Hur man väljer en hockeysticka

Hockey Stick är en viktig del av någon spelares utrustning, och eftersom det finns ett brett utbud av alternativ är det bäst att vara beredd innan du köper en. Några av variablerna av pinnen bestäms av din höjd och vikt, men andra är mer upp till din personliga preferens. När du väljer en hockeysticka, kontrollera alltid längden, flexnumret och materialet. Också överväga vilken bladkurva och lögn är bra för dig och om du vill ha ett grepp eller inte. Du kan få en pinne som passar den position du spelar och din personliga spelstil genom att välja rätt pinne alternativ.

Steg

Metod 1 av 2:
Fokusera på primära aspekter
  1. Bild med titeln Välj en hockey Stick Steg 1
1. Ha en budget i åtanke för vad du kan spendera. Du kan få pinnar som börjar på $ 20- $ 30 som kommer att vara av god kvalitet för unga eller avslappnade spelare, eller du kan välja en specialiserad och fin utformad pinne som kör dig runt $ 250 eller mer. Priset på en pinne bestämmer inte automatiskt kvaliteten, och det bestämmer definitivt inte om pinnen är en bra passform för dig. Ha en uppfattning vad du är villig att spendera för en pinne, men kom ihåg att rätt pinne för dig är bestämd mer av känsla än priset.
  • Bild med titeln Välj en hockey Stick Steg 2
    2. Bestäm vilket material du föredrar. Hockeypinnar är gjorda av en rad material, inklusive trä, glasfiber, kevlar, aluminium och till och med titan. Fråga dig själv vilken nivå av spelare du är och vilket slag är pinnen att tjäna dig. För nybörjare kan en träpinne vara ett bra alternativ eftersom träpinnar sägs ge en bättre känsla för pucken. För allvarliga spelare som känner till spelet bättre och kommer att använda sin pinne ofta, kan en composite pinne av grafit eller kevlar vara det bästa alternativet. Dessa tenderar att vara mer speciellt utformade med avancerade aktörer i åtanke.
  • Träpinnar tenderar att vara ganska tunga och mindre hållbara, så allvarliga spelare tenderar att hålla fast vid kompositpinnar. Glasfiber är lättare än trä men inte super hållbar. Kevlar tenderar att ha den bästa ljushet till styrka förhållande.
  • Det finns flera material som används för hockeypinnar eftersom olika spelare har olika preferenser för hur de vill att deras pinne ska känna och att utföra. Om en spelare tenderar att vara grov med sina pinnar, vilket gör mycket för slepshots, så behöver de något starkt och hållbart.
  • Bild med titeln Välj en hockey Stick Steg 3
    3. Välj rätt längd. Hockey pinnar kommer i en rad axellängder, och den bästa passformen bestäms först av din höjd med en liten variation beroende på vilken position du spelar. För att passa dig själv för en pinne, placera tånänden på pinnen på marken och linjen greppet slutar med ditt ansikte. Den högra sticklängden är mellan näsan och din haka. Det är bäst att mäta för en pinne medan du har skridskor på, men eftersom det inte alltid är ett alternativ, var noga med att lägga till minst 2 tum för höjden på skridskor.
  • Grundlängdsguiden är: en pinne som inte når hakan är kort, en som berör hakans botten är genomsnittlig, och en som går till näsan eller förflutet är länge.
  • Vissa positioner tenderar att föredra olika längder. Framåt gynnar vanligtvis en kortare pinne, vilket möjliggör mer rörlighet och gör stickhandling. Defensemen väljer generellt längre pinnar, vilket är bättre för att peka på pucken från motsatta spelare.
  • Det är bättre att välja en pinne som är lite längre än lite kortare eftersom du alltid kan trimma en lång pinne till en bättre passform.
  • Bild med titeln Välj en hockey Stick Steg 4
    4. Hitta din bästa axel flex. FLEX-värdet för en hockeysticka motsvarar hur mycket flexibilitet axeln har. Den allmänna principen för flexvärderingar är hur många pund tryck behövs för att böja pinnen 1 tum, så den tyngre spelaren, desto högre flexbetyg. Tumregeln är att skära din vikt i hälften och det kommer att ge dig det flexbetyg du behöver.
  • En pinne med för högt ett flexvärdering saknar mängden "ge" en spelare letar efter när man tar ett slap-shot, medan en pinne med låg flex rating kommer att böja för mycket och orsaka brist på makt.
  • Om du skär en pinne för att vara en lämpligare längd än det var ursprungligen, kommer flexvärdet att öka eftersom den förkortade pinnen blir styvare än den var.
  • Metod 2 av 2:
    Välja specialiserade aspekter
    1. Bild med titeln Välj en hockey Stick Steg 5
    1. Välj en knivkurva. Bladets kurva påverkar både stickhandling och fotografering. Blad kan ha många olika kombinationer av kurvor som inkluderar vänster eller höger, häl, mitt eller tåkurva och liten, måttlig eller djup kurva. Välj höger eller vänster baserat på din dominerande hand. Nybörjare bör välja en halvnivåkurva, som inte är för rak och inte alltför djupt krökt.
    • De flesta ligor har restriktioner för hur mycket av en kurva du kan ha, så var noga med att inte överstiga den tillåtna gränsen.
    • De som vill ha mer kontroll vid hantering av pucken ska välja ett rakare blad, medan spelare som tar mycket handled eller slap-shots att dra nytta av ett blad med en större kurva.
  • Bild med titeln Välj en hockey Stick Steg 6
    2. Välj greppalternativet som känns rätt. Som med de flesta andra stickalternativ, väljer du om du vill använda en pinne med ett grepp eller inte om personliga preferenser. Sticks utan grepp kommer att ha en slät yta och är idealiska om du vill kunna enkelt skjuta din botten upp och ner. Nackdelen är att när dina handskar blir våta kan du ha mindre kontroll på pinnen. Greppade pinnar kan göras med en liten textur i slutet av pinnen du håller, eller de kan ha ett grepp som är en separat bit tillsatt på pinnen. Det kan vara bara grovt eller det kan ha lite klibbighet för det som ger greppet en klibbig känsla.
  • Bild med titeln Välj ett hockeystick Steg 7
    3. Välj en lögnvinkel. Liggen för en pinne betyder vinkeln där axeln förbinder sig med bladet. Lie varierar från 4 till 8, med ett lägre antal som indikerar en bredare vinkel. Den lögn du väljer kommer att påverka hur staven känns och hur du bäst kan använda den. För att bestämma rätt lögn för dig, tänk på om du vanligtvis skulle skrida med sticken långt framför dig eller nära din kropp. Om du håller ut det framför dig, är ett lägre lögnnummer bättre, till exempel 4. Om du håller det närmare dig är ett högre antal bättre, till exempel 6-7.
  • Tips

    Tips

    Köp alltid en hockey pinne i person istället för att beställa online. Det handlar inte bara om de specifika nummermätningarna. Du måste hålla pinnen och se till att den passar dig och känner rätt.
    Om du känner till hockeyspelare som använder en liknande spelstil till din, fråga dem vilka pinnar de använder och varför de använder dem. De kan förlita sig på specifikationer som kan sluta vara identiska eller nära vad du äntligen kommer att vara optimal.
  • Om du är en stor skytt, överväg att få en pinne som har mycket "böja" till det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande