det nya typer av leksaker, inte bara olika versioner av samma typ av leksak.
  • Pusselleksaker är särskilt bra för Quaker Papegojor, eftersom de är mekaniskt benägna och älskar att dra saker ifrån varandra.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 3
    3. Ge din fågel nya och spännande mat att äta. Ett riktigt bra sätt att underhålla din quaker är att ge en ny typ av mat. Placera en typ av frukt eller grönsaker som din fågel aldrig har försökt tidigare i Quakers bur och titta på när den utforskar de nya smakerna och texturerna du har levererat.
  • Kom ihåg att det finns ett brett utbud av livsmedel som en quaker kan äta. Men ge dem aldrig avokado, alkohol, choklad eller koffein.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker papegoja Steg 4
    4. Ha din fågelfoder för snacks. Om din Quaker har ett mellanmål som det verkligen älskar, kan du underhålla fågeln genom att göra det foder för det mellanmålet. Placera mellanmålet i en kartong och omge den med sängkläder eller strimlande papper. Försegla lådan och peka några hål i lådans yta. Placera sedan lådan i din fågelbur och titta på när din fågel tårar öppnar rutan för att hitta behandlingen.
  • Du kan också använda kommersiella foder- och pusselleksaker för denna typ av underhållning. Till skillnad från hemlagade förädlingsboxar kan dessa typiskt användas upprepade gånger.
  • Det finns foderlådor som säljs kommersiellt men du kan enkelt göra 1 själv. Se bara till att du bara använder material som är säkra för din quaker.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 5
    5. Leverera ett fågelbad. Quaker papegojor måste bada regelbundet och den här aktiviteten kan också ge mycket stimulering. Det enklaste sättet att tillhandahålla ett bad för din fågel är att lägga en grunt maträtt av ljummet eller rumstemperaturvatten i fågelns bur. Skålen ska vara tung, så att fågeln inte tipsa den över medan de badar i det.
  • Se till att du bara ger fågeln en grunt maträtt. De borde kunna stå i skålen och bara få sina ben våta.
  • Ge fågeln fågelbadet tidigt på dagen, så att fågeln kan torka helt av hela dagen.
  • Ta bort maträtten när din fågel är färdig.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 6
    6. Överväg att få mer än 1 fågel. Om din Quaker är särskilt uttråkad, kanske du vill överväga att få en annan fågel att ockupera den. En annan fågel kan ge stimulering att dess leksaker inte kan. Att ha en annan fågel i samma rum eller samma bur kommer sannolikt att underhålla din fågel oändligt.
  • Tecken på att din fågel är uttråkad eller ensam inkluderar listlöshet, brist på aptit, fjäderplockning och ovanligt beteende, som aggression mot dig. Men dessa kan också vara symtom på sjukdom, så har du fågel tittat på en veterinär om den har några av dessa problem.
  • Om du får en annan typ av fågel, inte hyra det i samma bur som din quaker. Quakers kan vara ganska territoriella när det gäller deras bur, så de tenderar inte att leva med andra typer av fåglar.
  • Att introducera en annan fågel i ditt hem kräver att du karantän den nya fågeln i flera veckor. Detta kommer att se till att det inte får din befintliga fågel sjuk och att du kan göra introduktioner mellan fåglarna gradvis.
  • Metod 2 av 2:
    Interagera med din papegoja
    1. Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 7
    1. Interagera med din Quaker Daily. Ett sätt att hålla din fågel underhållen är att interagera med det varje dag. Spendera tid betyder att du helt enkelt kan prata med det, sjunga det, eller vissla till det mjukt. Du kan också erbjuda det behandlar från din hand och vänta på att fågeln kommer och äter dem.
    • Försök att spendera minst en halvtimme som interagerar direkt med din fågel varje dag.
    • Spendera tid i företaget av din fågel kommer båda att underhålla fågeln och bygga det förhållande du har med din fågel.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 8
    2. Clicker-Train din fågel. Clicker Training uppmuntrar din fågel att slutföra handlingar eller aktiviteter för att få en behandling. Det är en belöningsbaserad träningsmetod som lär fågeln att ansluta ljudet av en klick med en viss önskvärd åtgärd. När du lär dig att följa dina signaler kan träningssessionerna vara en bindningsprocess för dig och din fågel. Denna process kan också vara bra för underhållande och stimulera din Quakers sinne.
  • Det första du kan lära din fågel är att "öka" på ditt finger. Detta gör att du kan undvika att fånga fågeln om du behöver flytta den ur buret och det gör det möjligt för fågeln att fatta beslutet att hållas istället för att tvingas in i det.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 9
    3. Lär din Quaker till prata. Quaker papegojor är stora talare som kan läras en mängd olika ord och låtar. Undervisa din fågel Nya ljud kommer att underhålla det och stimulera sitt sinne som det räknas ut hur man efterliknar dina ljud. Säg ord som du vill att din fågel ska säga om och om igen framför din quaker och det borde så småningom upprepa dem tillbaka till dig.
  • Börja undervisa din quaker att prata med att säga 1 kort ord till fågeln upprepade gånger. Med tiden kommer fågeln att lära sig de ljud du säger och det kommer sannolikt att upprepa dem tillbaka till dig.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 10
    4. Placera din Quakers bur i ett högtrafikområde. Även om du inte kan fokusera hela din tid som interagerar med din fågel, bara placera det i ett område som du ofta kan underhålla det enormt. Att placera din Quaker i ditt vardagsrum eller matsal, exponerar till exempel det för en mängd aktiviteter och ljud som kan stimulera och underhålla fågeln även när du inte är direkt uppmärksam på den.
  • Men om du har ett exceptionellt upptagen och aktivt hushåll, kanske du vill lägga fågeln i ett hörn där det är bortsett från aktiviteten bara lite.
  • Var noga med att sätta buret i ett område som inte blir draftigt eller kallt. Dessutom bör buret inte utsättas för direkt solljus, eftersom det lätt kan överhettas din fågel.
  • Lägg inte din quaker i en ut ur det sätt som människor sällan spenderar tid i. Detta kommer att få fågeln att bli ensam.
  • Håll din fågelbur ut ur köket. Det kan finnas för många temperatur, fuktighet och luktförändringar i ett kök för en quaker. Det finns också potential att exponera fågeln till giftiga rök.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker papegoja Steg 11
    5. Överväga att begränsa din tid hemifrån. Eftersom din Quaker behöver regelbunden uppmärksamhet och underhållning är det en bra idé att begränsa den tid du lämnar det ensam. De borde inte lämnas ensamma under långa sträckor, eftersom det kan leda till ensamhet och tristess.
  • Om du är borta hela dagen är det särskilt viktigt att ge din fågel lite odelad uppmärksamhet när du kommer hem. Fågeln har inte haft någon stimulans hela dagen och behöver dig att ge lite kamratskap och underhållning.
  • Om du reser och du planerar att vara borta i flera dagar, borde du ha någon checka in på din fågel och interagera med det för ett tag.
  • Bild med titeln Underhålla en Quaker Parrot Steg 12
    6. Ge visuell och ljudstimulering. Om du ska vara borta, överväg att tillhandahålla video eller ljudinspelningar av dig själv när du är borta. Detta gör det möjligt för fågeln att fortsätta att kunna reagera på din röst och för att få den stimulering som den behöver.
  • Du kan använda en videokamera för att spela in du pratar med fågeln och då kan du spela den på en dator eller tv. Du kan också bara spela in din röst på en röstinspelare och spela den tillbaka till fågeln på samma enhet.
  • Du kan spela in ett brett utbud av saker för din fågel. Överväga att säga fågelns favoritord upprepade gånger, sjunga det en sång, eller bara lovar det i en trevlig ton.
  • Tips

    Du kan också lägga en spegel i quakers bur för att hålla dem från att bli uttråkad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande