Hur man är en bra moderator för ett online-lärande

I online-samhällen är moderatorer vanligtvis användare som har visat exceptionell förmåga att göra saker som positivt påverkar online-lärmiljön. De är utvalda eftersom de lätt kan skilja mellan exakt och användbart och ohjälpligt innehåll, kan fatta beslut om omogna innehåll, och kan hjälpa användarna att vara en bra del av online-miljön. Moderatorer hjälper också till att organisera och hålla sitt online community säkra.

Steg

Del 1 av 2:
Bli en moderator
  1. Bild med titeln Uppnå högre nivåer i ditt år 6 SATS Steg 5
1. Känna till gemenskapens moderatorkrav. Specifikationen varierar från gemenskapen till gemenskap och plattform till plattform. Se till att du läser riktlinjerna noggrant och ställer frågor från befintliga moderatorer om du har dem.
  • Bild med titeln Cure A Computer Hangover Steg 7
    2. Var aktiv. Vänd dig till en vital och hjälpsam del av samhället. Få en positiv inverkan. Möt också den minsta tid som krävs för att vara på webbplatsen. I många samhällen måste minsta led / punkter vara uppfyllda.
  • Bild med titeln Uppnå högre nivåer i ditt år 6 SATS Steg 7
    3. Följ reglerna. Du måste visa din mognad. Se till att du inte har några senaste varningar eller förbud.
  • Bild med titeln Beställ ett tidskriftssteg 7
    4. Visa goda kommunikationsförmåga. Alla svar / tankar ska vara lämpliga och har alla visat arbete.
  • Del 2 av 2:
    Att vara en bra moderator
    1. Bild med titeln Hitta idéer för en fantasi roman steg 6
    1. Skapa en respektfull och samarbetsmiljö. Förödmjukar inte eller skämmer användare. Behandla andra som du vill behandlas. Alla användare förtjänar respekt. Även när du måste blockera, förbud eller radera, bedöma handlingarna, inte användarna.
  • Bild med titeln Få en bra betyg på ett uppdrag Steg 7
    2. Försök att stödja allas synvinkel och skapa en icke-dömande miljö.
  • Bild med titeln Lär dig Thai Språk Steg 3
    3. Var tydlig och låt användarna veta vad som kommer att hända och varför du är där. Skapa inte osäkerhet och håll det enkelt.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 6
    4. Visa inte eller vara egoistisk. Håll inte som om du är bättre än alla andra. Alla spelar en stor del av inlärningsmiljön.
  • Bild med titeln Undvik att komma i trubbel för att inte göra ditt läxa Steg 3
    5. Tänk innan du vidtar åtgärder. Ta din tid och försök att förstå situationen så bra du kan. Gör alltid en åtgärd baserad på bevis, inte åsikter.
  • Bild med titeln Lär dig Botswana
    6. Erkänna dina misstag. Alla gör misstag och det är bättre att erkänna det.
  • Bild med titeln Få en A utan att läsa boken Steg 2
    7. Måttlig innehåll av dina vänner eller släktingar som du skulle göra med någon annan. Ge inte dina vänner / släktingar extra kredit.
  • Bild med titeln Få en lärare att märka dig Steg 6
    8. Tala inte med användarna om deras misstag inom den offentliga sfären. Använd privata meddelanden när det är möjligt och lämpligt. Att prata med användare inom den offentliga arenan kan få dem att känna sig generad eller förödmjukad.
  • Bild med titeln Få Short Stories Publicerad Steg 7
    9. Fortsätt följa alla riktlinjer. Att vara en moderator är ett privilegium, inte en rättighet. Din status kan tas bort när som helst.Se till att du behåller höga standarder för ditt arbete, både i moderering och regelbunden användning av plattformen.
  • Tips

    Om du är osäker på något, är det bättre att lämna det andlet en annan moderator vet så att han / hon kan hantera situationen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande