Hur man köper skor online

Sko shopping kan vara mycket roligt, men ibland vill du bara göra det från bekvämligheten av din egen soffa eller säng! Att köpa skor på nätet är bekvämt och ger dig massor av alternativ att välja mellan, men det kan också vara svårt om du inte är säker på din storlek, eller vad skon kommer att känna dig som om du bär den. Några enkla tricks kan hjälpa dig att smala in på rätt storlek och välja den bästa återförsäljaren för att säkerställa att dina skor visar upp precis som du vill ha dem!

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en online-återförsäljare
  1. Bild med titeln Köp Skor Online Steg 1
1. Titta på pålitliga, igenkännliga varumärke eller butiks webbplatser. För de högsta kvalitetsskorna är det bäst att shoppa på butik eller varumärken som du känner och litar på. Även om du kan hitta bättre priser från tredje parts säljare, har du inte samma garanti att dina skor kommer att vara bra kvalitet eller till och med rätt produkt. Håll dig till officiella varumärkeswebbplatser och igenkännliga butiker som du litar på för den bästa servicen och produkterna.
  • Kolla in webbplatsens "Om" sida och bläddra runt lite för att se till att det är legitimt. Webbplatsen ska vara väl utformad med inga glitches eller typsnitt, och varje produkt ska ha sin egen sida med en beskrivning och storleksinformation.
  • Bild med titeln Köp Skor Online Steg 2
    2. Välj en butik med en bra avkastningspolicy. Även om du köper rätt storlek och stil är det en bra chans att du fortfarande behöver returnera dina skor. Innan du köper, läs butikens returpolicy i sin helhet och vet vad som förväntas göra avkastningen. Kommer du behöva betala för det? Kommer du att få pengarna tillbaka till ditt kreditkort, eller ges som butikskredit?
  • Vissa butiker gör det möjligt för dig att göra avkastning gratis, medan andra erbjuder möjlighet att återvända, om det är bekvämt. Leta efter en policy som är så omfattande som möjligt, och det är bekvämt för dig.
  • Bild med titeln Köp Skor Online Steg 3
    3. Beställ från ett varumärke du har köpt från tidigare så du vet din storlek. Storleken över ett enda varumärke tenderar att vara ganska konsekvent, så om du känner din storlek i en sko är det en bra chans att du kommer att vara densamma i en annan stil. Detta är särskilt sant om du köper skor i samma eller liknande stil. Om du redan har köpt ett par Nike Sneakers, kommer du förmodligen att använda samma storlek för ett par Nike Basketball Shoes.
  • Det här är inte alltid sant, men det är ett bra ställe att börja säkerställa så nära en passform som möjligt.
  • Bild med titeln Köp Skor Online Steg 4
    4. Gå in i affären och försök på skon först innan du köper, om du kan. Om du aldrig har köpt från ett visst varumärke innan, är en bra teknik för att säkerställa rätt storlek att prova den i en butik först. Detta är särskilt användbart om du har hittat samma skor på försäljning online-du kan storleka dem korrekt i butiken, sedan beställa dem online för att få bättre affär.

    Dricks: När du går in i affären, har du också den extra bonusen att komma att testa skorna för komfort och kvalitet i person.

  • Metod 2 av 3:
    Välja rätt par
    1. Bild med titeln Köp Skor Online Steg 5
    1. Köp ett par skor som passar ditt tillfälle. Vad behöver du skor för? Tänk på vad som skulle vara lämpligt för tillfället eller händelsen du vill bära skor på, ta hänsyn till klädkoden och vad andra människor ska ha på sig. Försök att inte få sidospår och köpa skor som du inte är säker på att du behöver för ett visst syfte eller tillfälle - du kommer att sluta spendera mycket mer pengar på det sättet.

    Vilka skor ska jag köpa för ..

    ...arbete? En bekväm, förnuftig stil som loafers eller ballettlägenheter.

    ...en formell natt ute? För män, en klassisk lädersko. För kvinnor, ett par snygga klackar, eller lägenheter med några gnistrar.

    ...ett bröllop? För män, trevliga läderskor. För kvinnor, kilar, sandaler eller stövlar, beroende på säsong.

    ...fritidskläder? Sandaler, flip-flops eller sneakers.

  • Bild med titeln Köp Skor Online Steg 6
    2
    Hitta ett bekvämt par med bra stöd. Det är svårt att hitta en sko som kommer att må bra utan att prova det först, men det finns några knep du kan använda! Leta efter skor som anger att de har bra bågstöd, flexibilitet och en bredare tånlåda. Läs recensioner för att se vilka andra kunder som tycker om komfortnivå.
  • När du har fått skor, prova dem och gå runt. Se till att du har lite utrymme nära framsidan av skon, och att materialet inte gnuggar på fötterna, vilket kan orsaka blåsor.
  • Om du köper klackar, titta noga på höjden av hälen, kallas också tonhöjden. Den skarpare vinkeln, desto mer obekväma skorna kommer att vara.
  • Bild med titeln Köp Skor Online Steg 7
    3. Välj skor som matchar dina kläder i färg och stil. När du tittar på skor online, försök att bilda en outfit du redan har du kan bära med varje par. Om du kan tänka på mer än en, ännu bättre! Du vill se till att köpa skor som matchar de kläder du redan har, och din övergripande stil.
  • Till exempel kan svarta skor med nästan alla kläder med undantag för pasteller och några jordtoner.
  • Bruna skor ser bra ut med färger som solbränna, beige, apelsin och grön, medan vita skor kompletterar kläder av lätta neutrala färger, ljusa nyanser och pasteller.
  • Du kan använda ett färghjul för att se om dina skor matchar ett visst färgschema. Identifiera färgen på hjulet och se om färgen på outfiten är antingen nära samma nyans eller komplementär-på den motsatta sidan av hjulet.
  • Bild med titeln Köp Skor Online Steg 8
    4. Välj ett par av högkvalitativt material. Det kan vara svårt att berätta kvaliteten på skon när du handlar online, men det är också en av de viktigaste sakerna att försäkra dig innan du köper. Högkvalitativt material kommer att göra dina skor bekvämare och långvariga. Kontrollera skonbeskrivningen för att se vad den är gjord av, läs kundrecensioner och kolla upp materialet för att se vad det vanligtvis känns som i en sko. Bra material inkluderar:
  • Läder, vilket är flexibelt och hållbart. Det är ofta tungt, och kan vara dyrt.
  • Tyg som bomull, polyester, ull eller nylon. Dessa tyger är ofta andningsbara och mångsidiga.
  • Bild med titeln Köp skor online Steg 9
    5. Titta på bilder från flera perspektiv. Klicka igenom olika bilder på skorna för att se hur det ser ut ovanifrån, från sidan, och även från baksidan. Du vill inte köpa ett par som ser bra ut från framsidan men med komplicerade banden eller sidan som du inte gillar.
  • Om återförsäljaren bara erbjuder en bild eller vinkel, se om några kunder har skrivit bilder på webbplatsen. Du kan också ange skonamnet till en bildsökning för att se om foton har publicerats någon annanstans.
  • Bild med titeln Köp Skor Online Steg 10
    6. Läs recensioner för att lära dig mer om passform och sko kvalitet. Om du inte kan se dina skor i person innan du köper kan kundrecensioner vara nästa bästa sak. Läs upp på det par du ser på för att se vad andra säger om kvalitet, komfort och storlek. Vissa kunder kommer till och med posta bilder på sina skor så att du kan se hur de ser ut i det verkliga livet.
  • Recensioner kan också hjälpa dig att se om webbplatsen är pålitlig eller inte. Vissa kunder kommer att lägga in feedback om en butiks returpolicy och kundservice, förutom att ge produktrecensioner.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta din storlek
    1. Mät din fot för att räkna ut din exakta storlek. Beställa skor på nätet betyder att du sannolikt inte kan prova dem innan du köper ditt köp. Även om du känner till din allmänna skostorlek, varierar storlek mellan varumärken och det är alltid bäst att få en tum eller centimetermätning för att jämföra med varumärkets särskilda storlek.
    • Oavsett om du ska mäta i tum eller centimeter beror på varumärket.
  • Bild med titeln Hitta din skostorlek Steg 1
    2. Placera ett pappersark på golvet mot en vägg. Ta ett tomt pappersark och sätt det så den korta sidan är uppkopplad mot en vägg. Använd 2 små bitar av tejp för att hålla den på plats på båda hörn.
  • Tejpen garanterar att papperet inte kommer att glida när du går på det.
  • Bild med titeln Hitta din skostorlek Steg 2
    3. Stå med en fot på papperet, hälen mot väggen. Stå rakt upp mot väggen och sätt en fot på papperet. Se till att din häl är rätt upp mot väggen för att få den mest exakta mätningen.
  • Skift din vikt på den foten så mycket du kan. Detta kommer att göra dina tår och fot sträcker sig lite mer, så att när du mäter kommer du att kunna få din fots fulla längd.
  • Bild med titeln Hitta din skostorlek Steg 3
    4. Spåra runt foten med en penna. Nå med en hand och använd en penna för att rita din fots skiss så exakt som möjligt. Oroa dig inte för att spåra runt baksidan av din häl - det är mot baksidan av papperet, så det kommer att fungera som din bakkant när du mäter.

    Dricks: När du spårar runt foten håller du utgången av penna för att få ledningen så nära kanten av din fot som möjligt. Du kan också fråga en vän att spåra din fot för dig.

  • Bild med titeln Hitta din skostorlek Steg 4
    5. Rita raka linjer ner längden och bredden på din fotform. Ta din fot av papperet och sätt sedan en rak, som en linjal, ner i mitten av det från bakkanten till toppen av din längsta tå. Rita en rak linje. Sedan, vänd den linjalbredda och rita en linje från de bredaste punkterna i fötterna, som ska vara strax under tårna.
  • Du kan också använda ett annat pappersark eller en bok som din rocka.
  • Bild med titeln Hitta din skostorlek Steg 5
    6. Mät linjerna för att få din fotmätning. Ställ upp din linjal längs längd-linjen för att få längden på din fot. Skriv det ner på papperet och vrid linjalen runt och mäta den andra raden för att få bredden på din fot.
  • Bild med titeln Hitta din skostorlek Steg 10
    7. Kontrollera din mätning på varumärkesstorlekskartor för att hitta din storlek. Nu när du har dina sko mätningar, kolla varumärket eller butikens storlek för att hitta vilken storlek sko som översätter till. Din fotlängdsmätning hjälper till att bestämma din numeriska skostorlek. Vissa typer av skor kommer också att ta hänsyn till fotbredden, och erbjuder breda och smala storlekar för vissa skor.
  • Storleksdiagrammet ska vara tillgängligt på produktsidan eller under ett "dimensioner" -diagram på butiken eller varumärkes hemsida.
  • Kom ihåg att storlekarna kan byta mellan varumärken. Även om du känner till din storlek för en typ av sko, är det alltid bäst att kontrollera igen när du byter till ett nytt varumärke.
  • Bild med titeln Hitta din skostorlek Steg 12
    8. Beställa i ett par olika storlekar om du inte är säker. Om du tror att du kanske är mellan storlekar, eller du försöker ut ett nytt varumärke som du inte är säker på, försök att beställa skorna i de två närmaste storlekarna. Detta är särskilt användbart om du behöver skor på kort varsel! Du kan hålla paret som passar och skickar tillbaka den som inte för återbetalning.
  • Se till att du förstår webbplatsens returpolicy innan du beställer flera par.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 4
    9. Försök på dina skor så snart du får dem. När du får dina skor i posten, ta inte av taggarna just än! Gå runt och bära dem runt huset i några timmar för att se om de är bekväma. Det borde finnas gott om plats för tårna, men de borde inte glida runt eller glida av.
  • Undvik att bära dina skor ännu - de kan vara obekväma, och du kan skada dem och inte kunna returnera dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande